Şimdi Ara

AUTOCAD ve 3DMAX RENDER ÖRNEKLERİ güncel

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
2
Favori
48.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar autocadde render hakkında sormak istediklerinize elimden geldiğince cvp vermeye çalışırım bunlarda örnekler şu anda 3dmax kursuna gidiyorum yakında ondanda örnekler verecem

amatörce yaptığım bi kaç çalışma son halleri değildir render larda birazdaha uğraşmak gerekli ışık gölge vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 20 Ocak 2011; 20:17:45 >

• dostum bu çizimleri sen mi yaptın ? bizim işimiz zemin malzemeleriyle ilgili. mesela ilk 2 resimdeki yer döşemesi çapraz olarak döşenmiş. bizde yatay çapraz dikine döşemeler yapıyoruz bu programlar ile ürünlerimizin döşenmiş halini iyi köyü çıkartabilirmiyiz ?
  • Tebrik ederim. çok güzel çalışmalar. kenarları biraz daha yumuşatırsanız daha iyi sonuçlar çıkacağını düşünüyorum.
  • teşekkür ederim evet arkadaşlar biraz zaman alsada bu sonuçlardan daha iyiside çıkabiliyo kenar yumuşatmaları derken ışık olayı çok uğraştırıyo doğru açıyı yakalamak önemli haklısın döşemeler çok çeşitli hatta istediğiniz döşemeyi ekleyebilirsiniz örneklerini size gösterebilirim daha sonra mozaik dış sıva mermer seramik fayans aklınıza ne gelirse
  • aşağıda çeşitli kaplama kombinasyonlarını görebilirsiniz alakasız gibi dursada örnek vermek için ekledim

• 3DS Max ya da benzer bir program ile birkaç katmandan oluşan çok gerçekçi dokular ve kaplamalar elde edebilirim, yarın birkaç örnek yollarım.
  • 3DS Max ya da benzer bir program ile birkaç katmandan oluşan çok gerçekçi dokular ve kaplamalar elde edebilirim, yarın birkaç örnek yollarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Autocad renderleri bir işe yaramaz. 3ds MAX + V-RAY ŞARTTIR. Aşağıdaki resmi modellemeye çalışıyorum, bir kısmını yapabildim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alx -- 24 Mart 2009; 13:54:31 >
  • autocad ile 3 boyutlu çizim yapıp sonrada ondan render almak biraz zahmetlidir. autodeskin birkaç yıllık ürünlerinden reviti belki duymuşsundur. o programı bir incele derim.

3dsmax şart değildir. herkesin herzaman fotorealistik görüntüye ihtiyacı olmaz. tasarım aşamasında basit bir 3 boyutlu görüntü yeterli olabilir. vray belki en çok kullanılan render motorlarından birisi ama 3dsmaxin içerisinde ücretsiz mental ray varken neden vray şart?
  • Arkadalar Max ile yaptığım basit bir kaplama örneği, daha düzgün bişeyler yüklemeye çalışcam render alabilirsem...

• riccoya katılıyorum 3dmax herzaman şart değil ayrıca o mobilyaların hepsi birebir ölçülüdür imalat ölçüleri maxde bu şansımız yok orantıyı denemelerle yakalayabiliyoruz çoğunlukla ayrıca autocadi iyi kullanan biri gerekli ışık ve kaplama ayarlarıyla iş görür bi render alabilir
  • max bence de şart değil, autocad ile gerçek teknik çizim yaparak ürünlerin gerçek boyutlardaki hallerini görebiliriz ancak istediğimiz görsel değeri olan estetik bir görüntüyse max (dwg dosyalarını import edebildiği için) kullanmak en iyisidir, ben teknik işleri genelde autocad ile modelleyip maxta son şeklini vererek render alırım aşağıdakini öyle yaptım. Bilen biri ilk bakışta 3D olduğunu anlar da müşterimi inandıramadım fotoğraf olduğunu idddia etti de elimde ürün olmadığını farkedince mecbur ikan oldu:)

• Bir de autocadde render alan arkadaşlara bi öneri: ön sağ ya da üst görünüm olmadıkça ortografik değil perspektif render alın daha gerçekçi görünür.
  • doğru katılıyorum ayrıca denemelerle en doğru açıyı bulabilirsiniz
    quote:

Orjinalden alıntı: pahloptaoy

Bir de autocadde render alan arkadaşlara bi öneri: ön sağ ya da üst görünüm olmadıkça ortografik değil perspektif render alın daha gerçekçi görünür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: RicCo

autocad ile 3 boyutlu çizim yapıp sonrada ondan render almak biraz zahmetlidir. autodeskin birkaç yıllık ürünlerinden reviti belki duymuşsundur. o programı bir incele derim.

3dsmax şart değildir. herkesin herzaman fotorealistik görüntüye ihtiyacı olmaz. tasarım aşamasında basit bir 3 boyutlu görüntü yeterli olabilir. vray belki en çok kullanılan render motorlarından birisi ama 3dsmaxin içerisinde ücretsiz mental ray varken neden vray şart?

O zaman sen projelerinin renderlerini AUTOCAD'da yap, sonra müşteriye sun bakalım nasıl bir tepki alırsın. Hangisi daha ciddi durur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alx -- 24 Mart 2009; 17:08:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alx

O zaman sen projelerinin renderlerini AUTOCAD'da yap, sonra müşteriye sun bakalım nasıl bir tepki alırsın. Hangisi daha ciddi durur?

peki maya ve mentalray kullansam veya cinema4d veya lightwave kullansam olmazmı? illa 3dsmax ve vraymi gerekiyor. hiç revitle yapılmış renderları gördün mü? mental rayin vrayden daha kötü olduğunumu düşünüyorsunda illa vray diyorsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: RicCo

quote:

Orjinalden alıntı: Alx

peki maya ve mentalray kullansam veya cinema4d veya lightwave kullansam olmazmı? illa 3dsmax ve vraymi gerekiyor. hiç revitle yapılmış renderları gördün mü? mental rayin vrayden daha kötü olduğunumu düşünüyorsunda illa vray diyorsun.

İllaki vray diye tutturan kişiler sadece vray kullanmasını ezberlediklerinden diretmeleri bu nedenledir.Cinema 4D advanced render ya da Lightwave2in kendi renderi bu iş için uygun olaaktır ayrıca vray devri de yavaş yavaş kapanıyor.Maya ve dolayısıyla mental ray'i satın alan autodesk çok harika iyileştirmeler yaptığından piyasa mental ray'e doğru geçiş yapmakta.

• mimari çizimler ve tasarımlar için 3dmax herzaman daha uygundur bunun altını çizmek gerek ama başka türlü animosyonla uğraşacak kişiler için maya derim ben
  • Madem autocad diyoruz benden de bir resim ekliyim.

• rebel_rude boy çok güzel bi çalışma olmuş tebrik ederim autocad olduğu belli renderdamı autocadde aldın eğer öyleyse baya bi beklemiş olman lazım ama çok güzel bi çalışma yanlız parke döşemen biraz büyük olmuş gibi yada bana öyle geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 26 Mart 2009; 22:19:33 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.