Şimdi Ara

Avrupa Birliğine Girersek Araç Piyasası Ne Olacak ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

AB ye bizi almazlar

Ben olsam ben de almam :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: odyomex

sadece ötv değil dışardan parçası gelen her arabanın fiyatına gümrük vergiside eklendiğini biliyorum...

bende böyle biliyordum birde ülkeler arası geçiş serbest olucağından millet arabasını türkiyeden almaz
  • AB ye girmeyeceğimiz için beyin fırtınası yapmaya gerek yok bence. Geçenlerde Shangay birliğine girdik heralde. Bence Çin arabalarından korkalım :)

• Avrupa birliği = hristiyan birliği. Müslüman ülkeler giremez, arnavutluk, bosna-hersek ve kosova da giremeyecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: matematikcimm

AB ye girmeyeceğimiz için beyin fırtınası yapmaya gerek yok bence. Geçenlerde Shangay birliğine girdik heralde. Bence Çin arabalarından korkalım :)

onlar olmasaydı bugün istedikleri elektroniği istedikleri fiyata satıyorlardı 40 akıllının içinde 1 tane deli varsa 1 numaralı adamımdır araba dolsun türkiye rekabet olur işte kötümü

ab konusuna gelirsek ab ye girsekde virgi var girmesekte avantajı yokki kar oranı şu olur insani yönden çoğu şeyden kar ederiz sağlık , iş , sigorta , emeklilik , asgari maaş , ithalat ihracat güzel şeyler olur zarar değil kar ederiz amaç araba ise ordan getir 2.el bin gez dolaş mustang 15 bin ero

• AB'ye girme ihtimalimiz milyarda 1 de olsa sorunu soyle cevaplayayim, hukumet hicbir zaman bindigi altin dali kesmek istemez... Kimseden adam akilli vergi toplayamadiklari icin halkin sirtina yaslanmis durumdalar, tuketim ekonomisiyle buyuyoruz, kisacasi degisen birsey olmaz.

Hatta, AB vergisi konur OTV'nin ustune, yine biz zararli cikariz.
  • hiç alacaklarını zannetmiyorum
    ama şu da var farzedelim ki aldılar şahin doğana 10 15 bin tl istiyenler nolur acaba herhalde 50 euroya alınır bir şahin. 500 euroya 95 318 satıyorlar çünkü
  • Tr de ancak SÜLEYMAN DEMİREL gibi popülizm meraklısı biri gelirse ucuz araba ve benzine kavuşuruz.milleti 38 yaşında emekli ediyordu.

Tr nin bol miktarda araba ve benzin ithal edecek döviz kaynağı yok,herkesin yakındığı ötv ithalatı kısmak için var,benden sonrası tufan zihniyetinde birini seçmedikçe ucuz araba/benzini unutun

• quote:

Orijinalden alıntı: baltalı_ilah

quote:

Orijinalden alıntı: Sam__K

quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

AB ye bizi almazlar

Ümitler kesilmiş

hevesinizi kirmak istemem ama adam hakli.

E ozaman konu burda amacına ulaştı

• quote:

Orijinalden alıntı: mcornek

Ülkemizin orada ne olursa olsun avrupa birliğine girmesi çok güzel olur.
    Avrupa birliği bayrağı büyük bir gücün temsilcisi olmak demektir.
    Olaya sadece ekonomik yönden bakamayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sam__K

Arkadaşlar Türkiye avrupa birliğine girerse biz elimizdeki araçları nasıl satıcaz?
    Herkes yeni yeni arabalar alıyor fakat avrupa birliğinde olmadığımız ülkemiz araçlara fazla vergi veriyor ve bunu alıcı halkına fiyatla yansıtıyor.Ama avrupa birliğine girersek bu verginin büyük bir bölümü kesilecek ve araç piyasası düşecek.
    Bir yandan insan avrupa birliğine girmemiz gerektiğini düşünüyor bir yandanda çok üzülüyor.55,000 aldığımız aracın şuan piyasası 47-48-49-50((markaya bağlı)) ama avrupa birliğine girersek bu araçların piyasası 30-35 arası birşey olucak ülke bu değer kaybını nasıl karşilicak ??

