Ben de Ankara migros akköprüde 3D izledim ama kurtaramadı kendisini... yani bi arkadaşım gel sana 3D avatar ısmarlicam dese inanın gitmem... çünkü çok uzun .. ve 2. kez izlemeye değmeyecek ama liseli çocukların çok hoşuna gidebilecek bi film... yada ortaokul... abim ve yengem de sevmedi...
Ah nerede o günler... keşke lise de olsaymışım... ah gençlik ah... şimdiki nesil şanslı.
quote:
Orijinalden alıntı: fatal3ty
Ben kadıköy tepe nautilus da cinebonus un sunduğu reald 3d sinemasında seyrettim.Alt yazı mükemmeldi.Çok net ve 3d idi.Film zaten baş yapıt olduğu için 3d olmadan bile seyredilir ama böyle tadı bambaşka.beklediğim gibi karakterler perde dışına çıkmadı.Arkadaki karakterlere göre derinlik hissi süperdi ama dediğim gibi perdeden dışarı çımıyorlardı bir iki sahnede silahın ucu beklediğim gibi perdeden çıktı.Filmde odaklandığımız karakterler net arka plan bulanıktı 3d zaten böyle olur ama gerçek hayatta odaklandığımız cismin arka tarafı bulanık olmasına rağmen baktığımız an düzelir.Ama gözümü yerine bulanıklaşıyordu arka plan birde göz acayip yoruluyor ilk yarısında 2.sinde alışıyor göz sonuç olarak oldukça iyi bir deneyimdi.İmax e gitmeyi düşündürmedi hiç
Evet, RealD cidden çok daha canlı ve net. Fakat, IMAX'te ara sıra perdeden çıkan bir şeyler yok, zira sanki hepsi perdenin dışında oynuyor gibi oluyor. Mekan etrafınızda.
Bunun teknik bir izahatını da yapmıştım. RealD, boydan kaybediyor. Zira, perdenin kenarlarını görebiliyorsunuz, gözünüz zokayı yutmuyor. Ama IMAX'te dev gibi olan ve görüş alanını kaplayan perdenin kenarlarını göremediğiniz için, göz referans bulamıyor kendine.
IMAX'te izlerken, bir sahnede kafamı sağa sola eğip yandna bakarak, yaprakların arkasına saklanan altyazıyı aradığımı hatırlıyorum, sonra kendime gülmüştüm, ne arıyorsun ki divane gibisinden..
Fakat, IMAX'te bir kaç sorun, püsür var. Bunların başında polarizasyon geliyor. RealD'nin gözlükleri çembersel polarizasyonlu. Bu nedenle gözleriniz dümdüz, yatay durup karşıya bakmasa bile iyi netice alıyorsunuz. Ama IMAX'ın gözlükleri yatay/dikey polarizasyonlu. Böyle olunca başınızı yana, arkaya filan eğmişseniz, 3D etkiside, görüntünün netliği ve parlaklığıda kötüleşiyor. Bu benim eskiden beri bildiğim, aşina olduğum bir IMAX handikapıdır.
O nedenle başınızı dik tutun, perdenin ortasına bakın. bir kaç dakikada IMAX sizi sarar, kavrayıp filmin içine sokuverir, tadına doyulmaz. Zaten koltuklar vs. bu amaca göre yerleştiriliyor, önde, arkada vs. olmanız farketmez pek.
3d tv ler moda olmuşken konuyu canlandırayım dedim.imax,real3d ve xpand3d hepsinde film izledim.real ve xpandde sadece izliyorsunuz ama imax te yaşıyorsunuz.ben ankarada trex izlemiştim.karşılaştırmam trexe göre dir .trex i izleyenler ne demek istediğimi çok iyi biliyorlar ve imax i tek geçerler.izlemeyenler çok şey kaçırmış demektir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme