Şimdi Ara

Atilla Yeşilada'dan şok kehanet: Dolar seçime kadar 7 TL olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
6.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birçok yabancı ve yerli şirkete ekonomik danışmanlık yapan Atilla Yeşilada seçimlerden önce dolar kurunun 7 TL'yi göreceğini öne sürdü.

30 Türk kurumuna ve 100’den fazla yabancı müşteriye, ekonomi anlamında araştırma ve danışmanlık hizmeti veren ünlü ekonomist Atilla Yeşilada dolar kurunun 2019 Mart yerel seçimlerine kadar tekrar 7 TL olacağını, seçimden sonra da IMF ile anlaşma yapılacağını ileri sürdü.

ABD ile Türkiye arasında yaşanan krizin de etkisiyle dolar kuru 7.20 TL'ye kadar çıkarak rekor kırmıştı. Sert dalgalanmaların devam ettiği günlerde Kur 6.40 TL seviyelerindeyken Atilla Yeşilada, "yıl sonuna kadar dolar kuru 5.50 TL seviyelerine kadar geriler" diyerek dikkat çekici bir tahmin öne sürmüştü.

Yeşilada'nın Dolar 5.50 olur tahmini yaptığı günlerdeki dolar kuru

Atilla Yeşilada'dan şok kehanet: Dolar seçime kadar 7 TL olacak

Yeşilada, dolar kurunun o zamanki değeri hakkındaki konuşmasında, Türkiye'de izlenen yanlış politikaların, enflasyonun ve ABD ile yaşanan krzin doları 6'lı seviyelerin üzerine çıkardığı vurgulamıştı.

Atilla Yeşilada Türkiye'nin içinde bulunduğu kötü ekonomik göstergelerin ABD ile yaşanan krizi kaldıramacayacağını ve Rahip Brunson'un serbest bırakılmak zorunda kalınacağını da söylemişti.

Yeşilada Brunson'un serbest bırakılmasından sorna ABD ile yaşancak olumlu görüşmelerin doların üzerindeki baskıyı kaldıracağını ve dolar kurunun 5.50 TL'ye gerileyeceğini tahmin etmişti.

Göstergeler ve beklentiler üzerine yaptığı dolar tahmini gerçekleşen Yeşilada, bugün Youtube sayfasında yayınladığı yeni bir video ile tekrar gündeme geldi. Yeşilada dolar kurunun 2019 Mart yerel seçimlerine kadar tekrar 7 TL'ye ulaşacağını savundu.

Yeşilada, yeni konuşmasında hiçbir zaman yatırım tavsiyesi vermediğini yatırım tavsiyesi vermek için kişinin özel durumlarının bilinmesi gerektiğini vurgularken "Seçimlerden önce Dolar-TL 7 TL'yi görür ama orada kalmaz. Seçimlerden sonra IMF'nin Türkiye'ye çağırılıp anlaşma imzalayacağını düşünüyorum ve tekrar dolar kuruyla ilgili 5 TL seviyelerini konuşuruz. IMF'nin geldiği senaryoda 2019 yılı sonunda Dolar-TL kurunu 6.25 TL seviyelerinde bitiririz diye düşünüyorum" dedi.

• Hocam size katılmıyorum.

ÇOk uzman değilim ama az çok karıştırma ile neyin ne olduğunu sizde görebilirsiniz.

*Türkiye,üretmiyor aksine tüketiyor.(veya Ürettiğinden çok tüketiyor)

*Türkiye'nin kredi alacak yeri kalmadı.Çünkü hiçbir dünya ülkesi,bu kadar riskli bir kredi notu olan ülkeye BORÇ VERMEZ,yatırımcı da kaçar.

Sonuç olarak,bir yerde tıkanırsınız.Orda da,dolar veya kriz patlar.Lütfen aşağıdaki linke bakın,Türkiye,resmen uçuyor..

Bizi kıskanan Almanya'nın kredi riski:12.70 iken Türkiye'nin kredi riski 372.

http://www.worldgovernmentbonds.com/sovereign-cds/
    Politik davranış felan yok Türkiye çok riskli bir ülke ben halen kredi verebilmelerine şaşırıyorum.

Olaya BÜYÜME = İYİ EKONOMİ olarak bakarsanız yanılırsınız. Büyüme sadece üretim ile olmaz BORÇ İLE DE ÜLKELER BÜYÜR. Bizim büyüme türümüz en tehlikeli büyüme türü olan dış borçlanmaya yani KREDİYE MUHTAÇ bir büyüme biz ÜRETTİĞİMİZ için büyüyen bir ülke değiliz tüm akp iktidarı boyunca da olmadık muhtemelen ondan önce de olmamışızdır.

