Şimdi Ara

Avatar (2009) | James Cameron (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.825
Cevap
1
Favori
147.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayal gücümü bir anda fondip yapmış film. İnsanın doğaya ve doğadaki canlılara nasıl zarar verdıgını anlatıyor. Evrendeki en kötü yaratığında insan oldugunu görüyoruz. 3d zevkını pek alamadım neden dersenız 3d sahneler action sahneleri değil normal yani konuşma vb gibi sahneler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sho-ryu-ken

Türk milleti olarak çok garip bir milletiz hakikaten.Hem hiçbir şey üretmeyiz hem de üretilmişe burun kıvırırız.Sanırım bu üretememenin verdiği eziklik bizde komplekse dönüşmüş ve bu da içimize kapanıp "yapılanı gömezden gelmeye" dönüşmüş.Tabi bir de aramızda farklı ve cool takılıp kendini toplumdan soyutlamaya çalışan,popüler kültüre karşı gelmekle, kaliteli olanı ayıramayan tipler var ki onların durumu daha da vahim.Sırf popüler diye Michael Jackson dinlemeyen tipler gördüm.Yukarıda 10 madde halinde filmi eleştiren arkadaşın filme nasıl bir mantıkla gittiği çok açık.Okulunda,ya da çevresinde "avatar şöyle,avatar böyle" diye konuşulmuş, bu da olaya "farklı" bir eleştiri getirip ortamın "aristokratı" olabilmek için eline kağıdı kalemi alıp filmde kendince gördüğü saçmalıkları not etmiş.Adamlar Star Trek ve Geleceğe Dönüş'ün zamanında yarattığı etkiyi yarattı diyorlar ama bunlar için bu filmlerin de bir anlamı yoktur zaten.

Filme gelirsek ben hala Amerikan lobisinin bu filme nasıl izin verdiğini anlamış değilim.Cameroon resmen hem amerikan emperyalizmini,hem de amerikan kültürünü yerle bir etmiş.Emperyalizm için direk olarak Avatarların yerine Irak halkını koymak tam örtüşmese de, "biz işte böyleyiz" demişleridir büyük ihtimalle.Ama beni asıl etkileyen amerikan kültüründeki yozlaşmaya dokundurdukları oldu.Jake ile Neytiri aşık olup "birleştikten" sonra ömür boyu birbirlerine ait oldular.Bu olay ile Cameroon tamamen kaybolmuş bekaret ve aitlik kavramlarına müthiş bir şekilde el atmış.Kendisine hayranlığım bir kat daha arttı.

Ben cool takılmaya çalışmam kardeş ben zaten cool'um !
    Star Trek veya Geleceğe dönüş ile bu filmi bir tutmak o filmlere küfretmektir.Oha yani yuh.Star Trek başlı başına bir külttür.Bak cool'ları sevmeyen arkadaşım ben Almancıyım biliyon mu !? Benim sinema ve filmden aldığım tadı ve birikimi şu ülkede kaç kişi almıştır çok merak ediyorum.O benim on maddelik alaylı yazım ismail yk dinleyen internet kafelerde boş boş takılan liseyi bile bitirememiş serseri ağzıyla yazılmadı.Tam tersine kamerunun "bu film sinemada çığır açacak" lafına aldanıp gidip izlememden kaynaklanıyor.Ben oldukça eğitimli,bilgisayar mühendisi ve piyasadan haberdar birisiyim ve o yazıyı bu halde yazdım.
    Kamerun(cameroon diye yazıldığını biliyorum söylemenize gerek yok) gibi saygın bir yönetmen,senarist ve yapımcının izleyiciyi aldatmasına şaşırıyorum o kadar.Film sadece ticaret için yapılmış belli.Geleceğe Dönüş'ün sinemaya kattığı yenilikler saymakla bitmez.Söyleyin bakalım avatar ne katmıştır sinemaya yenilik olarak ?

