Şimdi Ara

Avrupa ve Türkiye'de Neden Böyle Tırlar Yok? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
1
Favori
72.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Computeus

Avrupa ve Türkiye'de Neden Böyle Tırlar Yok?

Bu bizim buraya gelmişti Adamlar tırı çalıştırdı yarım saat falan öyle durdu. O araç rolantide bile 5 litre içmiştir

• Tipinden belli değil mi niye olmadığı? Yani çok pahalıdır babında.
  • amerika dakiler 10 numara yağla çalışmazda ondan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somet 16 -- 3 Ekim 2011; 23:34:28 >
  • @ Karbon 12, süper açıklamalar. Eline sağlık.
  •  Avrupa ve Türkiye'de Neden Böyle Tırlar Yok?

"Amerikanlara özel 10 numara yağ bulunur. Kredi kartına taksit var."____ Olası bir tabela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

Üstelik bunlar benzinli....

Bizdeki kamyonlarla bile durum ortadayken bu araçlar ülkemizde olsaydı, trafikte hergün yeni bir katliam olurdu...

Evet birebir uzun yolda tır kullanan yakınımızdan biliyorum. Benzinli versiyonlar çok ağır yükler için kullanılıyor. Dizel motor aşarı yük ile sorun çıkartabiliyormuş. Adamların tüketim alışkanlıkları ile taşınan ürünlerin yapısına göre benzinli ve dizel motorlar kullanıyorlar. Şöyle ki iki-üç veya dört adet ortalama askeri tankları taşımak ya da devasa vinçler ve büyük metal topların taşınması için benzinli motorlar kullanılıyor. Dizeller extrem yük altına fazla verilmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

Paylaştığın videolar mükemmel hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuşburnu

quote:

önemli değil . geçen konu açmıştım dizel araçların duman şovu diye pek tutulmadı tırlar çok fena yalnız.
  • quote:

quote:

quote:

önemli değil . geçen konu açmıştım dizel araçların duman şovu diye pek tutulmadı tırlar çok fena yalnız.

Tırların heybeti yeter yahu.Hele şu kameranın yakınından geçerkenki ses insanı kendinden alıyor :D
  • quote:

quote:

quote:

tırlar,güç güzelde yalnız o araçların atmosfere saldığı gaza ne demeli.deli gibi kirletiyorlar atmosferi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

tırlar,güç güzelde yalnız o araçların atmosfere saldığı gaza ne demeli.deli gibi kirletiyorlar atmosferi.

Her güzelin bir kusuru vardır.
  • bence bu telafisi imkansız bir kusur 3 dk lık zevkin doğaya inanılmaz zararı var.yemişim ben öyle yarışı derhal yasaklamalı bunu yetkililer.bu ne ya adamlar ozonu deliyor asit yağmurları bizim başımıza yağıyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Tırların heybeti yeter yahu.Hele şu kameranın yakınından geçerkenki ses insanı kendinden alıyor :D

http://forum.donanimhaber.com/m_52924584/mpage_1/f_/key_//tm.htm

konuya buradan bakabilirsiniz.

ozona bir çizikte siz atın

• quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

bence bu telafisi imkansız bir kusur 3 dk lık zevkin doğaya inanılmaz zararı var.yemişim ben öyle yarışı derhal yasaklamalı bunu yetkililer.bu ne ya adamlar ozonu deliyor asit yağmurları bizim başımıza yağıyor.

Ozonu falan deldiği yok, asit yağmuru için de yetersiz kalır.

Daha önemli bir kusuru var, sera gazı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: h_öztuna06

quote:

Orijinalden alıntı: emrullah bozlak

quote:

@emrullahbozlak
    "Türkiye'de satılan bütün Amerikan arabaları emsallerinden daha pahalı değil mi?" demişsiniz. Değil.
    Chevrolet amerikan arabası benim bildiğim ve emsallerinden pahalı değil. C segmentte en ucuz araçlardan biri de cruze.

Lafı nereden anlıyorsunuz inanamıyorum! Marka menşei Amerikan olabilir ama bizde satılan Chevrolet 'lerin ne malı olduğunu bilmiyor olamazsınız. İlla ki her şeye muhalif olmak zorunda mı biriler? Şu foruma 2 satır yazi yazmaktan nefret eder oldum.

