Şimdi Ara

Avrupa çıkışlı A2101 Iphone XS Max Sorusu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Sahibinden vb. gibi sitelerde piyasayı araştırdığım da, yurt dışı (avrupa A2101) Iphone XS Max 64 GB cihazlar 6700 lira civarın da, kapalı kutu ve 1 sene Apple TR garantili (diyorlar). Telefonun Türkiye piyasasının 9500 lira civarında olduğunu düşünürsek fazlasıyla cazip geliyor. Aklımdaki soruları yazacağım, net bilginiz doğrultusunda vakit ayırıp cevaplayabilirseniz minnettar olurum.

Bildiğim kadarıyla telefonun serisi (A2101 Apple TR garantili olduğunun kanıtı) kutunun üzerin de veya ortalıkta yazmıyor. Satıcı ürünü satmadan bana bunu ispat edebilirmi, yoksa yanıltma payı varmı.

Kapalı kutu diye satılan A2101 kodlu telefonların refurbished olmadığını nasıl anlayabiliriz veya olma şansı varmı.

Bana yakın olarak kadıköy civarında bildiğiniz üzere çok fazla bilişimci de bu fiyatlara Iphone XS bulmak mümkün, lâkin net bir bilgiye sahip olmadan bu kadar yüklü meblayı vermek istemiyorum haliyle.

Herşey muntazam gibi görünse de, 6700 + 620 lira pasaport kaydıyla birlikte 9500 liralık telefonu 7300 lira gibi bir fiyata almak too good to be true gelmiyor değil.

Vaktinizi ayırdığınız için teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

• Almanyada yasiyorum. Dün itibari ile bende kuzenim icin burdan getirdim. Refurbished olma ihtimali yok, eger kutu acilmamis ise. Yani kutunun ilk fabrikadan cikan jelatini ile duruyorsa, cihaz orjinal sifir demektir. Bunu anlaman icin media markt a filan gidip, sifir kutu telefonu eline alip, incelemeni oneririm. Cünkü bazilari telefonu sonradan paketliyorlar. 2.yöntem ise apple check ile kontrol etmek. Google a apple check yazip, ilk gelen siteye tiklarsan, orada seri numarasini girip, kontrol edebilirsin. Aktivasyon yapiniz gibi birsey cikmasi lazim.

A2101 olan cihazlarin TR garantisi var(Pasaport kayitli ise). Kutuda ve telefonda yazar. Bunu telefonu acmadan kutunun arkasindan görebilirsin.

Fiyatlar uygun. Ben mesela kuzenime 5000liraya verdim(Kapali kutu). Sen de kura göre 6000-7000civari alabilirsin. Avrupa cihazlarinin Türkiyede satilanlardan hicbir farki yok. Umarim faydali olmustur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canberkcelik

Almanyada yasiyorum. Dün itibari ile bende kuzenim icin burdan getirdim. Refurbished olma ihtimali yok, eger kutu acilmamis ise. Yani kutunun ilk fabrikadan cikan jelatini ile duruyorsa, cihaz orjinal sifir demektir. Bunu anlaman icin media markt a filan gidip, sifir kutu telefonu eline alip, incelemeni oneririm. Cünkü bazilari telefonu sonradan paketliyorlar. 2.yöntem ise apple check ile kontrol etmek. Google a apple check yazip, ilk gelen siteye tiklarsan, orada seri numarasini girip, kontrol edebilirsin. Aktivasyon yapiniz gibi birsey cikmasi lazim.

A2101 olan cihazlarin TR garantisi var(Pasaport kayitli ise). Kutuda ve telefonda yazar. Bunu telefonu acmadan kutunun arkasindan görebilirsin.

Fiyatlar uygun. Ben mesela kuzenime 5000liraya verdim(Kapali kutu). Sen de kura göre 6000-7000civari alabilirsin. Avrupa cihazlarinin Türkiyede satilanlardan hicbir farki yok. Umarim faydali olmustur.
    Seri numarası dediğiniz şu meşhur imei numarası sanırım. Birde pasaport kayıtlı ise TR garantisi var demişsiniz. Bu pasaport kaydı, telefona ilk hattı taktıktan maximum 4 ay içinde yaptırmamız gereken kayıt değilmi.Öte yandan yine bildiğim kadarıyla, telefona hattı taktığımız gibi garanti başlıyor, sizin dediğinizde pasaport kaydını yaptırdıktan sonra başlıyor garanti, yada ben yanlış biliyorum :). Cevaplarınız ve yardımlarınız dan dolayı çok teşekkür ederim, eksik olmayın.

• justcontrol kullanıcısına yanıt
    Seri numarasi ile demek istedigim imei degil. Imei ve seri numarasi ayri seyler. Kutunun arkasinda yada telefonun hakkinda kisminda ikiside ayri ayri mevcuttur. Ama siz imei yada seri numarasi girebilirsiniz. Telefona hattinizi taktiginiz anda 1 senelik apple uluslararasi garantisi baslar. Fakat bu garantinin türkiyede de gecerli olabilmesi icin telefonu kayit ettirmeniz gerekmektedir. Yani hattinizi takip, 4 ay sonra da kayit yapabilirsiniz, 1 hafta sonrada. Önemli olan garanti süresi icin, hattin ne zaman takildigi, daha dogrusu nezaman aktivasyon yapildigidir. Apple Uluslararasi Garanti gecerliligi, sadece kayitli telefonlarda mümkündür.
  • A2101 64 ve 256 gb olmak üzere iki adet XS Max aldım. Jiletinleri kontrol edin açılıp açılmadığı yapışkanlarından belli olur. Onun dışında kutunun altında bulunan imei veya seri numaraları ile Apple’dan kontrol edin. Garantileri başlamamış görünmesi gerekir. Telefonları da yine ayrıca kontrol edin. Benim ikiside maşallah canavar gibi çıktı. Referansı yüksek satıcılara yönelin mutlaka. 100 lira fazla verin referansı yüksek satıcılardan alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canberkcelik C kullanıcısına yanıt
    Anladım, çok teşekkür ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carcharies

A2101 64 ve 256 gb olmak üzere iki adet XS Max aldım. Jiletinleri kontrol edin açılıp açılmadığı yapışkanlarından belli olur. Onun dışında kutunun altında bulunan imei veya seri numaraları ile Apple’dan kontrol edin. Garantileri başlamamış görünmesi gerekir. Telefonları da yine ayrıca kontrol edin. Benim ikiside maşallah canavar gibi çıktı. Referansı yüksek satıcılara yönelin mutlaka. 100 lira fazla verin referansı yüksek satıcılardan alın.
    Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Sakıncassı yoksa nereden aldınız öğrenebilirmiyim, özelden veya burdan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu global garanti olayı için herkes farklı şeyler söylüyor.Forumda birisi Xs max yurtdışı 2101 kodlu cihazının bozulduğunu ve istanbulda hangi servise götürdüyse kesinlikle kabul edilmediğini ve mecburen yurtdışında tamir ettirmek zorunda kalacağını söylüyor.Ben de Xs max almak istiyorum ama bu konuda kesin bilgi olmadığı için bi türlü karar veremiyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoyrazDeniz12

Bu global garanti olayı için herkes farklı şeyler söylüyor.Forumda birisi Xs max yurtdışı 2101 kodlu cihazının bozulduğunu ve istanbulda hangi servise götürdüyse kesinlikle kabul edilmediğini ve mecburen yurtdışında tamir ettirmek zorunda kalacağını söylüyor.Ben de Xs max almak istiyorum ama bu konuda kesin bilgi olmadığı için bi türlü karar veremiyorum
    Apple müşteri hizmetlerini aradğınızda, A2101 kodlu Xs max cihazların garantisini sorduğunuzda, "pasaport kaydı yapılmış ise 1 sene garantili" diyorlar MIŞ. Sanırım o arkadaş pasaporta kayıt etmemiş. Bende apple müşteri hizmetlerini arayıp soracağım bugün.
  • Apple müşteri hizmetleriyle konuştum ve telefonu az önce kapattım. Aktardıkları bilgi aynen şu şekilde, "yurt dışın dan alınan herhangi bir Iphone XR, XS ve XS Max cihazların hiç bir koşulda garantisi "Türkiye" de geçmiyor".

Nisan ayın da bu konuda bir güncelleme beklediklerini fakat Nisan ayı içinde olmamıza rağmen henüz bir güncelleme almadıklarını ilettiler ve ileri tarihlerde ne olur bilemeyiz dediler.

Ikinci bir konu olan ücretli servis konusunu sordum. Bu konuda da malesef olumsuz yanıt aldım, yani ücreti dahilinde bile telefonunuz yurt dışı çıkışlı ise malesef Apple, cihazı bünyesine kabul etmiyor.

Bu koşullar altında, "cihaz 1 yıl apple türkiye garantili" diye bas bas bağıran yurt dışı telefon satıcıları neyin peşinde, buda ayrı bir merak konusu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.