Şimdi Ara

Avatar (2009) | James Cameron (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.825
Cevap
1
Favori
147.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu uzatma taraftarı değilim, ama katılmadığım nokta Na'Vi lerin ilkel olduğu. Filmin hikayesi içinde bence Na'Vi ler insanlardan daha medeni. Bunu yorumumda da belirttim... Çok uzaklardan gelip o bölgenin asil sahiplerini yerlerinden edenler insanlar. Ok ve yay kullandıkları için bir topluluğa ilkel dememek lazım.
    Savaşı askerle yapıp sivilleri geri gönderenler Na'Vi ler ama onların yaşam alanlarını, kutsal olduğuna inandıkları evlerini yerle bir eden insanlar.... Sence hangileri ilkel? Bizler kibirli yaratıklarız, çok uzun zaman önce unuttuğumuz bir nokta var; biz doğanın bir parçasıyız, sahibi değil! Ama binlerce yıldır sahibi gibi davranıp üstünde yaşadığımız heryeri mahvettik. Doğa bize gerçeği çok sert bir şekilde hatırlatacak ama iş işten geçmiş olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyran

quote:

Orijinalden alıntı: sho-ryu-ken

Filme gelirsek ben hala Amerikan lobisinin bu filme nasıl izin verdiğini anlamış değilim.Cameroon resmen hem amerikan emperyalizmini,hem de amerikan kültürünü yerle bir etmiş.Emperyalizm için direk olarak Avatarların yerine Irak halkını koymak tam örtüşmese de, "biz işte böyleyiz" demişleridir büyük ihtimalle.Ama beni asıl etkileyen amerikan kültüründeki yozlaşmaya dokundurdukları oldu.Jake ile Neytiri aşık olup "birleştikten" sonra ömür boyu birbirlerine ait oldular.Bu olay ile Cameroon tamamen kaybolmuş bekaret ve aitlik kavramlarına müthiş bir şekilde el atmış.Kendisine hayranlığım bir kat daha arttı.

Kesinlikle benim de merak ettiğim nokta bu oldu. Cameron bu kez politik-siyasi konulara değinme cesareti göstermiş. Ayrıca Irak tan ziyade kızılderili halkları demek daha doğru olabilir. :)

Bir diğer ilginç bulduğum nokta çoğu kişi Neytiri'ye olan hayranlığını vurgulamakta. Fakat sonuçta bu bir sanal karakter. Yani insanlar bir sanal karaktere bağlandı neredeyse. Açıkçası bu sinemanın geleceğiyle ilgili önemli bir husus arz etmekte. Öyle görünüyor ki gelecekte gerçek oyuncuların işi bir hayli zorlanacak.

Bence sadece ABD eleştirsi değil, genel olarak insalığı eleştiriyor. Sömürgecilik Amerika'dan çok önce başlamış bir hastalık, hatta Amerika'nın kendisi çok uzun zaman sömürge olarak kalmış. Neticede Amerikan ekonomisine enjekte edilmiş 400 milyon dolar var, 1 milyar dolar civarında da bir gişe beklentisi... Lobinin kralı gelse böyle bir enerjiyi engelleyemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 28 Aralık 2009; 15:17:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: evohan

- hala devam ediyormu bu "üretemiyorsanız üretene saygı duyun" geyiği :)

Yazdığım paragraftan bunu mu çıkardın?Helal olsun gerçekten.Esaretin Bedeli'ni beğenmecek kimse yoktur herhalde.Ama burda Avatar'ı dramalarla kıyaslamıyoruz.Spilberg,Zemeckis,Cameroon gibi yönetmenlerin amacı her filmlerinde sinemayı bir adım daha ileri götürmektir.Nasıl ki 1985'de Zemeckis Geleceğe Dönüş le insanlara "vay anasını" dedirtmişse bugünde Cameroon bunu başarmıştır.Bu adamlar olmasa sinemanın görsel anlamdaki büyüsünü asla keşfedemezdik.Yıllarca film çekmeyen Zameckis'in Beowulf ile ilk gerçek 3D filmi bize hediye ederek 3D salonları saçma balık ve denizaltı animasyonlarından kurtardığını hatırlatmak isterim.

"Üretemiyorsanız üretene saygı duyun geyiği" cem Yılmaz'ın yahşi batısı için geçerli olabilir,fragmanını izleyenler ne demek istediğimi anlamışlardır.Bu film için haklı olabilir bu sözün.