Amacım polemik değil emin olun. Ben chevroleti amerikan markası biliyorum ve öyle; ancak şimdi cruze'yi arattım G.kore ve ohio (usa) fabrikalarının olduğu yazıyordu cruze forumunda kullanıcısı tarafından. Şimdi başka bir chevrolet modeli(mesela aveo) başka bir ülkede de üretiliyor olabilir. Hatta chevrolet amerikada da birkaç model(epica,captiva) üretiyor olabilir. Sonuç itibariyle net şu ülke malıdır diyemeyiz harhalde. Chevrolet amerikan firması olupta sadece çinde fabrikalar kurdu ve tüm üretimini burada yapıyorsa çin malıdır denir harhalde. Değilse net şu malıdır denilmez bence. Varsa konuda engin bilgileriniz payşalın öğrenelim. Sizinle hemfikir olmak durumunda ve zorunda değiliz. Sakince katılmadığınız noktaları belirtip fikrinizi açıklayabilirsiniz. Ne bu agresiflik, bıyığı yeni terleyen delikanlı havası mesaj. Bir de doğum tarihiniz 1968 yazıyor profilinizde, açıkçası şaşırdım, kusura bakmayında bence mesaj tarzınız hiçte o yaşların seviyesinde değil bence.

Sayemde bir şeyler öğrenebilmişsiniz. Ne mutlu size.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

@emrullahbozlak
    "Türkiye'de satılan bütün Amerikan arabaları emsallerinden daha pahalı değil mi?" demişsiniz. Değil.
    Chevrolet amerikan arabası benim bildiğim ve emsallerinden pahalı değil. C segmentte en ucuz araçlardan biri de cruze.

Lafı nereden anlıyorsunuz inanamıyorum! Marka menşei Amerikan olabilir ama bizde satılan Chevrolet 'lerin ne malı olduğunu bilmiyor olamazsınız. İlla ki her şeye muhalif olmak zorunda mı biriler? Şu foruma 2 satır yazi yazmaktan nefret eder oldum.

Amacım polemik değil emin olun. Ben chevroleti amerikan markası biliyorum ve öyle; ancak şimdi cruze'yi arattım G.kore ve ohio (usa) fabrikalarının olduğu yazıyordu cruze forumunda kullanıcısı tarafından. Şimdi başka bir chevrolet modeli(mesela aveo) başka bir ülkede de üretiliyor olabilir. Hatta chevrolet amerikada da birkaç model(epica,captiva) üretiyor olabilir. Sonuç itibariyle net şu ülke malıdır diyemeyiz harhalde. Chevrolet amerikan firması olupta sadece çinde fabrikalar kurdu ve tüm üretimini burada yapıyorsa çin malıdır denir harhalde. Değilse net şu malıdır denilmez bence. Varsa konuda engin bilgileriniz payşalın öğrenelim. Sizinle hemfikir olmak durumunda ve zorunda değiliz. Sakince katılmadığınız noktaları belirtip fikrinizi açıklayabilirsiniz. Ne bu agresiflik, bıyığı yeni terleyen delikanlı havası mesaj. Bir de doğum tarihiniz 1968 yazıyor profilinizde, açıkçası şaşırdım, kusura bakmayında bence mesaj tarzınız hiçte o yaşların seviyesinde değil bence.

Sayemde bir şeyler öğrenebilmişsiniz. Ne mutlu size.

Haklısınız...

• bizim kamyoncular lastik alacak para bulamıyor, kaplama yaptırıyorlar..
    bizim kamyoncular motorin alamıyor, 10 numara yağ alıyorlar 3 kuruş cebimizde kalsın diye..
    kamyonun görüntüsüne para harcayanlarda cepten harcıyordur bizim ülkede.
    3 kuruş kazanayım diye fazla yük alıp, cezaları, hayati tehlikeleri göze alan, rampada kalırsam ne yaparım 50 tonluk yükle burda diye terleye terleye yol alan insanlar..

Kilometresi 1,5 2 TL gibi komik rakamlara taşımacılık yapıyorlar..
  • Kilometresi 2tl ise çok iyi paraymış:)

Adana'dan İstanbul'a yük götürsem 1000km'den 2000tl para yapar yol taş çatlasa 3 gün sürer. 2 gün orda yatarım 3 gün de öyle gelirim 4000tl haftada, hadi biraz kırpalım sağından solundan cebine giren nerden baksan ayda 8-10bin tl para yapar. Tabi bu 2tl ye mazot parası dahilse, değilse iş değişir.
  • araç regülasyonlarına göre dingil mesafesi ve sayısına bağlı olarak ağırlık ve çekici dahil yarı römork ile beraber bir katar uzunluğu vardır.
    mesala yük hafif ama hacimli bir yük olursa çekicinin taşıdığı treyler mümkün olduğunca yasal sınırlar içerisinde uzun olmalıdır.
    Yasal toplam katar uzunluğu sınırı olduğu için burunlu çekiciler dezavantajdır.

Ayrıca dizel motorların alt devirlerdeki torku yüksek olduğu için rampalarda benzinli araçlara göre daha iyi çekiş gösterirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

........................................................................................................................................................
    ........................................................................................................................................................

Sn. Karbon 12
    Faydalı bilgiler için tşk ederiz. Meslek otomotiv veya makina müh. olsa gerek. Baya bilgili birine benziyorsunuz. Tabi bu bilgileri başka kaynaklardan alıp koyanlardan değilseniz yanlış anlamayında. Saygı ve selamlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.