Şimdi Ara

Avrasya Tüneli [MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÜNELİ] bize yapılmış en büyük ''TÜNEL''DİR ! [SS'Lİ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 0z0z

Bu ülkenin yetişmiş mühendis mimarı yok mu? Şantiyelerde çinliler mi çalıştı?
    Ar-ge mimari proje bu kadar zor mu?
    O tünelde kullanılan çimento demir bu ülkede imal edilmedi mi?
    Kardeşim soyuluyoruz uyuyorsunuz.

demekki yok kardeşim.İnşaat konusunda kendimizi grliştirsek de bu tür işlerde iyi değiliz herhalde( veya acemiyiz diyelim ).Uyuyorsak hep birlikte uyuyoruz ne yazıkki.Baştakiler birşey yaparken vatandaşa sormuyor e haliyle bizde forumlarda ,sosyal medyada yapılmış,olmuş birşey için birbirimizi yiyoruz...

peki parasını bir yere bırakırsak yapılan tünelin vatandaşa hiç mi faydası yok ?bir de o açıdan bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 30 Aralık 2016; 8:44:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kompleks niye?
    Bu ülkenin o tüneli yapacak ar-ge üniversiteleri mimarları mühendisleri, çimento demir çelik fabrikaları var.
    Olay basit önceki yorumlarımda yazdım.
    Senin mal varlığın iş gücün ve tamamen senin olan birşey abd dolarıyla fonlanıyor. Neden?
    Susuyorsunuz ortaksınız herkes gibi.
    Adamlar bizim olanla bizi soyuyor.
    Bunun siyasetle dinle ilgisi yok.
    Bilimsel matematiksel izahı yok.
    Müstehakız demek ki.
    Düşünsel özürlü matematiksel hesapsız.
    Kapitalizm soyuyor diyoruz ne yapalım diyorsunuz.
    Pes.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 30 Aralık 2016; 3:13:33 >
  • İlk defa forumda siyasi birşey yazacağım galiba. Bir partinin seçmenleri harbi bilimden mantıktan uzak. Yazık bu ülkeye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

Bu kompleks niye?
    Bu ülkenin o tüneli yapacak ar-ge üniversiteleri mimarları mühendisleri, çimento demir çelik fabrikaları var.
    Olay basit önceki yorumlarımda yazdım.
    Senin mal varlığın iş gücün ve tamamen senin olan birşey abd dolarıyla fonlanıyor. Neden?
    Susuyorsunuz ortaksınız herkes gibi.
    Adamlar bizim olanla bizi soyuyor.
    Bunun siyasetle dinle ilgisi yok.
    Bilimsel matematiksel izahı yok.
    Müstehakız demek ki.
    Düşünsel özürlü matematiksel hesapsız.
    Kapitalizm soyuyor diyoruz ne yapalım diyorsunuz.
    Pes.

ben ak parti ,şu parti,bu parti tutmuyorum.şuan oy verilecek parti yok ne yazıkki

ee sen susma silahı donan meclisi bas! ne yapalım istiyorsun? oturduğunuz yerden ahkam kesmeyin...
    kapitalizme savaş mı açalım? bana diyeceğine sen ne yaptın bu konuda onu söyle?
    ayrıca durduk yere bana niye salça oldun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 30 Aralık 2016; 8:47:37 >

• herkes fikrini söyleyecek...hoşuna gitmeyen cümle oldumu hemen yaftala...yok Ak parti'li,yok chp'li.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 30 Aralık 2016; 8:48:48 >
  • Sana niye salça olayım. Üst akıl düşünce lazım bu ülkeye. Recep Tayyip Erdoğan gidin dolarınızı bozun bari altın alın niye dedi?
    Gelecekteki tehlike budur. Umulur kendisi uyanmış farketmiştir yoksa zaten halimiz duman.
    Siyasilere güvenmem onlar için "dün dündür bugün ise bugün".
    Olay gayet basit yurduna sahip olmak istiyorsa bir insan kendi özüne malına işgücüne güvenmek zorundadır.
    Yarın yaşasın dolar diye dönecek siyaset dünde kalır.
    Sizler uyanın yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 30 Aralık 2016; 3:43:36 >
  • 0z0z 0 kullanıcısına yanıt
    Gönül isterki bütün tünellerimiz ucuza mal olsun.Ama dünyada bile ucuza inşa edilmiş benzer tünel örnekleri bir elin parmaklarını geçmez hee teknoloji devisindir bir yolunu bulmuşsundur paşalar gibi inşa edersin.Kusura bakma hocam ama senin yaşadığın bu kafa sadece bizim ülkemize mahsus. Burada maddeler halinde ithamlarda bulunacağına git matematiğini yap hesaplamalarını yap sonra gel konuş.Ozaman bizde diyelim adam cidden sağlam materyaller bulmuş sunmuş haklı helal olsun.

Clem Jones Tunnel =3.4 milyar dolar, uzunluk= 4.8 km

Blanka Tunnel Complex = 1.75 milyar dolar, uzunluk= 5.5 km

Fort McHenry Tunnel = 2.2 milyar dolar, uzunluk= 2.4 km

Lincoln Tunnel = 1.5 milyar dolar, uzunluk=2.4km

Øresund Tunnel= 534,7 milyon dolar, uzunluk=4.05km

Arlberg Road Tunnel= 1.2 milyar dolar , uzunluk= 13,9km

Linklerdeki miktarlar bulundukları tarihteki dolar değerlerinden 2016 daki değerlere çevrilmiştir. Aşağıdaki linki kullandım.http://www.dollartimes.com/inflation/dollars.php

• quote:

Orijinalden alıntı: forumu

quote:

Orijinalden alıntı: pxcnsRy

quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Haklı olabilirsin.
    Ama birşey soracağım:

İstanbul'da mı yaşıyorsun?

