Şimdi Ara

AVCHD formatındaki kaydı pc de seyretme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
2
Favori
39.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mts yi WMV ye dönüştürmen lazım.. inverse pull down yap de-interlace when necassary i seç ilk menüden diğerleri aynı .wmv ye dönüştürünce dvd ye yazdır izle ...bir ist menüde diğerleri var avc-hd ile mini DV farklı.ç.mutlaka de-interlace i seç ilk mnüden sonrası aynı..
  • halukgta arkadaşımızın da sorusuna cvp vermek istiyorum. Aynı sorun zamanında bende de oluştu. Kameradan dvdye aktarıyorum fakat dvd okuyucular okumuyor. Çözümü şöyle buldum :

(1.adım görüntüleri bilgisayarda izlenebilecek duruma getirmek) Önce videoları yukarıda 3 msj öncesinde yazdığım şekilde bilgisayara aktarıyoruz. Ulead 'da yine anlattığım şekilde istediğimiz formata dönüştürüyoruz ve bilgisayarda izlenebilecek duruma geliyor. (1.adım bu)

(2.adım ise DVD ye yazdırmak) Nero 7 ya da Nero 8 programlarından herhangi bir versiyonu yüklüyoruz bilgisayarımıza (ben nero 7yi tavsiye ederim) ve önceden convert etmiş olduğumuz görüntüyü DVD formatında Neroda kaydediyoruz. Not : yaklaşık 1 DVD , 1 ya da 1,5 saatte anca çevriliyor fakat bence sorunsuz bir yoldan bunu başarmak için biraz beklemek gerekiyor.

Umarım halukgta arkadaşımıza yardımcı olabilmişimdir bir nebze de olsa. Bu arada bizlerde yani tüm arkadaşlarda meslek sırrı diye bir şey yok dostum ;) Bilgi paylaştıkça çoğalır. Bizler bilgimizi paylaşmazsak, bilgisini paylaşan insanların duyduğu mutluluk hazzını duyamayız !..

• Metalcidar arkadaşım oğlum ile birlikte sizin yazdıklarınızı yaptık ama beceremedik belkide sorun bizden kaynaklanıyordur. Panasonika arkadaşımızın yazdığından çok fazla anlayamadık, kendisinden ricam biraz daha detaylı ve ayrıntılı yazarsa çok sevinirim. Cevaplarınıza şimdiden teşekkürler. SAYGILARIMLA
  • halukgta arkadaşım eğer yukarıda adım adım yazdıklarımı uygulayabilirsen hiçbir sorun olmadan olayı çözümleyebilirsin. Sanırım tam halledemediniz bu sorunu , eğer nerede takıldığını yazarsan daha iyi yardım edebilirim size. Size söylediğim gibi Uleadı kurup Ulead!da dosyanın formatını değiştirdiniz mi, öncelikle onu sorayım size?
  • Arkadaşlar PROCODER da video dönüştürme yaptığımda sesi ve görüntüyü ayırıyor ve ayrı dosyalara kaydediyor. yani ya sadece görüntüyü izliyorsun ya da sadece sesi dinliyorsun. bu sorunu nasıl halledebilirim? Ayarlarda mi bir eksiklik var acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oguzhan_06 -- 18 Temmuz 2008; 23:04:17 >
  • Ulead kurdum ama dosyanın formatını değiştiremedim uğraştım video kameradan proğramıyla indirdim tam sürüm indirdim başka ne yapmalıyım acaba saolun ilginize
  • haluk bey. eğer yapmaya çalıştığınız şey video formatını değiştirmekse ben yaptım oldu. metalcidar arkadaşımızn gösterdiği şu yolu izledim, sorun yaşamadım.
    Yol şu:(metalcidar tarafından)
    "1.Ulead Video Studio 11 Programı eğer TAM SÜRÜM HALİNDE elinizde ise ; " File > İnsert Media Files to Timeline > İnsert Video " Diyerek kameramız ile çekmiş olduğumuz görüntüyü Zaman çizgisine eklemiş oluyoruz.
    NOT : Eğer video buraya eklenmiyorsa ya program eksik olarak yüklenmiştir ya da videolarınızı bilgisayarınıza atarken direkt olarak kopyala yapıştır olarak atmışsınızdır. ÖNEMLİ UYARI ! Kameranızdaki AVCHD formatındaki videoları direkt olarak kameradan alıp atmayın bilgisayarınıza , size verilen yazılım cdsini kurun ve kurmuş olduğunuz yazılım kameranızı bilgisayarınıza taktığınızda otomatik olarak kamerayı tanır ve yazılım vasıtasıyla atın ! Çünkü yazılım olmadan atılan videolarda convert sırasında programlarda (file format mismatch) hatası veriyor !

