Şimdi Ara

Avatar (2009) | James Cameron (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.825
Cevap
1
Favori
147.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç mesajları takip etmiyorsunuz. Daha öncede yazdığım gibi böyle birşey sözkonusu değil.
  • Yeni geliyorum sinemadan. Cinebonus'da RealD 3D olarak izledim ve hiçbir sorun ile karşılaşmadım. Altyazılar koyu sarı renkteydi ve bazen sahnelere göre yer değiştiriyordu. Neden yer değiştiriyor diye soran olmuştur belki. Konu klişe gibi ama zaman zaman çok etkileyici olabilir. Filmi izlerken Na'vi tarafını tutuyorsunuz. Son savaş sahneleri harikaydı. Bazı sahnelerde salon titriyordu resmen. Zaman zaman sıkıldım filmden ama görsellik harika. Film başlamadan önce Alice in Wonderland fragmanını göstermediler. Ne güzel ondaki 3 boyutlu sahneleride izleyecektim.

• Filmi İstinyepark AFM'de imax 3D ile izleyen ya da o çevrede ikâmet edenlere bir sorum olacak. Sinema İstanbul'da olmama rağmen uzak yani uzun metrajlı bir film kadar vaktim öyle yolda geçer o yüzden soruyorum; gittiğimde salonda en yakın seans için yer bulamama durumum olabilir mi hatta ve hatta sonraki gün bile. Şu IMAX 3D'yi bir kere tecrübe etmek istiyorum. Pazartesi, Salı gibi gitmeyi düşünüyorum. Yer bulabilir miyim, çünkü bir konuda önceden rezervasyon yaptırmamız gerektiği aksi halde yer bulamayacağımız, salonun her seans ful çektiği fln yazıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 21 Aralık 2009; 2:16:31 >
  • selam
    bugün itibariylen çok uzuuunn bir aradan sonra sinemaya gittim real d cinebonus espark eskişehire
    film gayet güzel efektler 3 boyut tatmin edici özellikle çatışma sahneleri felaketti.
    Tabi kulağınızda bir problem yoksa zira ses öyle yüksek ki efektlerde koltukları yerinden oynatacak gerçi bu sinemanın genel atmosferinde var olan bir şey ama benim sessiz sakin birini rahatsız edecek kadar fazlaydı.
    bazı sahnelerde tam netlik sağlanmadığına şahit oldum ama çok önemli değil.
    her sahnede 3 boyutun o meşhutr taşmasına rastlamadık bazı sahnelerin hakkını vermişler çok keyifliydi en iyi 3 boyut filmin altyazısında idi
    film konusu itibariyle doyurucu idi bazen kopmalar yaşadım senaryo gereği gereksiz yerlerde ama aksiyon sahnelerinde kendime geldim.
    3 boyut modelleri yapay zeka inanılmaz başarılı olamasa da 10 üzerinde 9 alır layıkıyla...
    kelle başı 13lira verdik.
    Seyre değer tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavizaman -- 21 Aralık 2009; 4:00:45 >

• Frost_Nova : Hiç kendinizi üzmeyin yormayın hemen mybilet'e basitçe üye olun ve biletinizi seansınızı oturma yerinizi vs önceden satın alın :http://www.mybilet.com/

Bu arada henüz dünya çapında hafta sonu tam olarak bitmemiş olsada bazı rakamlar verildi :

