Şimdi Ara

AUTOCAD ve 3DMAX RENDER ÖRNEKLERİ güncel (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
2
Favori
48.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bana soruyosanız işletim sistemide eski donanımda yeni sayılmaz xp de alındı intel core 2 6450 işlemci 3 gb ram ekran kartının bi önemi yok zaten ama oda 8600 gt 512
    quote:

Orijinalden alıntı: ornitolog

çalışmalar gayet başarılı.
    hangi donanımda ve hangi işletim sisteminde alındı bu renderlar?
  • peki windws7 64bit ve 3dsmax 64bit olması başarımı arttırırmı?
  • benim gözlemlediğim artırmasından ziyade eksiltmesi çeşitli sorunlar vererek sorunları geçtim hiç sorun vermese bile ben bi artısını göremedim
    quote:

peki windws7 64bit ve 3dsmax 64bit olması başarımı arttırırmı?
  • max kurarken sorun yaşıyorum, farklı farklı versiyonları denedim kurmaya başlıyor sonra licence timeout hatası veriyor, bunun çözümü nedir?
  • işletim sisteminiz nedir ayrıca bloke olmuş bi lisansınız var anlatıcam ama illegal kullandığınızı var sayarak pmden size anlatabilirim ben 2009 dizayn kullanıyorum
    xp de hiçte sorun yaşamadım
    quote:

max kurarken sorun yaşıyorum, farklı farklı versiyonları denedim kurmaya başlıyor sonra licence timeout hatası veriyor, bunun çözümü nedir?
  • Merhaba.
    Elimde 3ds max 7 ve 3ds max 2011 versiyonları var.Sıfırdan başlayacağım.Nerden başlamamı önerirsiniz ? daha önce hiç grafik çizim programları ile haşır neşir olmuşluğum yok.Photoshop dahi bilmiyorum. tr3d.com sitesinede üye oldum ordaki dökümanlara bakıyorum.Versiyon olarak eskisindenmi başlamam daha yararlı olur yoksa en son versiyon danmı ?
  • vray kullanacaksan 2011 şuan işine yaramıyacaktır. 2009 temin etmeni öneririm
  • Selamlar!

Ben de konunun dışında kalmayayım... Buyurun küçük bir çalışma. Bitmemiş olsa da yorumlarınızı alayım...

AUTOCAD ve 3DMAX RENDER ÖRNEKLERİ güncel
  • 3D yardım lutfen...
    Arkadaşlar br çizim yapmam lazımdı kendimce çizmeye çalıştım ama başarılı olamadım yardımcı olursanız sevinirim.

•  AUTOCAD ve 3DMAX RENDER ÖRNEKLERİ güncel

macara 1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 27 Nisan 2010; 12:59:30 >
  • @alx
    dostum eleştiricem belki biraz ama bulaşık makinan çok orantısız olmuş ve çekmecelerin çok büyük olmuş bilmiyorum hangi programda çizdin ama şimdilik bukadar
  • arkadaşım buna yardım edecek bi durum yok komple baştan çizilmesi lazım adam gibi bi programla
    quote:

Orijinalden alıntı: erdis

3D yardım lutfen...
    Arkadaşlar br çizim yapmam lazımdı kendimce çizmeye çalıştım ama başarılı olamadım yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cumur

@alx
    dostum eleştiricem belki biraz ama bulaşık makinan çok orantısız olmuş ve çekmecelerin çok büyük olmuş bilmiyorum hangi programda çizdin ama şimdilik bukadar

Eliştiri doğru, zaten bu bitmedi daha. Yarı yolda bıraktım. Bulaşık makinesi bile değil o, 3 adet Chamferbox . Dolaplar da orantısız aslında. Göz ölçüsü işte. Modellemeyi 3DS Max'ta yapıyorum.

Ben de eleştireyim izninle:
    Bulutlar olmamış . Belki de ufuklu bir şey daha güzel olabilir. Ya da bir bina
    Subdivs eksikliği var, bazı yüzeyler (krom ve cam) pürüzlü olmuş, ya da noise düşürülecek bir az. Tabi bilgisayar iyi ve zaman varsa, yoksa kasar o ayarlar.
    Ortada ışık patlaması var. Color mapping ne kullanıyorsun? Sanırım Linear Multiply.
    Ortadaki masa havadaymış gibi görünüyor. Ben de çok karşılaşıyorum aynı sorunla. Ya yer malzemesinden oluyor, ya da objeler içiçe geçiyor.
    Ocak güzel olmuş ama. Hazır model mi yoksa modelledin mi?
    Ben ocakla hiç uğraşmadım, hazır yerleştirdim.

• iyi bende cvp vereyim katılmadığım yerlere pürüzlü duran yüzeyler alüminyum kaplama olduğu için pürüzlü duruyo
    masa havada değilki onu nerden çıkardın anlamadım alüminyum baza var altta sanırım onu görmedin ben sıfıra sıfır oturturum objeleri havada diyenin alnını karışlarım valla ışık patlaması demişsin oda diğer pencereden yansıyan ışık okadar olur diye düşünüyorum tamamen kapalı bi mekanda ayarlar düşük aldım orda haklısın hakıkını yiyemem 15-20 dk lık render ocağı ve fırını bi beyaz eşya markasından bakarak modelledim incik boncuk eşyalar hazır model

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 20 Nisan 2010; 21:32:00 >
  • Selamlar!