AB ye girsek bile ,arac fiyatlarında pek bir şey farketmeyecek ,
    su an AB zaten gümrük birliğindeğiz ( Tansu Çiller sağ olsun),
    avrupalı üretici hiç bir ilave vergi ödemeden satıyor araclarını bizim pazarda ,
    uzakdoğulu üreticiler de ,bu vergilerden kurtulmak adına AB ülkelerinde üretim yapıyorlar ,
    bizim satın aldığımız aracların yükek fiyatı ,tamamen TR vergi sisteminden kaynaklı .
    aracın fıyatı + ÖTV +KDV +bayı karı v.s arac fiyatı şiştikçe şişiyor ,
    artık nasıl bir vergi sistemiyse , devlet bizden verginin de vergisini alıyor ,
    aracın ÖTV li fiyatı üzerinden KDV tahsil ediyor ,

l AB ye girsek bile tüketici için fark eden bir sey olmaz ,

• sıfır araçlardaki vergi yükünün azalmayacağı düşünülürse

birliğe girsek dahi maliye bu gelirden vazgeçemez yani bu sefer MTV yükselir.

dolayısı ile yurt dışından araç getirsek bile MTV den olay tamamlanır

ya da Türk plakasını iyi bir ücretle taktırır vs vs vs çözüm hemen bulunur

yine yukardaki yazan arkadaşların dediği gibi zaten gümrük birliği var

ayrıca ülkemizde üretilen araçlar var bunlar bile çok ucuz olamıyor
  • Hepinize teşekkür ediyorum ama okuduklarıma göre girersek çok daha iyi olucak gibi
  • Benim aracımın emsalleri Almanya da 1000-2000 euro ya satıyorlar diye biliyorum.Eğer öyle bir şey olursa motoru bitene kadar binerim bu araca parayı kurtarmak için
  • Olmayacak bir şeyi dert etmeye gerek yok...
  • Eskiden bir AB liğide AB derlerdi.Artık esamesi bile okunmuyor.Millet bile umursamıyor artık AB'yi.O yüzden dert etmeye gerek yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

AB'ye girme ihtimalimiz milyarda 1 de olsa sorunu soyle cevaplayayim, hukumet hicbir zaman bindigi altin dali kesmek istemez... Kimseden adam akilli vergi toplayamadiklari icin halkin sirtina yaslanmis durumdalar, tuketim ekonomisiyle buyuyoruz, kisacasi degisen birsey olmaz.

Hatta, AB vergisi konur OTV'nin ustune, yine biz zararli cikariz.

•  Avrupa Birliğine Girersek Araç Piyasası Ne Olacak ??

hesap açık 2015'te AB'deyiz.
  • Keşke memlekette birşey olsa da ikinci el piyasası patlasa... Yıllardır hayalini kuruyorum bunun.

Akıllı bir birey olarak servetin çok çok küçük bir kısmı araba olarak durduğu için, arabalarımızın değeri yerlere çakılsa da, gelecekte alacağımız ve ekonomik ekonomik bineceğimiz arabalar sayesinde zararı kısa sürede çıkarmak mümkündür. Ben varım yani. Piyasası 65.000 olan aracımın değeri isterse düşsün 20.000'e. Ben varım. 30.000'e çok daha iyisini alabileceksem, kardayım abi.
  • Evet son gelişmelere göre artık ithal araç gümrük vergisiz olarak getirilebilecek. Ancak ÖTV+KDV eklenerek. Detaylar belli olsun diye bu konuyu güncelleyim dedim.
    http://www.ntv.com.tr/video/ekonomi/yeni-gumruk-birligi-ile-2-el-otomobil-ithal-edilebilecek,Wstz__D0AkekxiXJrau1TQ
    https://www.autoscout24.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckanat -- 21 Aralık 2016; 17:36:41 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.