Domestic: $73,000,000 31.4%
    + Foreign: $159,180,000 68.6%

= Worldwide: $232,180,000

kaynak :http://boxofficemojo.com/movies/?id=avatar.htm

• merhaba arkadaslar

dun ıstınye park ımax 14:30 seansına gıttım
    bır kez daha afm nın rezıllıgı ıle karsılasıldı
    10 dakka alt yazı veremedıler alt yazıyı hallettıler 15 dakka fılmı başa almaları ıcın beklettıler
    15 dakka sonra fılm kendı kendıne gıttı sankı projeksıyon makınesı kapanmıs gıbıydı
    5 dakka sonra fılmı tekrar kaldıgı yerden gostermeye devam ettıler
    yarım saat 45 dakka sonra bır kez daha aynı sey oldu 5 dakka sonra fılm geldı ama bu sefer sol gozumuz fılmı gormemeye basladı cunkı fılm sol gozel yansıtılmıyordu sadece sag gozle ızleyebıldık fılmı 2 3 dakka kadar
    bu kadar olayı yasadıktan sonra fılmden ne anladım dıye sormayın mındar ettıler resmen fılmı
    162 dakıka kesıntısız fılm ızleyecektık guya aksamalarla yeterı kadar ara ve cansıkıntısı yasattılar
    bu pazar cınebonusun reald 3d sını ızlıcem bırde reald 3d nın nasıl oldugunu gorelım bakalım ımaxın tam olarak tadına varamadım

avatara gelırsek fazla degınmek ıstemıyorum spoıler kacabılır agzımdan :)
    fılmın eglencelı bır yapısı vardı sıkılmadan ızlıyorsunuz
    gorsellık zaten sızı ıcıne cekıyor
    yaratılan bır gezegen bıtkıortusu, ormanlar, cıcekler, gezegene ozgu hayvanlar, yasam tarzları kesınlıkle ınsanı kendınden gecırcek cınsten
    konu tartısmasına gelırsekte ana konu ve yan konular var dıyebılırım
    ana konu bılındıgı gıbı kilişe daha oncede bu tarz konulu fılm hepımız ızlemısızdır
    yan konulara gelırsek buda ınsanların bakıs acısına gore degısır

ozetle benım acımdan bu fılm kendını ıkı kere sınemada ızletebılcek cınsten bır yapım olmus ınsanı eglendırıyor mutlu edıyor ızevkle ızletıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi einhander -- 21 Aralık 2009; 9:30:38 >

• arkadslar ben ıkıncı kez ızlemek ıstıyoum real 3s mı yoksa xpand mı ızleyeım ne onerırsınız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi

quote:

Orijinalden alıntı: kcbilir

Arkadaşlar Ekşi Sözlük'teki Avatar başlığında (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=avatar) Rumpelteazer takma adlı arkadaş, filmdeki "birleşme" sahnesinin dandikliğine yönelik eleştirilerden sonra şu entry'yi (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=17556006) girmiş:

"oysa esas oglan ile esas kizin yaklasik 7 ekran dakikasi suren performansinda, esas oglanin yeni, hizli ve esnek vucuduyla neler yapilabilecegini cok enteresan yollardan kesfetmesini, kuyruklarindaki minik tentacle portlar vasitasiyla da hayal edilebilecek en yogun birlesmeyi deneyimlemesini catir catir (uc boyutlu) izledik biz.."

Çaylak olduğum için Rumpelteazer'a soramadım, olta mı attı yoksa hakikaten durum anlattığı gibi midir bilemiyorum. Varsa aranızda sözlük yazarı sorsun bir zahmet ve bizi de meraktan kurtarsın...

Doğru mu lem :)

bunu yazan ya ekran 7 dakikası ne demek bilmiyor ya da hiç dayak yememiş. 7 dakika sevişme sahnesi koysalar film direkt +18 olur. Ekşisözlükte bir sürü boş beleş adam olduğunu söylerlerdi inanmazdım ama demek doğruymuş.

• 7 dakıka sevişme sahnesi rocco nun filmlerinde yok o neymıs be maviler diye uzunmu suruyomus tobe estafurullah yaw..yok ole bıse varsada dvd de ızlerız emraklıda degılım navi çiftleşmesine..
  • Arkadaşlar mybilet.com'da ankara için bilet satışı göremiyorum ??
  • Böyle birşey yok. Lütfen boşverelim bunu. Yurtdışında IMAX izleyen arkadaşlardan öğrendim. Hem ayrıca sevişme sahnesinin önemi nedir bu kadar anlamıyorum. Sonuçta filmi tamamlayıcı bir öğe de değil. :) yazan kişi sanırım cinsel hayalgücünü kullanmış olsa gerek.

quote:

Orijinalden alıntı: reko

arkadslar ben ıkıncı kez ızlemek ıstıyoum real 3s mı yoksa xpand mı ızleyeım ne onerırsınız..

