Şimdi Ara

Audigy ES mi Audigy Value mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Audigy ES hakkında internette fazla bilgi yok. Benim bulabildiğim 24 bşt 96 khz maksimum çıkışı olduğu ve EMU çip ile AC'97 kullandığı yönünde. Bu EMU çip onboardlarda olanlardan mı? Veya AC'97 aynı mı? Audigy Value veya diğer Audigy ler de EMU kullanıyor mu? İkisi arasında hangisi seçilebilir? Şöyle live! dan itibaren bir sıralama yaparsak?

• tabiki standart versiyon value den üstünüdür. Audgy valuenin tek üstün tarafı 7.1 olması onu da ben kavle almıyorum. vede 5.1 den ötesi hikaye.

şöyle sıralayabiliriz.
    1- audigy value,
    2- audigy value2 ve audigy 1 es,de vs.
    3 - audigy2 ve audigy 2 zs audgy 4
    bu son 3. sıradakilerin İŞLEMCİSİ hepsi aynı, sadece boardda 6.1 7.1 farkı var . eğer 5.1 yada 6.1 ses siteminiz varsa hiç bir fark yok demek lazım.
    yupax ile hepsi aynı oluyor.
    Olay şu creatie aynı kartı üretiyor yazılımı tüm kartlara kullandırmıyor
    yupax kardeşte creative yazılımlarını kandırıp audgy 2 ve zs de audgy 4 yazılımlarının kurulmasını ve çalışmasını sağlıyor.

sonuçta hepsi audgy 4 gibi creativenin tüm eklentilerini kullanıyor.
    ancak audgy1, bazı eklentileri kullanamıyor. çünki işlemcisi farklı. (audgy 2 value de bu sınıfa konabilir)
    audgy1 value ve live serileri ise audgy2 için hazırlanmış yupax ile hiç bir eklentiyi kullanamıyor.

ancak yupax in live için sürümleri ayrıca var

dikkat edilecek 2. nokta ise kart isminden daha önemli olabiliyor.
    aynı isimli kartlar arasında kullanılan malzeme, takılan konnektörlerin varlığı ve kalitesi farklı olabiliyor.
    örneğin:
    resimdeki kart: hem kulakılık, line,mic vs jackleri plastik hem arkadaki konnektörler yok.

Audigy ES mi Audigy Value mi?

• Yani Auidgy ES, DE, SE ve LS modelleri Value'den üstün , öyle mi?
  • kardeş o saydıkların audgy 1

value creativenin lisanında ucuz sürüm demek.
    yani audgy 1 in valuesi kendisinden iyi olurmu benin söylememe ne gerek.

ancak o arkadan gelen de ls ne karınağrısıysa harflerden valueden daha dandik olan olurmu bilmem hepsini görmedim.
    kısaca şöylede diyebiliriz kart yarımsa ona bak yarım kart value dir: dar uzun oluyor.

ha valuenin bir üstünlüğü var 7.1 eğer üstünlükse !
  • ls serisi en kötü audigy kart olarak creative tarihine işlenmiştir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

ls serisi en kötü audigy kart olarak creative tarihine işlenmiştir..

test etmedim oni ama ne kötülüğü var özelliklerini, rewievs lerini araştırdım, pek de kötülüğü yok. driver problemi mi acaba ?
    No EAX hardware acceleration; no DVD-Audio support; no front-mounted audio jacks diyor.
    sonuncusu tüm creativeler için geçerli zaten. eax da hard değil soft muş ben valuelerde de hard olacağını sanmıyorum da bilgim yok.
    zaten çoğu şey soft bu kartlarda audgy2 zs bile dts yi soft çözüyor. Ayrıca (no DVD-Audio support) valuelerde audio sempler disk çıkıyormu ?
    bu audio dvd diski çalabiliyorlarmı. deneyen varmı ?

http://reviews.cnet.com/Creative_Sound_Blaster_Audigy_LS/4505-3022_7-30577898.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 27 Nisan 2007; 23:57:40 >

• audigy 4 pronun mutlaka ses kalitesi olarak audigy 2 den üstün yanları olmalı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Malzemeden gelen fark olabilir ama işlemciden değil. mesela altın kaplama konnektör varsa kontakt cızırtısı olmaz gibi. hadi kondansatör farkı olabilir diyeceğim ama creative büyüklerde hep aynı elektrolitik tip kondansatör kullanıyor. (ekran kartlarında rastlıyorum çok farklı kalite kondansatörler oluyor, 30-60 dolarlıklarla üst modellerde elektrolitikler farklı oluyor. fanın aleminyumdan bakıra dönmesi gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 28 Nisan 2007; 0:17:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.