Şimdi Ara

Avatar (2009) | James Cameron (100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.825
Cevap
1
Favori
147.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Afm çok kötüydü cidden. Imax'te de sorunlar olduğu söyleniyor. En iyisi RealD sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerx_16

http://www.altyazi.net/public/makale.aspx?cid=8&id=73

Okuyalım

34 sayfa boyunca geçmeyen, üzülerek katıldığım nokta filmin DVD ve B-Ray de aynı tadı vermeyecek olması. Çünkü bu film defalrca seyredilecek bir film.
  • Blu-Ray 3D olarak çıkarsa az çok etkisini gösterir diye düşünüyorum. Tabii 106 ve üzeri bir ekran gerekiyor.
  • Real-d 3d saniyede ekrana gelen görüntü 144'tür IMAX'in 3 katıdır 35trilyon renkte cabası Linear polarisazyon yerine Circular kullanır buda demek oluyorki ekranda belli bir yere odaklanmadandatam anlamıyla 3d deneyimi yasarsınız Imax'in linear polarisazyonunda ise ekranda tam deneyim icin sadece tek bir noktaya bakmak ve kafanızı oynatmamanız gerekir ben cok sey demek istemiyorum ancak RealD nin daha iyi olduğu otada IMAX 1992 yılında geliştirildi Real d ise 2005 arada tabiki teknolojik farklar olacaktır ancak Real D kotu die yorum yapmak bence pek dogru olmaz. Arada 10 senden fazla teknoloji war.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metbey

quote:

Orijinalden alıntı: Cenk

Bende filmi bugün XpanD olarak izledim. Açıkça söylemem gerekirse beklentilerimin biraz altında kaldı. Gözlük renkleri epey koyulaştırıyor. Bazen gözlüğü çıkarıp baktım filme, renk cümbüşü vardı, daha çok hoşuma gitti. Genel olarak beğendim.

Fakat bazı şeyler çağrışım yaptı.

Mesela filmin başındaki uzay aracını görünce aklım hemen Star Wars'a kaydı. Ayrıca beden değiştirdikleri alet olsun, yapım şekli olsun matrixi açık şekilde andırıyordu. Hatta aleti kapayınca yere düştüler. Matrixte ki fiş çekimleri aklıma gelmedi değil.

Hayatımda izlediğim en iyi film değildi. Fakat en iyileri arasında ki yerini çoktan aldı.

Bursa afm'ye gittin değil mi cenk hocam..... hem karanlık yapıyor bir de külçe ağırlığındaki gözlüğü cabası:) o yüzden ben de Eskişehir espark'a gittim RealD 3D'ye .... gözlükleri güneş gözlüğü kadar hafif ve de o kadar karartmıyor... Ayrıca hiç bir Bursa sinemasında görmediğim ferahlığı hissettim hem ayak mesafesi 1m yi rahat geçiyor önümüzden gecenlere yol vermemize gerek bile yok.... ayrıca ön sırayla aramızda ki yükseklik mesafesi de rahat 1m yi geçiyor ayaklarımın hizasında... Ayrıca "bas"tan dolayı aşağıdan titremeler geldiydi 5D havası verecek şekilde.. ben böyle sinema salonu Bursa'da görmedim.....Cinebonus Erzuruma kadar gittin Bursa'da neden yoksun?????????? Cinebonus Bursa'ya gelecek olsa nereye yapacak...o kısmını ise hiç düşünmedim... yeni bir Avm gelecek mi Bursa'ya??? bilen Bursalı arkadaşlarımız varsa fikirlerinizi bekliyorum....

Bende metbey arkadaşım gibi Eskişehir esparkta gittim sorun yaşamadım çok güzel bir deneyimdi. 3d olarak gidin arkadaşlar gerçekten güzel bir deneyim oluyor.Cenk arkadaşımda gözlüğü çıkarıp baktım daha güzel oluyor diyorsa o salon beş para etmez derim ben

Ayrıca sene sonunda yeni nesil blu-ray oynatıcılarda 3d özelliği olacakmış. Sıradaki yeni teknoloji gelişmiş 3d filmlerini evde izlemek olacak galiba

http://www.merlininkazani.com/review_screen.asp?GID=3540

"Sinemada görsel devrim yapan Cameron, bu yeniliği insanların evlerine de taşımayı düşünüyor. Jimi, filmi normal versiyon olarak Blu-ray haliyle piyasaya sürecek. Asıl planı ise başka; yıl sonuna doğru piyasaya sürülmesi muhtemel 3D oynatıcı özelliğine sahip Blu-ray oynatıcılar için filmin 3D diskini hazırlayacak. Böylece filmi evde de 3 boyutlu olarak izleyebileceğiz. Ayrıca disk versiyonunda ekstra 10 dakikalık çıkarılmış sahneler de yer alacak. "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venomtrk -- 5 Ocak 2010; 9:43:22 >

