Şimdi Ara

AVERTV DVB-S TRINITY mı SKYSTAR 2.8D mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar tv kartı alıcam kararsız kaldım bu 2 markada yardımcı olursanız sevinirim kimisi skystar diyor kimisi avermedia diyor skystar delirtti bozuldu diyen var avermedia taramıo bulamıyor diyende var lütfen yardım edin... bir bilgisayar firmasının sitesinde özellikleri böyle yazıyor

AVERTV DVB-S TRINITY

-4’ü 1 arada, DVB-S Dijital Uydu, DVB-T Karasal, Analog TV ve FM radyo
    -HDTV (1080i / 720p) H.264 / MPEG-2 ile yüksek çözünürlükte TV keyfi
    -Tak-Çalıştır kolay kurulum ve Türkçe Desteği
    -Hızlı Kanal Değiştirme ve Tarma
    -Kanalların yerini istediğiniz gibi değiştirebilme
    -ProgDVB ve diğer 3.Parti programlar ile tam uyumluluk
    -Zaman Kaydırma (TimeShift)
    -PIP(Resim içinde Resim) / POP(Resim üstünde Resim)
    -16 Kanal Önizleme
    -16:9 ve 4:3 Ekran Desteği

SKYSTAR 2.8D

-Uydu üzerindeki Dijital Data Servislerini alır
    -90 Mbps üzeri Data akışı
    -Dijital TV ve Radyo Yayınlarını alır
    -Kayıt seçeneği sunar (PVR)
    -Video text
    -Plug & Play
    -Giriş Frekans Aralığı 950 MHz - 2.150 MHz
    -Symbol rate 2-45 MS/sec., SCPC ve MCPC
    -Tuner girişi: F-connector
    -Giriş impedance: 75 Ohm
    -İşletim Sistemi: WIN 98 SE, ME, 2000, XP, 2003

BU arada sistemim bu >http://img16.imageshack.us/i/sistems.jpg/ sorun yaratir mi 2 tv kartıda ekran kartını EAH4650 alıcam ona göre değerlendirirseniz sevinirim teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murattimeister -- 16 Eylül 2009; 23:00:14 >

• Yok mu yardım edicek arkadaşlar...
  • Dostum bende ss 2.6 var. Çok memnunum. Dvbdream programı ile kullanıyorum ve çok güzel çalışıyor.

Avermedia kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim. Ama HDTV özelliği olması bir artı.

Sistemin kaldırır merak etme...

Bir de artık sharing olayı olduğu için kartın bir önemi yok, bu konuda ikilemde kalma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowtr -- 17 Eylül 2009; 10:35:02 >
  • Hmmm skystar banada daha iyi gibi geliyor fakat avermedia özellikleri aklımı çeliyor ama skystar alıcam galiba skystar hakkında yardım ve dökümanları bulmak daha kolay diyor herkes birde bişi sorcam forumdan bir arkadaş tv kartı anakartımı yaktı falan dedi böyle birşey düşük bir ihtimal değil mi tv kartının yanması ? sırf o yansa problem olmazda anakart falan :S
  • Bu iki kartta son zamanlarda araştırdığım kartlar.Avermedia'nın artıları hdtv desteği+analog karasal yayın alması.Ayrıca dvb-t(dijital karasal yayın) tuneride mevcut (bu yayın çeşidi şuanda türkiyede deneniyormuş ve 2014 yılında tamamen ona geçilcekmiş).Skystar'ın artısı olarak sayılabilcek tek birşey var o da kullananların memnuniyeti.Avermedia kullanıcısı fazla olmadığı için onunla ilgili çok yorum bulamadım ama bulduğum yorumlarda onuda kullananlar çok memnun.Bu bilgiler haricinde şunları eklemek isterim.

Avermedia kart çift işlemciye sahip bir kart, bir yandan dvb-s(uydu)tunerinden televizyon izlerken diğer yandan dvb-t tunerinden veya analog karasal yayından kayıt yapabilirsin.Bu işlemler için işlemcin yeterli olacaktır.Ama hdtv özelliği için core 2 duo 2.4ghz istediği belirtilmiş sitesinde.

Avermedianın Win7 de sorunsuz çalıştığını yorumlardan okudum.Skystarda sitesinden driverları güncelleyerek win7 de çalışıyor bildiğim kadarıyla.Aralarında da 50 lira kadar bir fark var.

Bende bu aralar tv kartı almayı düşünüyorum tercihim bu 2 karttan biri olcak ama büyük ihtimalle avermedia'yı seçicem.

• Ben de eski bir pci SS2d kullanıcısıydım. Şu an yeni bir sistem kurmayı düşünüyorum ve tv kartı olarak SS2 mi yoksa SS3 mü karar veremedim. Merkezi sistemde bazı kanallarda sinyal zayıf ve ss2 bunları gösteremiyordu. Bazı forumlarda ss3'ün zayıf sinyalleri yakalamada daha iyi olduğunu okudum, ama ne derece doğru bilmiyorum.. bilen deneyen var mı..? Avermedia eskiden analog olarak 10 numara bilir kullanırdık, ama dijital de hiç yüzüne bakılmaz oldu..
  • Aver Media Trinity kullanıyorum açıkcası kendi yazılımı dışında hiç başka yazılım kullanmadım. Yazılımından pek memnun değilim fakat bilgisayarımı yeni formatladım şimdi son sürümünü indiriyorum vista driverı win7de çalışıyordu ona rağmen win 7 için ağustos ayında özel olarak driver çıkarttılar. Skystar hiç kullanmadım bilmiyorum kıyaslama yapamam ama aver tv trinity tavsiye ederim kesinlikle pişman olmazsın.