• sho-ryu-ken @

sadece senin için yazmadım o şekğilde ima eden bir sürü kişi var ama en açıkca sen yazmışsın sanırım

quote:

Hem hiçbir şey üretmeyiz hem de üretilmişe burun kıvırırız.Sanırım bu üretememenin verdiği eziklik bizde komplekse dönüşmüş

cameron a gelirsek daha önce değindim ama son kez kısaca anlatayım
    Cameron bu film ile bilimkurgu yu tek bir adım öne bile taşıyamamıştır , filmin efektleri teknolojisi vs. bunlar öncelikli olarak Cameron un işi değil haliylen 3d modellemelerin gelişmesi konusunda Cameron a atıf yapmak pek doğru değil

yani tamam bu film her nekadar kötü işlensede vermek istediği mesajı mliyolanlara ulaştıracak bu yönden takdir ediyorum ama ben cameron dan bir gönderme değil bilimkurguda hayal gücümüzü bir nebze daha genişletebilien yada kurgusu ile hayran bırakan bir yapım bekliyorudum çünki bu tarz göndermeleri avatar dan kat kat daha güzel yapan onlarca film var

not : dramalarla karşılaştırmyalım diyoruz ama filim baştan sona bir fantasik-drama filmi aslında karşılaştırmamak da elde değil avatar ögesinin bile bilimkurgudan çok fantastik yönleri ele alınmış , sakat bir elemanın onu kullanması ile de dramatikleştirilmiş işte ,diğer yandan "esaretin bedeli" ne de sadece bir drama diye yaklaşmak çok yannış olur ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 28 Aralık 2009; 16:47:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhankoc_brood

Bence sadece ABD eleştirsi değil, genel olarak insalığı eleştiriyor. Sömürgecilik Amerika'dan çok önce başlamış bir hastalık, hatta Amerika'nın kendisi çok uzun zaman sömürge olarak kalmış. Neticede Amerikan ekonomisine enjekte edilmiş 400 milyon dolar var, 1 milyar dolar civarında da bir gişe beklentisi... Lobinin kralı gelse böyle bir enerjiyi engelleyemez.

Bir bakıma genel olarak emperyalizm ve onun araçları ele alınmış. Bu araçların başında da tabii asimilasyon geliyor. :)

Bir diğer noktada teknoloji. Hikayemize göre gelişmişlik teknolojiden ziyade doğayı gözetme-koruma ve üzerindeki canlılarla etkileşimde bulunmakla ilgili. Na'viler de bunu başarıyorlar ve bu da onları ok yay kullanmalarına rağmen insanlardan daha bilge bir hale getiriyor. Ayrıca nihayetinde de teknoloji doğa karşısında mağlup olmakla yetiniyor. :)

• Son bir soru sorayım . Mybilette AFM Beylikdüzü Migros Normal gösterim 31 Aralık için bulamadım sadece XpanD var galiba, Bazı arkadaşlarda baş ağrısı yapıyor vs. gibi bir şeyler yazmışlar. Sizce normal olana mı yok sa XpanD'e mi gideyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrKsTyLe

Son bir soru sorayım . Mybilette AFM Beylikdüzü Migros Normal gösterim 31 Aralık için bulamadım sadece XpanD var galiba, Bazı arkadaşlarda baş ağrısı yapıyor vs. gibi bir şeyler yazmışlar. Sizce normal olana mı yok sa XpanD'e mi gideyim?

Bende Bu Hafta Sonu Gidicem Evet Soru Açık (Aynı Yere Gidicem )
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyran

quote:

Orijinalden alıntı: sho-ryu-ken

Filme gelirsek ben hala Amerikan lobisinin bu filme nasıl izin verdiğini anlamış değilim.Cameroon resmen hem amerikan emperyalizmini,hem de amerikan kültürünü yerle bir etmiş.Emperyalizm için direk olarak Avatarların yerine Irak halkını koymak tam örtüşmese de, "biz işte böyleyiz" demişleridir büyük ihtimalle.Ama beni asıl etkileyen amerikan kültüründeki yozlaşmaya dokundurdukları oldu.Jake ile Neytiri aşık olup "birleştikten" sonra ömür boyu birbirlerine ait oldular.Bu olay ile Cameroon tamamen kaybolmuş bekaret ve aitlik kavramlarına müthiş bir şekilde el atmış.Kendisine hayranlığım bir kat daha arttı.

Kesinlikle benim de merak ettiğim nokta bu oldu. Cameron bu kez politik-siyasi konulara değinme cesareti göstermiş. Ayrıca Irak tan ziyade kızılderili halkları demek daha doğru olabilir. :)

Bir diğer ilginç bulduğum nokta çoğu kişi Neytiri'ye olan hayranlığını vurgulamakta. Fakat sonuçta bu bir sanal karakter. Yani insanlar bir sanal karaktere bağlandı neredeyse. Açıkçası bu sinemanın geleceğiyle ilgili önemli bir husus arz etmekte. Öyle görünüyor ki gelecekte gerçek oyuncuların işi bir hayli zorlanacak.

Sinema teknolojisindeki bir yenilikde burda goze carpiyor. Izledigimiz CGI karakterler aslinda birebir canli oyuncular. Tum fiziksel hareketlerinden, tum yuz mimiklerine kadar, gercek oyuncularin es zamanli hareketleri tamamiyle sanal dunyaya aktariliyor. Bunun ile ilgili kamera arkasi belgeselini izleyebirlisiniz!

Su videoda 4.00 - 4.20 arasini dikkatle izlerseniz. %100 oyuncunun mimikleri ver hareketlerinin nasil aktaraildigini gorebilirsiniz!

Kisacasi aslinda karakterden etkilenenler bir nevi Zoe Saldana`nin oyunculugundanda etkilenmisler!

