Şimdi Ara

Audi A3 1.5 TFSI Uzun Yol Yakıt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun yol yakıt verisi paylaşalım. Aracım 2018 model sportback 1.5 TFSI COD.

Ankara - Eskişehir - Bursa mudanya- Balıkesir - Bozcaada (90 km ada trafiği)-Çanakkale- Bandırma- Mudanya- Eskişehir- Ankara.

1543 km yol yapıldı (90 km adada yapıldı.). 3 kişi full bagaj. Lastikler 36 bar. 17 inç jantlar.

Hız 100*200km/h arası değişken kullanıldı çoğunluğu 130 km/h. tüm yolculuk klima açık.

Fişleri topladığımda 810 tl gibi bir ücret ödemişim yakıta. Yaklaşık 103 litre benzin tüketmişim.

Tüm yolculuk 6.7 lt / 100 km gibi bir ortalamaya denk gelmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 19 Temmuz 2021; 2:46:58 >

• Ortalama hiziniz ne kadar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bir sorum olacak 1.5tsi passat nasil a3 den az yakıyor bilgisi olan var mi ? Uzun yolda millet 4 4.5 l ile geziyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • talhadogdu T kullanıcısına yanıt

Bakmadım dediğim gibi yol bilgisayarını sıfırlamamışım bir de gidiş dönüş olduğundan ortalama hızı kestirmem mümkün değil. Bölünmüş yollarda 130 otoyol 180-200 gidiş geliş yollar ve şehir içlerinde yavaşladım. Sürüş bu tarzdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: road35

Benim bir sorum olacak 1.5tsi passat nasil a3 den az yakıyor bilgisi olan var mi ? Uzun yolda millet 4 4.5 l ile geziyor

Klima kapalı 90-110 hızlarda kullanılırsa o rakamlar yakalanır ancak. 4 litre pek mümkün değil ama 4,5 gayet olağan hız sınırları içinde kullanılınca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 19 Temmuz 2021; 2:50:24 >
  • road35 R kullanıcısına yanıt

Bende de 2020 1.5 tfsi a3 var. o degerler icin cevreyolunda 90-100le klima kapali gidiyor millet delirmis. Ha o zaman 4.5 5 inanilmaz rahat yakalaniyor araba cok guclu o hizlarda rolantide gibi gidiyor neredeyse. Ama yol biter mi oyle ya. Ben arabadan keyif ala ala kullaniyorum sport mod genelde aciktir, ara hizlanmalar ve kalkislarda asla kacinmam firsat varsa seri kullanirim vs vs basiyorum yani hiz sinirlari dahilinde hic yakit dusunmeden. Sehirici cok rahat 8-9 lt buluyor sehirdisi 6.5 litre 130dan asagi dusmem. 120-130 araliginda ise 5.5-6 lt yakiyor. Kasarak kullanirsaniz bu degerler duser tabi de dunyaya bir kere geliyoruz butce varsa keyif almaya bakin.

• Bende de 2017 F20 var 118i yazılımlı 180 hp civarı.Bende az yaksın diye kasmadan ancak sıkıştırmadan kullanıyorum 120-150 arası 6.0 -6.5 arası yakıyor.18 inç jant ve lastik ebatları olmasına rağmen.Gayet iyi değerler.Bunun içinde bazen 200 üstü denemelerde var. 1150 km nin ortalaması benim buydu bu yaz.

4.5 lt ler anca 90-100 sürekli sabit giderek elde edilebilir ancak 2 litre az yakacağım diye o kadar yavaş gidilmez benim düşünceme göre.

1.5 tsi ünite gayet makul yakıt yakmış.Güzel motor.Ben beğeniyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

1.4 tsi act passat kullaniyorum, o tuketim ancak 90 ile sabit gidilerek elde edilebilir hocam. Ben Passat ile uzun yolda 120 ile gittigimde 5.5-6 litre civari, 140-150 arasi gittigimde 7-7.5 litre civarinda tuketmekteyim

Ayni zamanda 1.6 ehdi 308 kullaniyorum, 120 ile gittigimde 4.5-5 litre civari, 140-150 arasi gittigimde 6 litre civarinda tuketmekteyim

Millet araba alırken 20-30-50 veriyor ama yakıta gelince yarım litre az yaksın, 1 litre az yaksın. Aynı araçtan bende de var, 2020 sport paket.

Şehir içi yakıt ortalamam 10-14 litre arası. Çünkü ortalama hız 6 km.

Şehir dışı Yalova-Salda geldim, izmir otobanı 160-200 arası 7 litre ortalama. 5 kişi bagaj çakılıydı.

Salda-Olimpos arası 6 litre ortalamayla geldim.

Tüm verilerde klima sürekli açık, auto modda araç.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.