Film hatta beni şu yönden üzdü: Sigourney weaver'ın artık yavaş yavaş kocadığını görmek
    Çok şükürki eskisi kadar (özellikle 1980'ler) olmasada hala kaliteli ve yeni şeyler katan filmler geliyor.2007 yapımı Sunshine harika bir bilimkurgudur.1999 yapımı Matrix yeni şeyler kazandırmıştır sinemaya.

• Oha lan, Almancılığıyla hava atıyor adam . Resmen ben Almandayım, siz Türkiyede eziksiniz diyorsun.

Kuğul seni, şimdi git bir süt banyosu yap, sonra aynada nasıl bir troll olduğuna bak.
  • tartısmaya gerek yok bence begenen begenır begenmeyen kalıtelı! fılmlerı ızler..
  • @KarettaKerata

Sunshine`i harika yapan nedir?

Gunesin sonmesi hakkindaki konumu bu filmi harika yapiyor, yoksa ilk giden gemiden birinin o sartlarda hayatta kalmasimi, yoksa muhtemelen Core filminden dusunulen, hadi nukleer bomba atalim tekrar calissin mantigimi? Sunshine kotu bir film degil, ama harika kelimesi abarti oluyor

Avatar her konuda Sunshine`nin ustunde bir filmdir, ama Avatar cigir acan bir filmmidir orasi tartisilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _PoSEİDoN_

arkadaşlar ben cuma günü Avatar XpanD 3D ye gitmeyi düşünüyorum maltepe carrefoura bilet alıp ayrı birde gözlüğemi para vermemiz gerekiyor birde tavsiye edermisiniz filmi

Gözlük için 1,50 tl aldılar benden xpand izledim bende yanlız çok önlere oturma gözlerini yoruyor adamın ortalara yada arkalara otur bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnimePiggy

Oha lan, Almancılığıyla hava atıyor adam . Resmen ben Almandayım, siz Türkiyede eziksiniz diyorsun.

Kuğul seni, şimdi git bir süt banyosu yap, sonra aynada nasıl bir troll olduğuna bak.

Yoruma bak.Olayı kişiselleştirmeyelim.Ben almanyada değilim eskiden ordaydım 5 yıl kadar.Ben Tr de eziksiniz demedim.Adamın yorumu tamamen tabansız."Türk milleti olarak çok garip bir milletiz hakikaten.Hem hiçbir şey üretmeyiz hem de üretilmişe burun kıvırırız.Sanırım bu üretememenin verdiği eziklik bizde komplekse dönüşmüş ve bu da içimize kapanıp "yapılanı gömezden gelmeye" dönüşmüş." lafına uyuz oldum.Kendisi komplexliki böyle yazıyor.
    Mesela benim bir idealim var.Bir gün tomarlan para kazanırda çok zengin olursam 1453'ün hollywoodwari bir filmini yapmak isterim.O fime neler girer biliyor musunuz.Bizanslı bir kızla bir yeniçerinin aşkı,Ulubatlı Hasan,Fatihin topları,Varnadan başlayan bir Hazırlık safhası falan en az üçbuçuk saatlik malzeme var ortada.Dünyada da ilgiyle izleneceğini düşünüyorum.Çünkü dandik "istanbul Kanatlarımın Altında" ne kadar beğenilmişti yurdışında.Adamlar bizi merak ediyor ama bizde tık yok.
    Dandik iskoç klan(kabile) tarihinden "Braveheart" gibi filmler yapılıyorken 1453'ten neler çıkabileceğini merak ediyorum.
    Tik tak tik tak sene oldu 2010 saat işliyor hala istanbulun fethi adam akıllı sahneye yansıtılmadı.Yazık ,Selahattin Eyyubi nin kudüs'ü fethedişinden neler yapmışlar bi düşünün.Cüneyt Arkın'ın filmleriylen yetiniyoruz.

• 5 Ocak'ta bizde okulcak gidicez . Bakalım tüm salonu ayırttık umarım beğeniriz
  • Filmden Şimdi Geldim Yani 17.45 Seansına gittik Filmi Xpand 3D İzledim Ve sonuç nemi yok böle bişey diyorum ve susuyorum -Şöle Bir Deyim Vardır

Kelimelerin Kifayetsiz Olduğu Yerde Devreye Sagopa Gİrer-

Bİr filminde Sınırları zorluyacak 4+4 Lük Bir Yapım Ne dir derseler Sizde AVATAR Dİyin Başka Bişey demeyin-

SALON 1:Koltuk D-17/ Torpilli Yerim Yani -Bileti sakladım Hatıra diye Ama yarın Tekrar gidiyorum -

Şimdi XPand Nasıl diye sorarsanız 3D Harika Ama action sahnelerinde Nedense JKonuşmalar Kadar filmde 3D Keyfi Pek Yaşamadım Ama ormandaki Şu deniz Anaları Tipindeki Eşsiz Yaprakmı Böceklermi Ne süperdi Sanki gözümün önünde Ölekine Elimi uzattım Yanımdaki Bayan espirili Şekilde Bana bende gerçeği Var vereyim dedi Güldük :-)

Film aşmış Arkdaşlar Gerçekten saygı duyulacak Yapım-Ölmeden Önce Herkes izlemeli Napın Ne edin 3D İzleyin yoksa 3D Sİnemada Bir kere izleyin -Yani Benim Yorumum 10/10

Biri size sorarsa Film Nedir Sizde Ona AVATAR Diyin Yada Müdaviri Kanlı Elmas Diyin Bu kdr

• 5 sene Almanya da kalınca ne oluyor merak ettim? Görende Almanyada 5 sene boyunca sinema üzerine eğitim aldığınızı zannedecek. Gerçi Almanyadan bahsediyoruz. Almanyada yaşayanlar Sinema açısından hangi birikimlere sahip oluyormuş açıklarmısınız? Benimde Almanyada yaşayan arkadaşlarım ve akrabalarım var fakat sizin gibi bunu büyüttüklerini hiç görmedim. Önünüzde eğiliyorum büyüksünüz
    Sizin şöyle söylemeniz sanırım daha yerinde olurdu ''ben sanat filmlerinden hoşlanıyorum. Bu tip Hollywood filmleri beni sarmıyor'' nede olsa Almanya da sinema hakkında baya bir bilgi birikimine sahip olmuşsunuz.
    Anladığım kadarıyla Bilgisayar Mühendisliği de en büyük meslek oluyor her mesajınızda bunu belirttiğinize göre. Nede olsa diğer insanların piyasadan haberleri olmuyor.

• Neden Tartışıyonuz Ya bi susun Ya

Yediniz Birbirinizi - Ayıp Oluyo Kendinize gelin İstiyen Nasıl yorumlarsa yorumlasın Biz kendimize Bakalım Sıkmayalım Ortamı Bu Ne Ya La ilahe ilellah Ya
  • Çocuk filmimi ??? Yok artık bu kadarına da pes! O Avatar başka Avatar, çizgi film olanla karıştırdın zannımca.
  • Recep Ivedik'ten de nefret ediyorum.Matrak ve tipik Türk aile babasıylan dalga geçiyorlar.Çileli kamyoncularımız ve arabesk dinleyen minibüsçü ve taksici kesim ile resmen dalga geçiyorlar.
    Ve nedense şişko ve her yeri pırtlamış adamlar Türkiyede star oluyor.Şahan,Ata Demirer,Hamdi Alkan.Cem yılmazda neredeyse şişko.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerx_16

YAV SİZ DELİMİSİNZ BE

Dostum, buraya neden takiliyoruz (Forumlara) ? Yorum yapmak, yorum okumak, bir konu hakkinda tartismak icin. Forumun guzel yani fikir ozgurlugu olmasi, herkesin istedigi konuda, istedigi gibi mesaj yazabilmesi. Bunun anlami degilki bos konusmak, sacmalamak. Mealesef bazi arkadaslar, yorum yapabilme yetenegine sahip degil, ama ilginci durmaksizin sacmalama yetenegine sahip. (Bu arada sen degilsin kast ettigim, sana yazdim cunku tartisma demissin! Bir konu uzerinde tartismayacaksak burada isimiz ne!)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaplanmete

quote:

YAV SİZ DELİMİSİNZ BE

Dostum, buraya neden takiliyoruz (Forumlara) ? Yorum yapmak, yorum okumak, bir konu hakkinda tartismak icin. Forumun guzel yani fikir ozgurlugu olmasi, herkesin istedigi konuda, istedigi gibi mesaj yazabilmesi. Bunun anlami degilki bos konusmak, sacmalamak. Mealesef bazi arkadaslar, yorum yapabilme yetenegine sahip degil, ama ilginci durmaksizin sacmalama yetenegine sahip. (Bu arada sen degilsin kast ettigim, sana yazdim cunku tartisma demissin! Bir konu uzerinde tartismayacaksak burada isimiz ne!)

Tartışmak Vardır İyi Olumlu Vardır Olumsuz İlk Önce Tartışmalara Ne kdr itileyici sözler var bi takip et sonra msj çak dostum -Bu sözlerimden Yanlış bi şey anlama sana kasıtlı değil dostum

• quote:

quote:

quote:

YAV SİZ DELİMİSİNZ BE

Tartışmak Vardır İyi Olumlu Vardır Olumsuz İlk Önce Tartışmalara Ne kdr itileyici sözler var bi takip et sonra msj çak dostum -Bu sözlerimden Yanlış bi şey anlama sana kasıtlı değil dostum

Zaten gunlerdir bu konuyu takip ettigim icin birseyler yazma geregi duydum. Konu filmi gecti, su an tartismayi bilmeyen insanlari tartisiyorum! Boyle insanlara, kendileri gibi cevap verirsen tartisma uzar gider.

• quote:

quote:

quote:

quote:

YAV SİZ DELİMİSİNZ BE

Zaten gunlerdir bu konuyu takip ettigim icin birseyler yazma geregi duydum. Konu filmi gecti, su an tartismayi bilmeyen insanlari tartisiyorum! Boyle insanlara, kendileri gibi cevap verirsen tartisma uzar gider.

Sen öyle diyosan Öyledir

• Avatar XpanD 3D versiyonu bu akşam izledim ,

İzlenimlerim görüntü gayet tatminkar bazı sahnelerde özellikle bulanıklaşma mevcuttu ama yinede güzel bir deneyim'di
    İnsanın bunda sonra hep 3D izleyesi geliyor

Avatar'a gelirsek konu bana tanıdık geldi ,

Doğayı seven içindeki canlıları koruyan içe dönük bir yapısı olan geleneklerine bağlı gerektiğinde taşla suyla hayvanlarla konuşan dini
    inançları şamanizim olan savaş vakti savaş boyalarını süren , kendileri için kutsal sayılan yerleri koruyan yerliler ,

Karşı tarafta ise menfaatleri uğruna gözünü hiç birşeyden sakınmayan , kazanacakları maden ve maddeler uğruna yerlileri katleden bir firma ,

Bunun adı olsa olsa , amerikan hükümeti ve amerikan yerlilerinin savaşı olur , bilindiği gibi hükümet zamanında bu soykırımı altın ( maden ) elde etmek için yapmıştı , o yerlilerinde inançları şamanizm'di onlarda klanlarını birleştirip ciddi şekilde hükümete karşı direnmişlerdi....

Sözün özü film uzunca zamandır izlediğim en iyi filmdi herkeze tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 29 Aralık 2009; 0:45:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

Sinemadan ciktik, arkadasin tepkisi ayniydi. "Ben bir daha asla 3D olmayan bir film izleyemem" . Hatta gozluk bize kaldi, eve gitmis arastirmaya baslamis evde kullanbilmek icin gozlugu...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

Sinemadan ciktik, arkadasin tepkisi ayniydi. "Ben bir daha asla 3D olmayan bir film izleyemem" . Hatta gozluk bize kaldi, eve gitmis arastirmaya baslamis evde kullanbilmek icin gozlugu...

Sinemadan çıktıktan sonra dışarsı bir ilginç geldi bana , sanki ben avatar olmuşum dışarsı başka bir dünya

• 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.