Şimdi Ara

Avatar (2009) | James Cameron (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.825
Cevap
1
Favori
147.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni gittim.Tadı damağımda kaldı. 3 boyut özelliği diğer gittiklerim kadar üstün değildi fakat bu bir sorun yaratmadı. Peki dvd filmlerle evden de bu teknolojiyi yakalayabilecek miyiz? Bazı filmler var galiba.
  • Jake sully en sonda Na'vi olup orda mı kalıyo yoksa geri mi dönüyo.
  • bugun 14:30 istinye par imax a gittim
    1-salona 14:45 de girebildik.
    2-ilk 15 dk altyazısız filmi oynattılar
    3-tepkiler üzerine 15 dak. sonra tekrar başladı altyazı gelmişdi
    4-bundan sonra 2 kere daha görüntğ gitti. bir dakika sonra geldi.
    5-sol projeksiyon 5 dk kadar çalışmadı.
    4-sadece sol gözün gördüğü altyazı gerçekten kötü. film ziyan oldu
    5-bence afm imaxı beceremedi.

keşke olumsuz görüşleri değerlendirip. imax yerine daha önce denediğim reald 3d ye gitseydim. imax deneyimi yaşamak isteneyen biraz daha beklemeli ve diğer salonlarda yaygınlaşdığında sorunlar giderildiğinde denemeli.

not:bluepowera güvendimde gittim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

bugun 14:30 istinye par imax a gittim

keşke olumsuz görüşleri değerlendirip. imax yerine daha önce denediğim reald 3d ye gitseydim. imax deneyimi yaşamak isteneyen biraz daha beklemeli ve diğer salonlarda yaygınlaşdığında sorunlar giderildiğinde denemeli.

Oha

• quote:

aldık bileti yarın 14:30 da gidicem bende.. altyazı önemli değil olmasada olurda (2.kez izlicem), diğerleri yarın olmaz inş..

• ben şüphe ile gittim. ve başıma bunlar geldi. gerçekden afm imax da neler olacağı hiç belli değil. bence reald 3d izleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: kcbilir

Arkadaşlar Ekşi Sözlük'teki Avatar başlığında (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=avatar) Rumpelteazer takma adlı arkadaş, filmdeki "birleşme" sahnesinin dandikliğine yönelik eleştirilerden sonra şu entry'yi (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=17556006) girmiş:

"oysa esas oglan ile esas kizin yaklasik 7 ekran dakikasi suren performansinda, esas oglanin yeni, hizli ve esnek vucuduyla neler yapilabilecegini cok enteresan yollardan kesfetmesini, kuyruklarindaki minik tentacle portlar vasitasiyla da hayal edilebilecek en yogun birlesmeyi deneyimlemesini catir catir (uc boyutlu) izledik biz.."

Çaylak olduğum için Rumpelteazer'a soramadım, olta mı attı yoksa hakikaten durum anlattığı gibi midir bilemiyorum. Varsa aranızda sözlük yazarı sorsun bir zahmet ve bizi de meraktan kurtarsın...

Biz buna olta atmak demeyelim de hayal gücünü kullanmış diyelim. Yurtdışında IMAX izleyen tanıdıkları sorduğumda böyle birşeyin söz konusu olmadığını öğrendim. :)

quote:

Orijinalden alıntı: TekenDuis Mortal

Jake sully en sonda Na'vi olup orda mı kalıyo yoksa geri mi dönüyo.

Evet aynen. Cameron burada humanizm'e bir eleştiri getiriyor. Jake Sully insanoğlunun verdiği yıkımı farkediyor. Zaten zamanla kendisi de Na'vi halkına alışıyor ve yaşamlarına ayak uydurup, gelenklerini öğreniyor. Bir bakıma asimile etmek için içlerine sokulan Jake Sully kendisi asimile oluyor bu tıpkı Last Samuray'da Yüzbaşı Algren'in bir anda Samuray olması gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 20 Aralık 2009; 21:06:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluepower

quote:

Oha

• quote:

Orijinalden alıntı: OnuR

James Cameron's Avatar Movie Performance Capture Featurette

www.youtube.com/watch?v=Ti_LqksDgZQ

Video çok güzelmiş geröekten sne kadar emek harcanmış filme kesin gitmeliyim.
    Ayrıca HiGHWAYMOUSE hiç üşenmeden yazının hepsini okudum

• Bugün bende Avatar’a gittim bayadır da beklediğim bir film idi.

Öncelikle piyasada şu anda 3 farklı 3D teknolojisi var.(Dün filme gitmeden önce 1,5 saat bunları araştırdım.)

1- imax 3D
    2- Real 3D
    3- 3D diye geçiyor ama "Xpand 3D" teknolojisi (AFM Taksim Fitaş)

Görsel 3D kalitesi açısından;
    İmax 3D>Xpand 3D>Real 3D

Fiyat olarak;
    İmax 3D = Real 3D> Xpand 3D (Fiyat olarak en ucuzu Xpand 3D,diğer ikisi ortalama aynı fiyat.)

Lakin İmax 3D de teknik aksalıklar çok olabiliyor çünki diğer iki sisteme göre daha komplike bir yapısı var.Çift projeksiyon birden çalışıyor.

Aralarındaki fark da genel olarak birisinde alt yazılar silik çıkıyor diğerinin gözlüğü çok ağır,diğerinin de 3D görsellliği çok abartı değil,vs vs...

Ben "Xpand 3D" yi şu an için sadece deneyebildim.Gözlüğü hafifti ve buruna tam oturuyordu,rahatsızlık hisside vermedi.Tatmin edici bir 3D görsellik vardı özellikle adam sağdan sola doğru tüfeğini çevirdiğinde ulan kafamıza çarpacak dedim.Birde, bir tane canavar vardı ekrana doğru fırlayınca üstümüze gelecek zannettim :mrgreen:

Not: Film için ayrı gözlük kirası için ayrı ücret ödüyorsunuz.(Ben öğrenci olarak gözlük kirası için 1,5 tl,filme de 12 tl verdim.)

Onun dışında Filmin senaryo ve kurgusu biraz saçma idi.Yani sırf biraz atraksiyon olsunda filme benzesin diye yazılmış saçma bölümler vardı.Senaryo çok klişe,klasik ve sonu saçma bitiyor.Ama sonunda güzel bir öğüt vermiş, filmin tek güzel kısmı zaten oydu.

Onun dışında görsel anlamda açıkçası çok da tatmin olmadım, yani 400 milyon dolar harcanmış bir filmden daha fazlasını beklerdim en azından 3D modellenmiş sahnelerde karakterlerin yapmış olduğu hareketlerde frame rate atlıyordu,ama arka plandaki görüntü akıcıydı.

Film benden 8/10 alır.Film 3D özelliği olmasa bu kadar yaygara koparamazdı...

Sadece filmi izleyenler okusun;

Senaryo kurgusunda bulduğum hatalar;

En sonda 2 uçakla bomba atıp ağacı patlatmaya çalışıyorlar.Altta da askerler var.
    Uçaklardan bomba atılacağını bilmelerine rağmen neden sadece hava yoluyla saldırı yapmak yerine karadan askerler saldırıp bir sürü kayıp verdiler.Maksat aksiyon olsun.

Hadi onu bıraktım madem ağacı patlatacaksınız neden insan gücü kullanarak taaa oraya kadar uçaklarla ve kara yoluyla gidiyorsunuz uzaktan füze atmak gibi bir şey var birde film o kadar teknolojik gelecek yüzyılda geçiyor.Saçmalık...

Sonunda hesap da Avatar ırkı, insanları paketleyip gezegenden yolladılar.EE bu adamlar geri gelmeyecekler mi?

Görsel olarak hata bulduğum noktalar;

Kadın olan bilim adamı ağacın altına koyulduğunda,ağacın altındaki yüzey bir grafik olduğu çok belli oluyordu yüzeyin kaplaması kapak gibiydi insan bitki yüzeyine biraz toprak çim mim koyar.
    Aynı sahnede kadın bilim adamının avatar halinin saçları direk grafik olduğu belli oluyordu kalın kalın plastik gibi saçlar...

Birde sonlara doğru bizim bu asıl kahraman avatar geldiğinde ayin mi ne yapıyorlar bir sürü avatar ağaç etrafında oturuyor sağa sola doğru ellerini sallarken inanılmaz bir frame düşmesi vardı.Yanımda izleyen arkadaş da fark etmiş.İşin ilginci el sallayan karakterler de frame düşüşü vardı ama arka plandaki görüntüde yoktu.

Birde filmde ilk başta böyle adamların uyuduğu yer çekimin olmadığı raf gibi bir yer var orda adamlar raflı yataklarda çıkarken inanılmaz bir fram düşüşü vardı.

Ayağı sakat olan elemanın ilk avatar olduğunda, köpek tarzı hayvanların ona saldırış anında köpeklerin üzerindeki deri aşırı parlak idi kara canlısının kurak bir ortamda fok,yunus gibi ıslak,parlak bir doku ve yüzeye sahip olması bana pek gerçekçi gelmedi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BİG KİNG -- 20 Aralık 2009; 21:52:08 >

• Bende bugün İmax versiyonunu izledim.Görüşlerimi yazayım.