Mesaja ekleme: Uzun zamandır ProgDVB kullanıyorum. Kendi yazılımı rezil birşey hiç pratik değil. Önce kendi yazılımını kuruyosun böylece gerekli kodek yüklenmiş oluyor. Ardından ProgDVB kurarken 21 günlük trial kodeği kurman gerekmiyor.

Birde arada nadirende olsa kumanda ikonu gri oluyor (inaktif) öyle olduğu zaman tv kartını kullanamıyorsunuz. Windows'u tekrar başlatmak gerekiyor. Program açarsanız "BDA device not started" gibi bir uyarı veriyor. Kendi programını açınca "Tv kartı bulunamadı" uyarısı veriyor. Bazen 1 restartla ikon düzelmeyebiliyor. Açıkcası hoş değil. Bu progdvb zart zurt çöküyor zaten çökünce de restart atmadan kullanamıyorsunuz. Skystar daha iyidir herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeemmi -- 20 Mayıs 2010; 3:57:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Skystar3 kullancısı iken Avertv DVB-S TRINITY e yükseltmeye karar verdim. Şansıma 1 haftalık 2. el buldum. 100 TL ye. İnşallah sorun çıkmaz. Değiştirmemin tek sebebide Win7 64 bit driver sorunu. Skystar3 birtürlü halledemedi 64 bit olayını. Eee şimdi 64 bit işlemcin varken niye 32 bitle idare edesinki. 32 bit niye yatsınki. Çalışsın şerefsiz bitler. O yüzden değiştiriyom. Bakam SS3 e müşteri bulabilcekmiyim. İlgilenene 75. TL. Sağlam Stabil çalışan karttır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delidumrull

Skystar3 kullancısı iken Avertv DVB-S TRINITY e yükseltmeye karar verdim. Şansıma 1 haftalık 2. el buldum. 100 TL ye. İnşallah sorun çıkmaz. Değiştirmemin tek sebebide Win7 64 bit driver sorunu. Skystar3 birtürlü halledemedi 64 bit olayını. Eee şimdi 64 bit işlemcin varken niye 32 bitle idare edesinki. 32 bit niye yatsınki. Çalışsın şerefsiz bitler. O yüzden değiştiriyom. Bakam SS3 e müşteri bulabilcekmiyim. İlgilenene 75. TL. Sağlam Stabil çalışan karttır.

ne yani şimdi ben ss2 yada ss3 alsam hazır win7 64 sisteminde kullanamayacakmıyım?

ayrıca avermadiada HDTV desteği yokmu ?

sadece türksat için hdtv desteği gereksiz mi ?

avermedia nın dvb-t olayı bence çok güzel ama onun için nasıl bir parabol anten lazım acaba

• SS2 yi diseq beğenmemesinden dolayı çift uydu kullanamamak nedeniyle Trinity ile değiştirdim. SS2 PCI iken Trinity PCI-e x1. Anakartında boş yuva olduğundan emin ol bazen ekran kartları Pcie x1 yuvasını kapatabiliyor.

SS2 de ikinci uyduyu bir türlü izleyemezken Trinit ile multifeed yaparak 2 çanakla 4 uydu izliyorum. SS2 diseq seçebiliyor benim elimdeki kart bana kan kusturdu 10 çeşit marka diseqi beğenmedi sonunda bir tanesinde çalıştı ertesi gün diseq bozuldu.

SS2 yaygın bir kart program desteği en çok olanı. windows driverı sitesinde mevcut.

Trinitynin cdsinden çıkan driverlar win 7 uyumlu değil. sitesinden win7 driverını indirince sorun ortadan kalkıyor. Kumandasını bir tek kendi programında kullanabiliyorsun.

Progdvb ve DVbviewer la uyumlu. Dvbdream desteği yok. Mytheatre uyumlu deniyor denemedim.

Dijital yayın olarak denedim. SS2 ile aynı kanal geçiş hızlarıda hemen hemen aynı. Sorunu ise kumandasını kendi programı haricinde kullanamamak ve program destek eksikliği.

• Kumandasını system trayda (saatin yanında) ikonu var onun detaylarına girip kumandanın hangi programı kontrol edeceğini ayarlayabilirsiniz. ProgDVB görünmüyor belki ilerde eklenir veya belki nette bir dosya vardır. Windows Media Center varsa bilgisayarda bu kısımda görünüyor diye hatırlıyorum. Aver MediaCenter dışında desteklediği programlar vardır mutlaka. Windows Media Center destekliyor diye hatırlıyorum. Şuan bilgisayarımda yüklü olmadığı için emin olamadım.

Aver MediaCenter'ı hiç beğenmedim çok problemli ve ilkel bir yazılım. Pratik değil. ProgDVB ile kullanıyorum gayet güzel oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.