• 3D oynatıcı özelliğine sahip Blu-Ray oynatıcılar nereden çıktı şimdi? zaten şu an piyasadaki oynatıcılar 3D blu-ray filmleri oynatmakta. Ayrıca böyle haberler yayınlandıktan sonra kim şu an blu-ray player alır ki?

bu haberin orjinal kaynağı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 5 Ocak 2010; 10:22:19 >
  • @lewolved, bu kadar senede Real D ortaya çıktı ve geliştide IMAX hala 1992'deki teknolojisiyle mi duruyor acaba? Bunu dahesap etmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lewolved

Real-d 3d saniyede ekrana gelen görüntü 144'tür IMAX'in 3 katıdır 35trilyon renkte cabası Linear polarisazyon yerine Circular kullanır buda demek oluyorki ekranda belli bir yere odaklanmadandatam anlamıyla 3d deneyimi yasarsınız Imax'in linear polarisazyonunda ise ekranda tam deneyim icin sadece tek bir noktaya bakmak ve kafanızı oynatmamanız gerekir ben cok sey demek istemiyorum ancak RealD nin daha iyi olduğu otada IMAX 1992 yılında geliştirildi Real d ise 2005 arada tabiki teknolojik farklar olacaktır ancak Real D kotu die yorum yapmak bence pek dogru olmaz. Arada 10 senden fazla teknoloji war.

reel d 2005 de imax açamayan sinemalar için düşük maliyetle üretildi imax 2d 1992'de çıktı 2010'a kadar her açılan sinemada perde boyutu projeksiyon teknolojisi gelişti ve halada dünyanın en gelişmiş sinema teknolojisi dünyada en çok imax tercih ediliyor imax sinemayı sevdirdi insanlara.

reel d 35 mm kullanır
    imax 70 mm kullanır

imax filmler özel olarak kameralarla çekilir
    reel d normal 35 mm filmleri pc ile 3d convert yapılır

reel d normal sinemada normal ses sistemi normal perdede oynatılır
    imax özel imax sinemada 15.000 watt kristal netliğinde ses sistemi,7 katlı (10 katlıya kadar çıkabilir sinemadan sinemaya) Bina yüksekliğinde perdede oynatılır

reel d projektörleri digitaldir
    imax projektörleri çok ağırdır ışığı aydan bile görülebilir

bak bakalım kameralara film projektörlerine imaxin

birde sinemaya

Real D projektör

Imax projektör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 5 Ocak 2010; 12:50:37 >

• ıstınyedekı imax bence bu kadar buyuk degıl..
  • bu hafta sonu xpand gidiyorum yanıma birini bulabilirsem
  • Altın küreye 4 dalda aday şu an. Oscar için de en iyi film olmak üzere pekçok dalda aday gösterilmesi gündemde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reko

ıstınyedekı imax bence bu kadar buyuk degıl..

değil zaten afm IMAX demiyoruz IMAX diyoruz standartlar bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Instant Request P@rty

bu hafta sonu xpand gidiyorum yanıma birini bulabilirsem

şehrinde cinebonus varsa onun realD 3D sine git....
  • Türkiye'de 914.037 kişi izlemiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X@ndeR

Türkiye'de 914.037 kişi izlemiş.

Neden ülkemizde bu kdr az 70 milyonu aşan nufusumuz var gençler nerdesiniz yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: X@ndeR

Türkiye'de 914.037 kişi izlemiş.

şöyle söyleyeyim Yahşi batı bir haftasonunda bu sayıyı yakaladı ama 4 hafta sonra avatarın haftalık izlenme sayısı Yahşi Batıyı geçmeye başlar... Aynı Babam ve Oğlum'dan 4-5 hafta sonra çıkan kurtlar vadisi Irağın bile 3-4 hafta sonra Babam ve oğlumun 10. haftası olmasına rağmen gerisine düşmesi gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 5 Ocak 2010; 17:40:56 >
  • istinye park imax 3d'de 18 ŞUBAT'a kadar gösterimde. Duyurulurrr!
  • Güya Ankara`da IMAX var. Bostan korkuluğu gibi dursun orada. Biz de Xpand ile karambole 3D izleyelim.
  • 'Avatar' Sex Scene: Deleted Scene Will Be On DVD

Dvd'sini almak farz oldu
  • Eğer Oscar'a aday olur da ödül kazanırsa tekrar gösterime girecektir. Bunun yanı sıra sene ortasında tekrar sinemalara izleyici çekmek amacıyla gösterime de konabilir.
  • 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.