< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Atış Sonrası Kulak Çınlaması
Atış sonrasında kulak çınlaması, silah atışı sonrası yaygın bir sorundur. Bu rahatsız edici durum, işitme kaybı, denge sorunları ve konsantre olamama gibi semptomlarla birlikte ortaya çıkabilir.
Atış sonrası kulak çınlaması genellikle geçicidir; ancak bazı durumlarda kalıcı olabilir. Kulağın iç kısmındaki hassas yapıların yüksek sese maruz kalması nedeniyle meydana gelir. Silah atışı gibi ani ve yoğun sesler, bu yapıları hasar görerek kulak çınlamasına neden olabilir.
Atış Sonrası Kulak Çınlaması Nasıl Geçer?
Atış sonrası kulak çınlaması geçiciyse, genellikle birkaç saat veya gün içinde kendiliğinden geçer. Ancak bazı durumlarda, kulak çınlaması daha uzun sürebilir veya kalıcı olabilir. Bu durumda aşağıdaki adımlar faydalı olabilir:
Silahlı Atış Sonrası Kulak Çınlaması Nasıl Önlenir?
Silahlı atış sonrası kulak çınlamasını önlemek için aşağıdaki önlemler alınabilir:
Atış sonrası kulak çınlamasını tamamen önlemek her zaman mümkün olmayabilir, ancak bu önlemleri almak riski azaltmaya yardımcı olabilir. Kulak çınlaması devam ederse veya şiddetliyse tıbbi yardım almak önemlidir.
Verecek ışığı olmayan,karanlığı sever.
|
Ben jackin alevlenmiş reddedilme duygusuyum.
|
Ben jackin alevlenmiş reddedilme duygusuyum.
|
Arkadaşlar bende 3-4 şarjör mermi boşalttım,salak gibi kulaklık veyta pamuk tıkamadım.ilk 2-3 gün bayağı duymadım,haftalar geçti düzeldi gibi bende çınlama yok lakin kulakta doygunluk hissi halaa var tam 32 gün oldu hatta Doktora gittim Odyometre ye geçtim çok ince tiz seslerde kayıp var dedi sağ tarafta,6 mh kortizon yazdı kullandım biraz daha iyi geldi.ama tam eskiye dönmedim kulak zarında yırtılma vs yok ama hani yüksek basınç olunca uçakta dağda vs.kulak doygun olur ya ara ara oluyor 1 hafta sonra kontrole gel dedi tekrar işitme testine geçecem bakalım ne olacak. |
|