Şimdi Ara

Avatar (2009) | James Cameron (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.825
Cevap
1
Favori
147.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dunya genelınde 232 m dolar hasılat yapmıs..avrupa ve amerıkadakı yogun kara ragmen cok ıyı esas haftaya noelde hasılat beklenıyor 2010 a gırmeden 500 mılyon doalr fena sayılamaz gercekten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ornitolog
    hafta içi imax için istinyeye gidicem ama gidenler sanki pişman gibiler

Kesinlikle hayır herşey süper ben birdaha gitmeyi bile düşünüyorum.
    Edit:yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gqhsoon -- 20 Aralık 2009; 23:35:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ornitolog

hafta içi imax için istinyeye gidicem ama gidenler sanki pişman gibiler

avrupadaki imax deneyimine göre iyi olduguğu söylenemez ama yinede Süper bir şey pişman değilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: reko

dunya genelınde 232 m dolar hasılat yapmıs..avrupa ve amerıkadakı yogun kara ragmen cok ıyı esas haftaya noelde hasılat beklenıyor 2010 a gırmeden 500 mılyon doalr fena sayılamaz gercekten..

Maliyeti kurtarmış oluyor. Bundan sonraki her 1 lira kâr aşaması artık.

Bu arada.
    Filme "klişe" diyen arkadaşlara bir sorum var. Bugüne kadarki çoğu uzay/uzaylı filminde onlar dünyamıza gelir ve istila ederlerdi. Bi kere bu sefer kafadan tam tersi yani. Biz gitmişiz istila etmişiz resmen. Bunun neresi klişe yahu?

• arkadslar fılm sankı gercekmıs gıbı burası bole surası sole dıye elestrıyoruz...adam los ang. dekı fılm studyosunda fılm yapıyor gercekmı cızgı fılmmmı efeklerı vs dusunmuyoruz..ben o ormandan acayıp etkılendım sankı gercekmıs gıbı geldı ...bazı yonetmenler daha dogru durust efekt bıle yapamazken adam mukemmel fılm yapmıs..lotr bıle barız efekt hataları vardı ama basyapıt dedık...bence fılm mukemmel ve ben bır daha ızlıcem..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BİG KİNG

Görsel olarak hata bulduğum noktalar;

Ayağı sakat olan elemanın ilk avatar olduğunda, köpek tarzı hayvanların ona saldırış anında köpeklerin üzerindeki deri aşırı parlak idi kara canlısının kurak bir ortamda fok,yunus gibi ıslak,parlak bir doku ve yüzeye sahip olması bana pek gerçekçi gelmedi...

Rutubetli bir ortamda bu gayet doğal. Sonuçta ağaçlarla, suyla ve bataklıklarla kaplı bir gezegen olduğunu varsaydığımızda. Bir bakıma amazonlar. :)

bunun dışında diğer senaryonun boş klişe ve saçma olduğu fikrini de asla katılamayacağım ne yazık ki. Zira görüşlerimi de bir önceki sayfada belirttim. Final elbette güzel çünkü bir hümanizm eleştirisi var. Bunun yanı sıra ağır bir Bush doktrini daha da genel itibariyle Amerikan emperyalizmi ve kapitalizm eleştirilerini de herhalde fark etmişsinizdir. Aksine verdiği mesajlar gayet açık ve net :) bunun yanı sıra CGI tekniği zirve yapmışken siz plastik görünümlerden bahsediyorsunuz.

Mesela buyrunuz. Albay Quaritch'in CGI göründüğü sahnelerden birisi. :)

Bunun yanı sıra bu fotoğraflar da stüdyo tarafından Avatar : IMAX 3D Experience adıyla dağıtılan IMAX görüntülerinden bazıları. IMAX te bu şekilde olmaları gerekiyor.

bu vesileyle görüldüğü üzere renklerin canlılığı, karakterlerin dokuları, pikselleri, vs. göz önünde bulundurulduğunda CGI tekniği zirve yapmış diyebiliriz. Dikkatli bakılırsa sanki gerçek oyunculara mavi boyalar sürülmüş ve kostümler giydirilmiş gibi görünüyor. Yurtdışında bu film IMAX lerde yüksek kontrast ayarında, cam-kristal görünümünde izlendi, izleniyor. Sizlere burada düşük bir kapasitede izlediğinizi hatırlatırım lütfen eleştiri yaparken de bunu da göz önünde bulundurun. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 21 Aralık 2009; 0:06:49 >

• valla kyran haklısın..ben imax ın bu kadar verımsız olacagını sanmam..baska yerlerde daha ıyıdır..
  • Senaryosu klişe olabilir, hataları olabilir ama ben çok beğendim.
  • @kyran

Maalesef verdiğin resimlerdeki kadar canlı görüntü alamadık dediğin gibi
  • Denizli cinebonus ta Real 3D olarak izledim bugün. IMAX ı bilemem ama Real 3D de görüntü, netlik, üç boyut hissi çok çok iyiydi. gözlüklerde yeniydi hep. daha önce dağıtılanlar çizik içinde olurdu bu seferkilerde tek bi çizik, pürüz, iz yoktu.

filme gelirsekte bence mükemmeldi. bazı sahnelerde ağzım açık izledim. insan büyüleniyor o kurulan dünyayı görünce. çok ama çok beğendim. Altyazılı izledim ama bir kezde dublajlısına gidicem hafta içi. herkese tavsiye ederim. ayrıca sonuna bakarsak bir devam gelebilir ki buda süper olur bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARKRUSE

Ben Cevahir Megaplex'de izlemeyi düşünüyorum xpand 3d olarak ama Kanyon Cinebonus'da reald 3d izlemek daha mantıklı sanırım gümüş perde var orada çünkü. Ancak haliyle Kanyon biraz daha pahalı. Cevahir'de 3d olarak gösteren bir salon var o da 11. Salon 180 m2 perde ve 6400 watt dolby digital ses sistemi var Transformers 2'yi izlemiştim ben daha önce güzeldi. Ben genelde sabah ilk seanslara gittiğim için boş oluyor ayağımı öndeki koltuğun üzerine atıyorum keyfime bakıyorum. :D Ekranın solundan sağına bakana kadar sahne geçiyor falan. :D Kanyon'da izlemedim daha önce film. Ama hakkındaki yorumlar iyi olduğunu gösteriyor ama ekşi de pek beğenilmemiş. Orada da dolby ses sistemi var ama perdenin büyüklüğünü bilmiyorum. Gümüş perde olduğunu biliyorum sadece. Altyazıları sarıymış okunması daha kolay olması için yapılmış ve sahneye göre daha iyi okunabilmesi için yer değiştiriyormuş. Cevahir'de böylemi bilmiyorum. Para ve yol uzaklığı önemli değil dersen bence Kanyon'a git.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=cinebonus+kanyon

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=istanbul+megaplex
    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=cevahir+megaplex+salon+11

teşkkürler bende cevahirde izlerim sanırım büyük ihtimal gerçi yarın gidicem eğer ilk hangi otobüs gelirse ona biner giderim büyük ihtimal ama kanyonun tek artısı türkçe dublaj 3d ve bu yüzden kanyon daha ciddi anlamda iyi gibi çünkü altyazı okumak bir dert olur sanırım 3d gidenler böyle diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kyran

Bunun yanı sıra bu fotoğraflar da stüdyo tarafından Avatar : IMAX 3D Experience adıyla dağıtılan IMAX görüntülerinden bazıları. IMAX te bu şekilde olmaları gerekiyor.

bu vesileyle görüldüğü üzere renklerin canlılığı, karakterlerin dokuları, pikselleri, vs. göz önünde bulundurulduğunda CGI tekniği zirve yapmış diyebiliriz. Dikkatli bakılırsa sanki gerçek oyunculara mavi boyalar sürülmüş ve kostümler giydirilmiş gibi görünüyor. Yurtdışında bu film IMAX lerde yüksek kontrast ayarında, cam-kristal görünümünde izlendi, izleniyor. Sizlere burada düşük bir kapasitede izlediğinizi hatırlatırım lütfen eleştiri yaparken de bunu da göz önünde bulundurun. :)

