Şimdi Ara

Avr den Ps3 ile dts ses almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar. Yaklaşık bir ay önce piooner vsx 529 ve magnat set alarak aranıza katılmıştım.Sistemimde Playstation 3 te bulunmakta. Bluray filmlerimi ps3 ten izlemekteyim.İlk başlarda dts ve dts master sesleri alamamıştım.Ayrıca ps3 oyunlarında dts ses olan oyunlardan da sadece dolby ses alıyordum ve bu beni sinir ediyordu.Böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olabilmek amacıyla sorunun çözümünü yazmak istedim.

    1-Ps3 ile izlediğiniz flmlerde dts ve üst düzey ses almak için ses ayarlarından hdmi ye girip manual ayar kısmından ac3 olan tüm ses uzantılarının yanındaki tik işaretlerini kaldırıyoruz.Aşağıda bir ikitane var onlar mecbur kalıyor.Ayrıca yine ps3 ayarlarından genel ayarlardan bluray ayarlarına girip ses çıkışını bit stream seçeneğine alıyoruz.Artık filmlerimiz hangi formatta ses ile izlemek istiyorsak o formatta ses veriyor. Ayrıca film izlerken dualshock tan üçgen tuşuna basıp ayarlar kısmından ses akışını bit streama alarakta ses formatını değiştirebiliriz.

    2-Oyunlarda dts ses almanın yolu ise şöyle.Yine ses ayarlarından hdmi oradandan manual e giriyoruz.En üstte yer alan dolby 5.1 seçeneğinin yanındaki tik işaretini kaldırıp pasif duruma getiriyoruz. Artık oyunlara girince dts destekli oyunlarda dts ses alabiliyoruz.

    Daha sonra Fotoğraf eklemeye çalışırım.

    Forumda aramıştım ama bulamamıştım. Arayan arkadaşlara yardımcı olabilirim İnşallah

    Hayırlı forumlar







  • Merhaba.

    pioneer vsx 529 cihazı PS3 e bağlamak gercekten çok güzel olmalı. Acaba sistemde kullandığınız hoparlörler neler (marka-model) ??
  • Teşekkür ederim.
    Magnat marka hoperlörlerim var. Ön hop. magnat supreme 202, surround magnat supreme 102 center magnat supreme 252. Tekrar teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.