Şimdi Ara

Avatar (2009) | James Cameron (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.825
Cevap
1
Favori
147.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şubat ya da Mart.

Bu arada az önce haberlerde AVATAR yapımcılarının Kuran-ı Kerim'den özellikle Fil suresinden esinlendikleri belirtildi. Haber işte :) ve haber verilirken de AVATAR'dan sinemadan çekilmiş cam rip görüntüleri kullanıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 5 Ocak 2010; 18:44:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyran

Şubat ya da Mart.

Bu arada az önce haberlerde AVATAR yapımcılarının Kuran-ı Kerim'den özellikle Fil suresinden esinlendikleri belirtildi. Haber işte :) ve haber verilirken de AVATAR'dan sinemadan çekilmiş cam rip görüntüleri kullanıldı.

hangi kanal verdi şu anda veriyomu up
  • Ben bugün Bakırköy Capacity Cinebonus'ta izledim, gayet tatmin ediciydi hem ses, hemde görüntü olarak.

Filmi çok beğendim, etkilenmemek mümkün değil.Benim düşüncem filmi yazan kişinin yarattığı tabiatın büyük bir çoğunluğunda su altı yaşamından etkilenmiş olduğu yönünde.Renklerinden bitkilerine kadar birebir benzer bir sürü deniz canlısı var.Mesela kutsal ağaç Anemon'dan, ruhları simgeleyen objeler Denizanası'ndan, dokununca içeri kaçan bitkiler Polip'ten ( yada başka adı vardı ) vs. gibi.
  • Denildiğine göre Fil suresinden etkilenilmiş. Aynı Müşriklerin Kabe'yi yıkmak için Mekke üzerine yürümeleri ve ebabil kuşlarınca telef edilmeleri ve Allah'ın da kudretiyle bozguna uğratılmaları gibi. Filmde de aynı şeyler mevcut. Aslında biraz düşününce evet gerçekten benzerlikler var.

İnsanlarda Na'vilerin kutsal mekanı olan ruhlar ağacını yoketmek için saldırıya geçiyorlar ve sonuçta da Eywa'nın da savaşa dahil olması üzerine bozguna uğruyorlar.
  • reald 3d ve xpand arasında oyle bir fazlaca fark yok 2sinde de filmi izledim sadece real3d nin renkleri daha mukemmel geldi
  • quote:

Denildiğine göre Fil suresinden etkilenilmiş. Aynı Müşriklerin Kabe'yi yıkmak için Mekke üzerine yürümeleri ve ebabil kuşlarınca telef edilmeleri ve Allah'ın da kudretiyle bozguna uğratılmaları gibi. Filmde de aynı şeyler mevcut. Aslında biraz düşününce evet gerçekten benzerlikler var.

İnsanlarda Na'vilerin kutsal mekanı olan ruhlar ağacını yoketmek için saldırıya geçiyorlar ve sonuçta da Eywa'nın da savaşa dahil olması üzerine bozguna uğruyorlar.

Diğer Amerikan filmlerinden farkı da burada yatıyor... hep diğerlerinde bir şekilde insanların kahramanlığı sayesinde mutlu son'a ulaşılırken, burada "sen çalış gerisini ilahi kudret verecektir" mesajı veriliyor, bu çok ince mesaj, çoğu kimse konusu hep aynı konu diyebilir ama ben bir an dini bir "sır kapısı" tarzında birşey izler gibi oldum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 5 Ocak 2010; 21:19:57 >

• Öyle bir dünyada yaşamak için herşeyimi verirdim.Konusu ne kadar diğer filmlerle benzer olsada dünyası çok değişik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsadet

Öyle bir dünyada yaşamak için herşeyimi verirdim.Konusu ne kadar diğer filmlerle benzer olsada dünyası çok değişik.

