Şimdi Ara

Avatar (2009) | James Cameron (133. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
3.825
Cevap
1
Favori
147.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bu hafta Ankara'ya gideceğim en iyi hangi sinemada izlerim birde azcık tarif ederseniz iyi olur :)
  • 5 milyar dolar olması impossible
  • bencede ya ne bu böyle oha yani!çüşşş demek istiyorum sevgili seyirciler.Titanik i geçeceğini daha ilk haberleri yayıldığında kesin gözüyle bakmıştım,geçer demiştim.Ulan dedim bu Cameron gene bi atom bombası yapıyor, bi geliyor ki ne geliyor.Titanik i geçince zaten şaşırmıştım ama 5 milyar dolar bilemiyorum bence zor, 2 milyar kesin 2.5 şöyle böyle yüksek ihtimal ama 5 milyar dedinmi orda dur arkadaş.Ama film durmuyor işte günden güne daha fazla izleniyor büyüdükçe büyüyüyor kara delik gibi mübarek. eğer böyle bişey olursa işi gücü brakır elime alır kamerayı başlarım kısa film çekmeye bune la böyle

• Geçti farkı açıyor bile

1 Avatar $1,861.8
    2 Titanic $1,843.2
  • Gittim ve geldim.Salon dopdoluydu sadece yanımız boştu.Gözlükler filan paketteydi temizdi yani.Altyazıda filan sorun olmadı.

Filme gelelim.İlk 10 dakika alışamadım.Sürekli gözlüğü çıkarıp taktım.Araya kadar pek beğenmedim filmi fakat aradan sonra gerçekten film zevk verdi.2.5 saat boyunca hiç ama hiç sıkılmadım.Beğendim filmi

Cameron'a buradan tebrikler.
  • 5 Milyar olur mu?

Bunu bilmek zor. Fakat şöyle bir analiz yapabiliriz.

Enflasyona göre oranlandığında, en iyi gişe, rügar gibi geçtiden geliyor, 6 milyar dolar bugünün parasıyla.

Peki o film acaba bunu nasıl sağlayabilmişti? Çok mu süperdi? Neydi meselesi?

Mesele, o dönemde ne VHS, ne internet, nede TV filan olmasaydı. İnsanlar onu izlemek için sinemaya gitmek durumundaydılar. Ve gittiler, beğendiler, kasırga oldu yığdı parayı yapımcının kasasına..

Şimdi aynısı çok çok büyük oranda bu avatar içinde geçerli. Bu film aha önümde oynuyor, neytiri jack'a fırça atıyor, yok abi, yavan, kara kuru bir şey. Sinemada izlemeyi bırakın, IMAX'mi, RealD'mi kapışması yapıyoruz, hangisi hakkını adam gibi verir babında.

Demekki, öyle yada böyle, bu filmde izlenmek için sinemaya sizi zorlayan bir yapıt. O halde, bu kadar yaygın beğeni, dünya çapında, şu bu gibi artı faktörleri, başka eksi faktörleri gözönüne alırsak..

Doğada bir kaide vardır: Bir şey bir kere olduysa, tekrar olmaması için hiç bir sebep yoktur. Ve hatta tekrar olacağı kesin gibi bir şeydir. Bu genelde afetler için kullanılır, eğer istanbul tarihinde 7 şiddetinde bir deprem olmuşsa, demekki yaırn veya öbürgünde bu tekrar olabilir babında.

Eğer 1930'larda bir film değer olarak 6 milyar doları bulmuşsa, bugünün bir filminin de o rakamı bulması beklenen, olası bir şeydir. Belki bu rakama 3-5 yılda erişelecektir, ama bu gayet mümkündür. Zira koşullar en azından şu an için, buna uygundur. Filmin açtığı fay hattı faal, artçılar, öncüler filan derken gişeleri sallamaya devam edecektir.

İşte bu yüzden, bu film 5 milyar dolar yazarsa, beni şaşırtmaz. Ama bu, ahada yazıyorum, 5 milyarı toplayacak demek değil elbette. Olay, ortadaki potansiyeli görebilmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

Valla ne kadar oscar alırsa alsın 2.5milyar imkansız gibi bir şey bence.2milyar doları geçse bile süper ötesi olur

Dostum alınma ama , ön tahmin konusunda tam bir felaketsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmashMyPs3 -- 27 Ocak 2010; 22:39:35 >
  • quote:

5 milyar dolar olması impossible

bu sefer olabılıcek bır yorum yapmıssın ..bırde 5 ı gecıyormus o zaman ne yaparsın merak edıyorum..
  • Titanic filmi ne kadar gösterimde kaldı? bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kef14 -- 27 Ocak 2010; 23:19:26 >
  • Titanic'in o 1.840M'ı gördüğü zaman, 41. haftasıydı. Zaten ondan sonra gösterimden büyük oranda kalktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reko

quote:

5 milyar dolar olması impossible

bu sefer olabılıcek bır yorum yapmıssın ..bırde 5 ı gecıyormus o zaman ne yaparsın merak edıyorum..

Ben 5 milyar doları geçemez diyorsam kesin geçer
  • quote:

Orijinalden alıntı: skoylu

Titanic'in o 1.840M'ı gördüğü zaman, 41. haftasıydı. Zaten ondan sonra gösterimden büyük oranda kalktı.

41 hafta mı?? AVATAR için daha süre var anlaşılan... hasılatın o zaman daha da yükseleceğini tahmin etmemiz mümkün.
  • Çin, bu filmden oldukça rahatsız oldu. Sebebi ise basit: Azınlık problemiyle uğraşan Çin için bu film tam bir köstek. Uygur ve Tibetlileri filmdeki Na'vi olarak görebilirsiniz. Pandora kurucularını ise Çin gibi. Filmin kısmen verdiği mesaj açık. Bu da Çin için can sıkıcı.
  • Amerika kendi yaptığını anlatarak iyi para kazanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmashMyPs3

quote:

Valla ne kadar oscar alırsa alsın 2.5milyar imkansız gibi bir şey bence.2milyar doları geçse bile süper ötesi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Superman *

quote:

Orijinalden alıntı: SmashMyPs3

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: Kef14

Titanic filmi ne kadar gösterimde kaldı? bilen var mı?

quote:

Orijinalden alıntı: skoylu

Titanic'in o 1.840M'ı gördüğü zaman, 41. haftasıydı. Zaten ondan sonra gösterimden büyük oranda kalktı.

avatar şu an 4'üncü haftasında titanic'ği geçtiyse 41'nci haftasında ne olur tahmin edemiyorum...
  • İyi film hoş film de kafama bişey takıldı o gösterilen ve kilosu bilmem kaç milyar dolar eden taşın ne numarası var da uğruna bu kadar olay çıkıyor.
  • Madenin adı Unobtainium. Bu konuda internette çeşitli tanımlamalar mevcut. Bazılarına göre The Core adlı filmdeki gemide bu madenden imal edilmiş. Haliyle de bu madenin uzay gemilerinin ve çeşitli araçların üretiminde kullanıldığını düşünebiliriz.
  • O kilosu xx milyar dolar çevirisi filimde yanlış olmuş milyon dolar olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.
  • 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.