Basit mantıkla 1.80 boyunda 200 kilo olan bir insanı düşün bir de 1.80 80 kilo insanı düşün görünüş olarak 200 kilo çok daha büyüktür lakin 80 kilonun sağlığının 4'te 1'ine sahip değildir ve ölüm riski kat be kat fazladır ekonomide de bazı büyüme türleri bu gibi basit mantıkla açıklanabiliyor. Yoksa dünyanın en hızlı büyüme rakamlarını yaşayıp bir sonraki dönem RESESYON yaşama ihtimali yüksek olan bir ülke olmazdık.

Ayrıca kendi kurumlarımız EKONOMİK BEKLENTİ VE HEDEFLERİ tutturamıyor hatta çok çok gerisinde kalıyor iken uzun vadeli olarak yabancıların kredi puanınızı yükseltmenizi beklemek çok uzak bir beklenti olacaktır.

Türkiye'nin kırılgan ekonomisi olduğunu artık pazar fiyatlarından başka ekonomi takibi yapmayan vatandaş bile anlamış durumda günlük-haftalık olaylar ile yerinden oynayan bir ekonomi var ayrıca kurumlar denetlenmiyor (Sayıştay üst düzey denetleme yapamıyor yıllardır hükümet tarafından denetleme yetkisi erteleniyor bu uluslarası güvensizliğin ötesinde Türkiye'ye yapılan İHANETTİR. Denetim kurumları bir ülkenin geleceğinin teminatıdır. (DARON ACEMOĞLU-Ulusların Düşüşü kitabı kurumların önemi hakkında ufkunuzu genişletebilir. Kitabın yazarı dünyanın en iyi ekonomistlerinden biridir.)

Bu arada yıl 2018 dünya savaşı bitti, küresel teknolojik devrim yaşandı, ekonomi inanılmaz bir küreselleşmeye gitti, son 10 yıl ile şuan arasında bile BİR KAÇ KAT teknolojik bir fark ve üretim hızı farkı var iken muhtemelen yapılacak her şey Cumhuriyet Tarihinin ''EN'' leri olacaktır. Kıyaslama kriteri Cumhuriyet Tarihi değil gelişmiş ülkeler ile aramızdaki oran farkı olmalı oran dışında sayıya bakarsanız her sene artar zaten.
  • Olursa da eğer her şeye sil baştan yeni zamlar gelir. Dolar sanki hiç 7 lira olmamış gibi ilk defa 7 oluyormuşcasına her şey zamlanır. Olan bize olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk yükseldiğinde 8 lira dediler sonra yılbaşına kadar 5.5 altına düşmesi çok zor dendi düşünce 5'in altına düşemez denmeye başladı şimdi yine 7 olcak diye pompalamaya başladı birileri.. dansözlük bu başka da bişey değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: subaortik

ilk yükseldiğinde 8 lira dediler sonra yılbaşına kadar 5.5 altına düşmesi çok zor dendi düşünce 5'in altına düşemez denmeye başladı şimdi yine 7 olcak diye pompalamaya başladı birileri.. dansözlük bu başka da bişey değil
    Hocam size katılmıyorum.

ÇOk uzman değilim ama az çok karıştırma ile neyin ne olduğunu sizde görebilirsiniz.

*Türkiye,üretmiyor aksine tüketiyor.(veya Ürettiğinden çok tüketiyor)

*Türkiye'nin kredi alacak yeri kalmadı.Çünkü hiçbir dünya ülkesi,bu kadar riskli bir kredi notu olan ülkeye BORÇ VERMEZ,yatırımcı da kaçar.

Sonuç olarak,bir yerde tıkanırsınız.Orda da,dolar veya kriz patlar.Lütfen aşağıdaki linke bakın,Türkiye,resmen uçuyor..

Bizi kıskanan Almanya'nın kredi riski:12.70 iken Türkiye'nin kredi riski 372.

http://www.worldgovernmentbonds.com/sovereign-cds/

• eylül ayında ihracat 22,6 ekim ayında ise 13,1 artış gerçekleştirilmiş ki bu cumhuriyet tarihinde ulaşılan en yüksek rakamlar üretmiyoruz kısmına katılmıyorum

bundan önce kredi derecelendirme kuruluşlarının büyüme rakamlarına rağmen kredi notunu düşürmesi ve yunanistana avrupa birliğinden yeni kredi istemesi tartışılırken kredi notunun yükseltilmesi bu kuruluşların ne derece politik davrandıklarını göstermekte çözüm ikili ilişkilerle halledilmekte

doların tekrar 6-7 civarına gelmesi çok büyük bir olay olmadıkça bana zor geliyor çünkü ekonomik rakamlar bunun tersini gösteriyor bugün hem avrupa hem asya dolarla ticari ilişkileri kaldıracak çözümler üretmeye çalışıyor Türkiye yerli parayla ticari ilişkiler modelini kullanmaya başlıyor çin rusya sıcak bakan ülkeler iranla yeni anlaştık yani doların etkisi ilerleyen yıllarda daha da düşecektir

