|
Bildirim
|
Hocam size katılmıyorum.
ÇOk uzman değilim ama az çok karıştırma ile neyin ne olduğunu sizde görebilirsiniz. *Türkiye,üretmiyor aksine tüketiyor.(veya Ürettiğinden çok tüketiyor) *Türkiye'nin kredi alacak yeri kalmadı.Çünkü hiçbir dünya ülkesi,bu kadar riskli bir kredi notu olan ülkeye BORÇ VERMEZ,yatırımcı da kaçar. Sonuç olarak,bir yerde tıkanırsınız.Orda da,dolar veya kriz patlar.Lütfen aşağıdaki linke bakın,Türkiye,resmen uçuyor.. Bizi kıskanan Almanya'nın kredi riski:12.70 iken Türkiye'nin kredi riski 372. http://www.worldgovernmentbonds.com/sovereign-cds/ |
Ayvayi yedik
Sanki suan fiyatlar genel seviyesi 7. 50den yukselmemis gibi yine zamlayacaklar Olm secim mecim olmasin dursun suanki baskanlar ekonomi duzelene kadar nolacak ki sanki Her secimde ulkeyi germekten 30 kurusluk kalici zam geliyor dolara zaten |
Olur zaten neden olmasın ki ? Enflasyonla mücadele diye diye yıl sonuna kadar enflasyonu düşürmeye çalışıyorlar, neden ? Yıl başında verilecek olan zamlar enflasyona göre belirlendiği için, o zamları en düşükten verebilmek için. Zamlar yapıldıktan sonda görün siz enflasyonu, doları.
|
Politik davranış felan yok Türkiye çok riskli bir ülke ben halen kredi verebilmelerine şaşırıyorum.
Olaya BÜYÜME = İYİ EKONOMİ olarak bakarsanız yanılırsınız. Büyüme sadece üretim ile olmaz BORÇ İLE DE ÜLKELER BÜYÜR. Bizim büyüme türümüz en tehlikeli büyüme türü olan dış borçlanmaya yani KREDİYE MUHTAÇ bir büyüme biz ÜRETTİĞİMİZ için büyüyen bir ülke değiliz tüm akp iktidarı boyunca da olmadık muhtemelen ondan önce de olmamışızdır. Basit mantıkla 1.80 boyunda 200 kilo olan bir insanı düşün bir de 1.80 80 kilo insanı düşün görünüş olarak 200 kilo çok daha büyüktür lakin 80 kilonun sağlığının 4'te 1'ine sahip değildir ve ölüm riski kat be kat fazladır ekonomide de bazı büyüme türleri bu gibi basit mantıkla açıklanabiliyor. Yoksa dünyanın en hızlı büyüme rakamlarını yaşayıp bir sonraki dönem RESESYON yaşama ihtimali yüksek olan bir ülke olmazdık. Ayrıca kendi kurumlarımız EKONOMİK BEKLENTİ VE HEDEFLERİ tutturamıyor hatta çok çok gerisinde kalıyor iken uzun vadeli olarak yabancıların kredi puanınızı yükseltmenizi beklemek çok uzak bir beklenti olacaktır. Türkiye'nin kırılgan ekonomisi olduğunu artık pazar fiyatlarından başka ekonomi takibi yapmayan vatandaş bile anlamış durumda günlük-haftalık olaylar ile yerinden oynayan bir ekonomi var ayrıca kurumlar denetlenmiyor (Sayıştay üst düzey denetleme yapamıyor yıllardır hükümet tarafından denetleme yetkisi erteleniyor bu uluslarası güvensizliğin ötesinde Türkiye'ye yapılan İHANETTİR. Denetim kurumları bir ülkenin geleceğinin teminatıdır. (DARON ACEMOĞLU-Ulusların Düşüşü kitabı kurumların önemi hakkında ufkunuzu genişletebilir. Kitabın yazarı dünyanın en iyi ekonomistlerinden biridir.) Bu arada yıl 2018 dünya savaşı bitti, küresel teknolojik devrim yaşandı, ekonomi inanılmaz bir küreselleşmeye gitti, son 10 yıl ile şuan arasında bile BİR KAÇ KAT teknolojik bir fark ve üretim hızı farkı var iken muhtemelen yapılacak her şey Cumhuriyet Tarihinin ''EN'' leri olacaktır. Kıyaslama kriteri Cumhuriyet Tarihi değil gelişmiş ülkeler ile aramızdaki oran farkı olmalı oran dışında sayıya bakarsanız her sene artar zaten. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 18 Kasım 2018; 1:4:59 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 18 Kasım 2018; 7:34:36 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |