Şimdi Ara

AVCHD formatındaki kaydı pc de seyretme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
2
Favori
39.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam. sony ux3e sahibiyim. dvd'ye yazılmış m2ts formatındaki görüntüyü izlemek için ''CyberLink PowerDVD Ultra v7.5'' programı yeterli. bu formatı başka formattlara çevirmek için ise ''Elecard Converter Studio AVC-HD-Edition veya TMPGEnc 4.0 XPress'' programları gerekli. kamera tarafından dvd'ye kaydedilmiş görüntüyü pc'ye aktarkam için 3 yöntem var.
    1- kablo ile kamerayı pc'ye bağlayıp içindeki görüntüleri almak.
    2-dvd-r veya dvd+r formatında bir dvd2ye kayıt yapılmışsa sonlandırıp pc'ye takmak.(bunu tavsiye etmiyorum)
    3- dvd+rw veya dvd-rw dvd2ye kayıt yapmak. bu dvdleri istediğiniz zaman pc'ye takıp içindeki görüntüleri alabilirsiniz. dvd-rw'lerin tahmini fiyatı 5ytl. sony markalı olanlar ise 8-10 ytl arası. bide dvd+dl formatında olanlar ise standart kalitede 45 dk. film çekebiliyor. eğer bunların dvd+dl rw olanlarından bulursanız(ki varmı bilmiyorum) kesin alın baya işe yarar. ayrıca sağlam bir sony yetkili bayisinden aldığım bilgi ise dvd'ye kayıt yapan kamera alanlar ileri yatırım yapmış. çünkü 4.7 gb kapasiteli dvdler yoldaymış...

isteyen arkadaşlara programların full adreslerini yollarım...

• bende de panasonic'in hdc dx1 modeli var ve ben de aynı sorunu yaşıyorum çektiğim dvd'yi bilgisayarda izleyemiyorum çünkü dvd'yi boş olarak görüyor. sen sony'de denediğini söylemişsin acaba panasonic'de de çalışır mı? bu programları bulabileceğim adresleri verebilirsen sevinirim...
  • Burada bir video var, nasıl convert edilecegini anlatiyor. Bahsettigi programı hic duymadim TMPGEnc denen bir program kullanıyor ama ilgilenenlere çok yardımcı olacaktır sanırım:
    http://www.vimeo.com/629815
    Araştırdıgım kadarı ile şu an bilgisayarda izlenecek sekilde ceviren iki program var:
    CyberLink PowerDVD 7 ve TMPGEnc 4.0 XPress

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fcaglayan -- 17 Mart 2008; 12:01:18 >
  • Mrb Arkadaşlar,

Ben ilk olarak Sony SR52E ile daha sonra da JVC MG555 ile çekimler yaptım fakat benim için yeterli kalitede videolar elde edemedim.. Kameralar güzel ama ikisi de profesyonel çekim yapmıyor. Forumda dolaşırken "anilgee" nickli kullanıcının convert edilmeden yüklemiş olduğu Sony SR7e ile çekilmiş videosunu indirdim(http://www.rapidshare.com/files/67326301/gozi.m2ts.html)

Daha sonra Ulead Video Studio 11 de AVCHD kalitesini gören codecler olduğu için " Share>Create Video File>HDV 1080i - 50i (for PC) " diyerek mpeg2 formatına dönüştürdüm. Görüntü kalitesi olarak hiç kayıp olmadı.Yine cam gibi görüntü elde edebildim..

10 Saniyelik bir AVCHD formatındaki görüntü 20mb tutuyor bunu konvertleyince 30 mb'a çıkıyor.. Tabiki tüm bilgisayarlarda rahatça izlemek için konvertlemek gerekiyor.. Konvertledikten sonra zaten VCD playerlarda bile izleyebileceğiniz videoları en basit Nero Programı ile Cd haline getirebiliyorsunuz..

