Şimdi Ara

Avea vs Vodafone kapsama alanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben 10 gün önce aveadan vodafone a geçtim,

çoğu yerde vodafone çekmiyor avea daha iyiydi yaw

bulunduğum yer bağcılar göztepe

• simkartınızda sorun olmasın çoğu yerde çekmemesi imkansız
  • vodafone kullanıyorm ve çekimi iyi gerçekten
    ayrıca vodem de vınndan daha iyi bana göre
  • vodafone ile aveayı çekim kalitesi konusunda kıyaslayamazsın.
    ya sim kartında,telefonunda veya bulunduğun bölgede vodafone ile ilgili bir sorun vardır.
  • yok öyle çok mesele olcak bişe yok,

fakat vodafone aveadan iyi diye biliyodum, ama gördüm ki çok farketmiyor hatta avea daha iyi gibiydi bi ara test edicem

sizin tecrübelerniz neler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkrts

yok öyle çok mesele olcak bişe yok,

fakat vodafone aveadan iyi diye biliyodum, ama gördüm ki çok farketmiyor hatta avea daha iyi gibiydi bi ara test edicem

sizin tecrübelerniz neler

2 yıl vodafone kullandım 1 aydır avea kullanıyorum pek bir fark yok diyebilirim.
  • Vodafone turkcelle çok yakın çekiyor,bazı yerlerde vodafone daha çok çekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

Vodafone turkcelle çok yakın çekiyor,bazı yerlerde vodafone daha çok çekiyor.

Benim bulunduğum yerdede bu şekilde, Turkcell > Vodafone > Avea, yer yer Vodafone > Turkcell > Avea.
  • Vodafone tam f/p operator,turkcell kadar kazık değil avea kadar ucuz ,turkcell kadar iyi çekiyor avea kadar kötü çekmiyor
  • ben 6yıl önce falan avea kullanıyordum en son. Cam dibinde zor çekerdi ve sürekli kapanırdi telefon. Şu an 15gün önce genç paket için vodafone hattımi aveaya tasıdim ve şaşkın bir durumdayim ya aveaya ne olmuş böyle :) gaziantepte 3,5g nin olmadığı yer çok çok az (gaziantepin 4te 1inde böyle) test etmediğim yerlerde de bu şekildedir eminim. Evimin bulunduğu yerde turkcell ve vodafone 3g 4diş çekerken avea sürekli full 3,5g
    telefonu modem olarak kullanıyorum sürekli 6.4mbit hiza ulaşıyorum. Diğerlerinde bunun yarısını zor görüyodu.
    Uzun lafin kısası teşekkürler avea falan değil ya HELAL olsun sana avea gaziantepte yapacağın çok fazla birsey kalmamış :)
  • vodafone turkcell in çekmediği yer altlarında bile çekiyor. tabi her yerde çekiyor diyemem ama. kuzenimin hattı avea benimki vodafone 1 ay beraber takıldık avea çoğu yerde çekmedi vodafone çekiyor yani bunun başka açıklaması yok.
  • demekki mevki ye göre değişiyor, avea i.ü. avcılar kampüsünde de iyi çekmiyodu bi ara sonra düzelttiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: azizerkan07

vodafone ile aveayı çekim kalitesi konusunda kıyaslayamazsın.
    ya sim kartında,telefonunda veya bulunduğun bölgede vodafone ile ilgili bir sorun vardır.

biraz hort olacak ama.. kiyaslayamazsin derken?vodafone un cekim kalitesi daha mi iyi aveaya gore(bilmedigimden soruyorum)
  • avea kapsama konusunda açık ara en kötü operatör. bir kaç örnek

1. istanbul içerenköy fındıklı'daki evimde avea sokakta ve evin bahçesinde çekmiyor. 4 senedir arıyorum çözüm bulmadılar. turkcell sorunsuz vodafone açık alanda çekiyor ama avea malesef yok.

