Şimdi Ara

Atiker LPG Taktırdım, Araçta Uğultu Başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, dün aracıma atiker LPG taktırdım, fakat bugün itibariyle aracımda bir uğultu başladı. Uğultu sadece LPG de iken değil, benzinli iken de oluyor. Ses fazla yüksek değil fakat süreklilik arzettiğinden oldukça rahatsız edici. Bunun nedeni ne olabilir, ve çözümü nedir? Gerçi ben bugün ustaya baktırmaya götüreceğim, ama heyecanla buraya yazıp tecrübelerinden faydalanmak istedim? Aynı problemi yaşayan oldu mu daha önce? Araç imzamdaki araç..

ekleme: başlıkta atiker dedim, ama mesele atiker ile ilgili değil, aşağıdaki mesajlarımda konu ile ilgili detay bulabilirsiniz. bir markayı zan altında bırakmak istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bukowski JR -- 24 Nisan 2010; 3:38:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bukowski JR

Arkadaşlar, dün aracıma atiker LPG taktırdım, fakat bugün itibariyle aracımda bir uğultu başladı. Uğultu sadece LPG de iken değil, benzinli iken de oluyor. Ses fazla yüksek değil fakat süreklilik arzettiğinden oldukça rahatsız edici. Bunun nedeni ne olabilir, ve çözümü nedir? Gerçi ben bugün ustaya baktırmaya götüreceğim, ama heyecanla buraya yazıp tecrübelerinden faydalanmak istedim? Aynı problemi yaşayan oldu mu daha önce? Araç imzamdaki araç..

Hava filitresinin hortumu tam sıkılmamış yada yerine takılmamıştır. LPG nin uğultu yapma özelliği yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....ŞAFAK OTOGAZ.... -- 22 Nisan 2010; 11:03:13 >
  • Konu sahibide zaten, uğultunun sebebi lpgden kaynaklanıyor dememiş. Lpg montajından sonra uğultu gelmeye başladı demiş. Buda Mutalaka Lpg sisteminin yada montajının hatasıdır. Zaten en çok rahatsız olduğum konu mu yaklaşım. Bİr sorun olduğunda LPG ci, Benzin sisteminden diyor, Servis ise LPG den diyor. EEE? Kulanıcı ne yapacak LPD ci ve Servis arasında DErdini anlatmakla mı uğraşacak.
    Örneğin önceki aracımda lpg takıldıktan sonra garip bir uğultu sesi geliyordu. ama sadece lpg de. lpg ci olayı çözemedi. sonuçta vapazitör denilen buharlaştırıcıdan mış ses. Ha vapatizör ses yapmaz felan diye lpg ci kontrol etmemiş. bende lpg ci ler ile uğraştığımla kaldım.
    benzin sisteminde sorun olmaz mı? tabiki olur. ama güvendiğiniz bir servise gider olayı çözersiniz. lpgde ise bahs ettiğim sorun oluyor.
    Sonuçta LPG montajında sonra oluşan sorunlar benzin sisteminden olsa bile LPG ciyi bağlar. Benzin sistemi hakkında da bilgi sahibi olması şart.
    Yok efendim. LPG çok hassas yakıtmış, Aslında araçta var olan sorun, benzinde ortaya çıkmazmışda LPG takınca ortaya çıkarmış.

OZaman lpg ye benzinle aynı sıfır sorunsuz dememek ve böyle bir iddia yapmamak gerekiyor.
    saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 23 Nisan 2010; 11:47:45 >

• Bazı konular yalan değilde yanlış anlatılabiliyor, veya yanlış anlaşılıyor. Lpg hasas değildir ,hasasiyeti basınçlı olmasındandır. güvenliğine dikkat edilmeli yoksa başka hassasiyeti olmaz.

Montajcı arkadaşlarımız , meslektaşlarımız konuyu aktaramıyorlar. Lpg nin oktan sayısı benzinden yüksektir. Bilindiği üzere oktan yükseldikce vuruntu azalır. ve daha iyi ateşlemeye ihtiyaç olur. ateşleme zayıflığı düşük oktanda çok fark edilmez anacak oktan yükseldikce ateşlemenin önemi artar. anlatılmak istenen budur.

Vaparizatörün ses yapma olasılığı tabiki vardır. hatta filitrede ses yapabilir. içinde çapak kalmıştır. ses olur ançak bu ses ıslık sesine benzer . kısacası sesin kaynağı havanın biryerlerden sıkışarak geçmesidir.
  • quote:

Vaparizatörün ses yapma olasılığı tabiki vardır. hatta filitrede ses yapabilir. içinde çapak kalmıştır. ses olur ançak bu ses ıslık sesine benzer . kısacası sesin kaynağı havanın biryerlerden sıkışarak geçmesidir.

gittiğim 3 farklı usta da sesin direksiyon hidroliğinden kaynaklandığını söyledi. 2 si bu sesin normlolduğunu söyledi, pompa değişse de bu sesin geleceğini söyledi. Ama bana inandırıcı gelmedi. Çünkü aracı aldığımda bu ses yoktu. LPG montajı sırasında çıktı. Acaba montaj sırasında hidrolik pompa ile ilgili bri sorun oluşmuş olabilir mi? Zira lpg materyallerinin hemen hepsi hidrolik pompasına yakın yerlerden monte edildi.. Bu montaj sırasında istemsiz olarak harici bir müdahele olmuş olabilir mi? ne bileyim, yerinden oynayan birşey falan?? Nasıl kurtulabilirim bu uğultudan..

• ya hava flitresi yada karburator tam hortumları tam oturtulmamıstır yada motor piston subabları bozulmuştur ....tahmin sen gine yaptırdıgın noktaya götür göster:)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: dikmentr101

ya hava flitresi yada karburator tam hortumları tam oturtulmamıstır yada motor piston subabları bozulmuştur ....tahmin sen gine yaptırdıgın noktaya götür göster:)))

Sesin kesin olarak direksiyon hidroliğinden geldiğine ikna oldum. Bu yazdıklarınızın bununla alakası var mı? Bilmediğim için soruyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    corolla brc titreme silkeleme
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • araç 109 beygir mi
  • 109 beygir olunca sorun mu oluyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.