üstte dediğim gibi sonunu göze alırsak konusu bayağı bir orjinal hal alıyor, ben hiç bir amerikan filminde herkesin çaresiz kalıp, sonucunu ilahi bir gücün takdir ettiği bir durum görmedim...
  • Konuyu ben çok beğendim zaten özellikle Na'vilere olan hayranlığımı anlatamam.Avatar için yapılmış Leona Lewis - I See You şarkısını ne zaman dinlesem gözlerim doluyor.2.kez olarak Real D 3D olarak izlmeye gideceğim(cuma günü).Bir süre sonrada İmax olarak 3. kez izleyip pandora ve Na'vi lere elvada diyeceğim (2.film çıkana kadar).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Big-Long-Pink-Strong -- 5 Ocak 2010; 21:54:25 >
  • Arkadaşlar ankarada nereyi önerirsiniz film için? (Gordionda izleyen varmı?)
  • Esasen Grase'in Jake Sully'e söylediği bir söz var.

-Jake Onu gördüm. O gerçekmiş diyor. Fakat bu bahsettiği şey kim?
  • I see you.
  • quote:

Orijinalden alıntı: allaturcha

Arkadaşlar ankarada nereyi önerirsiniz film için? (Gordionda izleyen varmı?)

Gordion 1. salonda evet var... çok beğenilmiş... 1. salon .. .bir yorum:

Avatar'ı 1.salonda gösteriyor Sanıyorum en büyük salonu o. Bence oldukça iyi bir sinema 1 numaralı salonda hem ses sistemi hem de perdesi oldukça güzel. Ben inşaa sesleri duymadım belki bitmiştir. Ama gece matinesine gitmiştim. Görevliler bizi görmelerine rağmen biz cıkmadan cıkıp asansör ve merdivenin önünü kapatmışlardı; gecenin o saatinde avm içerisinde başıboş kaldık :)
  • quote:

Esasen Grase'in Jake Sully'e söylediği bir söz var.

-Jake Onu gördüm. O gerçekmiş diyor. Fakat bu bahsettiği şey kim?

ewya yı gordugunu dusunuyorum

• 1080p FULL HD Trailer izlemeyen varsa izleyebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: metbey

quote:

Orijinalden alıntı: X@ndeR

Türkiye'de 914.037 kişi izlemiş.

şöyle söyleyeyim Yahşi batı bir haftasonunda bu sayıyı yakaladı ama 4 hafta sonra avatarın haftalık izlenme sayısı Yahşi Batıyı geçmeye başlar... Aynı Babam ve Oğlum'dan 4-5 hafta sonra çıkan kurtlar vadisi Irağın bile 3-4 hafta sonra Babam ve oğlumun 10. haftası olmasına rağmen gerisine düşmesi gibi...

Icler acisi!

Kimsenin kisisel zevkine bir onyargimiz yok. Babam ve Oglum gibi bir film, nelerin nelerin arkasina dusuyor. Sonrada insanlar soyleniyor neden Turk Yapimcilari kult film yapmiyorlar. HAYIR! Aslinda cok filmimiz var, ama bazi maglum filmer yuzunden, farkedilmiyor, farkedilsede cebden para cikmiyor bu filmlere!

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsadet

Konuyu ben çok beğendim zaten özellikle Na'vilere olan hayranlığımı anlatamam.Avatar için yapılmış Leona Lewis - I See You şarkısını ne zaman dinlesem gözlerim doluyor.2.kez olarak Real D 3D olarak izlmeye gideceğim(cuma günü).Bir süre sonrada İmax olarak 3. kez izleyip pandora ve Na'vi lere elvada diyeceğim (2.film çıkana kadar).

Hiçde veda etmeiceksin dost-Avatar yeni başlıyo hani Dini filmimiz Çağrı vardır kandillerde ramazan aylarında hep izleriz ama bıkmayız bilirsin Ha işte Avatarda O kategoriye girdi ..Yani illa izlersin

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluepower

quote:

Orijinalden alıntı: lewolved

Real-d 3d saniyede ekrana gelen görüntü 144'tür IMAX'in 3 katıdır 35trilyon renkte cabası Linear polarisazyon yerine Circular kullanır buda demek oluyorki ekranda belli bir yere odaklanmadandatam anlamıyla 3d deneyimi yasarsınız Imax'in linear polarisazyonunda ise ekranda tam deneyim icin sadece tek bir noktaya bakmak ve kafanızı oynatmamanız gerekir ben cok sey demek istemiyorum ancak RealD nin daha iyi olduğu otada IMAX 1992 yılında geliştirildi Real d ise 2005 arada tabiki teknolojik farklar olacaktır ancak Real D kotu die yorum yapmak bence pek dogru olmaz. Arada 10 senden fazla teknoloji war.

