Şimdi Ara

atiker lpg yaşadığım sıkıntı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün aküm bitince gittim sanayiye sıfr akü taktırdım ve bu arada Arkadaşlar dün 1150 ye atiker sıralı lpg taktırdım. Adamada 20 lira verdim gaz atıp test etsin diye. Akşam aldım aracı. 20 lirada ben attım amma velakin en sondaki kırmızı dişten yeşil dişlere geçiş yapmadı . Doldurunca yeşil yanması gerekmez mi ?
    Onun dışında o gece 66 km yol yaptım. Eve geldim aracı durdurdum. Biraz ileri almak için kontağı çevirince çalışmaz oldu. Marş basar gibi yapıyo ama sonra duruyo. Gaz var, benzin var, akü sıfır ? Sorun nerde ? Lpg ciyi arıyom büzlik bi şey yok diyor. Gelip bakması gerekmex mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 17 Aralık 2014; 1:02:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Basmayan marşın lpg ile alakası nedir ?
  • Allah kurtarsın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gasfuel

Basmayan marşın lpg ile alakası nedir ?

araç çalışmıyor bende arkadaşa anahtarları teslim ettim. atiker montajını yapan usta aracın başına gelmiş. benim arkadaşta göstermiş. basılı tutmuş lpg tuşuna aynı anda kontağı çevirmiş. çalışmış. arkadaşı azarlayıp benzininiz yok aracı çalıştırmaya çalışıyonuz diyip gitmiş. geldim baktım dedim benzin var. arkadaşta gösterge yanlış gösteriyodur belki dedi. gittim 50 lira benzin, 50 lira gaz attırdım araca. gene aynı. çalışmıyor. ancak lpg tuşuna basılı tutunca aynı anda marşa basınca çalışıyor. yeşil ışık yanıp sönerse benzinde demektir. hiç yanıp sönmüyor. hep lpg de sabit kalıyor. şimdi bu benim suçum mu ? adamda hatasını kabul etmiyor. napmam lazım arkadaşlar çok moralim bozuk.
  • Benzinde çalışmama sorunu gazı takanın hatası.
  • quote:

Benzinde çalışmama sorunu gazı takanın hatası.

hocam arabada öncesinde gaz denen bi şey yoktu. o zaman hep benzindeydi. o zaman hiç böyle bi şey olmadı. dediğin gibi lpg cinin hatası ama adam hatasını kabul etmiyor. ne yapmam lazım bilen biri var mı ? yarın gene gidecem mekanına ama gene bakmayacak sanırım.
  • http://www.atiker.com.tr/ buradan merkezi ara durumu anlat.
    bayiyi söyle ilgilenilmediğini aracın lpg montajından önce benzinde çalıştığını şimdi benzinde çalışmadığını söyle
    hatırladığım kadarıyla bir seride böyle bir hata vardı ama firma bunları değiştirmişti belki de ona denk gelmişsindir.
    firma mutlaka çözüm bulacaktır. neticede kurumsal bir firma asla bir araba için kendilerine laf ettirmezler
    bayiden memnun olmadığını başka yere yönlendirmelerini söyle yardımcı olucaklardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

http://www.atiker.com.tr/ buradan merkezi ara durumu anlat.
    bayiyi söyle ilgilenilmediğini aracın lpg montajından önce benzinde çalıştığını şimdi benzinde çalışmadığını söyle
    hatırladığım kadarıyla bir seride böyle bir hata vardı ama firma bunları değiştirmişti belki de ona denk gelmişsindir.
    firma mutlaka çözüm bulacaktır. neticede kurumsal bir firma asla bir araba için kendilerine laf ettirmezler
    bayiden memnun olmadığını başka yere yönlendirmelerini söyle yardımcı olucaklardır.

çok teşekkür ederim hocam. sanko da bi yer burası. isim verip kötülemiş olmiim şimdi. 66km yaptım benzin iptal. gaz düğmesine basılı tutarak marş yapıyorum. benzini hiç görmüyor. bi de adam bağırıp çağırıyor. acemi adamız bizde yol yordam bilmiyoz. adamlar ne dese doğru sanıyoz. yarın işten çıkınca gidip tekrar görüşeyim. eğer tamam hallederiz derse yaptırırım ama yok olmaz falan derse aynı senin dediğin yöntemi yapıcam hocam. başka bi bayi gelipte sen başka bi bayide yaptırmışsın o yüzden bunlar garanti kapsamı dışında demez inşallah.

• Hocam aynı sorum benim eski vectradada vardı büyük ihtimal benzin pompası arızalı lpg düğmesine basılı tutup marş vurunca lpg den marş vuruyor bilginize..

• quote:

Orijinalden alıntı: apex2121

Hocam aynı sorum benim eski vectradada vardı büyük ihtimal benzin pompası arızalı lpg düğmesine basılı tutup marş vurunca lpg den marş vuruyor bilginize..

evet hocam aynen dediğiniz gibi oluyor. bende sonradan öğrendim. montajı yapan usta aracın başına geldi. benzini yok demiş çekmiş gitmiş. benzin vardı halbuki. şimdi bunu lpg garantiden halleder mi yoksa ayrı bi ücret mi alırlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pokezoom

quote:

Hocam aynı sorum benim eski vectradada vardı büyük ihtimal benzin pompası arızalı lpg düğmesine basılı tutup marş vurunca lpg den marş vuruyor bilginize..

evet hocam aynen dediğiniz gibi oluyor. bende sonradan öğrendim. montajı yapan usta aracın başına geldi. benzini yok demiş çekmiş gitmiş. benzin vardı halbuki. şimdi bunu lpg garantiden halleder mi yoksa ayrı bi ücret mi alırlar ?