• quote:

eylül ayında ihracat 22,6 ekim ayında ise 13,1 artış gerçekleştirilmiş ki bu cumhuriyet tarihinde ulaşılan en yüksek rakamlar üretmiyoruz kısmına katılmıyorum

bundan önce kredi derecelendirme kuruluşlarının büyüme rakamlarına rağmen kredi notunu düşürmesi ve yunanistana avrupa birliğinden yeni kredi istemesi tartışılırken kredi notunun yükseltilmesi bu kuruluşların ne derece politik davrandıklarını göstermekte çözüm ikili ilişkilerle halledilmekte

doların tekrar 6-7 civarına gelmesi çok büyük bir olay olmadıkça bana zor geliyor çünkü ekonomik rakamlar bunun tersini gösteriyor bugün hem avrupa hem asya dolarla ticari ilişkileri kaldıracak çözümler üretmeye çalışıyor Türkiye yerli parayla ticari ilişkiler modelini kullanmaya başlıyor çin rusya sıcak bakan ülkeler iranla yeni anlaştık yani doların etkisi ilerleyen yıllarda daha da düşecektir
    Hocam,Türkiye burda ise yayınlanan ve söylenen programların tutmaması yüzündendir.Yani merkez bankası ve tüketici endeksleri dahil çoğu veri yalan yanlış.

Bunlara ben bile güvenmezken,yabancı yatırımcı mı güvencek?Tabi herkesin yorumu farklı.

İhracatta rekor kırabiliriz,ama ihraç ettiğimiz mesela arabanın çoğu parçası ithal edilip burda toplanıp,ihraç ediliyor.

Kendin üretmediğin sürece,kazanamazsın.Ekonomik rakamlara aldanmayın,biz son tüketici krizi iliklerimize kadar hissederken veriler %17.70 enflasyon vardı.Tabi yersen.

• quote:

eylül ayında ihracat 22,6 ekim ayında ise 13,1 artış gerçekleştirilmiş ki bu cumhuriyet tarihinde ulaşılan en yüksek rakamlar üretmiyoruz kısmına katılmıyorum

Politik davranış felan yok Türkiye çok riskli bir ülke ben halen kredi verebilmelerine şaşırıyorum.

Olaya BÜYÜME = İYİ EKONOMİ olarak bakarsanız yanılırsınız. Büyüme sadece üretim ile olmaz BORÇ İLE DE ÜLKELER BÜYÜR. Bizim büyüme türümüz en tehlikeli büyüme türü olan dış borçlanmaya yani KREDİYE MUHTAÇ bir büyüme biz ÜRETTİĞİMİZ için büyüyen bir ülke değiliz tüm akp iktidarı boyunca da olmadık muhtemelen ondan önce de olmamışızdır.

Basit mantıkla 1.80 boyunda 200 kilo olan bir insanı düşün bir de 1.80 80 kilo insanı düşün görünüş olarak 200 kilo çok daha büyüktür lakin 80 kilonun sağlığının 4'te 1'ine sahip değildir ve ölüm riski kat be kat fazladır ekonomide de bazı büyüme türleri bu gibi basit mantıkla açıklanabiliyor. Yoksa dünyanın en hızlı büyüme rakamlarını yaşayıp bir sonraki dönem RESESYON yaşama ihtimali yüksek olan bir ülke olmazdık.

Ayrıca kendi kurumlarımız EKONOMİK BEKLENTİ VE HEDEFLERİ tutturamıyor hatta çok çok gerisinde kalıyor iken uzun vadeli olarak yabancıların kredi puanınızı yükseltmenizi beklemek çok uzak bir beklenti olacaktır.

Türkiye'nin kırılgan ekonomisi olduğunu artık pazar fiyatlarından başka ekonomi takibi yapmayan vatandaş bile anlamış durumda günlük-haftalık olaylar ile yerinden oynayan bir ekonomi var ayrıca kurumlar denetlenmiyor (Sayıştay üst düzey denetleme yapamıyor yıllardır hükümet tarafından denetleme yetkisi erteleniyor bu uluslarası güvensizliğin ötesinde Türkiye'ye yapılan İHANETTİR. Denetim kurumları bir ülkenin geleceğinin teminatıdır. (DARON ACEMOĞLU-Ulusların Düşüşü kitabı kurumların önemi hakkında ufkunuzu genişletebilir. Kitabın yazarı dünyanın en iyi ekonomistlerinden biridir.)

