Şimdi Ara

Avrasya Tüneli [MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÜNELİ] bize yapılmış en büyük ''TÜNEL''DİR ! [SS'Lİ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hexedemical

Biri 7,6 çok daha derinde avrasya 5.4 km bunu neden yazmıyorsun. Ve norveçte tünelin depreme dayanıksız olduğu nerden çıkardın? Düşük maliyet neden yapmılmıyorda seneler süren kol gibi garanti kredi verilen modeller tercih ediliyor

Mesajimi bir yerinden anlamissin.

Uzunluklari zaten ilk mesajda yazilmis ayni halti tekrar yazmanin anlami yok bu 1.
    Dunyanin hicbir yerinde tum kopruler, tum tuneller 10 siddetinde depreme gore yapilmaz, ihtiyaca gore, alabilecegi maksimum strese gore yapilir. Istanbul'daki 8 siddetindeki deprem icin yapilmistir, norvec'te fay hatti yoktur, 5 siddetine gore yapilmis, misal olarak.

Oyle olsaydi, her bina 10 siddetinde yapar rahat rahat yasardik, butce kontrolu denen, yapinin uymasi gereken optimum degerler var.

Kaldi ki, kendi mesajimda yazdigim uzere, bunlarla bile 1,2 milyari bulur mu maliyet icin tartisilir dedim. Aldigi parayi hak etmistir, huloggg gibisinden bir mesaj atmadim.

• Şimdi internette biraz araştırma yaptım. Bu tünel, 800 milyon Norveç Kronu karşılığında yapılmış bir tünel. İnternette "Eiksund Tunnel Cost" yazarsanız, maliyetini size söyler. Neyse, bu bilgiyi öğrendikten sonra yine internette para birimleri çevirme sayfasına girdim. 1 Norveç Kronu'nun 0.11 Dolara denk geldiğini gördüm. Yani beyler kısacası, dolar; neredeyse 1 kronun 10 katı.

Kısa bir çarpma işlemi yapacağız. 800 milyon Norveç Kronu sizce kaç dolar yapar ? Evet beyler, yanlış duymadınız, tamı tamına 9 milyar Dolar yapar. Yani kısacası Norveç'teki bu tünel 9 milyar dolara yapılmıştır.

Bu bilgilere, internette bazı sayfalara girerek sizde sağlamalı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Yapacağınız kara propagandanın Allah Belasını versin. Tünel bazı kesimlere öyle bir girmiş ki hala acısı çıkmıyor.

Bu arada güncel kur olarak 1 Norveç Kronu, 0,4 TL'ye denk gelmektedir. Hadi selametle...

• Matematiğin öldüğü an,işte bu andır.İyi bakın bu üstteki mesaja."Matematik nasıl katledilir" in dersini içeriyor bu mesaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 30 Aralık 2016; 0:16:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuhaf TİP

Şimdi internette biraz araştırma yaptım. Bu tünel, 800 milyon Norveç Kronu karşılığında yapılmış bir tünel. İnternette "Eiksund Tunnel Cost" yazarsanız, maliyetini size söyler. Neyse, bu bilgiyi öğrendikten sonra yine internette para birimleri çevirme sayfasına girdim. 1 Norveç Kronu'nun 0.11 Dolara denk geldiğini gördüm. Yani beyler kısacası, dolar; neredeyse 1 kronun 10 katı.

Kısa bir çarpma işlemi yapacağız. 800 milyon Norveç Kronu sizce kaç dolar yapar ? Evet beyler, yanlış duymadınız, tamı tamına 9 milyar Dolar yapar. Yani kısacası Norveç'teki bu tünel 9 milyar dolara yapılmıştır.

Bu bilgilere, internette bazı sayfalara girerek sizde sağlamalı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Yapacağınız kara propagandanın Allah Belasını versin. Tünel bazı kesimlere öyle bir girmiş ki hala acısı çıkmıyor.

Bu arada güncel kur olarak 1 Norveç Kronu, 0,4 TL'ye denk gelmektedir. Hadi selametle...

800000000 * 0.115554 = 92443200

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  Avrasya Tüneli [MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÜNELİ] bize yapılmış en büyük ''TÜNEL''DİR ! [SS'Lİ]
  • quote:

Şimdi internette biraz araştırma yaptım. Bu tünel, 800 milyon Norveç Kronu karşılığında yapılmış bir tünel. İnternette "Eiksund Tunnel Cost" yazarsanız, maliyetini size söyler. Neyse, bu bilgiyi öğrendikten sonra yine internette para birimleri çevirme sayfasına girdim. 1 Norveç Kronu'nun 0.11 Dolara denk geldiğini gördüm. Yani beyler kısacası, dolar; neredeyse 1 kronun 10 katı.

Hatalar var, lütfen düzeltiniz!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: selamivural

quote:

Hatalar var, lütfen düzeltiniz!

Ortaya attı gitti artık temizlemeyemez.

• Bu yüzden bu parti bu kadar oy alıyo anlaşıldi.Cehalet cok kötü bir şey kardeşimlerim.yazık yıllardan beri soyuluyoruz ama adsmlar hala anlamiyir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marksman84

Bu yüzden bu parti bu kadar oy alıyo anlaşıldi.Cehalet cok kötü bir şey kardeşimlerim.yazık yıllardan beri soyuluyoruz ama adsmlar hala anlamiyir.

Dört işlemden habersiz adamlarla tartışıyoruz şu forumda. Yazık kimin çocuğuysa. Bir de gidip konusunu açmış

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumu

quote:

Orijinalden alıntı: pxcnsRy

quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Haklı olabilirsin.
    Ama birşey soracağım:

İstanbul'da mı yaşıyorsun?

Evet se kaç yıldır?

20 yıldır istanbulda ikamet ediyorum. Daha önce tüm Avrupayı ve Kazakistan, Türkmenistan, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan, İran gibi ülkeleri de gezdim. Başka soru ?

Onceleri Kadikoy Akmara gitmek icin, en az bir saat Eminonu + en az 40 dk vapur yapiyorduk.

Simdi max. 1 saatte Gebze yapilacak neredeyse.

Maliyeti yuksektir, gecis pahalidir o ayri ama cidden buyuk kolaylik olmus bence.

Maliyet konusunda objektif bir degerlendirme de gormedim. Savunanlar iyi, savunmayanlar kotu diyor.

Degerlendirmeyi halka birakmak yerine, Avantajlarini,faydasini gizleyip sadece goreceli de olsa maliyeti on plana cikarmak biraz haksizlik degil mi?

geçiş bedava yada ucuz olsa bence kimse maliyetini konuşmazdı.bedava olmalıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strong mind strong body -- 30 Aralık 2016; 1:2:30 >

• Durun buraya da yazayım...

Şimdi biz tünel projesiyle dünya piyasalarına çıkıyoruz çünkü bunu yapacak özkaynak TL gücümüz yok mu?

Adamlar seve seve kabul ediyor ve adamlar bizim proje için kağıtları matbaaya sürüp boyayla dolar basıyor ve bunu bize faizle satıyor.

Biz bu borç kağıt parayı alıp bir de bu kağıdın faizini ödeyip adamlara para basma hakkı tanıyoruz ve 25 yıl borcumuz bitene kadar bu kadar kağıt doların tüm dünyada karşılığı senyorajı olarak adamlar bizim tüneli kullanıp tüm dünyada bu süre zarfınca bu parayla ticaret yapıyorlar para çeviriyorlar hem de bizi borçlu kılıyorlar.

BİZLER HARBİ KEKİZ HEM DE ÜZÜMLÜ.
  • sağdaki rakamlar ile böyle bi tünel yapılacağını düşünen varsa aklını bi sorgulasın.iyice çoluk çocuk işine çevirdiniz olayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigitcan19901

Matematiğin öldüğü an,işte bu andır.İyi bakın bu üstteki mesaja."Matematik nasıl katledilir" in dersini içeriyor bu mesaj.

O Mesajı atan adamın ilkokul öğretmeni görmesin harakiri yapar. Dört işlem LAN. Ilkokul matematiği bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemena -- 30 Aralık 2016; 1:34:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğruluk payı denen oluşum. Bunları kimler fonluyor. Kimler yatırım yapıyor. Dikkatli olmak lazım öyle her şeye atlamayın. Artık şu ülkeyi bölmek isteyen insanlara hizmet etmeyin..
  • Hocam yıl olacak 2017 artık böyle bu bu kadar tutmuş şu şu kadar tutmuş devri kapansın madem bir tartışma başlattın açık açık koyacaksın argümanını masaya. Lisede arkadaşlarınla konuşuyor gibi olmayacaksın böyle bir konu açıyorsan.Tünelin maaliyetini sadece tarih , derinlik ve uzunluk ile belirleniyor sanıyorsan gülerler adama. Ulan şu başımızdakileri bile savundurtuyorsunuz.