Hocam boşuna lpg ciyi sıkıştırmayın benzin pompasının onunla uzaktan yakından alakası yok size bir tüyo vereyim yakıt kırmızıya gelmesin aracınızda, az benzin kalınca depoda pompa yakıt deposunun dibindeki benzini az benzini çekerken arıza veriyor, hep çeyrek benzin bırakın depoda, ayrıca orjinal pompa kullanın arıza nüksedebilir.

• quote:

quote:

quote:

Hocam boşuna lpg ciyi sıkıştırmayın benzin pompasının onunla uzaktan yakından alakası yok size bir tüyo vereyim yakıt kırmızıya gelmesin aracınızda, az benzin kalınca depoda pompa yakıt deposunun dibindeki benzini az benzini çekerken arıza veriyor, hep çeyrek benzin bırakın depoda, ayrıca orjinal pompa kullanın arıza nüksedebilir.

evet hocam dediğiniz gibi oldu. araçta benzin vardı ama az vardı. demekki bende nasıl olsa bu yeter mantığında sürdüğüm için ben yakmış oldum heralde benzin pompasını. ama adam bana böyle olacağını söylemesi gerekmez miydi ?

ayrıca tüm yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

evet hocam dediğiniz gibi oldu. araçta benzin vardı ama az vardı. demekki bende nasıl olsa bu yeter mantığında sürdüğüm için ben yakmış oldum heralde benzin pompasını. ama adam bana böyle olacağını söylemesi gerekmez miydi ?

Pompa zorlanır zorlanır ve bi anda bozulur patlak verir, montajı yapan usta ne bilsin pompan arızalı Sıralı sistem lpglerde pompaya dikkat etmek lazım çünkü ilk marş hep benzinde olur. Yinede olayı onların üstüne yıkmaya çalış belki yerler

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Pompa zorlanır zorlanır ve bi anda bozulur patlak verir, montajı yapan usta ne bilsin pompan arızalı Sıralı sistem lpglerde pompaya dikkat etmek lazım çünkü ilk marş hep benzinde olur. Yinede olayı onların üstüne yıkmaya çalış belki yerler

:D açıkçası ilk kez lpg hatta ilk kez araba kullanan biri olarak bunu bilmemin imkanı yok. suç birazda lpg ci de.

• Normal ya herkesin bi acemiliği vardır, hiç unutmam köy için bi broadway almıştım arabayı sanayiye götürdüm göstermek için neyi var neyi yok diye, yolda lpg den direk benzine aldım araç titriyor ve stop ediyor tekrar marş vurdum araba çalışmıyor iteleyerek arabayı götürdüm sanayiye, adam baktı dedi abi bu sıralımı lpg den hemen benzine geçsin İçindeki benzin bitmeden benzine alırsan zengin karışım olur araba stop eder, bende bozuntuya vermedim Yani önemli olan merak edip araştırmak gerisi gelir
    Bu arada pardon karbüratörlü araçlarda benzinden lpgye direk geçince araba stop eder, lpg den benzine geçince problem yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apex2121 -- 17 Aralık 2014; 1:20:00 >

• Benzin pompasının sesini kontağı açıp dinleyin ilk on onbeş saniye kadar vıınnn diye bir sesle benzin basar depodan o sesi duyuyorsanız pompa sağlamdır.
    sesi duymuyorsanız pompaya direkt elektrik verip sesi duyun eğer direk ceyran verdiğinizde çalışıyorsa lpg montajı ve sonrasında oluşmuş arızalara bakın
  • yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. işten çıkışta aracı lpg ciye götürdüm. adam abi bizle alakası yok. senin düşük benzinde kullanmandan kaynaklanmış dedi. gittim bi elektrikçiye gösterdim. 220 lira benzin pompası (orjinal değil) 100 lirada istersen benzin kesme kiti eklerim dedi. araç benzinden lpgye geçtiğinde benzini tamamen kesiyormuş. bakalım önümüzdeki hafta bi kaç yere daha sorup taktırmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 17 Aralık 2014; 21:11:54 >
  • quote:

Benzin pompasının sesini kontağı açıp dinleyin ilk on onbeş saniye kadar vıınnn diye bir sesle benzin basar depodan o sesi duyuyorsanız pompa sağlamdır.
    sesi duymuyorsanız pompaya direkt elektrik verip sesi duyun eğer direk ceyran verdiğinizde çalışıyorsa lpg montajı ve sonrasında oluşmuş arızalara bakın

Benzin pompasının sesini kontağı açıp dinleyin ilk on onbeş saniye kadar vıınnn diye bir sesle benzin basar depodan o sesi duyuyorsanız pompa sağlamdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.