Bu forumun yardımlarıyla sizlerden çok şey öğrendim. 37pv70 panasonic plazma tv.mi sizlerin sayesinde aldım. Gene pek anlamadığım ses sistemleri konusunda da yardımlarınızı bekliyorum 1.5 sene önce evlenirken imkanlar ölçüsünde 400 ytl seviyesine lg 5.1 setini almıştım. Bir arkadaşım kef.in 5.1 setine sahipti. Yine kef.in bayağı yüksek bir ücrete stereo ve center hop. alınca eski setin front ve center.ını sen kullan dedi. Yalnız tek şartı var ayrı bir anfi almam. 1.Yeni anfi olarak 5.1 ne önerirsiniz 500-600 maks bütçem. Sony str-db900 diye bir model gördüm 490 ytl.idi. Onkyo 304 biraz pahalı ama. 2.Eski sub.ı (lg.nin) bu anfi ile kullanabilirmiyim. +.- güç kablosu ile anfi.ye bağlanmakta. Kendinden beslemesi yok. 3. Eski surround hop.lerimi bu yeni anfi ye şimdilik takabilecekmiyim. Çünkü bütçem şu anda bu değişikliklerin hepsini aynı anda yapmaya yetmiyor. 2 ayda bir surround, sub yenileyerek devam edicem. Şimdiden çok teşekkür ederim.
AV reciever alma aşamamda incelemiştim, Pioneer VSX- D712S tavsiye edebilirim sevgili özgür. Link aşağıda; Pioneer VSX- D712S Bahsettiğin subwoofer'ı pasif olması sebebi ile AV receiver ile kullanamazsın ancak eski surround'larını AV receiver ile kullanabilirsin. Sony Str-db900 incelemedim ve dinlemediğim için yorum yapamam ancak giriş seviyesi seni tatmin eder derim. Bu arada hediye edilecek hoparlörlerin modelini yazarsan daha kolay yardım alabilirsin. Kolay gelsin, selamlar...
Tekrar keyifli seyirler olsun sevgili dostum Keyifli dinleti kısmına gelince; Bu sete netten bir göz attım, şanslısın böyle bir arkadaşın olduğu için. Linki aşağıya atıyorum. Teknik özelliklerine bakınca da Pio 712 ile uyum sağlar gibi. Bu arkadaşın sana komple seti vermiyor mu, biraz çingenelik yap derim
Malesef ailece görüştüğümüz. Onların bizde bizim onlarda kaldığımız. Yediğimiz içtiğimizin ayrı gitmediği insanlar. Arka hop. ü Teklif dahi edemem sırf bana bu işe ( ses sistemi) başlangıç olsun diye vermekte. Benim odun sesli Lg.ler ile adam müzik dinlediğinde bütün zevkini öldürüyorum galiba. Onkyonun 590 serisine ne dersin? 5.1 receiver ile 790 ytl. gibi fiyatı vardı. Sub. ve arka surround işini de halletmiş olurum tek kalemde?
Anladım durumu, ozaman yapacak birşey yok. Ayrıca bu komple bir set gördüğüm kadarı ile, hep beraber kullanılmadıktan sonra nasıl olur bilemem. Onkyo 590'a gelince fiyatı ve performansı ile hoş bir set. Ayrıntılı inceleme aşağıya attığım linkte var. Daha önce okumadı isen bir bak derim. Kolay gelsin, Selamlar... ONKYO HT-S590
sezen aksu.nun mp3 formatındaki parçasını sub.ın sesini kapatıp arka surround larla ( denon marka anfiden bir ayar yapınca arka surround.lar front olmakta ) dinlediğim de aldığım keyif bana yeterdi. Bu anfi sony str db900 den iyi midir. Bi de fiyatını beğendim açıkçası front.ları iptal eder. Sub. ve kalan surround.lar dan da faydalanmış olurum. Ne dersin? 2. seçenek Onkyo 304 anfi 690 ytl. seviyesinde ama bi de sub. almam gerekecek. Bunu yaparsam bi kaç ay sonra eşimi 400 ytl.ler seviyesi sub. için pek ikna edebileceğimide sanmıyorum
Onkyo AV receiver, Kef front, Lg surround ve sub diyorsun yani, ezogelin çorba Bu arada aklıma takıldı, arkadaşın niye bir AV receiver almanı şart koşuyor, Keflerin hakkını verebilmesi için mi
En önemlisi amfi ve dvd bütünleşik benim setimde. cd.leri, dvd.leri cok sesli okumakta. dvd player işini de samsung hd 860 ile çözdüm upscale yapabilmesi avantajı ile. Bizde bu amfi player kombinasyonundan nasıl kurtuluruzu düşünürken eşime bu hop.ler bu amfi.ye olmuya demekte çare.yi bulduk. incelemedim belkide ohm. değerleri gerçekten uyumsuzdur. Tabi bide kef.lerin hakkını verebilmesi var. Yemeğin en önemlisi olarak düşündüğüm baharatının kıvamını iyi ayarlayabilirsek (sizler sayesinde) hiç anlamadığım bu işin altındanda kalkabilirim zannediyorum.