Ingiltere, America gibi ulkelerde yasa cok daha farkli, insanlardaki fikir ozgurlugu cok daha fazla. "South Park" gibi serileri izliyorsaniz devamli unlulerle, politikacilarla, hatta president`la bile her saniye dalga geciliyor. Reklamlara bakarsak A firmasi reklam yapiyor, reklamda resmen B firmasina gitmeyin bize (A) gelin diyor. Cok fazla ozgurluk var, eger bu film engellense dava acilirdi ve herhalde rahat kazanilirdi. Cok fazla ornek var bu tur olaylara... Yasa cok degisik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moribito -- 28 Aralık 2009; 17:43:14 >

• Şimdi geldim filmden xpand izledim gözlerimi biraz yordu ama tamimiyle beklentilerimi karşıladı şu avatar bedenine geçme olayı bana surrogates'i hatırlattı ancak film gerçekten izlenmeli pek sinemaya gitmem çoğunu evden izlerim ama bu film için sinemaya gittim hiçte pişman olmadım.Xpand gözlükle izledim başta biraz gözlerim kamaştı filan ama sonrasında gerçekten çok güzel oluyor tam bir görsel şölen bence 10/10
  • tabikide gelişmiş anieme tekniklerinin çoğunda uzun sürerdir kullanılan bir yöntemdir bu zaten , yüz mimikleri hareketler tamamen gerçek oyncular yada dublörler tarafından canlandırılır , hatta video oyunlarında da buna sıkça rastlamaktayız
  • quote:

Orijinalden alıntı: evohan

tabikide gelişmiş anieme tekniklerinin çoğunda uzun sürerdir kullanılan bir yöntemdir bu zaten , yüz mimikleri hareketler tamamen gerçek oyncular yada dublörler tarafından canlandırılır , hatta video oyunlarında da buna sıkça rastlamaktayız

Bu teknikden haberdardim. Ama bu kadar gelismis es zamanli olarak aktarildigini sanmiyorum ozellikle yuz mimikleri icin! James Cameron belgeselde nasil yuz mimikleri aktarimi icin bir proje dusunduklerini vede en sonunda yuze dogru kivrilan (Mikrofon Tarzi) birsey ile sonuca ulastiklarini anlatiyor. Egerki zaten bu derece olsaydi diger teknikler neden vakit kaybetsinlerki yeni birsey icin? Video oyunlarini pek bilmiyorum, ama sinema dunyasinda cok sik karsilasmiyoruz bu tarz bir teknikle. Animasyon yaratiliyor, sonra oyuncu mimiklerine gore sekil veriliyor bazi animasyonlarda hatta cogu sadece seslendirme. Tabi benimki duz mantik, biraz daha arastirma yapiyim, bakalim neler bulucam.

• evet cameron ve ekibi yüz mimikleri için yeni bir teknik kullanmış sanırım ama bu birazda rahat çalışma adına yapılan birşey yoksa dediğim gibi eşzamanlı aktarım tekniği çoğu animasyon filminden , oyunlara kadar geniş bir alanda uzun sürerdir kullanılmakta aslında

ama yüz mimikleri açısından bu filim türünün en iyi örneği oldu sanırım
  • Konu olarak bana göre 0 çocuk filmi gibiydi fakat görsel şölen vardı gerçekten..Bence film gerçekten çok abartılmış avatarda avatar yok şu kadar bütçe yok böyle yok şöyle gerçekten bana saçma geldi..yinede izlenmeye değer 10 üzerinden 6..
  • Sinemadan yeni geldim arkadaşlar.Yüzüklerin Efendisi kadar güzel bir filmdi.
    Senaristte ne hayalgücü varmış be hayran kaldım.

10/10
  • arkadaşlar ben cuma günü Avatar XpanD 3D ye gitmeyi düşünüyorum maltepe carrefoura bilet alıp ayrı birde gözlüğemi para vermemiz gerekiyor birde tavsiye edermisiniz filmi
  • Ben İstinye Park'da imax 3d versiyonuna gittim. Bu Imax real 3d formatından daha iyi gibi geldi. Perde zaten dev gibi. Gerçekten çok başarılı, adamda ne halyal gücü var be.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nakres93

quote:

Orijinalden alıntı: FrKsTyLe

Son bir soru sorayım . Mybilette AFM Beylikdüzü Migros Normal gösterim 31 Aralık için bulamadım sadece XpanD var galiba, Bazı arkadaşlarda baş ağrısı yapıyor vs. gibi bir şeyler yazmışlar. Sizce normal olana mı yok sa XpanD'e mi gideyim?

Bende Bu Hafta Sonu Gidicem Evet Soru Açık (Aynı Yere Gidicem )
  • 2 gün önce Forum Bornova'da XpanD 3D ile izledim . Filmdeki görsel şölen harikaydı gerçekten de. Konusu biraz basit te olsa kesinlikle izlediğim en güzel filmlerden biriydi .
  • fragmanı izledim fakat biraz saçma geldi.inş düşündüğüm gibi olmaz
  • dogii aga neresi basitti konunu ya mükemmel senaryo.
  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.