Bu arada yıl 2018 dünya savaşı bitti, küresel teknolojik devrim yaşandı, ekonomi inanılmaz bir küreselleşmeye gitti, son 10 yıl ile şuan arasında bile BİR KAÇ KAT teknolojik bir fark ve üretim hızı farkı var iken muhtemelen yapılacak her şey Cumhuriyet Tarihinin ''EN'' leri olacaktır. Kıyaslama kriteri Cumhuriyet Tarihi değil gelişmiş ülkeler ile aramızdaki oran farkı olmalı oran dışında sayıya bakarsanız her sene artar zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yerlerimizi alalım...
  • Kendisi bir ekonomist global piyasa durumlar ülkemizin durumu malum kış en durgun dönem yani onlar daha iyi bir tahminci pek çok parametreyi işin içinde olduklarından bilirler tabi yabana atmamak lazım.Ben buna benzer birşey bekliyorum krizler çünkü hep kış dönemi ve sonrasına patlak veriyor ülkede hep öyle oldu.
  • quote:

artisin nedeni kurun yuksekligi. birim miktar olarak degisen bir sey yok.

• Dolar 7 iken 10 olacak dediler, alanların hepsinin elinde patladı.
    Döviz 7 TL kısa ve orta vadede olmayacak.
    Şimdi de 5 seviyelerinde, 7 olacak diyorlar. Yine alanların elinde patlayacak.
    Ben çıkacağına ihtimal vermiyorum.
    Bu yükselişin balon olduğu kabak gibi belliydi. Yemlenenler de patladı.
    Şimdi de ayrı bir yemleme politikası oluşturulmaya çalışılıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • abd'nin yüzünden yükseliyor değil mi hocam?
  • emrtkn E kullanıcısına yanıt
    Dolar 7 oldugunda alanlarin birakta elinde patlasin :)
    Reis dolar 2.6 lirayken “Yatırım yapan yaya kalır” demişti o zamanda senin gibi tipler aynen boyle ihtimal vermiyorum yukselecegine, alanlarin elinde patlar yazmisti.

Ah yavrucum ah asil sen bu kafayla zaten yayan kalmaya mahkumsun. Bilen insanlarin sozunu dinle, boyle cahilce yorumlarda bulunma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 18 Kasım 2018; 1:4:59 >
  • Ayvayi yedik

Sanki suan fiyatlar genel seviyesi 7. 50den yukselmemis gibi yine zamlayacaklar

Olm secim mecim olmasin dursun suanki baskanlar ekonomi duzelene kadar nolacak ki sanki

Her secimde ulkeyi germekten 30 kurusluk kalici zam geliyor dolara zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olur zaten neden olmasın ki ? Enflasyonla mücadele diye diye yıl sonuna kadar enflasyonu düşürmeye çalışıyorlar, neden ? Yıl başında verilecek olan zamlar enflasyona göre belirlendiği için, o zamları en düşükten verebilmek için. Zamlar yapıldıktan sonda görün siz enflasyonu, doları.

• 5.5 bildi ama bu biraz zorlama gibi, seçimden kısa süre sonra olabilir ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMannn

Olursa da eğer her şeye sil baştan yeni zamlar gelir. Dolar sanki hiç 7 lira olmamış gibi ilk defa 7 oluyormuşcasına her şey zamlanır. Olan bize olacak.
    aynen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrtkn

Dolar 7 iken 10 olacak dediler, alanların hepsinin elinde patladı.
    Döviz 7 TL kısa ve orta vadede olmayacak.
    Şimdi de 5 seviyelerinde, 7 olacak diyorlar. Yine alanların elinde patlayacak.
    Ben çıkacağına ihtimal vermiyorum.
    Bu yükselişin balon olduğu kabak gibi belliydi. Yemlenenler de patladı.
    Şimdi de ayrı bir yemleme politikası oluşturulmaya çalışılıyor.
    https://forum.donanimhaber.com/cumhurbaskani-dolar-alan-yaya-kalir-2-60--132297578
  • 5te bile kalsa iflas ettik zaten insanlar eskiden krediylede olsa birseyler elde edebiliyordu simdi kredi ceksen 2 katindan fazlasini öduyorsun bu nesil bitti resmen

• Yerli ve milli kredi derecelendirme kurumunuz vardı, ona n’oldu?

https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201807061034172997-bddk-yerli-derecelendirme-kurulusu/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 18 Kasım 2018; 7:34:36 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.