-İlk olarak salon beklediğim kadar büyük değilmiş onu söyleyeyim =)
    -Görüntü biraz soluktu biraz daha canlı olsaydı daha keyifli olurdu.
    -Altyazı çok silik ve sağ gözü kapatınca göremiyorsunuz okumak için işkence çektim keşke yeterli ingilizcem olsaydı.Filmdeki ingilizce altyazılar çok rahat okunuyor aynı şekilde türkçeye uyarlamak bu kadarmı zor?
    -Sesi çok kısmışlardı buda alacağınız zevki negatif zevki etkiliyor.Büyük savaş sahnesinde çok az hissedebildik bass'ı.
    -Salona girişte karambol oluyor gözlük dağıtan kızdan başka görevli yoktu.Millet elinde bilet deli dana gibi yerini arayıp durdu.Bu kadar yoğun ilgi olan bir filme 2-3 tane görevli atamak çok zor sanırım.Allah'tan ben ezberlemiştim direk gidip yerime oturdum .

Olumsuz yanlar bukadar fakat film çok güzeldi bazı sahnelerde mest oldum.Muhtemelen vizyondan kalkmadan bir kere daha izliycem imax versiyonunu
    Sinemanın girişinde 4 adet elektronik mybilet gişesi var bilgileri girip hemen biletinizi bastırabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 20 Aralık 2009; 21:52:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kyran
    quote:

Orijinalden alıntı: aKaSa

Arkadaşlar bu filmi Kadıköy tepe nautlis cinebonus da izleyen varmıdir

Evet dün izledim. Hiçbir sorun yok. Altyazı filme senkron edildiği için de gayet rahat takip edebiliyorsunuz. Daha önce de belirttiğim gibi ister Imax, ister xpand ister real 3D izleyin. Bu film 3D kamerayla çekildiği için her halükarda olağanüstü bir deneyim yaşayacaksınız. :)

Şu malum altyazı sorununa gelirsek 3D de altyazı iki projektörden verilir sağ ve sol. Ancak altyazı doğrudan filme senkron da edilebilir. Hal böyle olunca da görüntü nereye kayarsa altyazı da oraya doğru kayar. Bu 3D de en kolay yöntem. Nitekim yrutdışında 3D salonlarda da bu tercih edilmekte. Fakat bir altyazı tek bir projektör ile verilirse o zaman bulanık bir görüntü oluşur. Hatta seyirci bir gözünü kapatıp diğer gözüyle takip etmeye çalışır. Tabii orjinal dilde izleyebilenler için böyle bir sorun yok. Ancak herkesin yabancı dil bilmediği göz önünde bulundurulursa o zaman altyazı büyük bir sorun teşkil eder. Zamanla bir başağrısı durumu da oluşabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: baloonist

imax 3d istinyede

bulanık, solgun görüntü
    altyazı problemi yaşayanların

muhtemelen gözlüğü bozuktu. çünkü sizde sorun varken yanınızda oturanda sorun olmayabiliyor. gözlük değiştirince problem kayblolanlar var.
    bunu yapmayanlar 3 saat eziyet çekti.

Gözlükle herhangi bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Zira ingilizce altyazı gayet net iken Türkçe altyazı bulanık görülmüş. Bu da şundan kaynaklı. İngilizce altyazı filme senkron edilmiş. Ancak Türkçe altyazı projektörle verilmeye çalışılmış Fakat tek taraflı bir projektörle verildiğini düşünüyorum.

Teşekkür ederim nasipse haftaya cumartesi gideceğim

• Avatarın Kamera Arkası İçin Buyrun:

Kamera Arkası

• Arakdaşalar Cevahir 3D mi Gidiyim yoksa Kanyondakinemi acil cevap istiyorum.İmax izlemekten vazgectim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BİG KİNG

Sadece filmi izleyenler okusun;

Senaryo kurgusunda bulduğum hatalar;

En sonda 2 uçakla bomba atıp ağacı patlatmaya çalışıyorlar.Altta da askerler var.
    Uçaklardan bomba atılacağını bilmelerine rağmen neden sadece hava yoluyla saldırı yapmak yerine karadan askerler saldırıp bir sürü kayıp verdiler.Maksat aksiyon olsun.

Hadi onu bıraktım madem ağacı patlatacaksınız neden insan gücü kullanarak taaa oraya kadar uçaklarla ve kara yoluyla gidiyorsunuz uzaktan füze atmak gibi bir şey var birde film o kadar teknolojik gelecek yüzyılda geçiyor.Saçmalık...

Sonunda hesap da Avatar ırkı, insanları paketleyip gezegenden yolladılar.EE bu adamlar geri gelmeyecekler mi?

Görsel olarak hata bulduğum noktalar;

Kadın olan bilim adamı ağacın altına koyulduğunda,ağacın altındaki yüzey bir grafik olduğu çok belli oluyordu yüzeyin kaplaması kapak gibiydi insan bitki yüzeyine biraz toprak çim mim koyar.
    Aynı sahnede kadın bilim adamının avatar halinin saçları direk grafik olduğu belli oluyordu kalın kalın plastik gibi saçlar...

