Şimdi Ara

AV Receiver ile Philips lx 3950W (9 yıllık) bağlanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. bir sorum olacak ve amfiler konusunda yeterli bilgi sahibi değilim. özellikle şu ohm falan konusunda.

1) öncelikle şunu sorayım. benim Philips lx 3950W ses sisteminde coaxial giriş var. digital s/pdif giriş yok.

coaxial çıkışlı bir amfi alsam (ki fazla bulunan bir şey değil 500 TL civarı amfiler için), bu amfinin coax çıkışından lx 3950'in coax girişinden bağlasam amfiyi ve ses sistemini randımanlı kullanabilir miyim?

amfiye digiturk, ps3, bilgisayarı ve teledünyayı bağlamayı düşünüyorum. çıkışı da emektar ses sisteminden? olur mu? seste gecikme falan yaşanır mı.

2) şayet olmazsa lx 3950'nin hoperlörlerini söksem, kare giriş uçlarını koparsam, yeni nesil 500-600 TL'lik amfilere bağlasam mesela Pioneer vsx-520 - Sony str-dh520 gibi; amfi ve hoparlörler çalışır mı? benim emektar ses sisteminin ve Pioneer'in özellikleri aşağıda. ses sistemimde hoparlörde 4 ohm falan yazıyor. bahsettiğim amfilerde 6-8 ohm arası değerler var. illa her iki kaynağın da 4 ohm mi olması lazım, yoksa bu amfilerin max çıkışı 8 ohm, 4 ohm'lik hoparlörleri havada karada çalıştırır mı demek oluyor?

Philips LX 3950W 5.1

Resim/Ekran
    A/D dönüştürücüsü : < 2 W
    En-boy oranı : 4:3, 16:9
    D/A dönüştürücüsü : 12 bit, 108 MHz

Ses
    D/A dönüştürücüsü : 24 bit, 192 kHz
    Ekolayzer ayarları : Aksiyon, Klasik, Konser, Dijital, Drama, Jazz, Rock, Bilimkurgu
    Frekans tepkisi : 30-20000 Hz
    Çıkış gücü (RMS) : 5 x 45 + 75 W
    Sinyal gürültü oranı : >95 dB
    Ses Sistemi : Dolby Dijital (AC-3), Dolby Prologic II, DTS
    Toplam Ses Gücü (RMS) : 300 W

Hoparlörler
    Uydu Hoparlörü : Manyetik korumalı ön bölge, Kablosuz arka hoparlörler
    Uydu hoparlör frekans aralığı : 120-20000 Hz
    Uydu hoparlör empedansı : 4 ohm
    Uydu hoparlör sürücüleri : 1" konik tweeter, 3" orta ses aralığında woofer
    Orta Hoparlör : 2 yollu, Manyetik korumalı
    Orta frekans aralığı : 120-20000 Hz
    Orta hoparlör empedansı : 4 ohm
    Orta hoparlör sürücüleri : 1" konik tweeter, 2x 3" orta ses aralığında woofer
    Subwoofer frekans aralığı : 30-120 Hz
    Subwoofer empedansı : 4 ohm
    Subwoofer sürücüsü : 6,5" yüksek güçte woofer

Video tekrar oynatma
    Sıkıştırma formatları : Divx 3.11, Divx 4, Divx 5, MPEG1, MPEG2, MPEG4
    Disk Çalma Ortamı : DVD+RW, DVD-R, DVD-RW (Video modu), DVD-Video, SVCD, Video CD, DVD+R
    Disk Çalma Modları : A-B Tekrarlama, Tekrarlama
    Yükleyici Türü : Tepsi
    Disk Sayısı : 1
    Video kaset oynatma sistemi : NTSC, PAL
    Video Geliştirme

Bağlanabilirlik
    Diğer bağlantılar : Analog ses Sol/Sağ giriş, Karma video (CVBS) çıkışı, Dijital koaksiyel giriş, FM Anteni, Line out (hat çıkışı), MW Anteni, S-Video çıkışı, SKART1 (CVBS, S-video/RGB çıkış)

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?slg=en&scy=at&ctn=LX3950W/01

Pioneer VSX-520

130W Her Kanal için Çıkış Gücü
    6Ω Çıkış Seviyesindeki Empedans
    5 Kanal Sayısı
    98 dB Sinyal / Gürültü Oranı
    Giriş Bağlantıları: 3 x HDMI(Repeater), 2 x komponent video, 4 x kompozit, 2 x dijital optik, 1 x Koaksiyel, 5.1 çoklu-kanal, Bluetooth Adaptör Girişi
    Çıkış Bağlantıları: 1 x Komponent, 1 x Kompozit, 1 x HDMI
    3D özellikli HDMI v1.4a
    MCACC
    HD Dijital Film Direct24
    Deep Colour (Zengin Renk Derinliği)
    x.v.Colour
    Bluetooth Uyumluluğu
    RDS
    30 ön-ayarlı istasyon
    240W / 0.45W Güç Tüketimi (Kullanımda / standby)
    8.9 kg Ağırlık

Sağolun.

• eski sistemini kullanma. ampliye de bağlasan elind eki hoparlör belli; teneke. teneke düzgün hop.lör bağlamalısın...