Kursad baba izin verirse bir şey yazayım. Kef front ve center ı LG setinde kullanırsın. eski hoprlörlerini sanırım LG kastediyorsun yeni amplinde kullanabilirsin.yeni ampline bakarak daha isabetli görüş olurdu ama her halikarda eski hop.ni amfide aşırı zorlamayacaksın.zorlamamalısın uygun ses seviyesinde işini görür hatta LG nin uyduları surround, kef de önler için olur sisteme bir aktif subwoofer eklersin. ben biraz yaramaz adamım LG setin subwoofer nı çalıştırmanın bir yolunu bulurum.6.1 destekli amfin olsa (KESİNLİKLE DENEMEYİN TEORİDE MÜMKÜN AMA BELKİ.KAFADAN 2 SENE ÖNCE YAZDIM BUNU AMA KİMSE NE OLACAĞI KONUSUNDA FİKİR BELİERTEMEDİ.bu forumda yazmadım. AV amplinin 5.1,7.1 in girişi olur.alırken 7.1 olsun ne ise av amfinin SUPER WOOFER PRE OUT çıkışını 6.7. kanaldan birine takarsan bir anda aktifleşir.varsayalım 6.kanal hoprlör çıkışına LG bas ı bağlarsın. Bir nevi şöntleme lakin denemedim.aman her ne ise olmadı LG set at bir tarafa hiç bir işe yaramasın sadece AV ampliden gelen SWoofer sinyali yükseltip bas hoparlörü çalıştırsın.gerçi seste senkronizasyon şüpheli.her ne ise haydut çözüm bunlar pasif sub'na ufak bi power ampli mi yapsaydık. stereo amfin olsa... her ne ise kısa keselim yoksa biraz daha cırmalıycaz.
quote:
Orjinalden alıntı: the_cantan Kursad baba izin verirse bir şey yazayım.
Estağfurullah cantan_can, senin laf söylediğin yerde destur vermek neyimize. Sen konuştuğun vakit, bilgine olan saygımızdan susarız elbet. Hi-fi uzmanı kardeşim yorum yaparken, sukut etmeyi bilirim çok şükür Bu arada pasif sub'a hayat vermek fikri senden başkasına da nasip olmaz zaten. Kendine iyi bakasın, kal sağlıcakla. Selamlar...
bu setteki anfi.nin sub.ı pasif ve 125w olarak gözükmekte. 340 modeli. tek olarak 304e anfi.yi mi alsam acama? Onda da pasif sub. bağlantısı mümkün müdür? Birde pioneer anfi.yi 712 ankarada 2. el olarak bulabileceğim yer biliyormusunuz? Eğer 2. el alırsam aynı şehirden almak isterim çünkü.
arkadaşlar alternatifleri şunlara indirdim. Yardımcı olursanız sevinirim kef 2005.2 ile uyumu ve ileriye döünk olarak 5.1 receiver yeterli bana aslında ama? denon 1907, sony str da1200es, onkyo 504 hepsinin fiyatını hemen hemen aynı düşünebiliriz. Sizce olsanız?
Ben 1200 ES derim. İlk AV receiver'ım sony olduğu için, farklı marka denemiş olmak açısından Yamaha 659 tercih etmiştim. Yoksa 1200ES alacaktım. Bu AV receiver çok incelendi, fiyat/performans açısından muadili yok bence...
kürşad bey panasonic.te olduğu gibi yine size güvenerek tercihte bulunucam. Teşekkür ederim. Nasıl olsa bizim kulaklar billur sesli lg.lere alışmışlardır. Bu saatten sonra ne marka receiver alırsam alayım bayağı rahat ederim. Lg.nin total harmonic distortion.ı %10 muş. bu arada kitapçığında öyle yazıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: ozgurabarth kürşad bey panasonic.te olduğu gibi yine size güvenerek tercihte bulunucam. Teşekkür ederim. Nasıl olsa bizim kulaklar billur sesli lg.lere alışmışlardır. Bu saatten sonra ne marka receiver alırsam alayım bayağı rahat ederim. Lg.nin total harmonic distortion.ı %10 muş. bu arada kitapçığında öyle yazıyor.
" Kürşad " yeterli sevgili özgür, "bey"likte gözümüz yok Ancak bu AV receiver'ı hemen her yerde dinleyebilirsin, test etmekte fayda var. Selamalar...
quote:
Orjinalden alıntı: kursad_75
AV reciever alma aşamamda incelemiştim, Pioneer VSX- D712S tavsiye edebilirim sevgili özgür. Link aşağıda; Pioneer VSX- D712S Bahsettiğin subwoofer'ı pasif olması sebebi ile AV receiver ile kullanamazsın ancak eski surround'larını AV receiver ile kullanabilirsin. Sony Str-db900 incelemedim ve dinlemediğim için yorum yapamam ancak giriş seviyesi seni tatmin eder derim. Bu arada hediye edilecek hoparlörlerin modelini yazarsan daha kolay yardım alabilirsin. Kolay gelsin, selamlar...
+1
Bas hoparlörlerinin (+) ve (-) uçlarını anfinizin front hop. çıkışlarına takarak pasif sub'ı kullanabilirsiniz. Böylelikle frontların sesinden bir parç a ödün vererek sub kolonunuza sinyal gönderip bas sesleri subdan alabilirsiniz ancak bu idareten bir çözüm olacaktır. Genelde orta sınıf anfilerde 2 ayrı hoparlör çıkışları olmakta. Mesela sony anfilerde biir düğme vardır, üzerinde şöyle yazar; "SPEAKERS (OFF/A/B/A+B) Bu düğme sayesinde ikinci bir hop. seti ile başka odalara yayın yapabilirsiniz. Bu durumda SPEAKERS A+B konumunda olmanız gerekiyor. Buradan hareketle, anfinin arkasında Front B çıkışlarına sub'ı line (+) ve (-) uçlara uygun vaziyette bağlayabilirsiniz. Diğer hop. bağlantılarını normal olarak yaparsınız. Bu şekilde gene idareten bir sub sesi alırsınız. Ama siz anfi seçiminizi Onkyo, Yamaha, Pioneer markaları arasından yaparsanız daha mutlu olacağınıza eminim.
Saygılarımla.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme