Şimdi Ara

AUTOCAD bilen?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 6 gün sonra bilgisayar destekli teknik çizimden vize sınavı var.
    şuana kadar hoca 2 kağıt dağıttı.1. kağıtta toplam 6 tane 3 boyutlu perspektif çizimler var. hoca bunlardan ilk 3'ünü(en basitlerini) tahtaya ön-üst-yan olarak çizdi. diğer kağıtta ise tek boyutlu şekiller var. bunları ise autocad'de belli komutları(mirror,offset,array,move,rotate vs) öğreterek çizdi. sınavda 1. kağıttaki gibi 3 boyutlu bir cisim vereceğini ve bilgisayarda bunu ön yan arka neyi isterse onu çizeceğimizi istedi.
    şimdi benim sizlerden istediklerim perspektif çizimler. acaba nette video olarak bahsettiğim şeyin çizim dersi var mıdır? veya resimlerle açıklamalı olarak? konuya tam hakim olamadığımdan google'den nasıl aratacağımı bilemiyorum. autocad perspektif çizim yazıyorum hep autocad'de perspektif çizimler çıkıyor. benim istediğim kısacası elimizde bulunan kağıttaki perspektif çizimleri autocadda bakış açışısına göre çizmek. ama bulamadım. yardım ederseniz çok çok memnun olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 4 Kasım 2009; 17:24:31 >

• Sana önerim şu ki;
    Autocad de çizmek en kolayıdır. Önemliolan cisme önden yandan vs. bakıldığında nasıl görüneceğini, hangi detayın önde hangisinin arkada olacağını hayalen görmektir. Eğer bunu yapabiliyorsan önce kağıda karala sonra autocad de çiz.
  • Perspektiften 3 görünüş çıkartmak yada 3 görünüşten perspektif çizmek için eline bolca a4 kağıdı alıp kurşun kalemle çizerek alışman lazım. Senin sorunun autocad ile değil teknik resimle alakalı. Alıştıktan sonra Cad programlarında rahatlıkla çizebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadly_man

Sana önerim şu ki;
    Autocad de çizmek en kolayıdır. Önemliolan cisme önden yandan vs. bakıldığında nasıl görüneceğini, hangi detayın önde hangisinin arkada olacağını hayalen görmektir. Eğer bunu yapabiliyorsan önce kağıda karala sonra autocad de çiz.

Benimde pazartesi var teknik resim sınavım. Hoca T cetveli ile 75 dakikada harikalar yaratmamızı bekliyor. Hayırlısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadly_man

Sana önerim şu ki;

hocanın çizdiği cisimleri hayalen nereden bakarsan bak görebiliyorsun ama diğer çizimler bir zor gibi. yinede elle çizebiliyorum ama autocad'de biri çizerken görmek istiyorum.
  • Aklıma gelmişkenwww.kumpas.org bakmanı tavsiye ederim.
  • Lise 2 deyken Auto Cadi hiç dinlemedim ama kursuna gidicem mobilya bölümüyüm bu işte para var diyorlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bugün tenknik resim dersindede perspektif bi resimi ön alt sağ yanı 2 boyutlu olarak çizmeyi öğrendik bayağı bi basitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sédat

Perspektiften 3 görünüş çıkartmak yada 3 görünüşten perspektif çizmek için eline bolca a4 kağıdı alıp kurşun kalemle çizerek alışman lazım. Senin sorunun autocad ile değil teknik resimle alakalı. Alıştıktan sonra Cad programlarında rahatlıkla çizebilirsin.

Perspektiften 3 görünüş çıkartmak diye aratınca autocadde çizilmiş perspektif çizimlerin autocad yardımı ile ön yan üst her neyse çıkarıldığını gördüm. benim istediğim elimde olan kağıttaki bir çizimi autocad ile çizmek. forumdan istediğim ise jpg vs formatındaki bir resmin autocadde dediğim şekilde çizilmesi işte. netten bakıp link verseniz izlesem olmaz mı=)
  • Bence konuyu gayet iyi biliyorsun da uğraşmak işine gelmiyor.Güzel kardeşim,kodlamaları iyi dinlesen hiçbir sorunun kalmayacak.İlk defa perspektif gösterildiğinde tüm sınıf dökülürken hoca'dan aferin alan bendim.Bu iş biraz pratik zeka ve bilgisayar kullanmayı bilmekle alakalı.Sana tavsiye,belirli bir noktadan başlayıp,kodlarla doğrular çizmeyi iyi öğrenmen.Mesela "@330<60"

Ayrıca;
    http://kumpas.org/v3/200-videoluk-autocad-anlatimi-t4468.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grk* -- 4 Kasım 2009; 18:34:00 >

• yanlış soru sormuşsun autocad degil teknik resim bilen olacaktı hocan sana parça verip bunun 3 görünüşünden birini isteyecek sanırımki gerçekten cok kolay geliyor bana... Eğer komutları bilmiyorsan bunların nette anlatımı var mirror ofset filan ama teknik resimse derdin http://megep.meb.gov.tr/ bu siteden modüller bolumune gir makine teknolojisi alanını seç orada bu konuların acıklaması gayet iyi bir şekilde pdf formatında anlatılmış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grk*

Bence konuyu gayet iyi biliyorsun da uğraşmak işine gelmiyor.Güzel kardeşim,kodlamaları iyi dinlesen hiçbir sorunun kalmayacak.İlk defa perspektif gösterildiğinde tüm sınıf dökülürken hoca'dan aferin alan bendim.Bu iş biraz pratik zeka ve bilgisayar kullanmayı bilmekle alakalı.Sana tavsiye,belirli bir noktadan başlayıp,kodlarla doğrular çizmeyi iyi öğrenmen.Mesela "@330<60"

Ayrıca;
    http://kumpas.org/v3/200-videoluk-autocad-anlatimi-t4468.0.html

arkadaşım hocanın anlattıklarını dinledik heralde. o verdiğin komutuda biliyorum.aşağıdaki 1.resimden ilk 3'ünü hoca çizdi. diğerlerini uğraşırsınız dedi. hocanın çizdiklerini aynen çizebilirim. onda sorun yok. ama 5 ve 6 nolu şekillerde biraz zorlanabilirim. 2.resimden ise hoca ilk 2 şekli çizdi. hocanın anlattığı bütün komutlara çalıştım ve şuan 2. sayfadakilerin hepsini komutlar ile hatasız bir şekilde çizebiliyorum. madem hocadan aferin aldın benim için autocad'de şu ilk resimdeki 6 numaralı çizimi önden yandan ve üstten bakarak çizebilirmisin? sonra kaydedip bir yere upload edersen çok memnun olurum.

AUTOCAD bilen?

AUTOCAD bilen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 5 Kasım 2009; 0:44:07 >

• PM Auto CAD
  • isometric ayarı vardı tam hatırlamıyorum

onu yapınca f5 ile yönlerini değiştirebiliyorsun

böylece perspektif için gerekli olan çapraz şekilde çizim yapabiliyorsun

ben komut filan bilmiyorum mantıken şurası şu kadar uzakta diye hayali bi çizgi çiziyodum oradaki yuvarlağı yerleştirip hayali çizgiyi siliyordum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.