Soruyu çok yanlış yerde soruyorsun bence. Ergenlere göre git git git. Evlisin 5 yaşındaki çocuğun ve eşin ciddi kültür şoku yaşayacak. Burada huzurun yerinde ise oraya gittiğinde aile huzurunuzun bozulması çok olası. Ayrıca bahsettiğin maaş orada seni krallar gibi yaşatmaz. Ben olsam karım ne derse onu yapardım. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
![]() Ah etmez Fenerbahçe'sine, sessizce kenara çekilir ve zaman onu haklı çıkarır. |
Hocam eşinizin yalnız kalacağını pek düşünmüyorum açıkçası, mesela dil öğrenirken gönüllü işler yapabilir ve burada arkadaşlar edinebilir, komşular veya iş arkadaşları edinebilir ancak dediğim gibi bu süreç dil öğrenmekten geçiyor. Çocuklarınız için en iyi seçenek gitmek olacaktır tabikide. Avrupanın eğitim sistemi ile Türkiye kıyaslanamaz bile bence. Ablanızın dediği mantıklı çünkü mesela şehir içinde kiralar pahalı olurken şehir dışında kiralar yarı yarıya ucuzlayabiliyor. Avusturya için bilemiyorum ama belki sosyal evler olabilir bunların kiraları nispeten daha uygun oluyor fakat avusturyada nasıl işliyor bilemiyorum maalesef. Eşiniz de direk işe başlasaydı veya bürüt maaş biraz daha yüksek olsaydı hiçbir dert tasa olmadan düşünmeden taşının derdim ama bu durumda çok çok iyi düşünmelisiniz. Ek olarak sadece 1 2 yılı değil, önümüzdeki 10 20 yılı göze almanızı tavsiye ederim karar verirken. Aileniz ilk 1 2 sene gerek maddi gerek manevi sıkıntılar çekebilir, ancak eşiniz dil öğrenip işe başladığında ve siz kariyerinizde yükseldiğinizde yaşam kaliteniz Türkiyeden çok çok üstün olacaktır. Ayrıca çocuklarınızın eğitimi ve geleceği de aşırı derecede iyileşmiş olacak. Son olarak ülkemizin ve sizin gelecek 5 sene içinde ne duruma geleceğini göz önüne getirin. Dün euro 9.50 iken bu sabah 9.70 ile açıldı ve şu an bunu yazarken 9.75 oldu. Her geçen dakika fakirleşmek yerine, her geçen dakika güçlenmek çok daha iyidir diye düşünüyorum ve taktiri size bırakıyorum. Umarım aileniz için en iyisi olur, avusturya'da olsam elimden geldiğince yardımcı olurdum ancak yerel kuralları vs bilmiyorum maalesef. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Hükümetin ideolojisi ne ise eğitime o ideoloji dayanan, ahlakı çökmüş bir toplum, ekonomisi kalmamış bir ülkede çocuklarınızı yetiştirmeniz ne kadar mantıklı? Bir ürün satın almak için "Ucu ucuna yetecek mi, taksit yapılacak mı acaba?" diye düşünmenize gerek kalmayacak. Eşiniz çalışsa da, Avusturya`da olan şartlara yaklaşamayacaksınız bile. Sokakta bir kör kurşuna gitmeyeceğinizin garantisi yok. Sadece ekonomi olarak değil, insana verilen değer olarak bakın birde. Burada kalmak için yakınlarınız dışında bir şey yok ve gideceğiniz ülkede de yakınlarınız var. |
Hocam hızlıca mesaj yazınca üslup pek iyi olmamış yanlış anlamamışsındır umarım. Şartlar değerlendirilince bu ülkeden gitmendeki sebep bence maaş olursa hata yapabilirsin. Ama güvenlik ve çocuklarına iyi bir gelecek için gidiyorsan maaşın ne olursa olsun mantıklı hareket ediyorsun. Tek dikkat etmen gereken şey, bugün ABD'nin bile 100 yıl sonra dahi sahip olamayacağı genel hayat standartlarına sahip Almanya gibi dev bir ülkedeki Playstation 5 fiyatlarını karşılaştırarak ülkeden kaçılması gerektiğini düşünen ergenlerin seni etkilemesine izin vermemen. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WienerWald -- 28 Ekim 2020; 15:17:48 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Kesinlikle git. O maaşın yarısı bile vergi olsa gene buardan iyi yaşarsın. 1 aylık erzak 100 euro yu geçmez. |
Ülkeyi yönetenlerin uyguladıkları politikaların sonucu bu. Onlar bunu istiyor. Yoksa vatandaş niye böyle bir maceraya atılmak istesin. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 30 Ekim 2020; 15:0:20 > |