Sonuçta film 3D. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 21 Aralık 2009; 9:58:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavizaman

selam
    bugün itibariylen çok uzuuunn bir aradan sonra sinemaya gittim real d cinebonus espark eskişehire
    film gayet güzel efektler 3 boyut tatmin edici özellikle çatışma sahneleri felaketti.
    Tabi kulağınızda bir problem yoksa zira ses öyle yüksek ki efektlerde koltukları yerinden oynatacak gerçi bu sinemanın genel atmosferinde var olan bir şey ama benim sessiz sakin birini rahatsız edecek kadar fazlaydı.
    bazı sahnelerde tam netlik sağlanmadığına şahit oldum ama çok önemli değil.
    her sahnede 3 boyutun o meşhutr taşmasına rastlamadık bazı sahnelerin hakkını vermişler çok keyifliydi en iyi 3 boyut filmin altyazısında idi
    film konusu itibariyle doyurucu idi bazen kopmalar yaşadım senaryo gereği gereksiz yerlerde ama aksiyon sahnelerinde kendime geldim.
    3 boyut modelleri yapay zeka inanılmaz başarılı olamasa da 10 üzerinde 9 alır layıkıyla...
    kelle başı 13lira verdik.
    Seyre değer tavsiye ederim.

Sağolsun afm kulaklarımızı düşündüğü için ninni misali takıldık.

• @reko
    ben reald 3d tercıh edıyorum ıkıncı ızleyısım ıcın
    xpand ı bılmıyorum ama en azından reald 3d daha onceden bır kac kez ılzedım
    netlık, renklerın canlılıgı ve parlaklıgı benım cok hosuma gıdıyordu
    bırde avatarda denemek ıstıyorum
  • Arkadaşlar ayın 7-8'si gibi arkadaşlarla gitmeyi düşünüyoruz. Sizce AFM Imax'e mi gidelim (sorunları duzeltirler mi bu kadar sürede şüpheliyim) yoksa Real 3D'yemi gidersek daha iyi olur? (3D lerden hangisi daha iyi bilmeiyorum XpanD'de olabilir.)
  • @frkstyle

hem ımax hem reald ızleyen bırınden yorumları alarak gıt fılme
  • quote:

Orijinalden alıntı: einhander

@reko
    ben reald 3d tercıh edıyorum ıkıncı ızleyısım ıcın
    xpand ı bılmıyorum ama en azından reald 3d daha onceden bır kac kez ılzedım
    netlık, renklerın canlılıgı ve parlaklıgı benım cok hosuma gıdıyordu
    bırde avatarda denemek ıstıyorum

valla dostum kanyon benim işime gelir..birde cevahir nasıl biliyorum oarada real3d mı xpand mı var..ben görüntüyü geçtim ses sistemi iyi olmalı söyle beni sallamalı yerimden hoplatmalı kı zevk alayım (nasıl bır cumleyse bu )..evimdeki ses sistemi imax den iyiydi yaw..ben film izlerken tüm mahalle sallanıyordu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 21 Aralık 2009; 10:59:27 >
  • Hem imax hemde reel 3d ye giden arkadaşların yorumlarını bekliyoruz,benim tek sorunum göz ve baş ağrısı olayı,1,5 saatlik reel 3d filmde bile gözüm ve başım ağrımıştı,bu imax ta dağılacam gibi geliyor.
  • ımax benım basımı agrıtmadı sadece alt yazı okumada bıraz zorlandım
    ama kesınlıkle agrı yapmadı bende ımax
  • agrı olmadı sadece yazı okurken zorlanabılırsın..abı o altyazılar neydı oel yaw..hala dusundukce mıdem bulanıyor canım fılmı iç ettıler..
  • alt yazı hem sılıktı hemde perdenın buyuklugune gore dogru orantılı yapmamıslar puntoyu
    kocaman perdede kucuk kalan bır alt yazı
    alt yazıyı okumakla ugrasırken sahnelerı kacırdıgım oldu bazen alt yazıyı okumadım en azından az bıraz ıngılızcemız var anlayabıldıgım yerlerde alt yazı ıle ugrasmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi einhander -- 21 Aralık 2009; 11:56:04 >
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.