Böyle bir hesaba giriştiysen herşeyi yap sonra showa dök.Aşağıda paylaştığım linkteki Executive Summary sayfa iii deki diğer maddeleride karşılaştır sana zahmet.Ama ne gerek var dimi ? Bizim millet zaten çabuk galyana gelir yapıştırayım gitsin biraz popi olayım.Bu kafaları geçin artık.
    https://web.wpi.edu/Pubs/E-project/Available/E-project-043012-122558/unrestricted/Analysing_International_Tunnelling_Costs_Public_Report.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tagortian -- 30 Aralık 2016; 2:3:4 >

• 3.köprü maliyeti 4.5 milyar tl.Dünyanın en yüksek köprüsünün maliyeti 143 milyon dolar.Bizim köprünün transformers'a dönüşme özelliği de var sanırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pxcnsRy

Avrasya Tüneli [MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÜNELİ] bize yapılmış en büyük ''TÜNEL''DİR ! [SS'Lİ]

quote:

Binali Yıldırım: "Bugün dünyanın 'en derin' tünelini açıyoruz. Denizin altında 106.5 metre, dile kolay."

BU NEDİR YA ? BU HALK NE ZAMAN UYANACAK NE ZAMAN KANDIRILMAYACAK ? NE ZAMAN DÜRÜST YÖNETİCİLERE SAHİP OLACAĞIZ!!!!!1

Sakin ol, bunlar daha baslangic. Daha da buyuyecek cumhuroyetimiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

Durun buraya da yazayım...

Şimdi biz tünel projesiyle dünya piyasalarına çıkıyoruz çünkü bunu yapacak özkaynak TL gücümüz yok mu?

Adamlar seve seve kabul ediyor ve adamlar bizim proje için kağıtları matbaaya sürüp boyayla dolar basıyor ve bunu bize faizle satıyor.

Biz bu borç kağıt parayı alıp bir de bu kağıdın faizini ödeyip adamlara para basma hakkı tanıyoruz ve 25 yıl borcumuz bitene kadar bu kadar kağıt doların tüm dünyada karşılığı senyorajı olarak adamlar bizim tüneli kullanıp tüm dünyada bu süre zarfınca bu parayla ticaret yapıyorlar para çeviriyorlar hem de bizi borçlu kılıyorlar.

BİZLER HARBİ KEKİZ HEM DE ÜZÜMLÜ.

Yahu dünyada dönen dümen bu. Fonlama falan hikaye ülkeler böyle soyuluyor anlayamadınız mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tagortian

Hocam yıl olacak 2017 artık böyle bu bu kadar tutmuş şu şu kadar tutmuş devri kapansın madem bir tartışma başlattın açık açık koyacaksın argümanını masaya. Lisede arkadaşlarınla konuşuyor gibi olmayacaksın böyle bir konu açıyorsan.Tünelin maaliyetini sadece tarih , derinlik ve uzunluk ile belirleniyor sanıyorsan gülerler adama. Ulan şu başımızdakileri bile savundurtuyorsunuz.

Böyle bir hesaba giriştiysen herşeyi yap sonra showa dök.Aşağıda paylaştığım linkteki Executive Summary sayfa iii deki diğer maddeleride karşılaştır sana zahmet.Ama ne gerek var dimi ? Bizim millet zaten çabuk galyana gelir yapıştırayım gitsin biraz popi olayım.Bu kafaları geçin artık.

https://web.wpi.edu/Pubs/E-project/Available/E-project-043012-122558/unrestricted/Analysing_International_Tunnelling_Costs_Public_Report.pdf

aynen...tünel şartları aynı olmadığı gibi kullanılan malzeme farklı,coğrafya farklı,aracı vasıtasıyla yapılıyor,tüneli kazmak için 11 barlık özel kazıcı tasarlanmış ( dünyada 2. deniyor ) o bile kaç para?

tabiki herşey ithal olduğu için fiyatlar şişiyor.bazı şeyleri biz yapabilsek maliyet düşer ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 30 Aralık 2016; 2:37:49 >

• Bu ülkenin yetişmiş mühendis mimarı yok mu? Şantiyelerde çinliler mi çalıştı?
    Ar-ge mimari proje bu kadar zor mu?
    O tünelde kullanılan çimento demir bu ülkede imal edilmedi mi?
    Kardeşim soyuluyoruz uyuyorsunuz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.