Şimdi Ara

Audi A4 (B8) (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
16
Favori
133.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben aracı satalı uzun zaman oldu ama deneyimlerimi yazayım,

    Geçen sene 30 kuruş şehitiçi 26 kuruş civarıda şehirlerarası yakıt tüketiyordu. Aracı ortağıma sattım,sorduğumda son pompa fiyatları ile şehiriçi 40 kuruş civarı şehirler arası ise 32-35 civarı yaktığını söyledi kilometrede.

    Araç bendeyken marş basmama sorunu vardı aradan immo ile ilgilidir diye düşünüyorduk baya zamandıe öyle bir sorunla kaeşılaşmadı ortağım.

    Araba şuanda 90 bin civarlarındadır herhangi bir arızası olmadı daha. Benden sonra diğer bi-xenon ampulünüde değişti o kadar ömrünü tamamlıyor zaten 3-4 senede arızadan sayılmaz yani.



    Arabanın memnun olmadığımız (bendeykende şuan ortağımda iken de) koltuklarının elektrikli olmaması. O kolu çevirmeyi hiç sevmiyordum ben. Halbuki meganedaki gibi manuel ayarlı olsa çok daha kullanışlı olurdu ama yapmamışlar. Bulursanız elektrikli koltuk olanını düşünün. Ortağım da değiştirebilirse orjinal elektrikli ile değiştiririm ve de öne orjinal park sensörü taktırırım diyordu.



    Ses sistemi audi concert var üstünde; Benim şuanki 2015 e250 den bin kat daha iyi bir sistem. 1 adet cd girişi 1 adet sd kart girişi 1 adette aux girişi var bunlarda. Mmi olanlar dvd de okuyor video izleme şansınız var bunda ise yok. Yanlış hatırlamıyorsam 10 ile 15 arasında hoparlör mevcuttu araç üstünde tweeterlar dahil.



    Araca orjinal dışı yapılan tek işlem vardı oda elektrikli bagaj kiti idi. Onu benden önceki sahibi yaptırmıştı güzel çalışıyordu. Halen çalışıyor mu bilmiyorum.



    Aracın bir opsiyon eksiği vardı arka camda perde yoktu o yüzden koyu cam filmi yaptırmıştı benden önceki sahibi.



    Multitronic şanzıman hep 1100 ile 2650 devir arasında gidiyor manuel modda iken. Sport modda devir yükseliyor. Manuel modda göstergeden takip etseniz bile zor anlarsınız vites değiştirdiğini araba sabit devirde hızlanıyor çünkü. Arıza vermez taş gibi şanzıman,ancam s tronic hele hele bakımları aksatılmuş bir s tronic ile ilgili aynıcşeyleri söyleyemeyeceğim. Onda da sorun çıkmıştır çıkmamıştır bir bilgim yok ama multitronic gibi gönül rahatlığı ile tamamen sorunsuz bir şanzıman diyemeyeceğim.



    Bunun dışında mmi alınca emin değilim ama keyless go yani vitesin ordan start stop ta geliyordu. Ama emin değilim araştırın. Bendeki araçta kartı takıp üzerine basıyorduk.



    Müzik sistemi kontrolü ile ile ilgili bir not daha ekleyeyim; Direksiyon üstünden kontrolünün çok kullanışlı olduğunu söyleyemeyeceğim.



    Ben 2011 e90 dan geçmiştim bu arabaya her anlamıyla memnundum. Sadece yukarda yazdığım bazı eksikleri vardı onların çoğuda opsiyonla ilgili.





    Sorularınız olursa bende hatırladığım kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.



    İyi forumlar.




  • Geri kalkışlarda 1-2 sn. Beklemek gerekiyor, multitroniklerde normal mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demirmkn -- 9 Ocak 2017; 20:16:46 >
  • Demirmkn D kullanıcısına yanıt
    Hocam tam anlamıyla anlayamadım biraz daha açarsanız iyi olur.
  • sen de olmasan bu konu mezara girecek. yazıklar olsun bana, hiç ilgilenemedim.
  • Multitronic şanzıman geri kalkışlarda özellikle rampa ise kavrama 1-2 saniye gecikiyor, hatta autohold devrede değilse öndeki araca çarpma riski bile oluyor; bu şanzımanlarda kabul edilir bir şey diye biliyorum. Hiç başınıza gelmedimi? Birde elektrikli bagajı nerede yaptırdınız?
  • Gercekten konu sahibi de olmasa baslık resmen geberik olacak:)
    @augsburg keske tüketimleri kurus olarak değilde litre olarak verseydiniz..Sanırım 8 lt civarı, dogrumudur..
    Ben 2013 B180 benzinliden gecmeyi düsünyorum a4'e.Uzun yolda 6 lt max sehir içinde ise 8 lt civarı tüketiyorum.Eger ki a4 de 10 lt gibi bir tüketim cıkarsa asla düsünmem,dizele gecmeyi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Demirmkn