reel d 2005 de imax açamayan sinemalar için düşük maliyetle üretildi imax 2d 1992'de çıktı 2010'a kadar her açılan sinemada perde boyutu projeksiyon teknolojisi gelişti ve halada dünyanın en gelişmiş sinema teknolojisi dünyada en çok imax tercih ediliyor imax sinemayı sevdirdi insanlara.

reel d 35 mm kullanır
    imax 70 mm kullanır

imax filmler özel olarak kameralarla çekilir
    reel d normal 35 mm filmleri pc ile 3d convert yapılır

reel d normal sinemada normal ses sistemi normal perdede oynatılır
    imax özel imax sinemada 15.000 watt kristal netliğinde ses sistemi,7 katlı (10 katlıya kadar çıkabilir sinemadan sinemaya) Bina yüksekliğinde perdede oynatılır

reel d projektörleri digitaldir
    imax projektörleri çok ağırdır ışığı aydan bile görülebilir

bak bakalım kameralara film projektörlerine imaxin

birde sinemaya

Real D projektör

Imax projektör

çok biliyormuş gibi konuşuyorsunuz ama daha reald nin ismini bilmiyorsunuz reeld yazıyorsunuz. Reald imax açamayan sinemalar için üretildi ama sadece o ülkede tek bir firmaya veriliyor. Cinebonus firması reald yi almak için neredeyse 2 yıl uğraştı. Bu gün reald filmler de özel olarak çekilmektedir hatta daha masraflıdır ama dağıtımı daha ucuz olduğundan (harddiskler ile dağıtılıyor) birbirini tamamlıyor bu çekilen filmler sadece reald'ye özel değil bu çekilen filmleri xpand'dede oynatabilirsiniz. Şuan reald digital olduğundan ne 35 mm dir nede 70mm 35 trilyon renk içerir sn 144 kare gösterir filmleri en net ayrıntısına kadar görürsün. Real d görüntülemek için ayrı bir perdeye ihtiyaç vardır bu perde gümüştür bu perde sayesinde görüntü daha derindir ve perdenin maliyeti zaten 60 70 bin Türklirasını bulur. Imax'in kullandığı ses sisteminin reald nin kullandığından farkı yoktur . Imax bana göre müthiş teknoloji ama real d kadar basit ve getirisi olan bir şey değil sonuçta digital değil.

Bu gün Türkiye'de 3d avatar sayılarına bakın imax ilk 10 da yok xpand salonu 2 tane var. ilk 10 da 8 reald salonu var dünyada da bu değişmiyor reald varsa hem parayı cebine koyarsın hemde müşteriyi memnun edersin. Imax şöyle gitmeyin böyle gitmeyin diye millet boşuna demiyor.sonuçta digital değil ve her zaman aynı görüntü kalitesinini alamazsın filmler yıpranır çizik 3 boyutlu film izlersin reald böyle değil bir bilgisayardan yönetiyorsun 1 tık film başla 1 tık film dursun Ne yıpranma var ne görüntü kalitesi düşüyor ne de çizik var. Genede IMAX reald'den daha üstündür bunu kabul ederim ama reald küçük görülmemeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: mak74

quote:

Orijinalden alıntı: Bluepower

quote:

Orijinalden alıntı: lewolved

Real-d 3d saniyede ekrana gelen görüntü 144'tür IMAX'in 3 katıdır 35trilyon renkte cabası Linear polarisazyon yerine Circular kullanır buda demek oluyorki ekranda belli bir yere odaklanmadandatam anlamıyla 3d deneyimi yasarsınız Imax'in linear polarisazyonunda ise ekranda tam deneyim icin sadece tek bir noktaya bakmak ve kafanızı oynatmamanız gerekir ben cok sey demek istemiyorum ancak RealD nin daha iyi olduğu otada IMAX 1992 yılında geliştirildi Real d ise 2005 arada tabiki teknolojik farklar olacaktır ancak Real D kotu die yorum yapmak bence pek dogru olmaz. Arada 10 senden fazla teknoloji war.