Allah belanı versin afm yaa

• afm'ye çok kızdım 30 trilyon ikramiye bana çıksa bütün illere bir imax 3d sinema benden
  • Hem imax hem real 3d olarak izledim. Nasıl olur bilmiyorum ama Real 3D imax den daha net ve canlı görüntüler verdi. 3 boyut olarak ta imax den iyidi. Tam tersi olması gerekirken. Natulius (Kadıköy Acıbadem) deki cine bonus da izledim ve çok memnun kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bluepower

afm'ye çok kızdım 30 trilyon ikramiye bana çıksa bütün illere bir imax 3d sinema benden

5.5 milyon TL diye duydum imax'in maliyetini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::Banner:::

quote:

Orijinalden alıntı: Bluepower

afm'ye çok kızdım 30 trilyon ikramiye bana çıksa bütün illere bir imax 3d sinema benden

5.5 milyon TL diye duydum imax'in maliyetini.

evet öyle kar ede ede büyürüz

quote:

Orijinalden alıntı: ozgboy

Hem imax hem real 3d olarak izledim. Nasıl olur bilmiyorum ama Real 3D imax den daha net ve canlı görüntüler verdi. 3 boyut olarak ta imax den iyidi. Tam tersi olması gerekirken. Natulius (Kadıköy Acıbadem) deki cine bonus da izledim ve çok memnun kaldım.

afm nin projektörünün ampülüne sokayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 21 Aralık 2009; 1:35:13 >

• quote:

Hem imax hem real 3d olarak izledim. Nasıl olur bilmiyorum ama Real 3D imax den daha net ve canlı görüntüler verdi. 3 boyut olarak ta imax den iyidi. Tam tersi olması gerekirken. Natulius (Kadıköy Acıbadem) deki cine bonus da izledim ve çok memnun kaldım.

Aynen. :) cevahirde'de bu kez xpand 3D olarak izlemeyi düşünüyorum.
  • Bu arada filmle ilgili yorum yapayım ben de

Öncelikle bu film tam olarak sevdiğim film türü. Bayılıyorum böyle uzaylı bilim kurgu filmlerine.

Filmde klişe sahneler bolca vardı, son anda ölmekten kurtulmak gibi...

Bu klişe sahneler olmadan da heyecanlı sahneler olabilir mi acaba...

Bu arada film 150 yıl sonrasını anlatıyo ama değişen birçok şey olduğu gibi değişmeyen şeyler de var. Giysiler, mikroskop falan. Bi de sigara içmelerine takıldım. Tıp ve teknoloji o kadar gelişmiş, şu lanet sigaraya bir çözüm bulamamışlar mı hala?

Uzun zamandır izlediğim en güzel filmdi. Kesinlikle herkes izlemeli.
  • quote:

Sizinki gibi tecrübe etmiş birinden yorum bekliyordum.Çok güzel oldu bu haber...

Bende kendi kafamda üzülerek IMAX 3D yi elemiştim ne yazık ki.. RealD 3D ve XpanD 3D ikisinden birinde izlemeyi düşünüyorum.

2 side yakın teknoloji gibi okudum yorumlardan.Birini seçsek üzülmeyiz heralde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kcbilir

Arkadaşlar Ekşi Sözlük'teki Avatar başlığında (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=avatar) Rumpelteazer takma adlı arkadaş, filmdeki "birleşme" sahnesinin dandikliğine yönelik eleştirilerden sonra şu entry'yi (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=17556006) girmiş:

"oysa esas oglan ile esas kizin yaklasik 7 ekran dakikasi suren performansinda, esas oglanin yeni, hizli ve esnek vucuduyla neler yapilabilecegini cok enteresan yollardan kesfetmesini, kuyruklarindaki minik tentacle portlar vasitasiyla da hayal edilebilecek en yogun birlesmeyi deneyimlemesini catir catir (uc boyutlu) izledik biz.."

Çaylak olduğum için Rumpelteazer'a soramadım, olta mı attı yoksa hakikaten durum anlattığı gibi midir bilemiyorum. Varsa aranızda sözlük yazarı sorsun bir zahmet ve bizi de meraktan kurtarsın...

Doğru mu lem :)

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.