Şimdi Ara

Atomlar nasıl canlı bir varlık oluşturuyor? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
291
Cevap
1
Favori
12.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çünkü teist yaratılışçı mantığı o şekilde. Tüm canlıların evrimleşme süreci sonucu değil de ayrı ayrı yaratıldığını savunurken doğal süreçlerin nasıl gerçekleştiğinden bahsetmiyorlar. Mesela "aslan" türünün ilk örneği yaratılırken moleküllerin doğal hareketlerin dışında hangi kuvvetlerin etkisi ile o şekilde bir araya geldiğinden bahsetmiyorlar daha doğrusu açıklayamıyorlar.

Mesela piyangoda büyük ikramiye milyonlarca kişi arasından birine çıksın. Bu kişinin de paraya çok ihtiyacı olsun ve çekilişten önce tanrıya dua etmiş olsun. Şimdi bu insan elbette bu işin "tanrının taktiri" olduğunu düşünecektir, bunda bir engel yok. Oysa çekiliş toplarının nasıl kürelere konduğu ve kürelerin nasıl döndüğü biliniyor. İşte evrime karşı yaratılış savunulurken bunun tam tersi bir durum söz konusu. Yaratılışa göre bir aslan yaratılırken moleküllerin doğal hareketleri ve doğal süreçler yoktur. Tanrının iradesi ve bilgisi ile "bir şekilde (!)" o halde toplanmışlardır. Belki eksik ifade kullandım. Yani "yaratılışçı" mantığından bahsediyorum.

• Mesele de o ya. Yaratılışta dediğiniz doğal süreçler dizisi yok ki onlardan bahsetsin. Aslan yaratılırken bir el alıp o molekülü bu noktaya, diğerini şu noktaya koyup sonunda aslanı oluşturmuş değil bize göre. Bizim inandığımız İlah, "ol, der olur". Doğa kanunları diye tabir edilen kanunlara Allah tabi değil, o kanunlar Allah'a tabidir bizim için. Ve madde de aynı şekilde O'na tabidir. Dolayısıyla o aslanı oluşturan maddeler acaba nasıl bir araya gelmiş diye düşünmeye gerek yok. Çünkü birden yaratılmıştır, bize göre. Bunun bilimsel kanıtını elbette gösteremeyiz. Ama böyle olmadığının da kanıtını siz gösteremezsiniz.
  • Tamam işte benim "cart diye" oluşum dediğim bu.
  • kaotika, peki bu aslanın oluşum süreci esnasında yaşanan tüm olayların bir irade dışı tesadüfler silsilesi mi yoksa bir irade dahilinde zaman içresine yayılmış bir planlı oluşum mu olduğuna nasıl karar vereceğiz? daha doğrusu, kendi doğrumuzu bulmak için kıstasımız ne olacak? iş dönüp dolaşıp burda düğümleniyor.

bu, kafa karıştırıcı bir mesele. neyin nasıl yürüdüğünü öğrenmek ve detaylarına inebiliyor olmak bizi tanrıya mı götürmeli, yoksa tam tersi "işte işleyiş mantığı bu" diyerek tanrıdan uzaklaştırmalı mı?

bana kalırsa, tanrı istisnai durumlar haricinde zaten asla bir şeyi "sebepsiz" olarak yaratmıyor. yani bir sebebe bağlıyor bir süreç yaşatarak olayı ortaya çıkartıyor. hal böyleyken neden canlıların oluşum ve gelişimlerini eskiye nazaran daha detaylı bilebiliyor olmamız bizi tanrıdan uzaklaştırsın?

plakların yırtılarak koroner damarları tıkaması sonucunda yaşanan miyokard infaktüs sonucu gerçekleşen ölümün sebebine bakarak "vay be, demek bu yüzden ölüm gerçekleşiyormuş. demek ki bir tanrı yokmuş. hem bir tanrı olsaydı, bunun bir önlemini alırdı. bir plağın kopup damarı tıkaması sonucu ölüm gerçekleşiyorsa burada acemice bir şeyler var, demek ki burada bir tanrı kavramı sözkonusu değil" demek mantıklı mı? bu mantıklı değilse o zaman yaşam ve ölümün müsebbibi hakkında neyin mantıklı olup neyin olmadığına nasıl karar vereceğiz?

tanrının bir takım oluşumların içindemi yoksa dışındamı olduğuna nasıl karar vereceğiz, bundan emin olmak için hangi kıstaslara uyacağız? nedir bizi tanrıya götürecek yada tanrıdan uzaklaştıracak olan "ölçü"

• Madem konu gene evrime geldi, benim de bir sorum var.

Muhtemelen onlarca kez soruldu ve cevaplandi ama ben tatmin edici bir cevap istiyorum
    bu kez.
    Evrimin milyonlarca yilda gerceklestigi goz onune alinirsa, sayisiz ara gecis formu fosili
    bulunmus gerekmez miydi? Ya da bulundu da gizleniyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paranoid_andr0id -- 5 Mayıs 2007; 1:45:49 >
  • @fallen_angel17

şöyle bir liste yapmış wikipediacılar:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_transitional_fossils

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 5 Mayıs 2007; 1:51:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dellci

quote:

Orjinalden alıntı: dasdasq

http://www.harunyahya.org/evrim/hy_materyalizmin_cokusu/m_cokusu1.html

alıntıyı belirtelim. referans önemlidir.

Alıntı yaptığım yer :http://www.bilimarastirmavakfi.org/evrim/evrimmolekul.html

Ayrıca benim için kimin yazdığı önemli değil, ne yazdığı önemlidir.
    Sen de konuyla ilgili birşeyler yazsaydın keşke..

iyi işte esas kaynağı sen de öğrenmiş oldun.
    ayrıca kimin yazdığı bazen önemlidir.
    tanıyan biri ben link verince zaman kaybı diye okumaktan vazgecebilir. benim gibi. tabi önyargı denebilir. ama haklı bir önyargıdır.çünkü bilimle alakası olmayan birine ait olabilir yazı. okumak da luzumsuz olur.
    faydası olacak bişey söyleyebilsem söylerim.
    gördüğüm kadarıyla yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: fallen_angel17

Madem konu gene evrime geldi, benim de bir sorum var.

Muhtemelen onlarca kez soruldu ve cevaplandi ama ben tatmin edici bir cevap istiyorum
    bu kez.
    Evrimin milyonlarca yilda gerceklestigi goz onune alinirsa, sayisiz ara gecis formu fosili
    bulunmus gerekmez miydi? Ya da bulundu da gizleniyor mu?

angel kardeşim,
    ara geçiş formu canlı dünyasında pek bulunmaz.
    çünki hiçbir canlı emaneten bir hayat yaşamaz.
    yaşamı bu kadar basite almayın.

fil ile ayı arasındaki tür inektir desem ne dersin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: vese

@fallen_angel17

şöyle bir liste yapmış wikipediacılar:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_transitional_fossils

Yaniliyorsam duzeltin (su an fazla vaktim olmadigi icin 2 dakika kadar bakabildim) ama bunlarin
    cogu cizimlerden ibaret. Ben fosil fotograflari gormek istiyorum.
  •  Atomlar nasıl canlı bir varlık oluşturuyor?
  • fallen_angel17

fosilden anlıyorsunuz demek, bakın o zaman
    Bristolia insolens

Bristolia bristolensis

Olenellus mohavensis

Olenellus fremonti

The fossils are arranged in standard stratigraphic order - oldest at the bottom, youngest at top. These specimens are only the cephalon - the "head" of a trilobite. Other changes are observed in the shape of the thoracic segments of these species.
    demişler bir de

şuralarda da ilginç resimler var

http://en.wikipedia.org/wiki/Tiktaalik_roseae
    http://en.wikipedia.org/wiki/Archeopteryx
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ichthyornis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 5 Mayıs 2007; 2:38:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fallen_angel17

Ben fosil fotograflari gormek istiyorum.

maalesef yok dostum. olanlar da rekonstrüksiyon çıktı. piltdown adamı, nebraska adamı gibi. bu ara geçiş fosillerinin yeryüzünün her katmanında bolca bulunması gerektiğini darwin de söylüyordu. ama yok işte, olsa dükkan senin
  • quote:

Orjinalden alıntı: nowanda

Atomlar nasıl canlı bir varlık oluşturuyor?

bu çok korkunç yaw
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: nowanda

Atomlar nasıl canlı bir varlık oluşturuyor?

bu çok korkunç yaw

pişmiş kelleye benziyor bu

• quote:

fallen_angel17

fosilden anlıyorsunuz demek,

Hayir cok anlamiyorum ama evrim gercekten(en azindan bilim cevresinde kabul gordugu sekilde)
    islemis olsaydi, sayisiz ara gecis fosili olmaz miydi?

