Şimdi Ara

Ses Kartı Tavsiyesi İstiyorum: Sound Blaster Z mi Asus Strix Soar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar,

    Yeni bir ses kartı alıp almamak konusunda kararsızım. Müzikten çok oyun ile ilgilenen bir kullanıcıyım. O yüzden ses kartı tercihimi oyunlara yönelik bir kart için yapmak istiyorum. Sistem özelliklerimi aşağıda belirteceğim.

    Anakart : ASUS ROG MAXIMUS VII FORMULA

    Ses Çipi : Cirrus Logic CS4398 DAC provides brilliant 120dB signal-to-noise ratio (SNR)
    Yükseltici : High-fidelity Texas Instruments® LM4562

    Kulaklık : Sennheiser PC 350SE

    Empedans : 150 Ohm
    Frekans : 10 Hz – 26.000 Hz

    Öncelikle anakartımın ses kartı yeterli gibi gözüküyor. Sonuçta 600 ohm'a kadar desteği ve de 120 db'e kadar yükseltebilme özelliği var.

    Başlıkta belirtmiş olduğum ses kartları ise en fazla 116 db'e kadar destek veriyor. Kağıt üzerinde onboard ses kartı daha nitelikli gibi gözükse de tamamen işini odaklı bir ses kartı kadar performans verebileceğine inanmıyorum. Ama eğer anakartımın ses kartının yeterli olduğunu ya da alacağım ses kartının çok da bir fark yaratmayacağını düşünüyorsanız, lütfen fikrinizi belirtiniz.

    Onun haricinde sorum başlıkta belirttiğim gibidir. Creative Sound Blaster Z mi, Asus Strix Soar mı almalı ? ( Bütçem 100$ civarıdır. )

    Asus Strix Soar ' un Windows 10 için sürücülerinin berbat olduğunu söylüyorlar. Özellikle de arkaplanda gelen tikleme klikleme seslerinden dert yandıklarını belirtmişler kullanıcılar. Şu an Windows 7 kullanıyorum ama ileride elbette ki Windows 10'a geçeceğim. Daha önce Xonar U7 kullanmış birisi olarak Asus'tan memnun kalmıştım ama şimdi nette okuduklarım beni endişelendirdi açıkçası. Bu kartı almak istememdeki sebeplerden birisi kendi 6x1 pin güç girişi olmasıdır. Anakarttan güç geçerken yaşanabilecek muhtemel voltaj değişikliklerinden etkilenip ses parazitlenmesi yaşayacağını sanmıyorum.

    Öte yandan daha eski bir kart olan Creative Sound Blaster Z hakkında ise oldukça fazla sayıda olumlu revize okudum. Gelin görün ki eski kullandığım Creative Sound Blaster X-Fi Go Pro USB ses kartının bir sürü driver problemi olmuştu. Fiyatına göre oldukça etkili bir üründü ama şimdi yiğidi öldürüp hakkını yememek lazım.

    Uzun lafın kısası bu iki kart hakkında herhangi bir bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar beni aydınlatabilirse sevinirim. ( Ya da Sennheiser PC350SE'den daha fazla verim alabileceğim başka bir kombinasyon ( DAC vs. ) öneriyorsanız ona da açığımdır. )

    Şimdiden ilginiz ve alakanız için hepinize teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Promethium -- 26 Mart 2016; 11:36:06 >







  • Asus Strix Soar'i daha onceden test ettim kusursuz bir urundu ancak bir ses kartinin pci-e baglantisina ihtiyac duymasi eksi bir yon olarak geliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç kullanmasam da Cretive Z'yi çok beğenmiştim X-Fi Titanium'u biraç yıl kullandıktan sonra. Fakat Driver olayı çok moralimi bozuyordu, resmen imkansızdı driver yükleyip Z5500'de DTS yazısını görebilmek. (: Asus için driver sorunu yok falan diyorlardıda yerinde olsam hiç ses kartı almam, çünkü anakartın çok güçlü ses konusunda da, hani Z77 çipsetli bir anakart kullansan al derimde çok öyle abes bir fark bekleme alsanda. Ya da deneme imkanı varsa birinden al dene öyle karar ver. Birde kulaklık için alacakmışsın, bu olayı daha da farklı bir boyuta götürür diye düşünüyorum şahsen.

    Yinede alacaksan iki kartında Kulaklık için olan performanslarını araştırıp öyle karar ver derim, aralarında çok fark yoksa yazılıp çizilen, Asus derim.
    DAC'lara da bak istersen, bu konu biraz yardımcı olabilir belki sana:
    http://forum.donanimhaber.com/m_111016001/tm.htm




  • Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.