Şimdi Ara

Avizede neden çift nötr hattı var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar az önce bir avize taktım.Fakat avizenin 3 kablosu vardı.Ben toprak hattıdır felan derken bilmediğim bir şey öğrendim.

Aşağıdaki resimlerde de gördüğünüz gibi üretici nötr hattı 2 kablodan oluşacak şekilde yapmış.Bunun sebebini sizlere sorup öğrenmek istediğim için konu açtım.

Ben aktif ve pasif elektrik olayı yüzünden olduğunu düşündüm ama sizlerden kısaca açıklamanızı isteyebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *ExtraTechx* -- 8 Şubat 2014; 13:25:07 >

• kaç lamba var.. grup grup yakmak içindir.
  • arkadaşında dediği gibi grup grup avizen 4 lü ise 2 si ayrı 2 sini ayrı takmak için yani..
  • Arkadaşlar 5 tane e27 duyu var.Nötr hatlarını ayrı bir yere bağlarsak evet avize 2 ayrı hata ayrılabilir.Büyük ihtimal bu yüzden o şekilde yapılmış.Ama ben niyeyse başka bir şey olduğunu düşündüm.Kablo çapları 3 ünde de aynı olunca pasif elektrik meselesi felan gibi şeyler geldi aklıma
  • quote:

Orijinalden alıntı: *ExtraTechx*

Arkadaşlar 5 tane e27 duyu var.Nötr hatlarını ayrı bir yere bağlarsak evet avize 2 ayrı hata ayrılabilir.Büyük ihtimal bu yüzden o şekilde yapılmış.Ama ben niyeyse başka bir şey olduğunu düşündüm.Kablo çapları 3 ünde de aynı olunca pasif elektrik meselesi felan gibi şeyler geldi aklıma

Grup olarak yakmak icindir. En kotu ihtimal olcu aletinin kisa devre kademesinde hangi kablo nereye bagli diye bakin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada o kağıdı hazırlayan kişi, avize üreten yerin çaycısı galiba..

Çift devreli avizede iki faz ve bir ortak nötr olur..
    Çiftli anahtar fazı iki ayrı hat üzerinden kesip verir..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 faz 1 notr o yazan elemanin alakasi yokmus elektrikle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Onaylamak için söylüyorum benim de bildiğim ve gördüğüm 2 faz 1 nötr.

Ancak merak ettiğim şey, ac ile çalışıyor sonuçta bunlar önemli mi hangisinin faz hangisinin nötr olduğu ? Ben 2 faz 1 nötr diye biliyorum evet ama niye önemli ki ?
  • Tek lambalı avize olsa önemli değil, kabloları rastgele bağlarsın gider.. (gerçi onda da çarpılmayı minimuma indirmek için duyun dış kısmına bağlı kabloyu faza denk getirmemeye çalışıyoruz bazen)

Ama bunda tavanda iki faz bir nötr olacak.. eline avizeyi alan adam kağıdı okuyunca afallayacak..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Tek lambalı avize olsa önemli değil, kabloları rastgele bağlarsın gider.. (gerçi onda da çarpılmayı minimuma indirmek için duyun dış kısmına bağlı kabloyu faza denk getirmemeye çalışıyoruz bazen)

Ama bunda tavanda iki faz bir nötr olacak.. eline avizeyi alan adam kağıdı okuyunca afallayacak..

Doğrudur bizim tavanda bir mavi bir kahverengi kablo vardı ben mavinin nötr kahverenginin de faz olduğunu bildiğimden doğru şekilde bağladım.

Fakat konuyu açarken özel bir sebebi olduğunu düşünerek açmıştım.Şu an neden çift nötr olduğunu anladım.Amaç avizedeki 5 duyu 2 hata ayırmakmış.

İlginizden dolayı hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.