Şimdi Ara

Audi A4 (B8) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
476
Cevap
16
Favori
132.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Deneyebilirseniz çok sevinirim. Bayağı bir araştırma yaptım nette. Sizin verdiğiniz link ViseeO diye bir cihaz. bunun gibi birçok cihaz var, amazon.com'da satılıyorlar. Aslında bu cihaz mükemmelb bir çözüm görünüyor bluetooth üzerinden müzik dinlemek için ama araçta Audi müzik arayüzü (AMI - Audi Music Interface) girişi olmalıymış. Audi sayfasından konfiguratore baktığımda bunun opsiyonel birşey olduğunu görüyorum. Bu bağlantının olup olmadığınıa bakabilirseniz sevinirim. Bu bağlantı torpido gözünde oluyormuş. Bu cihazla ilgili linklerde aşağıda.. (Bunları buraya yazıoyrum yanlış anlamayın lütfen. Başka bir zaman ihtiyacı olanlarda forumda bu bilgiye ulaşabilir böylece)

    http://www.viseeo.com/ugC_ShowroomItem_Detail.asp?hidShowKindID=3&hidShowTypeID=0&hidShowCatID=0&hidShowID=22

    Amazon'da 85USD. Fiyatıda gayet iyi ama dediğim gibi AMI interface olması lazım.

    http://www.amazon.com/ViseeO-WMA3000A/dp/B00R2HZ1XU/ref=pd_sim_cps_3?ie=UTF8&refRID=16AQQ3VQQ25A2AQ30WN6

    AMI interface olmayanlar için WMA3000B kodlu Aux ve USB'ye giren bir modelide var. Anladığm kadarıyla USB'den enerji alıyor yalnızca, AUX'dan ses veriyor. AMI girişi üzerinden bağlantı yaptığınızda bu sefer kontrol imkanıda oluyor. AUX'da kontrol yok doğal olarak. Daha öncede dediğim gibi benim için telefon üzerinden müzik dinlemek önemli. Çok geziyorum, senede 35.000 km yapıyorum ve arabada bu şekilde vakit geçiyor :)

    Bunun dışında eğer gerçekten bluetooth üzerindne müzik dinleme varsa, konfigurasyonuda aşağıdaki gibi oluyormuş.


    1.First, confirm phone or device is paired with the MMI system in your Audi
    2.Press the "TEL" function button to enter Telephone menu.
    3.Press the "Settings" control button.
    4.Select Bluetooth from the Menu
    5.From BLUETOOTH menu, select "BLUETOOTH audio player" and select "On."
    6.Scroll down and select "Bonded BLUETOOTH devices."
    7.Select your device.
    8.Select "Audio player" from within profile and select "Connect."

    Yine araştırmamda gördüğüm kadarıyla sanki joystick'i olan (Navigasyon hazırlıklı modeller) modellerde bluetooth müzik dinleme default olarak var gibi. Bunuda yine gidip bir araçta deneyeceğim. Yine burada bilgi veririm.
  • spark73 S kullanıcısına yanıt
    Torpidoyu incelememiştim ama en kısa sürede bakıp yazarım buraya. Gerçi olsada olmasada önemli değil bence ses kalitesi düşük olacaktır olsa bile. Bluetooth sonuçta. Telefonunuz iphone değilse androidse sd kartla kullanabilirsiniz mesela track geçebiliyorsunuz o zaman teybin kendisinde çünkü sd kart yuvası.

