Türkiye, Avrupa kupalarında 20.’liğe düştü. Puanımıza siyah beyazlılar dışında katkı yapan yok.
TÜRK futbolu, Avrupa kupalarında en kötü sezonlarından birini yaşıyor. Ülke puanımız hayli gerilerken, son olarak CSKA Sofya’yı 1-0 yenen Beşiktaş, bu sezon en fazla ülke puanı kazandıran takım oldu. Bursaspor da Şampiyonlar Ligi’ne katıldığı için aldığı 4 puanla F.Bahçe ve G.Saray’dan daha çok katkı yaptı. Tablonun vahametini ise, bu sezon Avrupa sıralamasında 20.’liğe düşmemiz anlatıyor. Güney Kıbrıs bile bu sezon kupalarda bizden daha fazla puan topladı. Neyse ki, UEFA ülkelerin kupalara kaç takımla katılacağına son 5 sezonun puanlarına göre bakıyor ve orada hala 9’uncuyuz. 13.’lüğe inmediğimiz takdirde de Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılım hakkını kaybetmeyecek olmamız, şu an için tek iyi haber.
1 İngiltere 72.213 2 İspanya 67.472 3 Almanya 58.603 4 İtalya 52.695 5 Fransa 46.344 6 Portekiz 37.996 7 Rusya 37.374 8 Ukrayna 37.050 9 TÜRKİYE 33.450 10 Hollanda 32.963
BU SEZON HANGİ ÜLKE KAÇ PUAN ALDI
1 Portekiz 5.200 2 Almanya 4.833 3 İngiltere 4.785 4 Hollanda 4.000 5 Danimarka 3.900 6 Belçika 3.875 7 Yunanistan 3.800 8 İtalya 3.714 9 İsrail 3.625 10 Rusya 3.583 11 Sırbistan 3.500 12 Fransa 3.416 13 Bulgaristan 3.375 14 Avusturya 3.375 15 İspanya 3.357 16 Ukrayna 3.250 17 Güney Kıbrıs 3.125 18 İsviçre 3.100 19 Slovakya 3.000 20 TÜRKİYE 3.000
Hürriyet
kartal gol gol gol......
Umarım Bursaspor'da birkaç galibiyet alarak bu duruma katkı sağlar . Yoksa Ülkemizin ilerki senelerdeki durumu pekte iç açıcı olmaz
Yunan takımları 5 veya 6 tam hatırlayamıyorum hepsiyle katılmışlar bu yıl hiçbirisi elenmemiş..Ve Yunanistan Türkiye'nin tam altında puan olarak.. Alacakları her galibiyetde puan olarak bize yaklaşacaklar dedi..
O yüzden Bjk ve Bursa'nın alacakları puanlar bu yıl çok çok önemli dedi.. Bu yıl Türkiye için çok kritik bi yıl olacak Avrupa kupaları için..
Biliyorsunuz ARİS perşembe günü son şampiyon A.Madrid'i yendi..
Her ne kadar rakip takım olsada Bjk ve Bursa desteklemek lazım.. Paok'u destekleyen Bjk'lılar biraz bunları düşünseydi keşke..
Karpaty'e Paok'a Liverpool'a elenmişiz olmuş bitmiş bari bundan sonra kalan takımları desteklememiz lazım.. Ama bu yok işte.. Karpaty gol atıyor Kadıköy'de FB-Paok macında millet seviniyor..
O gün bişey dikkatimi çekti.. ZİLİNA - CHELSEA macı var.. Onu izliyorum Bratislava takımı Zilina'nın ligdeki rakibi adam o atkıyla gelmiş maca düşünün ya.. Bi an adamlar getirdi o görünütüyü olaya bak dedim Avrupa'da GS macına adam FB atkısıyla geliyor gibi.. Nette bulamadım resmini bulsam koyacam..
Gönül isterdi ki BJK-GS-FB-TS-BURSA 5'de 5 devam etseydik.. Umarım Bursa Avrupa'dan komple elenmez en azından Avrupa Liginde devam eder..
Bursa 1 puan alsa kârdır ki o da çok zor rangers ile burada berabere kalırsa en azından 1 puan gelir oradan BJK inşallah gruptaki tüm maçları alırda ülke puanını bir hayli yükseltir keşke Fb,Gs,Ts devam etselerdi insanın içi acıyor bu tabloyu görünce.
bu avrupada kulüp destekleme olayı çok ayrı birşey ben bir Beşiktaşlı olarak hatalarımız olabilir fakat bu antu zihniyetindekiler olduğu sürece hiç bir kulüp taraftarı Fenerbahçeyi avrupa kupalarında desteklemez.
Ohaaa 20 mi
Ah ulan ah ne diyeyim...
Türk futbolunun durumu işte istikrarsız.
Bu sene Beşiktaş var seneye metalist gibi abudik bir takıma elenir.
Fenerbahçe yunanistanın vasat bir takıma eleniyor.Galatasaray ukranyanın vasat altı takımına eleniyor.Bir sonraki sene çıkıp sevillayı,benfikayı,panatiokosu,livorpollu vs leri yenerler ama yine bir sonraki sene vasat takımlara yenildikten sonra hiçbir anlamı yok.
umrumda değil Bursa 0 çeksin istiyorum. Biz road to dublin :))
işin kötü tarafı Beşiktaş ve Bursaspor'un aldığı puanların toplamı kupalara katıldığımız takım sayısına bölünüyor. Yani iki klübümüz toplam 25 puan alırsa bunun Türkiye'ye katkısı sadece 5. Başka bir değişle iki takımdan birinin finale kalması tek başına bir şey ifade etmiyor. Ülke puanının artması , üst sıralara çıkmak ya da en azından şimdiki yerimizi korumak için kalan 2 klübümüzün de galibiyetler alması şart.
Ön elemede elendikleri için onlar girmiyor sanırım yani ön eleme turlarında alınan puanlar 5 e bölünecek ama sonraki turlar 2 ye bölünecek 2-3 sene önce böyleydi ama bir araştırıyım tekrar.
www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method4/ccoef2011.html burada görünen 5 e bölünüyor. sanırım ilk eleme turunda elenenler dahil edilmiyor
Net bir açıklama bulamadım takımların öln elemede elenmeleri durumunda ne olacagıyla ilgili. Sanırım ayrık bir durum yok yani 5 e bölünecek alınan puanlar. Seneye takımlar baya alt torbalardan girecekler anlaşılan.
ºampiyonlar ligine direk katılım hakkını kaybedersek gidemeyiz ºampiyonlar ligine uefa elemesini geçemiyoruz ºampiyonlar ligi elemesini zor eleriz 80-90 arasına mı döndük ne
şans işi hjkyı her takım elerdi zaten
quote:
Orijinalden alıntı: fod
O zaman keşke size hjk bize paok veya karpaty gelseydi. Nerden bilelim bunlara bile gücünüzün yetmeyecegini.
quote:
quote:
al bunu yunanistana
quote:
Orijinalden alıntı: brandnew
quote:
O zaman keşke size hjk bize paok veya karpaty gelseydi. Nerden bilelim bunlara bile gücünüzün yetmeyecegini.
İyi ki var Bjk
quote:
?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme