Şimdi Ara

Atomun yapısının çok boş olduğu ve bu boşluğun bizim kullanabilmemiz için bırakıldığını düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Atomun yapısının çok boş olduğu ve bu boşluğun bizim kullanabilmemiz için bırakıldığını düşünüyorum. Çünkü bu boşluklar kullanılarak maddeler şıkıştırılabilirler gibime geliyor. Yani bilgisayrda büyük bir dosyanın daha az yer kaplaması için sıkıştırmak ya da havayı tüplere sıkıştırmak gibi. Bu sayede çok büyük güçler depolanabilir. Sizce bu mümkün olabilir mi? Maddelerin ağrlığı değişmeden boyutları azalıcak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunun için elektronun atom çekirdeği üzerine çökmesi gerek, bu ise çok yüksek kuvvet isteyen bir işlem, nötron yıldızlarında bu ara boşluklar kapanır örneğin.
    Buna gelmeden önce transistörün boyutlarını küçültme yolunda epey yolumuz var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark_Knife

Atomun yapısının çok boş olduğu ve bu boşluğun bizim kullanabilmemiz için bırakıldığını düşünüyorum. Çünkü bu boşluklar kullanılarak maddeler şıkıştırılabilirler gibime geliyor. Yani bilgisayrda büyük bir dosyanın daha az yer kaplaması için sıkıştırmak ya da havayı tüplere sıkıştırmak gibi. Bu sayede çok büyük güçler depolanabilir. Sizce bu mümkün olabilir mi? Maddelerin ağrlığı değişmeden boyutları azalıcak.

Bu dediğin arkadaşında açıkladığı gibi nötron yıldızlarının oluşumu ve çalışma prensibinde söz konusu. Ve o işlemin olması için muazzam bir güç gerekli ayrıca o kadar çok sıkıştırılmış atom çekirdeğinin bir arada olması ve bir madde oluşturması uzay zamanda bükülmelere yol açacağından ufak model bir karadelik hüvüyetinde olacaklardır. Ondan sonra maddenin nasıl davranacağını kontrol edemezsin. Kısacası asla denenemeyecek denense bile insanlıktan uzak bir yerden denenecek bir olaydır diye düşünüyorum.

• Kütlesi değişmese bile yoğunluk değişir. Gemi gibi düşün sen bir yük gemisini sıkıştırıp bir metal yığını haline getirsen yüzer mi? Yüzmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -S2K- -- 5 Haziran 2015; 12:52:17 >
  • O bosluklar dalga fonksiyonlarinin ortusmesini ve molekuler orbitalleri olusturmasini saglamak icin var. Sayisiz bilesigin olusmasini bu bosluklar sagliyor, bizim bu bosluklari kullanmamiza gerek yok zaten atomik orbital etkilesimleri sayesinde atomlarin dalga fonksiyonlari bu bosluklari kullaniyor.
  • O boşluklar aslında bildiğimiz anlamda boşluk değiller. Parçacıklar arası etkileşimlerin gerçekleşebilmesi, enerjinin dalgalar halinde yayılması o boşluklara bağlı. Nasıl ki buharı çok sıkıştırırsan su elde edersin, atomu da çok fazla sıkıştırmak çok büyük enerji gerektirir ve uzayda kütlenin dağılım dengesi çok dar bir alanda da olsa bozulur.
  • Bütün mesajlar çok güzel özetlemiş, bir şey yazmaya gerek kalmamış

Atomun faaliyetlerini dalgalarını vs gerçekleştirebilmesi için o boşluklara ihtiyacı vardır. Boşlukları kapatıp atomu aynı şekilde kullanmaya devam etmek imkansız diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NedenAllahım

Bütün mesajlar çok güzel özetlemiş, bir şey yazmaya gerek kalmamış

Atomun faaliyetlerini dalgalarını vs gerçekleştirebilmesi için o boşluklara ihtiyacı vardır. Boşlukları kapatıp atomu aynı şekilde kullanmaya devam etmek imkansız diye düşünüyorum.

Enim düşüncem atom sıkıştırıp az yer kaplatmak, gerektiğinde kullanmak üzere eski haline getirmekti.

• Oo bizim dariusçu velet meğer atomu parçalamış da haberimiz yok. Naptın la ultiyle TheQ mi attın atoma ?

• quote:

Orijinalden alıntı: U Mad BRO

Oo bizim dariusçu velet meğer atomu parçalamış da haberimiz yok. Naptın la ultiyle TheQ mi attın atoma ?

Konunun içine sıçmışsın . Troll , asıl sen burda ne arıyorsun?

• Hmm sıkıştırma kavramını biraz fazla somut anlamışın bence. Yani atom çamaşır sepeti gibi değil, sıkıştırmak=hacim küçültme.bu atom için geçerli değil. Ki zaten onlar boşluk da değil :D dışarıdan öyle görünüyor :D. Senin dediğini yapmak için ise atoma uygun bir frekansta titreşim, rezonans / vibrasyon verilirse gerçekleşebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak şimdi qnq darius e si ile önce etrafındaki atomları çeker sonra ulti ile hepsini TheQ bir atom boyutuna sıkıstırır. Atomlar buna dayanamaz çünkü darinin ultisi gerçek hasar vuruyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mucgs

Hmm sıkıştırma kavramını biraz fazla somut anlamışın bence. Yani atom çamaşır sepeti gibi değil, sıkıştırmak=hacim küçültme.bu atom için geçerli değil. Ki zaten onlar boşluk da değil :D dışarıdan öyle görünüyor :D. Senin dediğini yapmak için ise atoma uygun bir frekansta titreşim, rezonans / vibrasyon verilirse gerçekleşebilir.

Nasıl yani ?

Ben hayalimde mesela bir arabayı bu boşluklar sıkıştırılarak bir top haline getirmeyi planladım. Haliyle araba kullanılamaz hale gelicek belkide atomların fiziği değişecek ama taşıma işlemi bittiğinde eski haline dönecek.

• Ciddi cevap da verilmiyor velete eksilemis hemen , gelme ulan bir daha lol formuna , anla istenmiyorsun . daha bu gün lol genel bitmiştir diye konu açıyorsun , daha trollügün t sini öğrenmemissin , sonra gelip burada filozof kesiliyorsun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U Mad BRO -- 10 Haziran 2015; 23:59:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.