    Gene ben bakayım bende merak ettim:)
  • Telefonum iPhone ve çoğunlukla internet radyo dinliyorum. Derdim bundan dolayı bluetooth. İtunes'u usb üzerinden taktığımda çalışacaktır. Sanırım iPod olarak algiliyordur. Bu portun olup olmadığına bakarsanız gercekten sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spark73 S kullanıcısına yanıt
    Benimde iphone. Bakarım yarın inş. Haber veririm.
  • 1997 Audi A4 b5 1.9TDI quattro TRde Tek

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-1.9-tdi-quattro-205041223/detay
    Audi A4 (B8)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozdemirv -- 19 Mart 2015; 17:54:12 >
  • spark73 S kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakma unutmuşum bakmayı.
    Bugün baktım yok benim araçta. Araca iyi bir fiyattan alıcı çıktı bende satıcam o yüzden 15 gün sonra 170 bin tl ye quattro en full modelini alacam. Şuanki araçtan 20 bin tl kar etmiş oluyorum :) Onda olur büyük ihtimal o özellik. Doğuşta en fullüne en dolusuna o fiyatı verdi. İyimi sizce fiyat ?
  • Merhaba,

    Şehir dışındaydım yeni gördüm mesajızını. Ben geçen hafta 2 A4 baktım, bayağı doluydu baktıklarım. Elektrikli ısıtmalı deri koltuklar vs. vs.. Sahibinden.com'da bulunanların en doluları. Her ikisinde de bluetooth müzik dinleme yok, hatta USB bile yoktu. Şaşırdım kaldım, ben en azından USB vardır diye düşünüyordum. Ayrıca size bahsettiğim audi music interface'de yoktu her 2 araçta. Sonrasında 2014 yeni bir MMI'Lı araç baktım, USB onda da yoktu. Tam bir hayalkırıklığı oldu, aracın multimedia özellikle önemli benim için. Senede 30-35 bin km yapıyorum, istanbulda saatlerce araç içinde trafikte bekliyorum ve en azından USB'si olsun istiyorum. Mondeo aracımı gecen hafta sattım, şimdi yeni C180 benzinli bakıyorum. Araçlar bayağı dolu, bu hafta almaya çalışacağım. Eğer C180 almayı beceremezsem gidip bir higline Golf alıp bineceğim. Biraz alakasız oldu ama :)

    Sanırım Audi distribütörü Doğuş daha çok kar edebilmek için araçlardan çalabildiği herşeyi çalıyor. Yeni C180'ler inanılmaz dolu araçlar ve içleri çok hoş.
  • Maalesef Audi alma maceram bitti :) Bugün 2014 5.000km'de C180 aldım. Aslında 177bg'lik A4 çok istiyordum ama belirttiğim gibi multimedia özelliklerinin nerdeyse olmaması beni araçtan soğuttu. Cevapların için teşekkürler.
  • spark73 S kullanıcısına yanıt
    Birşey değil hocam.
    Hayırlı olsun yeni aracın. Kazasız belasın kullan.
    Bizim araçlarda dvd,cd,sd kart ve aux var. Bluetooth yalnızca telefon görüşmelerinde kullanılıyor. USB yok. Yeni kasa a4 te gelirmi bilemem.

    Bende araca iyi fiyattan alıcı çıkınca almayı düşünüyordum sıfır quattro en dolusundan ama 190hp lik yeni kasalar gelecek. Onların en dolusundan almayı düşünüyorum gelince.

    Aracını teslim aldın mı ? Teslim aldıysan nasıl araç güzel mi ?

    C180'ler arkadan itiş mi öncen çekişmi ?
    Vede kaç hp ?

    C180 seni üzeceğini sanmıyorum. CDI motor en uzun ömürlü motorlardan biridir.

    Hayırlı olsun tekrardan.
  • Teşekkürler güzel dileklerin için. Aracı bugün teslim aldım ve geldim istanbula. Bursa Mengerlerden aldım, haftaya plaka değişikliği yapacağım. Araç 5.000km'de ve trafiğe çıkalı 5 ay olmuş. Fascination denilen bayağı dolu modellerden. Nerdeyse yok yok benim için.
    1.6 benzinli 156bg model. C serisi arkadan itişli BMW'ler gibi.

