Şimdi Ara

Avatar (2009) | James Cameron (135. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.825
Cevap
1
Favori
147.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Herkes 3 boyutlu göremeyebilir. Göz tembelliği veya iki göz arasında kırma kusuru farkı varsa, aslen gözlük takmanız gerekiyorsa vs. 3D görüşünüz kötü olur.

IMAX (ve XPanD) saniyede 25 kare gösterir. Bu nedenle hızlı aksiyonlarda görüntü ghosting, yani flulaşma yapar. RealD ise 72 kare gösterir, hareketli görüntüler cam gibi olur. Fakat derinlik algısı IMAX'ta çok bambaşka ve daha üstündür. Velakin, görme kusurunuz varsa, bu durumda RealD size daha canlı, daha derinlik verici görünür.

Bilhassa bu avatar için söylüyorum, RealD veya IMAX 3D izleyip 3D'den pek bir şey anlamamışsanız, bir göz doktoruna görünün derim.

3D filmlerin baş ağrısı yapmaları sık görülen bir sorundur. Bu sorun çoğu zaman benzer göz rahatsızlıklarından kaynaklanır. Diğer yandan o başka filmlerde sık sık başvurulan perdeden hızla bir şeyler çıkarma aksiyonu, size gelen bir top, bir ok vs. sağlam adamda bile başağrısına sebep olur. Avatar bu hususlarda önceki 3D filmlere göre çok daha izleyici dostu, bu gibi atraksiyonlara girmemiş gereksiz yere.

3D filmlerde olayın içinde kalmanız, gerçekmiş algısını yaşamanız ve buna bağlı olarak bilhassa tansiyonunuzun yükselmesi, uzun süre öyle kalması sonuçta da başağrısına yol açması mümkündür. Eğer gerildiğinizi hissediyorsanız, gözlükleri çıkarın. Çift göreceksiniz, ne oluyo yahu, nedir bu filan diye bakarken, sakinleşirsiniz, tansiyonunuz düzelir. 3D bir filmin, ara sıra sizi sakinlşetirecek bir şey yapması, espri vs. yapması gerekir. Avatar'da, o uzun süren uçuşlar, doğa manzarası vs. sizi relaks eder ki, akabindeki aksiyon tansiyonunuza tavan yaptırmasın. Zira, böyle gerilen insan bir halt anlamaz, bir daha filme gelmez. Yani mesele aslında gene tamamen duygusal.

Son olarak, nerde, nasıl izliyor olursanız olun, 3D filmleri sürekli sahnenin ortasına bakarak izleyin. Bu açıdan önlerde oturmak daha iyi olur. Filmin arkaplanlarına, fokus ötesindeki eşyalara vs. bakarsanız, gözünüz odaklanmak ister, haliyle yapamaz ve hem başağrısı, hemde gözlerde yanma gibi istenmeyen zahmete sebep olur.

Neticede, 3D film izlemek, her zaman değilse de çoğu zaman var olan ama alıştığınzı ve sorun etmediğiniz göz sorunlarınızın ortaya çıkmasına sebep olur. Eğer başağrısı olmuşsa, 3D işinden bir şey anlamamışsanız, bir doktora görünmekte fayda vardır. 30 yaşına gelip ehliyet almaya gidene kadar renk körü olduğunu bilmeyen arkadaşlarım oldu. Görüşünüzden şikayet etmiyor olmanız, görüşünüzün iyi olduğu anlamına gelmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: numenorian

quote:

Orijinalden alıntı: HitEmUp

quote:

Orijinalden alıntı: Kef14

quote:

Orijinalden alıntı: numenorian

Bugün en sonun xpand 3d olarak filmi izledim daha önceden de evde divx olarak izlemiştim harbi mallık yapmışım özellikle silah sahneleri çok iyidi namlunun burunuma değicek gibi görünüyordu umarım devamı gelir

xpand 3d izledikten sonra baş veye göz ağrısı oldu mu? bir kaç arkdaş aynı yönde şikayetlerde bulundu?

Xpand 3d olarak izledim.Hiç bi sorun yaşamadım

Bende eve geldikten sonra bir ağrısı oldu yanımdaki arkadaşımda film arasında başım çatlıyo diye zırvalıyordu gözlerinin içi kan çanağı olmuştu Ama sinemadan kaynaklandığını düşünmüyorum.

Ben realD 3D izledim, herhangi bir ağrı hisstmedim....

