Şimdi Ara

Avatar IMAX mı Real D mi izlenmeli (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
18.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • artıkın pazar günü gitmek bana şart oldu :)

istinyeden alıayımda biletileri imax 3d sinden olsun bitsin :D
  • O zaman imax , real 3D den daha iyi değilmi?Peki farkları neler?
  • @rhusnu

http://forum.donanimhaber.com/m_31014096/mpage_1/key_//tm.htm#35913707

buraya göz at

ve bunu izle

http://www.youtube.com/watch?v=oh4EiZvXJk8

yeterli olacaktır saygılar

youtube videosundaki yorum çok güzelmiş bu arada "İlk defa bunu gördüğümde az kalsın pantolonuma ediyordum"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 18 Aralık 2009; 23:55:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMassacre

quote:

Orijinalden alıntı: CashRulez

imax'i anadolu yakasına gelmeyecek mi :( istinyede bilet kalmamıştır.

Konu ile alakasız,özür dilerim.
    Avatarınızdaki kişiyi Rus birine benzettim eğer o ise ismini söyleyebilir misiniz?

Rasputin e benziyor ama tam olarak emin değilim.
  • herkes imax imax demiş ama kimse anlatmamış nası bişi bu imax, 3d'den farkı ne neden 3d'den daha iyi??
  • millete bak imaxmı 3dmi diye düşünüyor biz normaline gidemicez gibi gözüküyo çünkü pek yakında kısmında bile yazmıyor bizim burda
  • quote:

Orijinalden alıntı: F9DARKVANE

quote:

Orijinalden alıntı: TekenDuis Mortal

Eskişehir espark'ta var mı real 3D?

bende merak ediyorum cinebonus ama

var dostum bak siteden yarın 17.30 seansına gidiyom
  • Konya'da 3d bile yok . 1-2 ay önceye kadar tek sinemaydı zaten...
  • IMAX vardida biz mi gitmedik Neyse artik 3Dsiyle idare edicez
  • yarin bizde izlemeye gidiyoz
  • XpanD

ne oluyor arkadaslar bilgilendirmisinzz?_?
  • Divx indirip izliycem
  • Imax hakkında bilgi almak için bir forumdan birinin AFM ye attığı maile cevap... (Imax hakkında biraz bilgi...)

quote:

“FINAL DESTINATION: Son Durak 4” filmi 28 Ağustos 09 Cuma günü AFM sinemalarında XpanD teknolojisine sahip salonlarda dijital 3boyutlu olarak beğenilerinize sunulacaktır.

XpanD sistemleri bilinen bütün sinema salonlarına uygulanabilmektedir. XpanD sistemlerinde kullanılan projeksiyon cihazları 35mm film gösterimi yapılan tüm salonlara uygun olarak planlanmış dijital film gösterim teknolojisidir. Filmler Hard disk olarak gelmektedir. Aktif polarize gözlüklerle izlenmektedir.

IMAX salonları ve kurulumu uygulanması zorunlu kriterlere göre yapılmaktadır. IMAX teknolojisine uygun filmler, formatlarına göre 2 ya da 3 boyutlu olarak gösterilmektedir.
    IMAX dünyadaki en geniş ve kaliteli film formatına sahiptir. IMAX salonlarında görüntüler; gerçek hayattaki renkleriyle olağanüstü netlikte, şaşırtıcı boyutlarda ve inanılmaz derinliktedir. Bu IMAX Deneyimi’nin sırrı; IMAX salonlarında, normal sinemalardaki 35 mm’lik film karesinden 10 kat daha büyük olan, 15 delikli 70 mm’lik film karesinin kullanılmasıdır. Perdedeki görüntüler; IMAX’in, son teknoloji ürünü 14.000 watt’a varan güçteki 6 kanallı çok yönlü dijital surround ses sistemi ile desteklenerek olağanüstü bir hal alır. Salonun tüm koltuklarını EN İYİ koltuk yapan bu mükemmel kalitedeki sesi, izleyici nerede oturursa otursun, iliklerinde hisseder. IMAX’te dünyanın en güçlü projeksiyon makineleri kullanılmaktadır. IMAX projeksiyon sistemlerinde kullanılan güçleri 7.000 ile 10.000 watt arası değişen 2 adet xenon lambası sayesinde perdede son derece net görüntüler elde edilmektedir. Hatta IMAX projeksiyon lambası gökyüzüne yönlendirilir ise bu ışık uzaydan dahi görülebilecek kuvvettedir. IMAX film perdesi için özel bir salon dizayn sistemi gerekmektedir. Bunun için de izleyicinin görüş alanının genişlemesini sağlayan hafif kavisli dev IMAX perdelerine gereksinim vardır. Devrim yaratan IMAX DMR® (Digital Re -Mastering) teknolojisi sayesinde gişe rekortmeni Hollywood filmleri eşsiz bir görüntü ve ses kalitesiyle IMAX’in dev formatına dönüştürülmektedir. 3 Boyutlu film gösteriminde özel polarize gözlük kullanılmaktadır.