2. şişli'de kocamansur sokakta derse gidiyorum. bu sokak çok uzun ve dar bir sokak. turkcellin ve vodafonenun bu sokakta 3'er tane istasyonu var ama avea nedense buraya istasyon kurmayı akıl etmemiş ve bina içlerinde çekmiyor. burası içinde çözüm bulamadık senelerdir iletiyorum sonuç yatırım planlarımızda burası yok.

3. her yaz gittiğim yazlığımın olduğu sitede çekmiyor. sitenin içerisinde evlerde sokakta dahi çekmiyor. saros yaylada malesef. kendileri de gelip incelediler ve gördüler avea'nın rezilliğini. vodafonun 3 turkcellin ise 4 tane istasyonu olan yazlık belde de avea ise tepeye bi istasyon koymuş ama kendine hayrı yok.

4. oturduğum yeri avea bilgi üniversitesinden kapsıyor. istasyonun olduğu binada turkcell ve vodafonenun da istasyonu var. avea'da akşam saaatlerinde ciddi kapasite sorunu oluyor. arama yaparken 3g hızı vs. turkcell ve vodafone caddemize birer tane istasyon koydular aynı binaya ama avea oralı bile diil. daha dün ölçüm yaptılar. saha açacaklarmış da sorun öyle düzelirmiş. ölme eşşeğim ölme. felaket sorumsuz bi operatör avea. mecburen kullanıyoruz taahhüt olmazsaydı bi saniye bile kalmayacağım.

avea bu haliyle vodafone'nun yanından geçemez. memnun olanlarınız varsa saygı duyarım ama ben kesinlikle diilim. fiyat uygun ok amaz avea kalite anlamında çok UCUZ bir operatör !

• TOKAT'a memleketime gittigim zaman yer yer Vodafonun tek cizgide cirpinirken , Avea ile 3G 4 mbit hizla nete giriyordum.

sen dusun :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurkαn

quote:

biraz hort olacak ama.. kiyaslayamazsin derken?vodafone un cekim kalitesi daha mi iyi aveaya gore(bilmedigimden soruyorum)

Şu anda bir fark yok hatta Avea Jet Vodafone vodemden kat kat iyi çalışıyor sonuçta 1800 mhz 3G'de iyi sonuçlar verir
  • quote:

Orijinalden alıntı: AVEABİZ

quote:

quote:

Şu anda bir fark yok hatta Avea Jet Vodafone vodemden kat kat iyi çalışıyor sonuçta 1800 mhz 3G'de iyi sonuçlar verir

Ne alaka ? 1800 mhz 2G için. 3 operatör de 3G için 2100 mhz'i kullanıyor. Dolayısıyla 3G'de ayrım olamaz. Şartlar eşit. 1800 mhz'in 2G'de nasıl sonuç verdiğini de Avea sayesinde tüm Türkiye biliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: alican09turk

quote:

quote:

quote:

Ne alaka ? 1800 mhz 2G için. 3 operatör de 3G için 2100 mhz'i kullanıyor. Dolayısıyla 3G'de ayrım olamaz. Şartlar eşit. 1800 mhz'in 2G'de nasıl sonuç verdiğini de Avea sayesinde tüm Türkiye biliyor.

yani? sonuc olarak...

• Turkcell ve Vodafone kesinlikle Avea'nın önünde. İlla istisnalar olacaktır ve vardır. Fakat genellemek için yeterli değil istisnalar...

Kapsama alanı değil sadece, özellikle kapalı mekanlarda Avea'da ciddi sorun var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 11 Ağustos 2012; 14:38:04 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alican09turk

quote:

quote:

quote:

yani? sonuc olarak...

Sonuç olarak 2G'de 1800 mhz kullanıyor diye Avea 3G'de daha iyi sonuç verir demek teknik olarak mümkün değil. Telefonunuzda 3G görüyorsanız hangi operatör olursa olsun aynı frekans üzerinden hizmet veriyor. Bulunduğunuz yerdeki hangi operatörün baz istasyonu iyiyse ona göre hızlı 3G deneyimi yaşarsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.