    Araç gayet sessiz, ses sistemi Mondeo'dan sonra çok güzel geldi bana.2 USB, SD kart (navigasyon hazır, yalnızca navisgasyon SD kartını almak gerekiyormuş) ve bluetooth özelliği mevut. Ekranının çözünürlüğü güzel. Otomatik vites geçişleri bence güzel, daha önce birkaç gün 3.16 kullanmıstım, çok büyük fark yok bence. Ama zaten genel kanı BMW'deki 8 ileri ZF'nin daha iyi olduğu yönünde.

    Benim ilk premium arabam ve bugünkü izlenimim beni fazlasıyla mutlu edeceği yönünde. Forumun genel bölümünde yeni A4'ün iç resimleri vardı açıkcası ben cok beğenmedim ama tabiki görmek lazım gerçek halini. Türkiyedeki en büyük handikap Doğuş'un boş arabaları millete kakalaması... Umarım yeni modellerde böyle yapmazla diyeceğim ama yeni getirdikleri A3'lerde aynı şekilde :(

    Tekrar teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DHGamer

    Birşey değil hocam.
    Hayırlı olsun yeni aracın. Kazasız belasın kullan.
    Bizim araçlarda dvd,cd,sd kart ve aux var. Bluetooth yalnızca telefon görüşmelerinde kullanılıyor. USB yok. Yeni kasa a4 te gelirmi bilemem.

    Bende araca iyi fiyattan alıcı çıkınca almayı düşünüyordum sıfır quattro en dolusundan ama 190hp lik yeni kasalar gelecek. Onların en dolusundan almayı düşünüyorum gelince.

    Aracını teslim aldın mı ? Teslim aldıysan nasıl araç güzel mi ?

    C180'ler arkadan itiş mi öncen çekişmi ?
    Vede kaç hp ?

    C180 seni üzeceğini sanmıyorum. CDI motor en uzun ömürlü motorlardan biridir.

    Hayırlı olsun tekrardan.

    Ben bluetooth ile gayet de muzik dinleyebiliyorum telefondan MMI Plus ile
  • spark73 S kullanıcısına yanıt
    mesajınızı geç gördüm. yazık olmuş diyelim. MMI plus Audi ile telefondan müzük dinlenebiliyor.
    usb yok ama 2 adet SD kart girişi var. ayrıca 32GB dahili hafıza var. DVD var. film bile izlenebiliyor. daha ne olsun :)
  • e.mutlu kullanıcısına yanıt
    Audi a6 ya geldi usb özelliği. Sanırsam 2016 model a4lerede gelecek yeni kasa ile birlikte.
  • Bir eski bavyeracı olarak bavyeracılara acıyorum. Bu mesajı eksilemişler hemen.
  • e.mutlu kullanıcısına yanıt
    Açıkcası ikinci elde MMI plus'lı fazla araç yoktu benim baktığım zaman, ayrıca olanlarında donanımı çok iyi değildi. MMI Plus'lı araç inceleme şansımda olmadı. 2.0 TDI 177bg cok istmeiştim ama kısmet değilmiş. 3-4 haftadır yeni C180 kullanıyorum bayağı memnunum araçtan. Benim ilk premium aracım ondan dolayı başka bir premiumla karşılaştırma imkanım yok ama hem performans hemde donanım olarak gerçekten beni tatmin eden bir araç. Tabi yakıt dizele göre fazla özellikle şehir dışında. 3 haftada 3.000 km'den fazla yaptım çoğunluğuda şehir dışıydı ve uzun yolda yakıtı benim için iyi ama istanbul içi yüksek.

    Bilgi için teşekkürler,
  • Herkese merhaba,
    Audi a4 1.8t hakkında bilgim yok araştırmalara devam ediyorum. Buradaki Kullanıcıların fikirleri benim için önemli. yeni golf 1.4 TSİ 122 dsg highline siparişi verdim. Ancak golf e zam gelme ihtimali yüksek olduğu için ikinci el piyasasına yöneldim. Ve aklıma a4 geldi. Farklı bir segment olduğunun farkındayım. Ancak piyasadan 3 tane a4 buldum. Bunlardan birisi 1.8tfsi 160hp, diğer ikisi 1.8t 120 hp. Yakıt tüketiminin çok fazla olduğunun farkındayım. Eski bir Civic kullanıcısıyım en fazla 2 ay dayanabildim sonra LPG de nefesimi aldım. Audi a4 Ün arkasında yazan 1.8t ve 1.8 tfsi arasındaki farkı merak ediyorum. Ve LPG bağlantısı yapılabiliyor mu. Bu lpdi dışında prins zavolli vs gibi marka LPG taktıran var mı, Yakıt tüketimi hangi oranda azalır. Tabi karşılaştırma yapılamaz ama daha önce golf kullanıp Audi a4 kullanan ya da fikirlerinize göre Sıfır full paket golf mu 2010-11 a4 mü. Yakıt ve ikinci el ayrıca konfor bakımından yardımcı olabilirmisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ken020 K kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    a4 1.8'ler 120 ve 160 hp olmak üzere iki tip, dışarıdan ayırt edilemez. 2008,2009 ve 2010 modellerde 1.8 T yazar, 2011 ve sonrasında TFSI yazar. Hiçbir fark yoktur.
    Direkt enjeksiyonlu motorlu olduklarından lpg'ye uyumlu değiller ancak değişik pahalı sistemler mevcut sanırım tabii 6-7 bin tl gibi fiyatları var.
    Yakıt tüketimi tahminimce civic gibi veya bir tık daha fazla olacaktır, golf daha ekonomik olacağı kesin ancak çok yol yapılmıyorsa sorun olmamalı.
    Bana sorarsanız a4 derim ancak sıfır golf de çok güzel bir seçenek. Uzun süre kullanacaksanız golf mantıklı ancak kısa süre kullanıp satılacaksa a4 de mantıklı.

    çok fazla tecrübem yok bu arada a4 ile, ben de henüz 3 hafta önce aldım. hayırlısı olsun:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 2 Mayıs 2015; 23:59:14 >
  • Muss@ kullanıcısına yanıt
    Ekledim seni kullanıcıkara hocam.

    Bu arada senin araç kaç model kaç hp ?

    Benim 12 Model 177hp Multitronik 2.0 TDI

    Benzinli nasıl ? Gidişi, çekişi ?

    Ben benzinli a4 kullanmadım a5 kullanmıştım direksiyondan vites arttırılanlardan. İyiydi o. Sanırım a4 te aynı motordur.

    Senin araç önden çekiş mi quattro mu ?

    Önceki aracın neydi hocam senin ? Ona göre iyi mi ?
    Bende 320d vardı. İyiki a4 ü almışız diyorum. Öyle teknolojiden mahrum bir araba görmedim. Yol tutuşu desen virajlarda savuruyordu. Çok berbattı. Birdaha Raba alırsam büyük ihtimal quattro a6 alırım. Audinin 4 çekerini merak ediyorum :)

    Ve son sorum hocam kusura bakma çok soru sordum. Aracı alacak olanlar konuyu okuyup bilgi sahibi olsun diye :)

    Son sorum : km'de kaç krş yakıyor ? Benimki 30 kuruş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DHGamer

    Ekledim seni kullanıcıkara hocam.

    Bu arada senin araç kaç model kaç hp ?

    Benim 12 Model 177hp Multitronik 2.0 TDI

    Benzinli nasıl ? Gidişi, çekişi ?

    Ben benzinli a4 kullanmadım a5 kullanmıştım direksiyondan vites arttırılanlardan. İyiydi o. Sanırım a4 te aynı motordur.

    Senin araç önden çekiş mi quattro mu ?

