Şimdi Ara

AVEA'nın GERÇEK YÜZÜ 2 (Videolu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
4.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: algorian

3. videoda görüşürüz.

Olayı daha açık olarak göstereceğimden emin olabilirsiniz.

Bekliyoruz, azimli ve iddialı insanlar elbet başarıya ulaşır.

Avea'nın şehir merkezi ve yollarda çok iyi çektiği, ilçe gibi daha az nufüsa sahip kenar yerlerdeki vericilerini henüz %100 güçlendirmediği de bir gerçek.
  • Kapalı alan sorunu AVEA'nın başını daha çok ağrıtacak gibi görünüyor. İnsanlar evlerinde ya da işyerlerinde kullanamadıktan sonra dışarıda kullanmaları pek bir anlam ifade etmiyor. Ben de AVEA kullanmak istiyorum ama inanın evimdeki çekim gücü sıfır. Ancak apartmandan çıktığımda bir kademe çekiyor. O da arada gidip geliyor. Diğer şebekelerde sorun yokken AVEA'nın bu durumda olması can sıkıcı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin
    Avea'nın şehir merkezi ve yollarda çok iyi çektiği, ilçe gibi daha az nufüsa sahip kenar yerlerdeki vericilerini henüz %100 güçlendirmediği de bir gerçek.

Bu video şehir merkezinde çekildi.
  • quote:

Bu video şehir merkezinde çekildi.

Yukarıda arkadaşın da dediği gibi Avea'nın takılı olduğu telefon bozuk olabilir, ayarlı olabilir, cihazda sorun olabilir, hattın yönlendirilmiş olabilir. Bu tezleri çürüten bir video bekliyoruz 3.sünde ;)
  • quote:

Yukarıda arkadaşın da dediği gibi Avea'nın takılı olduğu telefon bozuk olabilir, ayarlı olabilir, cihazda sorun olabilir, hattın yönlendirilmiş olabilir. Bu tezleri çürüten bir video bekliyoruz 3.sünde ;)

Bozuk ya da ayarlı bir telefon 10 adım sonra kendiliğinden tamir olup ayarları sıfırlanacak değil

Yakında "10 adımda aveanın çekim gücü nasıl sıfıra düşer" başlıklı yeni bir video çekmeyi düşünüyorum. Kameramı memlekette unuttuğum için çekim yapamadım ama başka bir kamera ile halletmeye çalışacağım. Ayrıca yeni videoda sürekli avea takılı olarak kullandığım 1100 yerine turkcell takılı olan sonyEricsson W810i yi kullanacağım.

• quote:

quote:

Bozuk ya da ayarlı bir telefon 10 adım sonra kendiliğinden tamir olup ayarları sıfırlanacak değil

Yakında "10 adımda aveanın çekim gücü nasıl sıfıra düşer" başlıklı yeni bir video çekmeyi düşünüyorum. Kameramı memlekette unuttuğum için çekim yapamadım ama başka bir kamera ile halletmeye çalışacağım. Ayrıca yeni videoda sürekli avea takılı olarak kullandığım 1100 yerine turkcell takılı olan sonyEricsson W810i yi kullanacağım.

Adım 1: W810i'de Turkcell takılıdır, ev telefonunu çaldırırsın.
    Adım 2: W810i'ye Avea'yı takarsın, ev telefonunu çaldırırsın.
    Adım 3: Avea hattın takılı iken, menüden tüm yönlendirmeleri iptal edersin.
    Adım 3: W810i'de takılı olan Avea hattını ev telefonundan, yada yanda 2.telefonda takılır diğer hattan ararsın.
    Sonuç: Eğer Avea full gösteriyor ve yönlendirmeler yok, Turkcell takılı iken çalışması kanıtlanmış W810i'nde arandığında ulaşılamıyor diyorsa, gerçekten bir sorun vardır. Eğer çalıyorsa, Avea cillop gibi çalışıyor demektir.

Bu tarz bir yol izleyebilirsin. Saygılar.

Dipnot: Video daha inandırıcı ve basit eleştirelere maruz kalmayacak derece tarafsız ve net olmuş olur. Avea babamın değil yada çalışmıyorum, senin tarafsızlığın ve videonun başarısı için eleştiriyorum ve öneri getiriyorum. Saygılar yeniden.

• iyi çekmek, güçlü sinyal almakla konuşturmak aynı şeyler değil.
  • evet sıkça başıma gelen bir olay saçma sapan işler yapıyor avea
  • bende sadece arada sırada şebeke hatası diyor aramayı durduruyor başak bir derdim yok avea ile türkcell iliğimi kemiğimi kuruttu ben 1300 kontör gibi bir harcama yapıyordum aylık kumbaraya gelenler hariç şimdi 50 ytl fatura ödüyorum kahrolsun kendini tekelci sana türkcell yaşasın cep dostu avea
  • resmen rezalet
  • quote:

3. videoda görüşürüz.

