Şimdi Ara

Atomlar nasıl canlı bir varlık oluşturuyor? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
291
Cevap
1
Favori
12.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aslında soru ve sorun net ve açık. irade sahibi olan insanların bin tanesi bile bir araya gelirken bir düzen oluşturabilmeleri için akıl, irade, organizasyon gerekli.

mesela bir devletin mahkemesi, adliyesi, askeriyesi, milli eğitimi, savunma sanayisi, dış ticareti, maliyesi vs kurumları ve bu kurumları idare eden de nitelikli şahsiyetleri var.

organizmada neler var.

binlerce ayrı fonksiyonları eda eden hücreler, organlar, sistemler var.

soru 1- organizmada bu görev paylaşımı nasıl olmuştur ?

soru 2- organizmadaki bütün birimler görevlerini nerden öğrenmişlerdir ?

düşünmek için örnek: arı nın balı, ineğin sütü ...

aslında sığ olan düşünce kendi hayatında saçma olarak kabul edilen bir düşünceyi bilim adına savunmaktır. hiç bir cinayet tesadüfe, rastgeleye verilmez. mutlaka ardındaki esrar perdesi aralanır.

ancak canlılardaki müthiş kompleks yapıyı mutasyonun rastgele müdahalesine vermek sığ düşüncenin daniskasıdır. (bu sözler really arkadaşımıza ithaf olunur. diğer samimi arkadaşlarımız lütfen üzerine almasın )

• yeryüzündeki bütün canlıları tesadüfler ve rastgeleler ile açıklamak akla / mantığa / bilime uygun olmasa gerektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Ben bu deep impact denen şahsa mesafe koyduğum için uzun süredir gerginlik çıkmasın diyerek terbiyemi takınıp siz diye hitap ediyorum. Maksat tartışmalar en azından saygılı bir havada istiyorum. Bu da onunla aramızdaki medeniyet ve seviye farkını gösteriyor. Kimse kimseye kafasına göre hitap edemez. ben de kafama göre insanlara "ulan" diye hitap edeyim, kimsenin zoruna gitmersin. İnsan tanımadığı bir insana mesafe koymamış olabilir. Oysa mesafeli durulan bir insana "siz" diye hitap etmek saygı ve medeniyetin gereğidir.

Deep impact denen şahsa "evrim" diyorum hala canlıların kompleksliğinden bahsediyor. Birkaç paragrafa sığacak nükleotid diziliminden ibaret bir canlıdan günümüzdeki karmaşklığına ulaştı, sonrasını kare kare izliyoruz zaten. Böyle bir ilkel canlının olasılıklar dahilinde gezegenimizde oluşması muhtemeldir.

İkinizi de takip ediyorum. Medeni bir insan bir kazadan sonra en azından "geçmiş olsun" der. Medeni insan karşısındakini cahillikle suçlamaz. Ayrıca yukarıdaki ifadeleriniz de ne kadar medeni (!) olduğunuzu göstermektedir. Lütfen ortamı germeyiniz.

• Hücre deyip geçtiğimiz şey aslında çok ama çok kompleks yapıdadır.
    Hücre, canlının canlılık özelliklerini taşıyan en küçük parçasıdır.
    Madem öyle, bakalım hücre nelerden oluşuyor:

Hücre zarı
    endoplazmik retikulum
    mitokondri
    lizozom
    ribozom
    golgi aygıtı
    plastitler
    pronoplast
    koful
    Çekirdek

Herbirinin de kendi içinde ne kadar karmaşık yapıda işler gördüğünü de hesaba katacak olursak, karşımızda ne olduğunu daha iyi anlayabiliriz.
    Bunların hepsinden birer tane alsak, birbirine bile monte edemeyiz. Kaldı ki bunlar doğada kendi kendine oluşsun, yerli yerine otursun, eş güdümlü çalışmaya başlasın..
  • dellci
  • quote:

Orjinalden alıntı: fallen_angel17

Evet bazi bilim adamlari hamamboceklerinin bizden daha ustun oldugunu soyluyorlar, radyasyona, acliga, baslarinin kopmasina karsi dayanabilmeleri
    nedeniyle. Yani onlar bizden daha (!)kusursuz veya mukemmel ama allah askina insanlik olarak diger canlilarla aramizda bariz bi fark yok mu? Yoksa bilim herseyi mi goreceli hale getirdi?

Dünyada şu anki türler hariç yaşayan tüm türler ara geçiş türleridir. Şu anki türler sanırım bitiş türleri olacak.