1. maddede ki oalyın tam anlamadım. bir sürü olasılık anladığım. Philips lx 3950W mevcut sınırlı kapasitesini kullanırsın o kadar... randıman mandıman yok bu işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

eski sistemini kullanma. ampliye de bağlasan elind eki hoparlör belli; teneke. teneke düzgün hop.lör bağlamalısın...

1. maddede ki oalyın tam anlamadım. bir sürü olasılık anladığım. Philips lx 3950W mevcut sınırlı kapasitesini kullanırsın o kadar... randıman mandıman yok bu işte.

teşekkür ederim.

resimle ifade etsem daha iyi olacak.

evimdeki cihazlarımı amfiye bağlayacağım. amfinin digital coaxial out'undan, ses sisteminin coaxial in'ine.

• Philips LX3950W DVD Player - hoparlör setini ben de kullanıyorum. Ses kalitesi bana yetiyor.
    Ben de sizin gibi, coaxial çıkışı olmayan, optik ses çıkışı veren 3-4 farklı cihazı, bu sisteme bağlayarak kullanıyorum.
    TEORİKDE; fazla masrafa girmeden bir çözüm var:
    Öncelikle 3 optik giriş 1 optik çıkışı olan bir switch almanız gerek. Farklı cihazlardan gelen optik kablolar bu switch'in girişlerine takılacak.
    Şöyle bir cihaz:http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu-sistemleri/toslink-optic-coklayici-1-giris-3-cikis-64203237

Ayrıca bir de "optical to coaxial adapter" almanız gerek. Switch'in optik çıkışından gelen kabloyu, bunun optik girişine takıp, coaxial çıkışına takacağınız coaxial kabloyu da Philips DVD Player'in coaxial girişine takacaksınız.
    Bu da şöyle bir cihaz:

TEORİK OLARAK bu 2 cihaz ile amacınıza kolayca ve ucuz yollu ulaşabiliyorsunuz ANCAAAK
    PRATİKTE çok sağlıklı olmayabiliyor. Özellikle fotoğrafını eklediğim tipte basit optik switchler çok kolay bozuluyor.
    Örneğin benim aldığım, 1 yılı dolmadan bozuldu. Şimdi kullanamıyorum.
    Bu nedenle, fiyatı 4 katı olmasına rağmen çok daha kaliteli ve uzun ömürlü olacağını tahmin ettiğim şöyle bir switch daha sağlıklı olur:
    http://www.egerate-store.com/?_Args=ProductImage,1823,OdesisMc,2368,Language,TR

Optical to coaxial adapter olarak şu cihaz da, yine ilk önerdiğimden daha kaliteli gibi duruyor:
    http://www.egerate-store.com/?_Args=ProductImage,1817,OdesisMc,2357,Language,TR

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

Philips LX3950W DVD Player - hoparlör setini ben de kullanıyorum. Ses kalitesi bana yetiyor.
    Ben de sizin gibi, coaxial çıkışı olmayan, optik ses çıkışı veren 3-4 farklı cihazı, bu sisteme bağlayarak kullanıyorum.
    TEORİKDE; fazla masrafa girmeden bir çözüm var:
    Öncelikle 3 optik giriş 1 optik çıkışı olan bir switch almanız gerek. Farklı cihazlardan gelen optik kablolar bu switch'in girişlerine takılacak.
    Şöyle bir cihaz:http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu-sistemleri/toslink-optic-coklayici-1-giris-3-cikis-64203237
    detaylı yanıt için çok teşekkür ederim. galiba benim ses sistemi bozulana kadar söylediğiniz atraksiyonu yapmak en mantıklısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: pireee
    detaylı yanıt için çok teşekkür ederim. galiba benim ses sistemi bozulana kadar söylediğiniz atraksiyonu yapmak en mantıklısı.

Rica ederim. Bütçe müsait ise ilk önerdiklerimden ziyade, daha kaliteli gibi görünen son 2 ürünü tercih etmeniz yararınıza olabilir.
    1- Optic switch:http://www.egerate-store.com/?_Args=ProductImage,1823,OdesisMc,2368,Language,TR
    2- Optical to coaxial çevirici:http://www.egerate-store.com/?_Args=ProductImage,1817,OdesisMc,2357,Language,TR
    Bunların elektrik bağlantısı gerektirdiğini de unutmamak gerek her ikisinin de adaptörü prize takılacak yani.

Benim basit "optic switch" bozulunca, mecburen hangi aygıtı (PC, PS3, uydu receiver vb) kullancaksam, ondan gelen optik kabloyu bağlıyorum "optical to coaxial" dönüştürücüye. Tek bir girişi olduğundan, her seferinde, kullanılmayanı söküp kullanılacak olanı takmam gerekiyor.
    ASLINDA Philips LX3950W DVD Player'lı 5+1 (arka hoparlöleri kablosuz) ev sinema sietemi; üretildiği döneme göre, muaidilleri arasında çok kaliteli bir cihaz. Bu nedenle mümkün olduğu kadar yarralanmak lazım ki, kendisine sağlıklı bir şekilde iletilen, AC3, DD, DTS olsun dijital sesi güzel çözümleyip güzel ses verebilen bir sistem...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.