    Geri kalkışlarda 1-2 sn. Beklemek gerekiyor, multitroniklerde normal mi?


    bu bende de oluyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engin uzun

    Bende A4 B8 2,0 177 ps arastırıyorum ama konu gercekten ilk zamanlarında ki canlılıgını yitirmiş.youtube da falanda test yorum cok fazla yok.Mesela aracta bana göre tercih sebebim olan mmi ile ilgili tam cevaplar bulamadım.Bu mmi aracta sadece kullanım kolalıgımı yoksa ilave özellikler vs de katıyormu? Kattıgı eklentiler bildiğim navigasyon (sonradan acılması gerek, genelde tr haritası yok)ve dvd film izleme..Baska özelliği var mı acaba..
    Tabi birde tüketim mevzuu..Arac (göreceli olarak) biraz pahalı oldugundan mıdır nedir kimse gercek tüketimden bahsetmemiş.Sanırım 8lt leri gecmez..Quattro da olsun hadi 8,5 lt.


    ben yeni aldım. 2014 model. 19 aralık gibi aldım. mmi dan vazgeçtim. sağ tarafımda tuş kalabalığı sevmiyorum. ayrıca ön konsolda dvd izlemek bence gereksiz. navigasyon deseniz hepimiz yandex kullanıyoruz. v.s. sebeplerden tercih etmedim.

    istanbul içi şu anda yol bilgisayarı olarak 7.5 litrelerde seyrediyorum. pompa olarak da 350 TL mazot ile 950 km yol yaptım. sadece şehir içi.. bence gayet makul. hele benim gibi 80 kuruş/km benzinli awd bir araçtan bu araca geçince ilaç gibi geldi.

    ben de öncelikli olarak quattro aradım fakat istediğim özelliklerde bulamadım.




  • Muss@ kullanıcısına yanıt
    Olsun hocam birşey olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD82B0187 -- 10 Ocak 2017; 16:43:7 >
  • Demirmkn D kullanıcısına yanıt
    Evet şimdi anladım dediğinizi, geri vitese takınca bir saniye kadar bekleyip birden atlıyordu ardından. Ama frensen ayağımı hemen çekmediğim için bir sorun teşkil etmiyordu benim için.

    Şu ana kadar tam anlamıyla hatasız bir otomatik şanzımanlı araç kullanmadım. Hepsinin ufakta olsa bir hatası oluyor. Şuan kullandığım 7-gtronic 1. Vitesten 2. Vitese geçerken ve gaza ani yüklendiğimde biraz kararsız kalıyor mesela.
  • engin uzun E kullanıcısına yanıt
    İnanki hocam kullanırken hiç bakmadım litre tüketimine, bir ara bakarım ortağımın arabasına. Ama onunda tam anlamıyla nasıl kullandığını bilmediğim için sadece verileri paylaşmış olurum.
  • Demirmkn D kullanıcısına yanıt
    Ek olarak yazmayı unutmuşum size,yukarki mesajımda da belirtmiştim eski sahibi yaptırmıştı elektrikli bagaj montajını.
  • Eyvallah dostum, dediğin gibi geri kalkışlarda 1 sn. frende beklersen hiç sorun olmuyor, bilgilendirme için teşekkür ediyorum; forumun sana ihtiyacı var...
  • Demirmkn D kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam.
  • Merhaba arkadaslar bende b8 2013 model bir arac buldum 177ps quatro 80.000 km benim amacim kisa sureli kullanmak maks 3 ay sonra satmam gerekecek nakite cevirmem gerekebilir bu nedenle tek derdim istedigim zaman cok oldurmeden az zararla satabilirmiyim?
  • mylmaz M kullanıcısına yanıt
    3 ay için bu aracı almayın bence, o kadar kolay satılmıyor 2.0 motor sonuçta.

    çabuk elden çıkarmak için passat, corolla gibi araçlara bakınız.
  • Teşekkürler yorum için bugün bulduğum araca bakmaya gittim düzgün galerici bulmak imkansız heralde adam ilana sanroof elektrikli deri koltuk yazmiş gittim baktım hiçbiri yok arabada :) ya ilanı copy paste yaparak girmişiz kusura bakmayın dedi koşarak uzaklaştı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mylmaz M kullanıcısına yanıt
    Bana farklı paket arabayı kitledi galericiler. Hiçbirine güvenmiyorum bunların.
  • Bu araç (2013 a4) için mmi plus montajı sordum 7bin ₺ fiyat verdiler, çıkma da olabilir tedarik edip montaj yaptıran var mı? Birde şöför koltuğunu elektrikli ısıtmalı vs. Koltukla değiştiren varmıdır aramızda?
  • Demirmkn D kullanıcısına yanıt
    Hocam bendeyken araba araştırmoştım mmi olayınıda 7bin liea orjinal ürün müydü acaba ? Ben orjinal bulamamıştım o zaman.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.