Şimdi Ara

ATİ X1950 PRO İÇİN 350 PSU YETERLİ Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu ekran kartını takıcamda,asus 350W power ım var..yeterli olurmu?power in üstündeki değerler,peak 400W, rated 350W

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliakalin -- 9 Ekim 2008; 1:49:05 >

• Aslında yeterli diye biliyorum ama yine de buradan hesaplamasını yapabilirsiniz...
  • x1950 xt yi 1 yıl feelin 460 watt powerı (kalitesi iyi olmayan power) ile kullandım.KArdeşim de 5 aydır asusun gerçek 350 wattı ile kullanıyor.İşlemci de 2.0 dual core overclock ile 2.8 de kullanıyor.Hiç bir sorun yok .
  • abi kasada AMD athlon 64X2, 4600+ işlemci var..
    2 adet 512mb lık DDR2 ram var..
    1 tane HDD
    1 tane DVD ROM
    1 tane X-Fi ses kartı
    8 adet usb portun 2 tanesi kullanımda
    fan olarakta bi tane kasada bitane de işlemcinin fanı var..tabi power ında fanını saymamız gerekiyo herhalde..

anlayan arkadaşlar hesaplayıp yardımcı olabilirse çok sevinirim yaa..şimdiden çok saolun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliakalin -- 9 Ekim 2008; 0:44:24 >
  • Hesaplamada 383W çıktı Belki bir yanlış yapmış olabilirim gerçi parçaları tam olarak ekledim ama. Belli olmaz gerçi...

Hesaplamayı Peak durumuna göre yaptım. Peak olarak kasıt tam yük (uç yük ya da en fazla yük)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 9 Ekim 2008; 0:53:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: AndryTR

Hesaplamada 383W çıktı Belki bir yanlış yapmış olabilirim gerçi parçaları tam olarak ekledim ama. Belli olmaz gerçi...

eyvallah hocam..acaba bu şekilde uçururmuyuz power'ı...
  • Uçmaz ama yetmezse yükleme sırasında sistem yeniden başlatılır. Pek sağlıklı değil ama denenebilir. Peak (uç) yük olarak 400W verilmiş zaten. Görünürde yeter gibi duruyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki sistem açılırsa, çalışır durumdayken usb ye filan herhangi bi şey taktığımda bişi olmazmı..flash bellek filan..
  • Flash bellekler çok fazla güç tüketmezler. 1W bile değildir muhtemelen tüketimleri. Açtığınızda ve yüklediğinizde yetiyorsa sorun olmayacaktır. Tabii takılan USB aygıta göre de değişir ama USB de belli bir sınırda güç tüketir. Yani çok sorun olmaması gerek...
  • ASus marka 350 watt power ile o ekran kartı çok rahat çalışır. Ben zamanında markasız dandik bi power ile çalıştırmıştım. Ancaaak kesinlikle ve kesinlikle dandik power önermiyorum mutlaka kaliteli psu kullanmak lazım.
  • power hesaplama siteleri her zaman 2 katına yakın değerler hesaplar. bu sitelerin amaçlar psu sattırmakdır. bu gibi forumlarda da yapılan psu testlerinde doğru söylenmez genelde. herkese en az 500wattlık bir psu lazım diye birşey sokarlar kafasına zorla. kaliteli psu kullanmak kötü birşey değil ama ihtiyacınızdan fazlasını (400 watt ve yukarısı) doğru bulmuyorum...
    eski kasamı asus 300wattlık psu ile sattım, içinde powercolor x1950 pro vardı ve aylardır tek şikayet duymadım...
  • çok saolun arkadaşlar..bu akşam denicem bakalım..eğer pc ye bişi olmassa, sonucu yazarım...bu arada format atma ma gerek varmıdır eğer çalışırsa...?
  • quote:

Orjinalden alıntı: aliakalin

çok saolun arkadaşlar..bu akşam denicem bakalım..eğer pc ye bişi olmassa, sonucu yazarım...bu arada format atma ma gerek varmıdır eğer çalışırsa...?

hiç birşey olmaz.ben pegasus 380w ile full oc li sistem ile bir sene kullandım.4870 veya 260 veya 280 vga yoksa 600-700w lık psu almana gerek yok
  • Eğer stabil çalışsın istiyosan en az gerçek 450W psu ile besle...
  • 400watt dandirik psu ile kullanmıstım bi sorun teşkil etmemişti gerçi kartla fazla vakit geçiremedik 3 ay gibi kullanmıştım kalitelide bi psun var gibi gozkuyo bence kullan bir sorun teşkil etmedikce kullan
  • arkadaşlar hepiniz çok saolun..sistem çalışıyo..hiç bir problem yok..

ama bazı oyun larda biraz zaman geçtikten sonra fan sesi biraz artıyo ve ve kartın ısı sı yükseliyo..bi sorun yaratırmı..birde kart sıcaklığına kendi yazılımından bakma şansım varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Eğer stabil çalışsın istiyosan en az gerçek 450W psu ile besle...

Katılıyorum. Fsp bluestorm2 500 watt türü bir psu alabilirsin. Sistemin yeniyse, ileride daha güçlü bir kart takabilmek için 600-700 watt psu da düşünebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 11 Ekim 2008; 15:22:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: aliakalin

arkadaşlar hepiniz çok saolun..sistem çalışıyo..hiç bir problem yok..

ama bazı oyun larda biraz zaman geçtikten sonra fan sesi biraz artıyo ve ve kartın ısı sı yükseliyo..bi sorun yaratırmı..birde kart sıcaklığına kendi yazılımından bakma şansım varmı?

Oyunlarda ekran kartının ısınması ve dolayısıyla fan hızının artması kadar doğal birşey olamaz,sorun yok merak etme...

AtiTool,Everest gibi yazılımlarla ekran kartı sıcaklıklarına bakabilirsin...
  • Yetmez diyenler denememiştir. Sistem full clocklu işlemcim x2 4000 2.1@2.73 ekran kartıda 575/690@625/795'te sorunsuz kullanıyorum. Isınma sorunu falan da olmadı şu an boşta 46 derece ki fanı sorunlu kartın (bi yerlere sürtüyor nereye sürttüğünü hala anlamadım).
    Edit: Psuyu söylemeyi unutmuşum Oda downclocklu feel 550w@kaç watt bilinmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darcyn -- 11 Ekim 2008; 16:36:16 >
  • @DiabloXT

eyvallah hocam..program hakkinda bilgi için de çok saol...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.