Kısaca özetlersem Ulead Video Studio 11'de hem AVCHD formatındaki (.m2ts formatındaki) videoyu izleme imkanınız var hem de dönüştürme imkanınız var.

Mesela ben forumda anlatılan " Vegas 7.0e " programını indirdim netten 170 Mb gibi bir dosya boyutu vardı fakat tam sürüm olmadığı için programı açamadım.Sonradan anladım ki hiç gerek yokmuş. Eğer tüm bilgisayarlarda izlemek isterseniz direkt olarak Ulead Video Studio 11 de AVCHD formatını yukarıda belirttiğim mpeg formatına çevirip windows media playerda bile görüntü kaybı olmadan izleyebiliyorsunuz..[ Tabi bilgisayarınızın biraz iyi olması gerekli yoksa benimki gibi takılır :) ]

Videoları çevirmek için çok fazla bir programa ihtiyaç yok. Ama "fcaglayan" 'ın önermiş olduğu linkteki TMPGEnc 4.0 XPress (http://www.vimeo.com/629815 ) daha ayrıntılı video çevirme işlemi yapıyor.Ayrıntı isteyenler için güzel bir program..

Artık AVCHD formatını çevirmek zulüm olmaktan çıktığı için sanırım 1 hafta içinde Sony SR8E satın alacağım. Kamerayı aldıktan sonra görüntüleri sizlerle paylaşacağım..

Umarım yardımcı olabilmişimdir bu konuda bilgiye ihtiyacı olan arkadaşlar için.Teşekkürler..

• benim kısafilmle uğraşırken denemediğim converter kalmadı diyebilirim içlerinde en çok beğendiklerim TMPGenc ve procoder 3'tü

procoder tek geçilir tabi gerçekten süper program TMPGenc ona göre bazı dezavantajlara sahip gibi geldi bikere çok kasıyor procoder çok rahat kullanılıyor tavsiye ederim farkları görürsünüz
  • anilgee acaba programda hangi formata çeviriyorsun görüntüleri herhangi bir görüntü kaybı olmadan? Ben denedim kullanıyorum şuan o programı fakat kaliteyi tutturamadım tam ve dosya boyutları çok oluyor.. Eğer hangi formata çevirdiğini yazarsan çok mekbule geçecek ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: MIND GAMES

Selam,
    şimdi bilen ya da daha iyi bilen birilerinin aklı fikri lazım!
    Varsayım şu: AVCHD dosyasının Vegas 7.0e de açtım. Peki ya sonra? Onu neye dönüştüreceğimi bilemedim bi türlü?
    Halbuki UVS 10 (Ulead Video Studio) da herhangi dosya açıp da "create video file" dediğimde bana
    "WMV HD PAL 1280 x 720 25 fps" yoksa "WMV HD PAL 1440 x 1080 25 fps" mı istersin diye soruyor?

Vegas'ta bunu yapan yer nerde acaba?
    Ya da en kötü ihtimal, AVCHD dosyası Vegas ile MPEG2'ye dönüşecek, bu dosya da tekrar UVS 10 ile "WMV HD PAL 1440 x 1080 25 fps" olacak!

Bunun dışında başka bir seçenek var mı? Forumdaki diğer arkadaşlar da konuya katılsınlar diye söyledim bunu...

Baba önce Mpeg2 yada mpeg4 h264 e convert et ...yani ben total video converter kullanıyorum ..çok hızlı konvert ediyor 100MB ı 3-5 dakika da çeviriyor.. sonra sony vegas 8 platinum a atabilirsin yoksa bedava indir sony vegas 8 ı inndir.com dan
    Baktın zamanı doldu al pc nin tarihini geriye baba.. para olmayınca her yol roma

bunda aynı anda convert esnasında higq quality convert seçeneğde var

bir önceki yazımda sitenin orjinal linki var ordan indir 30 gün bedeva olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 27 Nisan 2008; 0:40:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: metalcidar

anilgee acaba programda hangi formata çeviriyorsun görüntüleri herhangi bir görüntü kaybı olmadan? Ben denedim kullanıyorum şuan o programı fakat kaliteyi tutturamadım tam ve dosya boyutları çok oluyor.. Eğer hangi formata çevirdiğini yazarsan çok mekbule geçecek ;)