Ulead da işleme devam edecek olursak " Share > Create Video File > HDV > HDV 1080 i -50i ( for PC ) " seçeneğini kullanıp yüksek çözünürlükte ve bilgisayarın kaldırabileceği bir görüntü oluşturmaya başlamış oluruz.

Fakat daha az yer kaplamasını isteyen arkadaşlar görüntü kalitesinin biraz düşüp DVD kalitesine gelmesini isterse de ;

" Share > Create Video File > PAL DVD (16:9 , Dolby Digital 5.1) " seçeneği de kullanabilir. "

Kısaca olayın iki aşaması var.
    1. Girdi: Videonun orjinal halini ulead'a atmak (File > İnsert Media Files to Timeline > İnsert Video)
    2. Çıktı: Çeviri işlemini başlatmak (Share > Create Video File > PAL DVD (16:9 , Dolby Digital 5.1) )

eğer siz girdiyi sağlamışsanız problem olmaması lazım. Ben de yeniyim ama anladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorum.
    Fakat sizin olayda vegas7den falan bahsediyorsunuz. ben o işe çok yabancıyım. belki de film orda kopuyordur. zaten bu işlerde ufak bir ayrıntıyı atlarsanız sonuca ulaşamıyorsunuz. Başarılar. Tekrar görüşürüz.

• arkadaşlar ben format tercihi konusunda yardım isteyeceğim. AVCHD formatını çevirip normal DVD Player da (Televizyona bağlayıp) izlemek istiyorum. Bunun için önümdeki seçenekler şunlar: mpeg2, DVD NTSC ve DVD PAL. bunlardan hangisini seçmek akıllıca olur?
    (Belki de saçmalamışımdır gülmeyin lütfen :). Bunların ne anlama geldiğini bile tam olarak bilmiyorum)
    Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oguzhan_06 -- 19 Temmuz 2008; 1:54:49 >
  • Sayın Oğuzhan_06 arkadaşım,

Çektiğin videoları nasıl depolanaman gerektiğini ve DVD Playerda nasıl izlemen gerektiğini anlatayım ( Şuan ben de bunu uyguluyorum )

1. Çekilen Videoları Depolama İşlemi :

Çektiğimiz Videoların ne kadar önemli olduğunu biliriz hepimiz , bu nedenle Uleadda videoların formatını çevirirken PAL DVD seçeneği yerine " Share > Create Video File > HDV > HDV 1080 i -50i ( for PC ) " seçeneğini kullanarak videoları bilgisayara kaydetmeliyiz. Çünkü video kalitesinde herhangi bir düşme olmadan bilgisayarda depolama işlemi yapabiliriz. Fakat şöyle bir durum var sizin de söylediğiniz gibi 10 dakikalık video 2 GB yer kaplar bilgisayarda. Bu nedenle 20 Dakikaya yakın yapmış olduğumuz çekimleri NERO 7 Programında Veri DVD'si olarak DVDlere yazdırmamız gerekir. Dvd ye veri olarak yazdırdığımız Videoları 5-10 yıl sonra High Definition Televizyonlar Evlerimize sık sık girmeye başladığında direkt olarak Blue Ray Playerda yüksek kalitede izleme imkanımız olacaktır. Kısacası " HDV 1080 i -50i ( for PC ) " formatındaki videoyu gelecek zamalarda istediğimiz formatlara dönüştürebiliriz yüksek kalitede.

2. Çekilen Videoları Televizyonda Yüksek Kalitede DVD Formatında İzleme İşlemi :

Öncelikle AVCHD Formatını Uleadda HDV 1080 i -50i ( for PC ) formatına çevirelim ve daha sonra ise DVD Player için Boş DVD leri Video DVD haline getirmeyi öğrenelim. En son olarak Uleadda çevirdiğimiz HDV 1080 i -50i ( for PC ) Video formatını NERO 7 programında DVD Video Yarat Seçeneğinden Her türlü DVD Playerda oynatabileceğimiz DVD yaratalım. ( Yaklaşık 1DVD oluşturma işlemi 1,5 ya da 2 saatinizi alacaktır ) Başka da bir işlem yoktur. Sadece 2 - 3 tıkla DVD Player için DVD 'niz hazırdır ;) İşlem Tamamlanmıştır.

NOT : Yapmış olduğumuz DVD Video Televizyonlarda yüksek kalitede cam gibi görüntüde olacaktır. Fakat bilgisayarda " HDV 1080 i -50i ( for PC ) " kalitesi kadar olmayıp DVD PAL kalitesinde olacaktır. Bu nedenle görüntüleri yine de " HDV 1080 i -50i ( for PC ) " formatında NERO 7 de VERİ DVD 'si olarak saklamamızda yarar vardır.

