Şimdi Ara

Avize bağlantısı hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar,

    Bugun Bauhaus'tan yeni kurdugumuz ev icin 3 duylu avize aldik. Avizede 3 tane kablo var mavi, kahverengi ve sari yesil. Mavi ve kahverengi kablolar duylardan geliyor. Sari yesil kablo ise avuze govdesine baglanmis duylara inmemekte. Tavanda ise faz ve notr kablo var. Simdi avizede bu sari yesil kabloyu (sanirim topraklama icin?) baglayacak tavanda bir yoprak hatti yok. Bu konuda ne yapabilirim? Toprak ucunu bosta birakarak kullansam risk yaratir mi? İlk defa topraklamasi olan avize goruyorum gerci...yardimlar icin tesekkurler simdiden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devilish_ -- 12 Haziran 2017; 1:7:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Gövdeden gelen topraklamadir. Tavanda karşılığı genelde olmaz. Mavi ve kahverengiyi bağlayıp devam edebilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sanalexpress

    Gövdeden gelen topraklamadir. Tavanda karşılığı genelde olmaz. Mavi ve kahverengiyi bağlayıp devam edebilirsiniz.

    Topraklama baglantisi yapmadan kullanmamiz herhangi bir risk olusturmaz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mavi ve kahverengi bağlantıyı, tavandaki iki adet kabloya bağlantı yapınız,,, eğer lambalar az yanar ise,, veya yanmaz ise mavi ve kahveremgi kabloyu birleştirip, tavandaki faz ucuna bağlayın, diğer sarı yeşil kabloyu ise nötr ucuna bağlayınız.
    Kolay gelsin,
  • Merhaba, çocuk odasındaki avizeyi söktüm. Avizeden 2 kablo geliyordu. Tavanda ise 3 kablo vardı. Tavandaki kablolardan biri tek yani faz. Diğer ikisi de birbirine bağlanmıştı, ve bu şekilde çalışıyordu. Yani takacaüım avize 3 duylu ve avizden yukarı 3 kablo çıkıyor. Avizeden çıkan 3 kablonun 2si birbirine yapışık ve 3ncüsü tek. Tek olanın üzerinde toprak işareti var. Duvardaki anahtar ise tek. Avizeden gelen 2si birbirine yapışık olan kabloyu faza bağladım. Avizede tek kalanüzerinde toprak simgesi olan kabloyu da tavandaki daha önceden birbirine bağlanmış 2 kabloya bağladım. Ancak duya elektrik gelmesine rağmen lambalar yanmadı. Duy bağlantılarını kontrol ettim temassızlık olmasın diye ama temas var. Sonra tavanda birbirine bağlı olan 2 kablodan birini(yani avizden gelen toprak hattı ile birleştirdiğim tavandaki kablolar) çıkardım. Alakasız bir şekilde başka bir odanın ışığı söndü. Kafayı yiyicem, bağlantıyı nasıl yapmam gerekiyor. YArdımcı olabilecek bir arkadaş var mı acaba. Teşekkürler




  • sertangulsen S kullanıcısına yanıt
    Oradan başka odaya nötr hattı gidiyor olabilir,,

    Yeni avizede, birbirine bağlı bitişik kablo, lambaların nötr ve faz ucu olabilir,, tek olan kablo gerçekten toprak ise avize in metal kısmına bağlı olup, lamba duyu ile irtibatı olmaması gerekir,, tekrar bi gözden geçirin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avizeden çıkan tek kablonun üzerine toprak işaretli etiket ve tekli klemens koymuşlar. Çift olanlar birbirine yapışık durumda ve 2'li klemensin tek yuvasına iki uç birleştirilip tutturulmuştu. Dediğiniz gibi 2 bitişik olan kabloyu ayırıp birini faza diğerini tavanda birbirine bağlı olan 2 kabloya birleştirip tekrar deneyeyim. Toprak işaretli olanı boşta bıraksam olur mu? Yoksa avizenin metal bir yerine mi tutturmalıyım? Ya da tavandaki metal çengele mi tuttursam?
  • sertangulsen S kullanıcısına yanıt
    Boşta kalacak ,,,

    Hangi kablonun nereye gittiğini ölçecek bir durum olsa,,

    3 kablo ve duyda 2 uç var,, hangisi hangisi ile temas ediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 duydan çıkan 2'şer kablo gözle görülebiliyor. Ancak bunlar avizenin göbeğinde birleşip gözden kayboluyor ve tepe kısmında 3 kabloya dönüşüyor. Her duydan çıkan 2 kablo nötr ve faz anladığım kadarıyla. Tepedeki 3ncü tek başına olan kablo da toprak oluyor bu durumda değil mi. Yani söylediğiniz gibi avizedeki yapışık olan 2 kabloyu ayırıp birini nötre diğerini faza bağlayıp toprak etiketli olanı da boşta bırakarak deneyeceğim akşam. Teşekkürler.
  • Evet bu şekilde oldu. Yardımınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.