RealD; 2D ve 3D filmlerin gösteriminde sadece bir adet dijital projektör ve server kullanılır.

Saygılarımızla,

AFM Sinemaları

Ufak bir karşılaştırma için de

Tıkla

Sonuç:
    Tabiki Imax

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M!R4G3 -- 19 Aralık 2009; 15:57:22 >

• @M!R4G3;

Çok teşekkürler hocam. Birisi farklarını çıkartabildi sonunda. Gerçi Real 3D hakkında pek bilgi yok ama :))

Düzeltme: Linkte real 3d hakkında da bilgi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OziiX -- 19 Aralık 2009; 17:52:39 >
  • maltepedeki digital 3 boyutlu nasıldır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karl Dönitz

mamunda > ?

lan film mamunda da ne zaman yayınlanacak

Yayınlandı orda görürsün hemen üstte ama görüntüsü çok kötü sinemaya git derim.

Bu arada 3D ile IMAX'in tam olarak farkı ne ?
    Hangisi NE BAKIMDAN daha iyi ? Ona göre sinemaya gideceğim.Bilgili biri açıklarsa sevinirim.
  • @Ozii Ne demek

@SShady iki üstteki post u okursan Imax in Real 3D den farkını anlarsın

Wikipediye göre;-Kaynak
    quote:

As of April 2009, there are 320 IMAX theatres in 42 countries, with about half of these located in the United States

Şimdiye kadar 350 tane cinema salonu olmuş olsa bunlardan sadece 2 tanesi Türkiye de
    Sırf bunun için gitmeye değer zaten
    Ki bence kesinlikle gidilmeli...

• Arkadaslar bu gün istinyepark ta filmi imax olarak izledim.Öncelikle 3d ya da imax bir yana film başlı başına bir başyapıt tek kelimeyle mükemmel bir film olmuş.Yani herkese tavsiye ediyorum.

Şimdi gelelim sinema salonu ve imax görüntü ile ilgili detaylara.

Öncelikle beklentilerimi malesef karşılamadı bu salon ben yer kalmadığı için en önden bilet almak durumunda kaldım perde öndeki koltuklara o kadar yakındı ki ekranın tamamını görmek imkansızdı en azından benim için ve diger önde oturan izleyiciler için.

İkincisi ve en büyük sorun kesinlikle bir alt yazı faciası vardı abartmıyorum film bittiginde herkes alt yazıların okunamamasından şikayet ediyordu ve kesinlikle okunmuyor yazılar gözlügün sağ tarafından hiç gözlüğün sol tarafından biraz daha net gözlüğü çıkarınca biraz bulanık gözlükle normal bakıldığında çok fazla saydam ve aşırı bulanıktı hatta bir kaç kez film esnasında gözlükleri çıkarttım sildim sonra en önde oturdugumdanmı boyle oluyor diye düşündüm film bittikten sonra arkada oturan bir kaç kişiye sordum megerse herkes aynı sorunu yaşamış hiç kimse okuyamamış yazıları.

Alt yazı ile ilgili bir başka detay ise kabilenin kendi dilinde konuştuğu ve orjinal olarak filmde bulunan ingilizce alt yazılar çok ama çok netti yani türkçe alt yazılar sorunluydu filmin imax olmasıyla bir ilgisi yok yani.
    Perdenin büyüklüğüne gelince bu güne kadar gördüğüm en büyük sinema salonu perdesiydi fakat kesinlikle abartıldığı kadar büyük değil heleki 8 katlı bina yüksekliğinde hiç değildi diger perdelere oranlarsak belki 2 katı hadi taş çatlasın 3 katıdır.Birde benim kişisel görüşüm 3d film izlerken objeleri yakın olarak gördüğümüzden hatta yanı başımızda perdenin büyüklüğü çokta önemli olmuyor.

Real 3d ile izlediğimdede en önde oturmuştum yazılar çok netti ve hatta yazılarda tamamen üç boyutluydu, perde koltuklara yeterli uzaklıkta oldugundan filmin tamamını görebiliyordum.
    Son olarak 3d görüntü olarak iyiydi ama real 3d ile farkını anlıyamadım belkide ben görememişimdir bu farkı ama bu demek oluyorki aralarında çokta önemli bir fark bulunmuyor hatta benim görüşüm 3d olayında da real 3d biraz daha önde diyebilirim başka bir filmi real 3d izlemiş biri olarak.

Şonuç olarak ben şimdiki aklım olsa türkçe dublaj olarak real 3d olan bir salonda izlemeyi tercih ederim.Sadece yazıların okunmaması bile imax e gitmemek için yeterli bir sebeb benim için.
    Çok iyi ingilizce bildiğimi ve alt yazı okumaya ihtiyacım olmadığını varsayarsak bile dedigim gibi 3d görüntü olarak real 3d den pek bir fark göremedim imax 3d den bu yüzden iyiymiş dedirdicek bir detay malesef bulamadım.
    O yüzden size tercihinizi real 3d den yana kullanmanızı ve filmi dünya gözüyle bir kerede olsa izlemenizi tavsiye ediyorum.
    Iyi seyirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: recepduru85

Arkadaslar bu gün istinyepark ta filmi imax olarak izledim.Öncelikle 3d ya da imax bir yana film başlı başına bir başyapıt tek kelimeyle mükemmel bir film olmuş.Yani herkese tavsiye ediyorum.

Şimdi gelelim sinema salonu ve imax görüntü ile ilgili detaylara.

Öncelikle beklentilerimi malesef karşılamadı bu salon ben yer kalmadığı için en önden bilet almak durumunda kaldım perde öndeki koltuklara o kadar yakındı ki ekranın tamamını görmek imkansızdı en azından benim için ve diger önde oturan izleyiciler için.

İkincisi ve en büyük sorun kesinlikle bir alt yazı faciası vardı abartmıyorum film bittiginde herkes alt yazıların okunamamasından şikayet ediyordu ve kesinlikle okunmuyor yazılar gözlügün sağ tarafından hiç gözlüğün sol tarafından biraz daha net gözlüğü çıkarınca biraz bulanık gözlükle normal bakıldığında çok fazla saydam ve aşırı bulanıktı hatta bir kaç kez film esnasında gözlükleri çıkarttım sildim sonra en önde oturdugumdanmı boyle oluyor diye düşündüm film bittikten sonra arkada oturan bir kaç kişiye sordum megerse herkes aynı sorunu yaşamış hiç kimse okuyamamış yazıları.

Alt yazı ile ilgili bir başka detay ise kabilenin kendi dilinde konuştuğu ve orjinal olarak filmde bulunan ingilizce alt yazılar çok ama çok netti yani türkçe alt yazılar sorunluydu filmin imax olmasıyla bir ilgisi yok yani.
    Perdenin büyüklüğüne gelince bu güne kadar gördüğüm en büyük sinema salonu perdesiydi fakat kesinlikle abartıldığı kadar büyük değil heleki 8 katlı bina yüksekliğinde hiç değildi diger perdelere oranlarsak belki 2 katı hadi taş çatlasın 3 katıdır.Birde benim kişisel görüşüm 3d film izlerken objeleri yakın olarak gördüğümüzden hatta yanı başımızda perdenin büyüklüğü çokta önemli olmuyor.

Real 3d ile izlediğimdede en önde oturmuştum yazılar çok netti ve hatta yazılarda tamamen üç boyutluydu, perde koltuklara yeterli uzaklıkta oldugundan filmin tamamını görebiliyordum.
    Son olarak 3d görüntü olarak iyiydi ama real 3d ile farkını anlıyamadım belkide ben görememişimdir bu farkı ama bu demek oluyorki aralarında çokta önemli bir fark bulunmuyor hatta benim görüşüm 3d olayında da real 3d biraz daha önde diyebilirim başka bir filmi real 3d izlemiş biri olarak.

Şonuç olarak ben şimdiki aklım olsa türkçe dublaj olarak real 3d olan bir salonda izlemeyi tercih ederim.Sadece yazıların okunmaması bile imax e gitmemek için yeterli bir sebeb benim için.
    Çok iyi ingilizce bildiğimi ve alt yazı okumaya ihtiyacım olmadığını varsayarsak bile dedigim gibi 3d görüntü olarak real 3d den pek bir fark göremedim imax 3d den bu yüzden iyiymiş dedirdicek bir detay malesef bulamadım.
    O yüzden size tercihinizi real 3d den yana kullanmanızı ve filmi dünya gözüyle bir kerede olsa izlemenizi tavsiye ediyorum.
    Iyi seyirler.

valla ben tüm altyazıları okudum ama real d ve bu filme dublaj gitmek hata olur.

• morrent sitelerini seviyoruz ya
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.