şuan için mpeg yapıyorum ben(procoder için) dv yaptım deinterlace oldu avi yaptım o ayrı bi oaly zaten çok karışık HD görüntü vga çözünürlüğüne indi:)

mpeg hoşuma gitti çözünürlük değişmiyor(yani 1024x768 monitörde gözle farkedemedim), boyut düşüyor, izlerken ortaya çıkan zorluk ortadan kalkıyor, premiere ile rahat işleniyor
  • Bende gecen hafta panasonic sd9 kamera aldim. AVCHD formatinda 1920x1080 kayit yapiyor.

Bu videolari herhangi bir formata cevirmeden ,herhangi bir programla editleyebilirmiyim.

yani sony vegas 8 veya adobe premiumun mts formatini destekliyormu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mboyaci

Bende gecen hafta panasonic sd9 kamera aldim. AVCHD formatinda 1920x1080 kayit yapiyor.

Bu videolari herhangi bir formata cevirmeden ,herhangi bir programla editleyebilirmiyim.

Panasonic kamerayla çekilmiş benim de kayıtlarım var.
    Fakat çözünürlük 1920x1080 olmaz, 1440x1080'dir o.
    Elecard, TMPGXpress'ten tutun 3-5 tane daha converter ve codec denedim ama istediğim sonucu alamadım.
    Sanırım bizim PC yetmiyo artık.
    Görüntüler hep dalgalı oluyor.
    Şimdi Total video converterı deniyorum bakalım sonuç ne olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mboyaci

Bende gecen hafta panasonic sd9 kamera aldim. AVCHD formatinda 1920x1080 kayit yapiyor.

AVID kullanırsan derdin biter...

http://www.avid.com/products/Media-Composer-Software/features.asp
  • Bu arada Total video converter ile sorunu hallettim.
    Mpeg2 formatına çevirdim, 3/1 oranında sıkıştırdı ama çok işime yaradı, bu programın bu kadar kullanışlı olduğunu bilmiyordum.
  • arkadaslar selam acıl yardıma ıhtıyacım var

bedne panasonıc hdc-sd5 var ve ılk kez baldızın dugununde kullandım ve bılımdıgı uzere 8 gb sdhc karta kaydettım sorun su ben bunları nasıl normla bır sekle cevırıp kaynanaya yollaycagım seyretsın dıye..

kutudan cıkna cd lerı yuklemeye calsıtım servıce pack 2 ıstıyor bende servıce pack 3 var halıyle cdlerı yukleyemedım

kartı bılgısayara bagladım goruyorum ama mts fıle oldugu ıcın acamıyorum

ne yapmam lazım lutfen yardım arkadaslar cok tesekkur ederım bu dugun kaydını ne yapıp ne edıp vcd ye yada dvd ye yazıp yollamam lazım...sagolun
  • CARD READER ALIP ATCAN.. PC DE VAR İSE SLOT TAK-YÜKLE SONRA TVC YÜKLE O OYNATACAKTIR
  • tsk ler dostum bır sekılde ındırdım bılgısayara converte yaptım sımdı bılgısayrda wınamp veya medıa player claasıc uzerınden seyredebılıyorum..sımdı bunları dvd ye veya vcd olarak nasıl yazarım cd ye tsk ler
  • TOTAL VIDEO PLAYER indir
    inndir.com dan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 3 Temmuz 2008; 10:09:30 >
  • Selam arkadaşlar.
    Panasonic HDC-SD1 model kamera aldım. AVCHD formatında (.m2ts) çekim yapıyor. Ancak bunları bilgisayarımda veya dvd de izleyemiyorum. mpeg2 ye dönüstürmeye çalışıyorum. Forumda yazıldığı gibi Ulead Video Studio 11 i kurdum. Fakat program .m2ts uzantılı dosyaları açmiyor. Dosya formatı uyumsuz (file format mismatch) hatası veriyor. Ne yapabilirim. Acaba bir seyi yanlış mı yapıyorum.Türkçe yama da ekledim ama yine bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
  • Tekrar Mrb arkadaşlar , oğuzhan_06 arkadaşımın sorusuna cvp vermek istiyorum , ayrıca Tüm AVCHD kameralar ile ilgili şuan kendi kullandığım programları da sırayla yazmak istiyorum..

Sonunda 100 GB harddiskli Sony SR8 modelindeki AVCHD formatında çekim yapan kamerayı satın aldım ( yaklaşık 1,5 ay oldu ) . En başında kamera ile çekim yaptıktan sonra bilgisayarda videoları izlemek zulüm geliyordu çünkü Çift Çekirdekli 4 gb ram'li bilgisayarım olmasına karşılık hala görüntü kasılıyordu. Bu nedenle öncelikle şunu bilmeliyiz ! Bir çok kişinin şuan kullandığı bilgisayarlarda doğrudan AVCHD formatında görüntüyü izlemek zordur bu nedenle convert yoluna gidip çekmiş olduğumuz videoların formatını MPEG ya da AVİ gibi diğer formatlara çevirip izlememiz gereklidir.

Peki bunu nasıl gerçekleştireceğiz ?
    Sırası ile şimdi yazıyorum ;

1.Ulead Video Studio 11 Programı eğer TAM SÜRÜM HALİNDE elinizde ise ; " File > İnsert Media Files to Timeline > İnsert Video " Diyerek kameramız ile çekmiş olduğumuz görüntüyü Zaman çizgisine eklemiş oluyoruz.
    NOT : Eğer video buraya eklenmiyorsa ya program eksik olarak yüklenmiştir ya da videolarınızı bilgisayarınıza atarken direkt olarak kopyala yapıştır olarak atmışsınızdır. ÖNEMLİ UYARI ! Kameranızdaki AVCHD formatındaki videoları direkt olarak kameradan alıp atmayın bilgisayarınıza , size verilen yazılım cdsini kurun ve kurmuş olduğunuz yazılım kameranızı bilgisayarınıza taktığınızda otomatik olarak kamerayı tanır ve yazılım vasıtasıyla atın ! Çünkü yazılım olmadan atılan videolarda convert sırasında programlarda (file format mismatch) hatası veriyor !

Ulead da işleme devam edecek olursak " Share > Create Video File > HDV > HDV 1080 i -50i ( for PC ) " seçeneğini kullanıp yüksek çözünürlükte ve bilgisayarın kaldırabileceği bir görüntü oluşturmaya başlamış oluruz.

Fakat daha az yer kaplamasını isteyen arkadaşlar görüntü kalitesinin biraz düşüp DVD kalitesine gelmesini isterse de ;

" Share > Create Video File > PAL DVD (16:9 , Dolby Digital 5.1) " seçeneğini de kullanabilir.

Görüntüyü convert ettik şimdi ise izlemeye geldi :
    Benim tavise edeceğim convert edilmiş haldeki video dosyaları için kullanılan program

1. VLC Player
    2. Media Player Classic 'dir. ( ikisi de görüntü kasılması olmadan convert edilmiş videoyu izlememize yardımcı olacaktır )

VLC Player :

http://anonym.to/?http://downloads.videolan.org/pub/videolan/vlc/0.8.6i/win32/vlc-0.8.6i-win32.exe

Eğer AVCHD dosyalarını convert etmeden izlemek isterseniz

OXYGEN PLAYER ' ı kullanın

http://oxygen-avchd-player.software.informer.com/

Şuan kullanmış olduğum Ulead Sürümü şudur (3parçadan oluşuyor):

http://rapidshare.com/files/73871673/Ulead.VideoStudio.Plus.with.Dolby.Digital.PowerPack.v11.5.part1.rar
    http://rapidshare.com/files/73874072/Ulead.VideoStudio.Plus.with.Dolby.Digital.PowerPack.v11.5.part2.rar
    http://rapidshare.com/files/73876387/Ulead.VideoStudio.Plus.with.Dolby.Digital.PowerPack.v11.5.part3.rar

yukarıdaki linkteki yıldızların ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz sanırım :)

..............................................................................................................................................................