Birde sonlara doğru bizim bu asıl kahraman avatar geldiğinde ayin mi ne yapıyorlar bir sürü avatar ağaç etrafında oturuyor sağa sola doğru ellerini sallarken inanılmaz bir frame düşmesi vardı.Yanımda izleyen arkadaş da fark etmiş.İşin ilginci el sallayan karakterler de frame düşüşü vardı ama arka plandaki görüntüde yoktu.

Birde filmde ilk başta böyle adamların uyuduğu yer çekimin olmadığı raf gibi bir yer var orda adamlar raflı yataklarda çıkarken inanılmaz bir fram düşüşü vardı.

Ayağı sakat olan elemanın ilk avatar olduğunda, köpek tarzı hayvanların ona saldırış anında köpeklerin üzerindeki deri aşırı parlak idi kara canlısının kurak bir ortamda fok,yunus gibi ıslak,parlak bir doku ve yüzeye sahip olması bana pek gerçekçi gelmedi...

İyi açıklar bulmuşsunuz ama her filmde mutlaka en az bunun kadarı oluyor sonuçta hepsi insan yapımı

Evet insanlar geri gelebilirler, olması muhtemel 2.film konusu.

Uzaktan patlatılmamasının nedeni ağaca giderken manyetik bir bölge gibi bir yerden geçiyorlar bu neden olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnuR -- 20 Aralık 2009; 22:53:32 >

• Ben Cevahir Megaplex'de izlemeyi düşünüyorum xpand 3d olarak ama Kanyon Cinebonus'da reald 3d izlemek daha mantıklı sanırım gümüş perde var orada çünkü. Ancak haliyle Kanyon biraz daha pahalı. Cevahir'de 3d olarak gösteren bir salon var o da 11. Salon 180 m2 perde ve 6400 watt dolby digital ses sistemi var Transformers 2'yi izlemiştim ben daha önce güzeldi. Ben genelde sabah ilk seanslara gittiğim için boş oluyor ayağımı öndeki koltuğun üzerine atıyorum keyfime bakıyorum. :D Ekranın solundan sağına bakana kadar sahne geçiyor falan. :D Kanyon'da izlemedim daha önce film. Ama hakkındaki yorumlar iyi olduğunu gösteriyor ama ekşi de pek beğenilmemiş. Orada da dolby ses sistemi var ama perdenin büyüklüğünü bilmiyorum. Gümüş perde olduğunu biliyorum sadece. Altyazıları sarıymış okunması daha kolay olması için yapılmış ve sahneye göre daha iyi okunabilmesi için yer değiştiriyormuş. Cevahir'de böylemi bilmiyorum. Para ve yol uzaklığı önemli değil dersen bence Kanyon'a git.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=cinebonus+kanyon

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=istanbul+megaplex
    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=cevahir+megaplex+salon+11

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARKRUSE -- 20 Aralık 2009; 23:16:31 >

• arkadaşlar afm sağolsun türkiyede imax versiyonundan alınacak keyf tamamen şans işi. malesef bugün gittiğim 14:30 seansında da bir çok kişinin başına gelen görüntü kesilmelerini yaşadık. hatta ilk on dk alt yazı giremediler. film baştan başladı. yine alt yazı sorun yaptı. filmin ortalarında ve sonlarında görüntü gitti. filmi bitirebildiğimize şükrettim açıkçası.

bunları göze alıyosanız imax'e gidin. güzeldi yine de. ama bu deneyimden sonra keşke cevahir'de xpand versiyonuna gitseydim dedim....
  • Ben çaresiz AFM xpand izleyeceğim perşembe günü sabırsızlanıyorum hastayım okula gitmeyeceğim 2 gün yatıcam avatara gitmek için hayatta yapacağım son şey olsa bile avatara gidecem kafaya koydum
  • hafta içi imax için istinyeye gidicem ama gidenler sanki pişman gibiler
  • Oguzdag demekki aynı salondaydık. Hakkaten faciaydı yani. O sol gözün gittiği kısmı anlamadım ben zaten gözlüğü bi çıkardım, sol kısmı simsiyah. Sonra farkettiysen 2d ye çevirdiler bi 5dk kadar. Gözlüksüz izledim. Sonra tekrar 3d oldu taktım gözlüğü falan. Herşeye rağmen çok güzeldi ama zaten tekrar izlicem arkadaşlarla. son durak4 filminin 3 boyutu çok daha iyiydi. Görüntüler gözünün önüne kadar geliyordu ve bariz bir derinlik hissi vardı. Bu filmi de aynen öyle izlemek isterdim. En iyisi reald 3d de deneyelim 2. gidişi :-)
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.