Evet se kaç yıldır?

20 yıldır istanbulda ikamet ediyorum. Daha önce tüm Avrupayı ve Kazakistan, Türkmenistan, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan, İran gibi ülkeleri de gezdim. Başka soru ?

Onceleri Kadikoy Akmara gitmek icin, en az bir saat Eminonu + en az 40 dk vapur yapiyorduk.

Simdi max. 1 saatte Gebze yapilacak neredeyse.

Maliyeti yuksektir, gecis pahalidir o ayri ama cidden buyuk kolaylik olmus bence.

Maliyet konusunda objektif bir degerlendirme de gormedim. Savunanlar iyi, savunmayanlar kotu diyor.

Degerlendirmeyi halka birakmak yerine, Avantajlarini,faydasini gizleyip sadece goreceli de olsa maliyeti on plana cikarmak biraz haksizlik degil mi?

Kardeşim nerden gebzeye 1 saatte gidiyorsun ? Tuzla'dan mı ? Kartal'dan Gebze'ye gidemiyorum ben 1 saatte sen nasıl gidiyorsun ? Helikopter toplu taşıma aracımı oldu ?

Biz yapılmasın mı diyoruz ? Yapılacak kardeşim. Benim halkım hepsini hak ediyor. Cefasını süren millet elbet sefasını da sürecek. İstemiyor muyum benim memleketim kan revan içinde olacağına ODTÜ'den bir haber gelsin, Kanser araştırmaları devam etsin, Gazi'den bir haber gelsin, Nükleer Silahımız olsun. İTÜ'den insansız hava aracı çıksın vs. Kardeşim biz bu vatanın düşmanı değiliz. Yemin ediyorum RTE Benim kadar milliyetçi değildir. Ben gezdiğim tüm ülkelerde Türk Bayrağı, (inanmıyorum ama) Kuran-ı Kerim dağıtan adamım. Bana gelmiş burda vatan haini damgası yapıştıracaklar biliyorum. Benim şahsi görüşüm bunların yapılması ama daha ucuza mal edilebilecekse ondan yapılması. Kardeşim bi kere İstanbulun en büyük sorunu TOPLU TAŞIMA! Tam bir işkence. Arabayı 3 gün servise bıraktım inan 2. günün şafağında rapor alıp yattım gitmedim işe mişe. Gidemem kardeşim. One öyle ya ? Ermenistandamı yaşıyoruz ? 1 Otobüse 150 kişilik kapasite koymuşlar. Ulan deplasmanmı yapıyoruz ? Göçmü ediyoruz ? Kimin eli kimin cebinde belli değil. Bu memlekette huzur olurmu kardeş. Adam işe söverek gidiyor. Kalkıyor yumurtanın 30lusu olacak 20 lira, sucuk 60 lira. Otobüse 2.50 lira veriyor 150 kişi gidiyor. Bu tüneli yapana kadar 2 tane otobüs 3 tane metro alsalardı ya. TOMA almaya gelince hülooğ 100lü 100lü sipariş veriliyor. 1 TOMA ile 2 otobüs alınabiliyor (körüksüz).

• quote:

Orijinalden alıntı: hexedemical

Biri 7,6 çok daha derinde avrasya 5.4 km bunu neden yazmıyorsun. Ve norveçte tünelin depreme dayanıksız olduğu nerden çıkardın? Düşük maliyet neden yapmılmıyorda seneler süren kol gibi garanti kredi verilen modeller tercih ediliyor

Şöyle söylemek gerekirse işin deprem kısmı biraz tartışılır. Dünyanın çoğu yerinde - örneğin ABD - depreme dayanıklı yapı tasarımı yaparken malzemenin plastik davranışını hesap alarak tasarım yapıyor. Biz ise malzemenin elastik bölgede kalması gerektiğini düşünerek hesap yapıyoruz. Yani biz hesaplarımızda emniyetli taşıma gücü yöntemini kullanırken başkaları taşıma kapasitesine göre hesap yapıyor. Bu yöntem maliyeti arttırıyor. Ama daha emniyetli olmasını sağlıyor. Ancak yinede arada bu kadar fark çıkması biraz düşündürücü. Son olarak Avrasya Tüneli hesabında sadece tünel mi hesaplanıp bu fiyat çıkarıldı yoksa bağlantı noktaları vb. diğer ulaşım imkanları da bunlara dahil mi araştırmak lazım.

• Varsa çürütecek savın; koy biz de görelim. Hem kimler fonluyormuş?

Hemen de dış güçler paraleller

• bu mu o tünel.
  • pelerinli kullanıcısına yanıt
    Yaw he he senin gibiler dünyaya tek bir pencereden baktığından ne söylesek boş
  • Yaw he he? Ver yalanlayacak bilgilerin varsa görelim işte. En derin tünel olduğunu ya da uygun yapıldığını kanıtla da morart beni ve "fonlanmış"ları.

• HALKINA KESINTISIZ ELEKTIRIK SAGLAYAMAYAN HUKUMET TUNEL YAPTIRARAK NEREYE KADAR IDARE EDECEK EY GUZEL HALKIM UYAN ARTIK UYAAANNNNNN
  • quote:

Orijinalden alıntı: pxcnsRy

HALKINA KESINTISIZ ELEKTIRIK SAGLAYAMAYAN HUKUMET TUNEL YAPTIRARAK NEREYE KADAR IDARE EDECEK EY GUZEL HALKIM UYAN ARTIK UYAAANNNNNN

Avrasya Tüneli [MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÜNELİ] bize yapılmış en büyük ''TÜNEL''DİR ! [SS'Lİ]

Yürüyen uçahhh ımız yollarda daha ne istiyosun

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.