Şimdi Ara

Avcılığa Başlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben avcılığa başlamak istiyorum ama çevremde hiç avcılık yapan birileri yok ayrıca hiç bilgim de yok. Avcılığa nasıl başlanır, yapılması gerekenler nelerdir basitçe anlatabilecek birileri varsa çok sevinirim.

• Ne tür avcılık tüfeğin varmı ?
  • Tüfeğim yok, kamp malzemeleri dışında hiçbir şeyim yok.
  • Eski avcı bir tanıdığım kulüplere vb. üye olman lazım dedi. Kulüplere üye olmayınca belge işleri uzayıp daha pahalı oluyormuş. Doğru mudur?
  • Yukarı.
  • Öncelikle jandarma yahut karakoldan tüfek alma belgesi düzenletmelisin, sonra tüfeği alıp, ruhsat çıkarmalısın. ruhsat 5 yılda bir yenilenir, 30 tl civarı masrafı var.
    Ruhsat sana tüfeği bulundurma ve taşıma hakkı verir. Avlanma hakkı vermez.
    Sonra bulunduğun yerdeki avcı kulübüne gidip avlanma belgesi almalısın (en sıkıntılı kısım burası). Tam bir işkence olduğunu baştan belirteyim, yaş ortalaması 50+ dır. Üstelik kurs sadece gerekli sayı dolduğunda açılır.
  • Avlanma belgesi hakkında araştırma yapayım dedim aşağıdaki linke ulaştım. Resmen soyuyorlar bizi.
    http://bolge15.ormansu.gov.tr/15bolge/avcilik-gerekli-belgeler.aspx?sflang=tr

Peki anladığım kadarıyla avcılık belgesi harcı her yıl yatırılıyor, izin belgesi için de mi öyle?

Ayrıca önerebileceğiniz bir başlangıç tüfeği var mı? Veya tüfek çeşitlerini anlatan bir link verebilir misiniz? Av tüfeklerinde pompalı, süper poze, tek kırmalı gibi terimler karşıma çıkıyor bilgili olmadığım için de hangisi bana uygun bilmiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yukarı.
  • Sana tavsiyem, önce ruhsat al, sonra uygun bir tüfek.. üye bilgilerinde Sarıyer yazıyor, doğru ise, Sarıyer atıcılık poligonuna git orda trap veya skeet atışı yap, emin ol bir canlıyı vurmakdan ve öldürmekden daha çok zevk alacaksın.. yok ben illa öldürmek istiyorum diyorsan, netten avcılık sitelerine bak onların av organizasyonlarının zamanına yakın gidip yüz yüze konuş onlar sana bir formül uydururlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.