Şimdi Ara

Avatar IMAX mı Real D mi izlenmeli (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
18.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstinye Park AFM gişeden biriyle görüştüm, sorunları sordum heryerde konuşuluyorsunuz dedim. Evet sorunların yaşandığını elektrik kesintisi ve altyazı senkron sorunundan bahsetti fakat projeksiyonla ilgili bir sorun olmadığını ve filmin net bir şekilde izlendiğini söyledi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: b3rkhan

İnsan gözü IMAX göremez.

kamera diyor zaten. Ya şimdi IMAX mi 3D mi izliyelim arkadaşlar nedir sonuç ???
  • Imax ilk olarak Ankara migrosa gelmişti, orda bir deneyim yaşadım, Görüntü sadece perdede 3 boyut kazanmıyor, bazı karakterler perdenin dışına çıkıp adete salon içinde dolaşıyordu. Şimdi avatar ı istinye de izlemeyi düşünüyorum, nasıldır bilmiyorum ama, izledikten sonra görüşlerimi aktarırım.

Diğer 3d sistemler hakkında da bilgi sahibi değilim.
  • Yahu İmax'e gidicem diyen arkadaşlar forma hiç mi göz atmadınız.Ben Niğde'den gelip AFM'nin rezaletini bizzat tattım.Salonda ki tek iyi şey Hande Ataizi ile yan yana oturmamdı.Allah aşkına şu AFM denen dangalaklara boş yere para kazandırmayın.Güzelim imax görüntüsü telefon kameramın çözünürlüğünde,alt yazı iğrenç,ses sistemi abartmıyorum benim dörtlü höparlörle ancak aşık atabilir.Üstelik seans arası vermeden hamam ortamında izletiyorlar canım filmi bide sadece İmax bizde diye reklam yapıyolar.Gidin adam akıllı bir xpand yada real 3d'de seyredin bu dangalakların kahrını para vererek çekmeyin.Haaa bi de iğrenç pis gözlükleri de söylemi unuttun.Bir daha AFM mi nayırrr nolamaz yaniiiiiiii.O salon görevlisi yada müşteri temsilcisi olacak köftehorları da sallamayın maksatları seanslara ne kadar yerleri varsa doldurmak.

• İzmir Cinebonus'da Real 3D olarak izledim ve aşırı memnun kaldım...Hatda yarın belki kızarkadaşımla tekrar gidicem... Film başlı başına bir başyapıt... Ama varsa durumunuz uyarsa zaman mekan vs gidin Real 3D yada Imax izleyin..Ben Real 3D izledim ve sahaneydi..Arkaya dogru derlinlik ta onunuze kadar gelen cisimler insanlar silahlar ve cevredeki agaclar yapraklar hayvanlar vs...Hepsi saahaneydi...Sesler de 4 4lüktü ve beklentimden cok cok ust seviye bi tecrube oldu benim için...Gozleri arada yordu filmin duragan gittigi anlarda biraz dinlendirdim gozlerimi ama cok da sıkıntı yoktu...
    Ama sonuc olarak film muhtesem gidilsin izlenilsin... :) Real 3D de tavsiyemdir..
    Saygılar
  • afm gitsin köfte yağmuru yayınlasın imax salonunda bulaşmasın avatara en azından imax salonumuz yok yararlanamıyoruz deriz olupta izleyememek adam gibi daha çok koyuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 25 Aralık 2009; 1:24:13 >
  • Giden arkadaşlarım IMAX'te altyazı konusunda sorun yaşadıklarını bu yüzden kesinlikle Xpand önerdiklerini söylediler. Ben de Xpand ile izleyeceğim Pazartesi. Altyazı da önemli nihayetinde :)

IMAX'i de yapsınlar seneye kadar artık tam anlamıyla :)
  • Xpand 3d izledim. Müthiş bir filmdi. Xpand ve real farketmez. Mutlaka 3d izleyin.
  • Ankara'da sadece 2 seçeneğimiz olduğuna göre bunlardan hangisini tavsiye ediyorsunuz? Real 3d? XpanD 3d?
  • Bence İmax , Real ya da XpanD farketmez. 3 Boyutlu izleyin kesinlikle derim. Ben Real 3D izledim yeterince harikaydı. 5-6 kere daha gitmeyi düşünüyorum =)
  • Tepe nautilus-Cinebonus'ta izledim.Çok memnun kaldım.Anadolu Yakasında ''avatar'' filmine gitmek isteyen varsa tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Sky -- 25 Aralık 2009; 21:08:08 >
  • Bu real 3d büyükçekmece'ye yakın olan bir yerde var mı? Yoksa istanbulun merkez semptlerinde mi var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: whitenights06

Ankara'da sadece 2 seçeneğimiz olduğuna göre bunlardan hangisini tavsiye ediyorsunuz? Real 3d? XpanD 3d?