    Önceki aracın neydi hocam senin ? Ona göre iyi mi ?
    Bende 320d vardı. İyiki a4 ü almışız diyorum. Öyle teknolojiden mahrum bir araba görmedim. Yol tutuşu desen virajlarda savuruyordu. Çok berbattı. Birdaha Raba alırsam büyük ihtimal quattro a6 alırım. Audinin 4 çekerini merak ediyorum :)

    Ve son sorum hocam kusura bakma çok soru sordum. Aracı alacak olanlar konuyu okuyup bilgi sahibi olsun diye :)

    Son sorum : km'de kaç krş yakıyor ? Benimki 30 kuruş.

    Merhaba,

    Öncelikle sizin aracınız da hayırlı olsun, dizeller epey az yakıyor ve iyi kaçıyor. fakat 320d daha iyi gidiyordu sanırım? önden çekiş audi arkadan itiş bmw'den daha mı iyi yol tutuş olarak? sizin 320d kaç modeldi?

    Neyse sorularınıza geleyim;

    Aracım imzamda yazıyor aslında, aldığım araç 2011 A4 2.0 TFSI S line Quattro S-tronic. Bundan önce 11.5 sene Toyota Avensis 1.6 kullandım, hala daha duruyor fakat satılık:)
    Avensis'e göre kıyaslanacak tek noktası genişliği konforu ve de uzun ömürlülüğü olabilir, onun dışında özellikle yol tutuş ve performans olarak inanılmaz fark var:)

    Araç 211 hp ve 4 çeker, araba tabiri caizse uçuyor:) Tabii yıllardır 110 hp araca binmenin de etkisi var fakat performansı inanılmaz gerçekten. Yol tutuşu da ayrı bir şey zaten, araç s line olduğu için daha da iyi tutunuyor yola arabayı yoldan çıkarmak epey zor yani. virajlarda gaza abanınca sanki rayda gider gibi hızlanıyor:)

    Gelelim yakıta; genel olarak sakin kullanırım ancak arada bir aracın tüm gücüne de bakıyorum. Misal dün istanbul içi 2.5 saat kullandım, ortalama hız 20km/h, tüketim de ort. 11,6 lt/100km yani 55 kuruş gibi.
    genel olarak şehir dışı seri kullanımda 9 lt, istanbul içi ortalama 10-12 lt arası yakıyor.
    Önceki aracım 1.6 110 hp ve 340 kilo daha hafif olmasına rağmen A4 ondan %33 fazla yakıyor, bence kabul edilebilir:)

    Henüz çok bilgili ve tecrübeli değilim ancak yavaş yavaş alışmaya ve öğrenmeye başlıyoruz. Kısa süre içinde de araca stage 1 yazılım yaptıracam daha da keyifli olacak:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 3 Mayıs 2015; 14:55:58 >
  • Muss@ kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgi için teşekkürler. Senin araç benimkinden seridir kesin.

    BMW 11 modeldi. Tek avantajı 7 beygir daha büyüktü motoru. A4 yola yapışıyor o savuruyordu virajda. Hafif olduğu içinde olabilirde şirket aracı 1.6 megane bile iyiydi ondan o derece kötüydu yol tutuşu.

    Şanzıman 2 kere arıza yapmıştı 22000+22000 44 bin lira masraf ettim ona :)

    Hasarsızdı araba ama sorun çıkarmıltı nedense şanzımanda. Toplanmış olsa anlarımda :)

    Hayırlı olsun hocam aracın :) dememiştim :)

    Ben ocağın başında aldım 3 aylık aracım. Memnunum iyiki almışım diyorum. Bizde birde 14 model x5 var 3 serisi gibi değil o . Demekki bmw nin 3 serileri sıkıntılı dedim ben :)

    Araca yazılım yaptıracaksan vag com gibi özllikleride açtır. Youtubea vag com audi yaz çıkıyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD82B0187 -- 3 Mayıs 2015; 17:35:22 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.