Geçen gün nette bir yatak odasını görüdm, çok hoşuma gitti. Modelleyeyim dedim. Buyurun, ne dersiniz?

Bu da wireframe...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alx -- 22 Nisan 2010; 0:43:03 >
  • o mutfaktan sonra bunu çıkarmanı ilginç bulmakla beraber gayet güzel olmuş
  • Mutfak benim ilk modelleme. Onu yaparken birçok şey öğrendim (modellem açısından). Senin orantı ile ilgili yorumu da dikkate alarak 2. renderi yaptım. Yani yatak odası da 2. modellemem. Ben modelleme yapmıyorum normalde, kursa falan da gitmedim, bana hazır modellenmiş binalar gelir, ben de VRAY ile güzelleştiriyorum onları. Animasyon yaptığım da oldu.
    Yalnız, modellemenin yanında doğru ışık daha önemli. O konuda bir eksiğin var gibime geldi. Gerçeklik kayboluyor. Hakaret olarak anlaşılmasın , bibirne yardımcı oluyoruz işte.
  • yok herhangi bi sorunum yok ışıklarla ilgili genelde 1 adet yada 2 adet ışık kullanırım ben oda ya direct light olur yada ies benim sorunum acele iş yetiştirmem olması hızlı olduğum için ayarları fazla çıkarmıyorum hepsi bu benim buraya eklediğim renderların çoğu 15-20 dk yı geçmez 1 saat 40 dakka bi render la uğraşamam açıkçası ha uğraşırım ama işine göre değişir senin ayrların nedir mesela ışık olrak ne kullanırsın genelde ben vray lighttı kullannmayı pek sevmiyorum mesela soğuk geliyo bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 22 Nisan 2010; 15:05:08 >
  • VRAY kullanıldığında mümkün olduğu kadar fazla Vray eklentilerini kullanmak lazım. Jalüziden gelen ışık - Target Direct. Area shadows açık (gölgeler yumuşak olsun diye), shadow ayarlarında VrayShadow ve özel attenuation ayarları. Ayrıca vraylight da var, çünkü DirectTarget tavanı aydınlatmaz, ama gerçekte aydınlanması gerekiyor hafif. Işığın geçmesi için VrayLight ayarlarında INVISIBLE ayarının açık olması gerekiyor. Sonuç - aydınlanmış duvar ve tavan + yumuşak gölgeli güneş ışığı.
    Sağ tarafta pencerede VrayLight, fazla ışık vermedim, çünkü güneş diğer taraftan vuruyor, bir de sol tarafta arkada kapı var, içinde de çok VrayLight var, ama çok hafif, mesela ışık diğer odadan geliyormuş gibi. GI açık tabi, 1 adet VrayPhysicalCamera ile renderi aldım. Toplam 35-40dk falan sürdü, ama aslnın çözünürlüğü 2400x1200. VrayFur çok kasıyor.
    Hızlı ve kaliteli render almak için birçok ayar bulabilirsin internette, Frame buffer, Light Cache ve DMC Sampler çok iyi sonuç veriyor. Tabi bilgisayarının ne olduğunu bilmiyorum, ben i7 kullanıyorum, belki bana öyle çabuk geliyor.

Işıkları doğru ayarlayabilmek için malzemeler ışıklardan sonra atılıyor. İlk önce Global Switches içinde Override Material seçeneği açılır ve ona bir malzeme atlır, Standart VrayMtl grili. Bu şekilde sonuç kontrol edilir. Tüm objeler aynı renk olduğu için gölgeler ve ışıklar çok belirgin olur. Ayrıca hatalar da ortaya çıkar. Işık ayarlandıktan sonra malzeme atlır. Tek tek render alınır. İyi bir sonuca ulaşmak için ben onlarca ufak ufak render alıyorum.

Kısacası o kadar. Kısa olmamakla birlikte .

Herkse iyi renderler ...

• dostum ben yeni başlamadım bu işlere aynı uygulamaları bende kullanıyorum tabikide, senin ayarlarda senin 40 dakida aldığın renderı ben 1-1.5 saatte alırım (i7 işlemcin var bide .)benim tercihim az ama öz ışıktan yana mesela banyo renderında mecburi vry light kullanacam geri deki sayfalarda vardı benim bi kaç örneğim ama böyle nebiliyim pencereli mekanlarda gün ışığı etkisi yakalamak için direc light tercih ediyorum hem renderdan tasarruf ediyorum benim işyerindeki sistem malum core2 7200 o yüzden zaman sıkıntım var dediğim gibi bendede i7 olsa o yazdıklarını tabikide uygularım almışın i7 konuşuyon kolay değil işte o ayarlarda almak bu sistemde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 22 Nisan 2010; 16:31:37 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.