REal 3d özel salonlardır Imax da oyle... xpan3d ise normal salondan farkı yoktur sadece 3 boyutlu film ve gozluk eklenmiştir o yüzden şehrin de Real 3D varsa kesin ona git ben Bursa'dayım mesela xpan 3D izledim, tamam 2 boyutluya göre güzeldi ama hiç de perdeyi geçiyormuş gibi olamdı sadece yaptıkları şu xpan'da. Görüntüyü çiftleştirmişer(layer'ı duplicate etmek gibi). Birini birinin gölgesi gibi yapmışlar. Gözlüğü takınca biraz 3 boyutlu gibi görünüyor o kadar, benim dibime kadar görüntü geliyormuş...vs.. falan onlar xpan 3d 'de yok söyleyeyim.... sadece göz yanılmasıyla çok hafif yaklaşıyormuş gibi gösteriyor o kadar.

Bir de uzmanın gözünden şu bloga bakın hepsini ayrıntılı anlatmış deneyimleriyle beraber...

http://thescifichronicles.blogspot.com/2009/12/en-iyi-imax-deneyimini-nerede.html

http://thescifichronicles.blogspot.com/2009/12/imax-mi-real-d-3d-mi-yoksa-xpand-3d-mi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 30 Aralık 2009; 8:44:05 >

• Yazıya göre en doğru seçim şu an için Real 3D....
  • Ümraniye Meydan'da izledim dün akşam Cinebonus Real 3D çok memnun kaldım...Afm eğer IMAX'i becerebilirse İstinye Park'ta bir daha izlenir...Bu İstinye Park'taki sorunlar Ankara Ankamall Imax salonundada varmi acaba...Ankaraya'mi gitsek İstanbul'dan kalkıp....
  • Burada sadece xpand vardı onu izledim çok beğendim.Keşke real 3d olsada onu izlesem imax olsa zaten çıkmam ordan
  • Herkez met ediyor mutlaka izlemek lazım.
  • ben ankara ankamall xpand denen zımbırtıda izledim ve hiç de memnun kalmadım doğrusu arkadaşlar. . yani tamam 3d oluyor hissediyorsunuz ama son zamanlardaki 3d filmleri bilgisayarınızda gazetelerin verdiği 3 boyutlu gözlüklerle izlediyseniz hiçbir farkı yoktu. . üstüne üstük eksileri gözlüğü ağır insanın burnun ağrıtıyor ama asıl kötü yönü benim açımdan film çok mattı parlak değildi ayrıca 3d olunca açıkçası biraz flulaşma vardı hani lcd de dvd izlersiniz bir de vcd izlersiniz ya siz dvd diye koyuyorsunuz ama vcd kalitesi çıkıyor ben en çok bu yönüne takıldım olayın beni hayal kırıklığına uğrattı bu yönden çünkü herkes çok iyi 3d si xpand i manyak oluyo falan diyordu ama ben artık xpand tercih etmem açıkçası . . . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: maranello

Ümraniye Meydan'da izledim dün akşam Cinebonus Real 3D çok memnun kaldım...Afm eğer IMAX'i becerebilirse İstinye Park'ta bir daha izlenir...Bu İstinye Park'taki sorunlar Ankara Ankamall Imax salonundada varmi acaba...Ankaraya'mi gitsek İstanbul'dan kalkıp....

Birkaç yıl önce Ankamall IMAX'de Spider Man 3 'ü izlemiştim. Gayet güzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 30 Aralık 2009; 15:54:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doctac60

ben ankara ankamall xpand denen zımbırtıda izledim ve hiç de memnun kalmadım doğrusu arkadaşlar. . yani tamam 3d oluyor hissediyorsunuz ama son zamanlardaki 3d filmleri bilgisayarınızda gazetelerin verdiği 3 boyutlu gözlüklerle izlediyseniz hiçbir farkı yoktu. . üstüne üstük eksileri gözlüğü ağır insanın burnun ağrıtıyor ama asıl kötü yönü benim açımdan film çok mattı parlak değildi ayrıca 3d olunca açıkçası biraz flulaşma vardı hani lcd de dvd izlersiniz bir de vcd izlersiniz ya siz dvd diye koyuyorsunuz ama vcd kalitesi çıkıyor ben en çok bu yönüne takıldım olayın beni hayal kırıklığına uğrattı bu yönden çünkü herkes çok iyi 3d si xpand i manyak oluyo falan diyordu ama ben artık xpand tercih etmem açıkçası . . . .

evet aynen.... zaten kontrastın büyük bir oranını emiyor... kapkaranlık kalıyor sinema... ne o güzelim renk cümbüşleri kalıyor ne başka bir şey. Ve dediğin gibi hızlı görüntülerde flulaşma oluyor yani sd yayının lcd lerde yaptığı etki gibi...

Normal rengarenk izlemek için eski haline bir gidecem 3 boyutsuz bakalım nasıl olacak. Tahmin ediyorum xpan'a göre belki de daha zevk alacağım çünkü özellikle xpanlar azıcık 3 boyutmuş gibi göstermekten öteye gidememiş, kontarast ve rengi kısması o 3 boyutluluk kazandırmasını önemsiz kılıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 30 Aralık 2009; 19:13:48 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.