Ben senin sıkıntını anlamıyorum, mutlaka bir farkımız mı olmalı diğer türlerden? Bizim de diğer canlılar gibi evrimsel süreç sonucu oluşan bir organizma olmamız aşağılayıcı bir şey mi? Kusursuzluk ve mükemmellik biraz belirsiz kavramlar. Niye kendimizi diğer canlılardan ayrı tutmamız gerektiğini anlamıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

aslında soru ve sorun net ve açık. irade sahibi olan insanların bin tanesi bile bir araya gelirken bir düzen oluşturabilmeleri için akıl, irade, organizasyon gerekli.

mesela bir devletin mahkemesi, adliyesi, askeriyesi, milli eğitimi, savunma sanayisi, dış ticareti, maliyesi vs kurumları ve bu kurumları idare eden de nitelikli şahsiyetleri var.

organizmada neler var.

binlerce ayrı fonksiyonları eda eden hücreler, organlar, sistemler var.

düşünmek için örnek: arı nın balı, ineğin sütü ...

aslında sığ olan düşünce kendi hayatında saçma olarak kabul edilen bir düşünceyi bilim adına savunmaktır. hiç bir cinayet tesadüfe, rastgeleye verilmez. mutlaka ardındaki esrar perdesi aralanır.

ancak canlılardaki müthiş kompleks yapıyı mutasyonun rastgele müdahalesine vermek sığ düşüncenin daniskasıdır. (bu sözler really arkadaşımıza ithaf olunur. diğer samimi arkadaşlarımız lütfen üzerine almasın )

Bilimsel konularda benzetmelerle konuşmayı sevmem ama, hiç bir cinayet vakasında da "doğal sebepler" faktörü gözardı edilmez.

Aslında o sözlerin muhatabı ben değilim, muhatapları bilim dünyası ve biyologlar. O onların sığlıkları.

• quote:

Orjinalden alıntı: Really

Bilimsel konularda benzetmelerle konuşmayı sevmem ama, hiç bir cinayet vakasında da "doğal sebepler" faktörü gözardı edilmez.

doğal sebeplerin olduğu ölümler "cinayet" olarak isimlendirilmez sanırım ...
  • quote:

quote:

doğal sebeplerin olduğu ölümler "cinayet" olarak isimlendirilmez sanırım ...

Tartışmaya hiçbir katkısı olmayan küçük "hata bulma"lar dışında başka söyleyeceğin birşey var mı?

Sen her cinayet vakası sonuna kadar araştırılır, hiç bir olay şansa bırakılmaz dedin ya, ben de ölümün doğal sebeplerden kaynaklanma olasılığını ileri attım. İstersen cinayet olayından devam edelim?

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Katılmıyorum, vicdan işi olmayan ve tüm insanların inanması gereken mutlak gerçek iddiası ile ortaya çıkan bir düşünce sisteminin düşünce özgürlüğüne saygısı olamaz ve modern dünyada bu yüzden yeri yoktur. İşte bu özelliği yüzünden dünyada islamiyet dışlanmakta ve saygı görmemektedir.

Din hakkında ne kadarda cahil olduğunun göstergesi !

İnsanlar bu dinle şereflendiler büyük devletler kurdular ve insanlığa huzur geldi..

dini tahrip edip kendi çıkarlarına göre kullananları örnek alıp dinde olmayanları ona isnat etmen tamamen din hakkındaki senin cahilliğinden kaynaklanıyor..

Yahudiler değilmiydi peygamber zamanında medine de yaşayan ?

müslüman değildiler ama yanyana yaşıyordular ? farklı düşünüyordular ama yanyanaydılar ?

lütfen zehirini içine akıt insanların akıllarını karıştırma

• quote:

Tartışmaya hiçbir katkısı olmayan küçük "hata bulma"lar dışında başka söyleyeceğin birşey var mı?

bu sorulara cevap vermek ile devam edebilirsin mesela ...

not: bu arada başkalarının inançlarına bilgisizliklerinden dolayı hakaret edenleri de kınıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dellci

Hücre deyip geçtiğimiz şey aslında çok ama çok kompleks yapıdadır.

Hücre zarı
    endoplazmik retikulum
    mitokondri
    lizozom
    ribozom
    golgi aygıtı
    plastitler
    pronoplast
    koful
    Çekirdek

Herbirinin de kendi içinde ne kadar karmaşık yapıda işler gördüğünü de hesaba katacak olursak, karşımızda ne olduğunu daha iyi anlayabiliriz.
    Bunların hepsinden birer tane alsak, birbirine bile monte edemeyiz. Kaldı ki bunlar doğada kendi kendine oluşsun, yerli yerine otursun, eş güdümlü çalışmaya başlasın..