Olayı daha açık olarak göstereceğimden emin olabilirsiniz.

videoların devamı gelecek yani...
    gerçekten rezil bir durum...
  • Avea'dan cok memnunum ama rezilliklerinden nefret ediyorum.
    Hem severim hem döverim.
    Video süper.
    Avea müsteri hizmetlerine linkini vermeli.
    Youtube yerine Metacafe'ye upload etmen ise süper ötesi.
    En azindan takilmadan izledik
  • yeni 3 tane video daha çektim ama bilgisayara aktaracak ara kabloyu bulamıyorum

şüpheleri gidermek için videoda telefonların kartını değiştiriyorum, telefon bozuk sanılmasın diye, yönlerdimeleri de yine videoda iptal ettim, ayrıca video kesintisiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi algorian -- 10 Eylül 2007; 17:59:32 >
  • çok normal bi durum avea dan da bu beklenir ztn daha baz istasyonları oturmadan hizmete soktular bu hattı, ben de evimdeyken kullanamıyorum aveayı telefonum da n70, daha önceki 1100 da da çekmiyodu kardeşimin 3100 ı var onda da çekmiyo mesaj bile atamıyorum fıtık etti walla yeni avea hat alıcaklara tavsiyem mümkünse almayın ikinci hat olarak alıcaksanız vodafone a bi göz atın derim
  • Bizim köydede Türkcell böyle yapıyordu.Çekiyor ama başkası aradığında ulaşılamıyor diyor.Galiba baz istasyonu arısasından kaynaklanıyor.Sizin bölgenizde bulunan istasyonu arızalı olabilir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: turkishmyth

Bu küçük gösteri için tskkrler,fakat bu kayıtta gördüğüm kadarıyla ne telefonlar birbirine denk telefonlar,ne de telefonların üzerinde herhangi bir işlem yapılmadığına dair şeffaf bir kurum garatisi var test boyunca,yani senin çekmediğini iddia ettiğin telefon belki bozuk olabilir,belki menüden "Dışarıdan gelen aramalara kapat" komutu vermiş olabilceğin gibi,gelen aramaları kapalı olan başka bir hatta yönlendirme de yapmış olabileceğin de aklıma gelmiyor deil yani.Bunlar tahminler tabiki,belki sen de haklı olabilirsin,fakat yıllardır kullanıyorum böyle bir olay başıma fazla gelmedi. Ki bunlar da genelde kandil günleri-bayram günleri falan,o zman da turkcell hatta bile gündüzleri bu tarz kilitlenmeler olabiliyor. Bu video ne zaman çekildi,hangi koşullar altında çekildi,noter huzurunda mı kayıt altına alındı,makineler birbirinin dengi mi (kameralı-radyolu-markası aynı olma durumu,versiyon farkı,telefonun anten çekim gücü! vs. vs.),çekim yapılan yerde hangi baz istasyonları etkili,hangileri uzakta yani bi dünya kapalı mevzu var...
    gene de araştırman için teşekkürler..
    yenilerini ve daha şeffaf olan araştırmaları bekliyoruz,tabi şahıslardan deil,bu işi profesyonelce yapan kurumlardan..

Arkadas cok gusel belırtmelerde bulunmus ama haklı da oldugnu soylemek lazım cunku msjla arayanı bıldır serwısınden aynı dakıka ıcınde benı baskasının aradıgına daır bıldırım de gelıyor!

• katılıyorum o 1100 kullandım şebeke problemi olyordu bazen çekmediği halde başka sebekenin sinyalini gösteriyordu
    quote:

1100 dışında bi cihazda aynısını denermisiniz? 1100 ve 3310 da GSM 1800 ile ilgili sorun olduğuna dair bi ara söylentiler duymuştum. bu arada aktarma yok, yandaki telefon aranılmış varsayarak cihazla ilgili sorun olduğunu düşünmekteyim :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: heartless

Avea aynısını cx70'de de yapıyordu ara sıra. Telefonla alakalı birşey değil.

Evet babmın teli bi türlü ulaşamıyom :D
  • selam,
    tüm mesajları okudum.
    burda paylaşımın yanısıra sanki araya birbirimizi suçlayıcı söylemlerde girmiş (video'nun fake olması, çekerken şebekeyi kapatmış olması gibi).
    şöyle bir önerim olacak; varsa bir sorun bilgilendiririz hangi operatörse onlarda işlerini yapar şebeklerini düzeltirler.
    yok düzelteremiyoruz diyorlarsa, milleti yanıltıcı,ucuzcu reklamlarla milleti kandırmayı bırakırlar.
    tekel tabiiki olmasın ama lütfen ülkedeki az miktarda operatörde serbest piyasa ekonomisinin rekabetçi anlayışına uygun hizmet ve müşteri memnuniyeti versin.
    bu işler yurtdışında böyle yapılmıyor.
  • Aynı şeyi Vodafone da Nokia 2100 da yapıyor diğer telefonlarda sorun yok...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.