2.Olarak video convertor programı : PROCODER ' ı tavsiye ederim. Hızlı bir şekilde Ulead'da olduğu gibi kaliteli video çevirme işlemi gerçekleştirebilirsiniz . Fakat unutmayın yine bu programda da kameradan görüntüleri kamera yazılımı ile bilgisayara aktarın! Yoksa program yine hata verecektir.

Procoder :

http://rapidshare.com/files/95633610/Grass_20Valley_20Procoder_20v3.00.50_sh.rar

Ben elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştım , umarım yeni kamera alan arkadaşlar için faydalı olur. İyi çekimler herkese ;)

• Arkadaşlar oldu. metalcidar arkadaşımızın yukarıdaki mesajda gösterdiği yolu izledim, hiç bir sorun yaşamadım. PC nizde ulead kurulu ise muhtemelen deneme sürümüdür. metalcidar ın verdiği linkten indirip tekrar kurmanızı öneririm. yani ben öyle yaptım, hiç sorun olmadı. Dikkat edilmesi gereken önemli bir husus şu: Programı kurduktan sonra uptade yapmanız gerekiyor. o da program dosyalarında var (kurdugunuz sayfada 3. seçenek). Bunu yapmazsanız m2ts ler tanınmıyor. bence püf noktası bu. Bence başka proğramlarla uğraşıp durmayın. Ben epeydir bu sorunla boğuşuyorum ve çok yoruldum. stresi de cabası...
    Seçeneklerde 1080i-60i (For pc) secerseniz görüntü güzel ama çok yer kaplıyor. 10 dk video yaklaşık 2 GB. Yani CD veya DVD için iyi bir seçenek değil. VCD seçeneğinde de kalite çok düşüyor. ben DVD 16:9 seçeneğini beğendim. 10 dk video 700MB yer kapladi, kalite iyi. Biraz da deneyerek öğreneceğiz. Sizin tavsiyeniz varsa paylaşalım.
    PROCODER 'ı denemedim. gerek yok diye düşünüyorum, ulead dan daha kaliteli görüntü vermez zannediyorum. Sizin fikriniz nedir?

Metalcidar arkadaşımıza tekrar teşekkür ediyorum. Ellerine, emeğine sağlık. İlgilendiğin için çok çok teşekkürler.

Paylaşmak Erdemdir.

• Sayın arkadaşlarım bende yeni katıldım aranıza ve bir sorunum var. Yeni aldığım HDR-SR10E hard disk li kamera aldım, gayet güzel ama DVD ye içinde verdikleri Vegas Pro 8 proğramıyla kaydettiğimde daha sonra DVD göstericiler okumuyor yani görüntülüyemiyorum. Bir hatamı yapıyorum yoksa kaydederken? Yoksa bu formatı değiştirecek bir proğrammı var. bana yardımcı olursanız sevinirim. Bulunduğum yerdeki bir fotoğrafçıya sorma gafletinde bulundum, meslek sırrı söyleyemem dedi. Demekki elli yaşını geçince bazı şeyleri kafa basmıyor ama pes etmek asla yok tabi. Bana bunu özel meylimede ayrıca gönderir izah ederseniz gönderene Allah razı olsun derim. Her gününüz aydınlık ve mutlu olsun. SAYGILARIMLA Haluk.
    hg__58@hotmail.com
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.