Bildigim kadariyla evrim turler arasina kesin duraklar koymuyor, cunku evrimin cok yavas isledigine
    inaniliyor bu nedenle "dogal secilim" sonucu bircok "denemis de basaramamis" fosil olmasi gerekmez mi?

Ya da ben bu isin mekanigini bastan yanlis kavradim cunku bu kadar bilim insani bir yanlisin uzerinde
    ugrasiyor olamaz.
  • evrim bir türden diğerini hedefleyip o yöne doğru deney yapan blinçli bir süreç değildir.
    bir türün fosilinin bulunabilme olasılığı o türün çoğalıp yayılabilme olasılığına bağlıdır.
    sizin ara geçiş formu ismiyle talep ettiğiniz ucubelerin ise pek yaşama şansı yok.

bilim adamları yüzlerce ara geçiş formu bulduklarını söylüyorlar.
    Ben pek fosilden anlamadığım için onlarla tartışmaya girmiyorum.
    Siz anlıyorsanız, az önceki resimleri yorumlayabilirsiniz.
  • quote:

evrim bir türden diğerini hedefleyip o yöne doğru deney yapan blinçli bir süreç değildir.
    bir türün fosilinin bulunabilme olasılığı o türün çoğalıp yayılabilme olasılığına bağlıdır.
    sizin ara geçiş formu ismiyle talep ettiğiniz ucubelerin ise pek yaşama şansı yok.

bilim adamları yüzlerce ara geçiş formu bulduklarını söylüyorlar.
    Ben pek fosilden anlamadığım için onlarla tartışmaya girmiyorum.
    Siz anlıyorsanız, az önceki resimleri yorumlayabilirsiniz.

Hayir anlamiyorum ve sanirim bu yuzden bu konu uzerinden evrim hakkinda fikir sahibi
    olmam pek saglikli degil.
    Bu sekilde sahip olacagim her fikir kolaylikla curutulebilir cinsten olacak ne de olsa...
  • quote:

evrim bir türden diğerini hedefleyip o yöne doğru deney yapan blinçli bir süreç değildir.

işte kafamın bozulduğu nokta burası. bu bilinçsiz sürecin sonucunda ortaya kusursuz dengelerin çıkabilmiş olması beni kahrediyor. bazı arkadaşlar bu meseleyi "hadi canım. ekolojik dengeler kusursuz değil ki" demek suretiyle çok güzel ve bilimsel olarak açıklayabiliyorlar gerçi. ama ne derece doyurucu oluyor tartışılır.

denebilirki, "bu bilinçsiz süreçler sonucunda oluşan bu ortamda yaşadığın için bu ortam sana kusursuz geliyor. bu ortam değilde başka bir ortam oluşmuş olsaydı gene aynı şeyi söyleyecektin"

hayır aynı şeyi söylemeyecektim. çünkü bu ortam var ve biz bu ortamda yaşıyoruz. ve yaşadığımız ortam kim ne derse desin kusursuz dengelere haiz bir ortam. x yada y ortamların oluşabilecek olması ve gene aynı şeyi söyleyebilecek olmamız bu bilinçsiz sürecin nasıl olupta kusursuz dengeler oluşturduğunu açıklayabiliyor mu?

• valla ben bir net kanaate, anlayışa varamadım C4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 5 Mayıs 2007; 3:16:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: C4

işte kafamın bozulduğu nokta burası. bu bilinçsiz sürecin sonucunda ortaya kusursuz dengelerin çıkabilmiş olması beni kahrediyor. bazı arkadaşlar bu meseleyi "hadi canım. ekolojik dengeler kusursuz değil ki" demek suretiyle çok güzel ve bilimsel olarak açıklayabiliyorlar gerçi. ama ne derece doyurucu oluyor tartışılır.

Evet bazi bilim adamlari hamamboceklerinin bizden daha ustun oldugunu soyluyorlar, radyasyona, acliga, baslarinin kopmasina karsi dayanabilmeleri
    nedeniyle. Yani onlar bizden daha (!)kusursuz veya mukemmel ama allah askina insanlik olarak diger canlilarla aramizda bariz bi fark yok mu? Yoksa bilim herseyi mi goreceli hale getirdi?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.