• Filmi az önce izledim geldim (Çorum'a daha bugün geldi)
    Bu film bence şimdiye kadar yapılmış en güzel film yarın gider birdaha izlerim bu film 2. hatta 3.kez bile gidilir bea!
    Burdaki bazı arkadasların filmle ne alıp veremedikleri var anlayamadım salondan cıkan herkes süperdi,inanılmazdı,harikaydı diyerek cıkıyordu pişman olduğum iki şey var filmin buradaki konusuna çok fazla baktım yemediğim spoiler kalmamıs nerdeyse :) birde filmi 3d olarak izleyemedim o çok koydu neyse gidin izleyin adam süper film yapmıs
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

quote:

Orijinalden alıntı: PoseDn

quote:

Orijinalden alıntı: We are Oscar Mike

quote:

Orijinalden alıntı: Superman *

quote:

Orijinalden alıntı: SmashMyPs3

quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

Valla ne kadar oscar alırsa alsın 2.5milyar imkansız gibi bir şey bence.2milyar doları geçse bile süper ötesi olur

Dostum alınma ama , ön tahmin konusunda tam bir felaketsin

• Beyler avatar için birisi bu konuda çok güzel yüksek çözünürlüklü resimler eklemişti kacıncı sayfadaydı onlar?
  • NEYTİRİ FOTOLARI : (Şu renklerdeki uyuma bakın )

• Müjdemi isterim Kocaeli'ye 3D sinema açılmış . Özdilek Burç (Kocaeli'nin en uyduruk sinemalarına) açılması da beni son derece şaşırttı. Bugün başladı Avatar 3d olarak. Bu hafta sonu düşünüyorum gitmeyi tekrar. Xpand'dır büyük ihtimalle. Bir de bu sefer sabahtan gözlüğümü takmayacağım ve optik gözlüksüz izleyeceğim.
  • Film gerçekten çok süper bea yarın saat 12yi bekliyorum direk kosucam gene salona ehuea
    Bi sorum var filmde ı see you klibinde yada frafmandaki bazı sahneleri ben göremedim mesela trailerde yüzen iki navi vardı jake ve neytiri galiba onları filmde hiç yüzerken görmedik yada jake bi fragmanda dünyada bi yerdeydi arkadaki ekrandada futbol maçı yapılıyordu fln?
  • Youtube dan 1080p bir trailer.

Bu görüntüleri görünce Blu-Ray i merak etmeye başladım. Muhteşem bir 1080p full HD deneyimi olacağını düşünüyorum.

Buyrunuz siz de 1080p olarak izleyin.

http://www.youtube.com/watch?v=p5HUlqXjvsU
  • Evet, trailerda gördüğünüz kadar nerdeyse, minnacık bir yüzme sahnesi var. Ama dünyada geçen hiç bir sahne yok sayılabilir. En azından bahsettiğin gibi bir sahne. Sanırım bir tür altın makas olayı olmuş.

Eğer 1080 pikseldeki gibi şıkır şıkır izlemek istiyorsanız, RealD derim. Hoş, her sinemada yeterince iyi bir projektör olmayabilir, bilemiyorum. Ama filmin içinde olmak, daha az şey görsenizde, daha çok şey yaşamak istiyorsanız IMAX'i bir deneyin.

Fakat bunu 1080 değil 2160p bile izleseniz, 3D halindeki alıp götüren etkiyi veremiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skoylu -- 29 Ocak 2010; 23:31:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rokobatu

Müjdemi isterim Kocaeli'ye 3D sinema açılmış . Özdilek Burç (Kocaeli'nin en uyduruk sinemalarına) açılması da beni son derece şaşırttı. Bugün başladı Avatar 3d olarak. Bu hafta sonu düşünüyorum gitmeyi tekrar. Xpand'dır büyük ihtimalle. Bir de bu sefer sabahtan gözlüğümü takmayacağım ve optik gözlüksüz izleyeceğim.

Kocaeli'deki Özdilek nerede ? Ncity gibi merkeze yakın olan yerlere uzak mı ?
  • Filmi Cinebonus'ta Real D 3D olarak izledim..Valla pek bir sorun göremedim altyazı gibi konular olarak rahattı yani..Filme gelirsek görsel olarak çok etkilendiğimi belirtmek istedim..Konu olarakta fena değildi..İlk kısımda biraz sıkıldım ama 2.yarı çok iyiydi film..Aama dediğim görselliği sayesinde klasik olacak bir film..Filmde verilen mesaj asıl önemli konu bence..

Yalnız Üçleme yapılacaksa nereden devam edecekler anlamadım..Yani fazla devam edilecek bir senaryo görmedim ben..
  • Arkadaşlar, The World of Pandora isminde 4dklık bir kısa klip yayınlandı geçen günlerde. Pandorayı anlatıyor.

Onu izlerseniz sinemalarda izleyemediğimiz 4-5 tane sahne olduğunu görebilirsiniz. Daha da fazlası olduğunu tahmin ediyorum ben. Bluray çıkışında mutlaka Directors cut veya extended cut sürümleri çıkacaktır
  • quote:

Yalnız Üçleme yapılacaksa nereden devam edecekler anlamadım..Yani fazla devam edilecek bir senaryo görmedim ben..

Cameron diyor ki: Polymepheus (Pandora'nın çevresinde döndüğü dev gezegen) un başka uyduları da var. Fizikçi adamın hali başka. Bir uydusunda yıldız destekli yaşam olan gaz devinin, öbür uydularında da yaşam olması su götürmez bir durum elbette. Ve gene elbette ki bu "çoook su götürür bir konu" haliyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skoylu -- 30 Ocak 2010; 0:58:59 >
  • Su videoyu mu diyorsunuzhttp://www.youtube.com/watch?v=GBGDmin_38E
    Off ya film süperdi harbiden :) Hocam son mesajda demek istediğinizi tam anlamadım baska uyduları varsa belki onlarıda insanlar istila etmiştir destek fln gelir yada?