Umarım işinize yarar ;)

• arkadaşım verdiğin bilgiler çok kıymetli.teşekkür ederim.ben de yakın zamanda panasonic hdc sd1 aldım.uzun uğraşlar sonunda proceder ile dvd pal formatında izleyip dvdye aktardım.ancak hd formatta convert edip dvd de izleyebilmek soru işareti idi.şimdi ulead programını ve vlc yi indiriyorum.inşallah hd formatta dvd de gösterebilirm.hd görüntü elde edemem biliyorum ama dvd formatından daha güzel olacağına inanıyorum.
  • bende hf 100 aldım.. daha video convert işi yapmadım ama bu sayfada yazılanlar ilk defa bu işlemi yapacak kişiler için çok önemli bir rehber olmuş.. artık ilk önce burda söylenenleri yaparız.. bir aksilik olursa sorarız..

Özellikle metalcidar arkadaşın verdiği bilgiler çok kıymetli.. (bilmeyenler için).. teşekkürler
  • Elinde Nero 7, 8, 9 olan varsa, bir de Nero Show Time ile deneyiversin! Bir şeylere dönüştürmeden!
  • Selam Akadaslar

Guzel bir konu olmus. Bende yakin zaman once Canon HF100 aldim ve ilk yeni dogan oglumuzun videolari uzerinde baslangic seviyesinde ufak tefek seyler yaptim.

Kamerayi alinca icinden IMAGE MIXER3 SE CD si vardi onu yukledim. Kamera icinde goruntuler .MTS uzantili bulunuyor ve Program once bunlari export yapiyor sonrada DVD, AVCHD formatinda yazmaya(hangi cozunurlukte cekildiyse) ve MPEG2 olarak da import ediyor. Ben bu goruntuleri acikcasi bilgiayarsa Image mixser3 player uzerinden seyrediyorum ve TV ye de HDMI ile aktarıyorum. Su an icin maximum 10 dk lik videolar cektim ve sorun yasamadim. Export olayini cabuk yapti.

Bilgisayarin ekran cozunurlugu 1280*800 ama uzerinde Full HD logosu var ben 1920*1050 cekilmis(17mbps) videolari Blue ray yada PS3 gibi cihazlarda seyretsem goruntu cok mu daha iyi olurdu. Bilgisayar ve TV Full HD ve baglanti HDMI
  • arkadaşlar merhaba,
    bende de Panasonic HDC-SD1 kamera var. 1440x1080 görüntü kaydediyor, 5.1 Dolby olarak da sesi kaydediyor,
    Bende Ulead 11.5 Plus versiyonuna baktım yalnız. HDV 1080i For Pc kayıtta sesi stereo kaydediyor. Diğer seçenekler zaten çözünürlük olarak bu değere çıkamıyor. Bu modda sesi yine 5.1 olarak kaydetme imkanımız yok mu? Bi eklenti falan mı gerekiyor.
  • Bende metalcidar kardeşimizin dediği gibi yaptım çalıştı... Çoookk sağolun....
    Fakat ben bilgisayarı açık bırakarak 50-60 tane videoyu ayrı ayrı teker teker convert etmek istiyorum. Ulead video convertır da videoları programa eklerken hepsini seçiyorum. Creat video file dedikten sonra hepsini birleştiriyor. Bunun bir çözümü yok mu??
  • quote:

Orjinalden alıntı: MIND GAMES

Elinde Nero 7, 8, 9 olan varsa, bir de Nero Show Time ile deneyiversin! Bir şeylere dönüştürmeden!

Nero 8 deki Show time ile denedim.. Bazı noktalarda show time da kasıyor... En iyisi ulead la çevirmek ( Tabi kalite düşüyor mu bilmiyorum...)
  • Merhaba Arkadaslar,

Unlead programini indirdim yanliz 30 gunluk trial surumu. Programi kirmak icin ne yapmam gerekiyor sizde kod varmidir?

Cok tesekkurler
  • pm den görüşelim..
  • Selam

Burdaki arkadaslarin katkilariya ulead programini kurdum ve HDV-1080İ-50İ for HDV olarak dosyayi MPEG uzantili olarak convert ettim. Buraya kadadar hersey normal Ulead Programinin ozellikleri ve fonksiyonlari acisindan begendim ama iki konuda hayal kırıkligina ugradim. Birinicisi 10 dk lik HD olarak cekilmis MTS uzantili bir video nun convert islemi cok uzun surdu ikincisi ise convert edilmis dosyanin boyutu 1.5 gb oldu.

Arkadaslar Ulead kullanip diger AVCHD formatinda yada bask diger HD olarak kayit yapilip az yer tutan fonksiyonlari kullandiniz mi? Convert isleminin daha cabuk olmasini saglayan bir islem varmi yoksa bu benim MTS uzantili dosyalardanmi kaynaklaniyor.

Tesekkurler
  • @cemele

10 dakikalık hd'nin meg converti 1.5 olması normal olabilir... eğer normal ise harici bir hdd almak gerekiyor?..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.