Virüs:
    Protein kılıf
    RNA veya DNA

Prion:
    Protein parçacığı

• quote:

quote:

Evet bazi bilim adamlari hamamboceklerinin bizden daha ustun oldugunu soyluyorlar, radyasyona, acliga, baslarinin kopmasina karsi dayanabilmeleri
    nedeniyle. Yani onlar bizden daha (!)kusursuz veya mukemmel ama allah askina insanlik olarak diger canlilarla aramizda bariz bi fark yok mu? Yoksa bilim herseyi mi goreceli hale getirdi?

Dünyada şu anki türler hariç yaşayan tüm türler ara geçiş türleridir. Şu anki türler sanırım bitiş türleri olacak.

Ben senin sıkıntını anlamıyorum, mutlaka bir farkımız mı olmalı diğer türlerden?

Sence bir farkimiz yok mu? Eger yok dersen diyecek birseyim kalmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Target Human

quote:

Orjinalden alıntı: Dellci

Hücre deyip geçtiğimiz şey aslında çok ama çok kompleks yapıdadır.

Hücre zarı
    endoplazmik retikulum
    mitokondri
    lizozom
    ribozom
    golgi aygıtı
    plastitler
    pronoplast
    koful
    Çekirdek

Virüs:
    Protein kılıf
    RNA veya DNA

Prion:
    Protein parçacığı

protein parçacığı nelerden oluşur?

• quote:

quote:

Ben senin sıkıntını anlamıyorum, mutlaka bir farkımız mı olmalı diğer türlerden? Bizim de diğer canlılar gibi evrimsel süreç sonucu oluşan bir organizma olmamız aşağılayıcı bir şey mi? Kusursuzluk ve mükemmellik biraz belirsiz kavramlar. Niye kendimizi diğer canlılardan ayrı tutmamız gerektiğini anlamıyorum.

ayrı değiliz zaten hepimiz aynıyız,tüm canlılar,cansızlar vs. topumuz atomdan müteşekkiliz.

atom olupda,atomlar nasıl canlı bir varlık oluşturuyor diyen atomlardan müteşekkil yerimizin sorunu ne onu anlayamadım ben?

parçacıklarımın ,parçacıklarını sorguluyor hale evrilmesi ile,
    katı halden su hale sonra gaz hale vs. dönüşümü bir tutan bakışla aramızdaki farklılığı doğuran hangi parçacıklardaki farklı kombinasyon yada sıçrama olmuşki,
    sen ve ben aynı fikirde değiliz?

• quote:

bu dünya evrimin atma-tutma dünyası, onu anlıyoruz evrimden. hepimiz kör tesadüflerin eseri oluşmuş birer "cisimiz". ne mazimiz var ne de istikbalimiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: driver

ayrı değiliz zaten hepimiz aynıyız,tüm canlılar,cansızlar vs. topumuz atomdan müteşekkiliz.

atom olupda,atomlar nasıl canlı bir varlık oluşturuyor diyen atomlardan müteşekkil yerimizin sorunu ne onu anlayamadım ben?

katı halden su hale sonra gaz hale vs. dönüşümü bir tutan bakışla aramızdaki farklılığı doğuran hangi parçacıklardaki farklı kombinasyon yada sıçrama olmuşki,

• Virüslerin canlı olup olmadığı anlaşılamamıştır.
    Çünkü virüsler sadece proteinden çeperi olan ve bunun içinde dna veya rna yüzen deniz mayını gibi birşeydir.
    Deniz mayınlarını gözünüzde canlandırın. Yuvarlaktır ve her yerinde kırılgan çubuklara sahiptir. Gemi o çubuklara dokunarak kırdığında mayının içindeki patlayıcı yüzeye çıkarak geminin batmasına sebep olur.
    Virüs de aynı böyledir. Canlı hücreler ile bir şekilde temas gerçekleştiğinde virüsün içindeki dna veya rna hücreye geçerek hücrenin virüs üretmesini sağlar.
    Canlı hücreler olmadan virüs bir hiçtir, aktif değildir.
    Canlı hücreler olsa dahi virüs aktif değildir, herşeyi yapan yine canlı olan hücredir.
  • quote:

quote:

Bu soruya pandorina ve volvoksu inceleyerek kendin cevap verebilirsin. Hem öğrenmiş olursun.

quote:

bu sorulara cevap vermek ile devam edebilirsin mesela ...

DNA'larında yazılı.

quote:

quote:

quote:

Ben senin sıkıntını anlamıyorum, mutlaka bir farkımız mı olmalı diğer türlerden?

Sence bir farkimiz yok mu? Eger yok dersen diyecek birseyim kalmaz.

Ne farkımız olduğunu düşünmem gerekiyor? Çok gizemlisin yahu.

quote:

Orjinalden alıntı: driver

Seni Allah yarattığı için olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Really -- 6 Mayıs 2007; 12:27:21 >

• @Really

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.