Bu arada ağacı dağıttılar yazık oldu ağaca, o büyüklükte başka ağaç yok değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çöl Tilkisi -- 30 Ocak 2010; 2:20:26 >
  • filme laf yok zaten.Bakalım Avatar 4. kez İmax için uğraşıyorum ama yarım saatte yerler doluyor arkadaş
  • Kocaelilere ve Malatyalılara müjde.... Türkçe ama en azından 3D Avatar geldi...

Türkçe

http://www.mybilet.com/venueinfo.php?venueid=595

Cinetime Kocaeli Sinemaları
    Kocaeli

Adres
    İzmit Adapazarı yolu. 9.km Uzunçiflik / İzmit
    Telefon
    0 262 37119 26
    ----------------------------------------------
    Türkçe

http://www.mybilet.com/venueinfo.php?venueid=574

Avşar Malatya Park Sinemaları
    Malatya

Adres
    İnönü Caddesi No:192 Malatya Park AVM Kat: 2 No: 139 Malatya
    Telefon
    0(422) 212 83 85

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 30 Ocak 2010; 13:26:32 >

• Off be Çorum ya, cinebonus ve afm'yi bi arayım Çorum'a önümüzdeki 10 yılda 3d sinema açacakmısınız diye ehuea
  • quote:

Orijinalden alıntı: metbey

Kocaelilere ve Malatyalılara müjde.... Türkçe ama en azından 3D Avatar geldi...

Türkçe

http://www.mybilet.com/venueinfo.php?venueid=595

Cinetime Kocaeli Sinemaları
    Kocaeli

Adres
    İzmit Adapazarı yolu. 9.km Uzunçiflik / İzmit
    Telefon
    0 262 37119 26
    ----------------------------------------------
    Türkçe

http://www.mybilet.com/venueinfo.php?venueid=574

Avşar Malatya Park Sinemaları
    Malatya

Adres
    İnönü Caddesi No:192 Malatya Park AVM Kat: 2 No: 139 Malatya
    Telefon
    0(422) 212 83 85

Süper ya Bir malatyalı olarak 2d izlemiştim.Yeni sinemamız hayırlı olsun en azından 3d sistem var

• Bayülgen: 'Avatar' bence çalıntı
    Garfield'ın galasına katılan Okan Bayülgen, Avatar'ın çalıntı olduğunu söyledi.

Okan Bayülgen vizyondaki filmleri eleştirdi: 'Avatar' tamamen çalıntı bir film. Hırsızlık yapılmış. Filmin yönetmeni Cameron James dünyanın en büyük hırsızıdır!

Çizgi dünyasından sinemaya aktarılan huysuz kedi Garfield'ın galası, filmin Türkiye'deki sesi Okan Bayülgen'in de katılımıyla önceki akşam Maçka G-mall sinemalarında yapıldı. Üç boyutlu izlenebilen filmin tanıtımına, çocuklar büyük ilgi gösterdi. Eşi Şirin Ediger ile geldiği galada, çocuklarla bol bol fotoğraf çektiren Okan Bayülgen, vizyondaki filmler ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Bayülgen, dünyada izlenme rekorları kıran 'Avatar' filmini yarıda terk ettiğini belirterek şunları söyledi:

FİLMDE UYUDUM

"Filmin ilk yarısında uyudum. İkinci yarıyı izlemeden çıktım. 'Avatar' tamamen çalıntı bir film. Hırsızlık yapılmış birçok sahne var. Görsel efektler çok başarılı, onlara hiçbir sözüm yok ama 'Avatar'ın yönetmeni Cameron James, dünyanın en büyük hırsızıdır. Ona, 'Yılın En İyi Hırsızı' ödülünün verilmesi gerekir."

http://www.beyazgazete.com/bayulgen-avatar-bence-calinti.html

Strugatsky kardeşlerin "Noon Universe" serisinin kahramanları Avatar'dakilere oldukça benziyor. Avatar'ın yönetmeni Cameron ise "intihal" iddialarını reddediyor.

Hasılat rekorları kıran Avatar filminin konusunun "çalıntı" olabileceğini hiç düşünmüş müydünüz! Avatar'ın, Rus Arkady ve Boris Strugatsky kardeşlerin Sovyet döneminde yazdığı bilim-kurgu roman serisi "Noon Universe"e benzerliği dikkat çekiyor.

James Cameron'un filmi Avatar, Pandora adlı bir gezegende yaşayan Na'vi ırkını anlatıyor. Yemyeşil Pandora, Strugatsky'lerin kitabında da geçiyor. Film de kitap da 22. yüzyılı konu ediniyor. Cameron'un Na'vi'si ise kitapta Nave olarak geçiyor.

Kaynak :http://www.hurhaber.com/news_detail.php?id=242204

Üzüldüm, bilmiyordum.

• 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.