reel d 2005 de imax açamayan sinemalar için düşük maliyetle üretildi imax 2d 1992'de çıktı 2010'a kadar her açılan sinemada perde boyutu projeksiyon teknolojisi gelişti ve halada dünyanın en gelişmiş sinema teknolojisi dünyada en çok imax tercih ediliyor imax sinemayı sevdirdi insanlara.

reel d 35 mm kullanır
    imax 70 mm kullanır

imax filmler özel olarak kameralarla çekilir
    reel d normal 35 mm filmleri pc ile 3d convert yapılır

reel d normal sinemada normal ses sistemi normal perdede oynatılır
    imax özel imax sinemada 15.000 watt kristal netliğinde ses sistemi,7 katlı (10 katlıya kadar çıkabilir sinemadan sinemaya) Bina yüksekliğinde perdede oynatılır

reel d projektörleri digitaldir
    imax projektörleri çok ağırdır ışığı aydan bile görülebilir

bak bakalım kameralara film projektörlerine imaxin

birde sinemaya

Real D projektör

Imax projektör

çok biliyormuş gibi konuşuyorsunuz ama daha reald nin ismini bilmiyorsunuz reeld yazıyorsunuz. Reald imax açamayan sinemalar için üretildi ama sadece o ülkede tek bir firmaya veriliyor. Cinebonus firması reald yi almak için neredeyse 2 yıl uğraştı. Bu gün reald filmler de özel olarak çekilmektedir hatta daha masraflıdır ama dağıtımı daha ucuz olduğundan (harddiskler ile dağıtılıyor) birbirini tamamlıyor bu çekilen filmler sadece reald'ye özel değil bu çekilen filmleri xpand'dede oynatabilirsiniz. Şuan reald digital olduğundan ne 35 mm dir nede 70mm 35 trilyon renk içerir sn 144 kare gösterir filmleri en net ayrıntısına kadar görürsün. Real d görüntülemek için ayrı bir perdeye ihtiyaç vardır bu perde gümüştür bu perde sayesinde görüntü daha derindir ve perdenin maliyeti zaten 60 70 bin Türklirasını bulur. Imax'in kullandığı ses sisteminin reald nin kullandığından farkı yoktur . Imax bana göre müthiş teknoloji ama real d kadar basit ve getirisi olan bir şey değil sonuçta digital değil.

Bu gün Türkiye'de 3d avatar sayılarına bakın imax ilk 10 da yok xpand salonu 2 tane var. ilk 10 da 8 reald salonu var dünyada da bu değişmiyor reald varsa hem parayı cebine koyarsın hemde müşteriyi memnun edersin. Imax şöyle gitmeyin böyle gitmeyin diye millet boşuna demiyor.sonuçta digital değil ve her zaman aynı görüntü kalitesinini alamazsın filmler yıpranır çizik 3 boyutlu film izlersin reald böyle değil bir bilgisayardan yönetiyorsun 1 tık film başla 1 tık film dursun Ne yıpranma var ne görüntü kalitesi düşüyor ne de çizik var. Genede IMAX reald'den daha üstündür bunu kabul ederim ama reald küçük görülmemeli.

kötümü dedimki ben adam real d imax den daha teknolojik 10 yıl sonra çıktı diyor bende cevap verdim ayrıca türkiyede olmasada IMAX DIGITAL VAR. afm imax digital projektör alıp oynatabilir real d gibi dijital olarak ama 70mm'nin tırnağı olamaz digital teknoloji gerizekalı değil herhalde imax canada digital varken 70mm 300 kiloluk makara ile uğraşacak bir nedeni var.

imax digital var kullanılıyor dünyada

Ama birde farka bak istersen..

real d nin perdesi 60-70 bin dolar imax perdesi 1 milyon dolar yada daha üstü ayrıca istinye park yapılırken imax perdesi istinye parka giden tüm trafik yollarını keserek parçalar halinde istinye parka tırlarla getirildi

nasıl fark yok ses sistemi arasında izle bir bilimsel deney

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 6 Ocak 2010; 1:11:42 >

• 
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.