Şimdi Ara

ATI VS NVIDIA FARKEDİLMEYEN BİR GERÇEK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
0
Favori
4.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

geçmişte yazdığım birçok mesajımda kullandığım x1600 ün başıma açtığı dertlerden dolayı neredeyse her yazım ati aleyhindeydi. ELimdeki kart garantiden değişip sorunsuz bir x1600e kavuştum sonunda ama 2 ay önce oyunlarda fps veremediği için gts ye geçtim ve kasamdan çıkan x1600ü sadece ofis-internet takılan ve ss2 ile uydu yayınlarını izleyen babamın pc ye taktım. Kendim gts kullanmaya başladıktan sonra crysis hariç her oyunda full detay açmak ve takılmadan oyun oynamanın zevkine vardım. Bir akşam babamlara gittiğimde uydu yayınlarının renklerinin ve netliğinin dandik lcd ye rağmen benim evdeki gts den daha iyi olduğunu farkettim ve bunun üzerine acaba oyunlarda nasıl diyerek nfsmw kurup oynadım. Evde gts ile oynarken göremediğim mw daki gün batımı ve gölge efektlerinin çok daha gerçekçi olduğunu farkettim. Evet, 1600pro ancak 25 fps verirken gts 60-80 fps veriyor ama renkler ve görüntü ati de daha hoş. Benim şahsi fikrim ati renk-görüntü performansında nvidia dan daha iyi diğer taraftan rahat oyun oynamak konusunda nvidia daha iyi. Bunu söyleyince aralarında performans uçurumu olan 2 kartı mukayese etmem size saçma gelebilir ama benim şahsi kanaatim böyle. Hatta biraz daha ileri giderek atinin kartlarının nvidia karşısında performans olarak ezilmelerinin nedenini görüntüyü daha iyi vermelerine bağlıyorum. Forum ahalisi olarak 3dmark ve fps den başka ekran kartları için kriter tanımadığımızdan bu tipte görüşler malesef ters tepki görüyor ve bazılarımız hala daha durumu fps-mimari-teknoloji karşılaştırmasına bağlayıp elmayla armutu karşılaştırdığımızı zannediyor. Eğer ati olurda birgün şu anda 8800gt nin yerini alabilecek f/p kartı çıkarabilirse tereddütsüz kartımı değiştiririm.

• Biz böyle yaptıkça yine biz zararlı çıkıyoruz...
    en basitinden insanlar karar vermekte zorlanıyor...
    ve ayrıca bizden sonra gelecek nesil fanatik olmaya zorlanıyor...
    yapmayın arkadaşlar isteyen istediği kartı alsın...
    ben mesela Asus 8800GT alıcam sırf fanından dolayı çünki hoşuma gitti...
  • quote:

Orjinalden alıntı: BARKU

nvidia fps, ati görüntü verir

geçmişte yazdığım birçok mesajımda kullandığım x1600 ün başıma açtığı dertlerden dolayı neredeyse her yazım ati aleyhindeydi. ELimdeki kart garantiden değişip sorunsuz bir x1600e kavuştum sonunda ama 2 ay önce oyunlarda fps veremediği için gts ye geçtim ve kasamdan çıkan x1600ü sadece ofis-internet takılan ve ss2 ile uydu yayınlarını izleyen babamın pc ye taktım. Kendim gts kullanmaya başladıktan sonra crysis hariç her oyunda full detay açmak ve takılmadan oyun oynamanın zevkine vardım. Bir akşam babamlara gittiğimde uydu yayınlarının renklerinin ve netliğinin dandik lcd ye rağmen benim evdeki gts den daha iyi olduğunu farkettim ve bunun üzerine acaba oyunlarda nasıl diyerek nfsmw kurup oynadım. Evde gts ile oynarken göremediğim mw daki gün batımı ve gölge efektlerinin çok daha gerçekçi olduğunu farkettim. Evet, 1600pro ancak 25 fps verirken gts 60-80 fps veriyor ama renkler ve görüntü ati de daha hoş. Benim şahsi fikrim ati renk-görüntü performansında nvidia dan daha iyi diğer taraftan rahat oyun oynamak konusunda nvidia daha iyi. Bunu söyleyince aralarında performans uçurumu olan 2 kartı mukayese etmem size saçma gelebilir ama benim şahsi kanaatim böyle. Hatta biraz daha ileri giderek atinin kartlarının nvidia karşısında performans olarak ezilmelerinin nedenini görüntüyü daha iyi vermelerine bağlıyorum. Forum ahalisi olarak 3dmark ve fps den başka ekran kartları için kriter tanımadığımızdan bu tipte görüşler malesef ters tepki görüyor ve bazılarımız hala daha durumu fps-mimari-teknoloji karşılaştırmasına bağlayıp elmayla armutu karşılaştırdığımızı zannediyor. Eğer ati olurda birgün şu anda 8800gt nin yerini alabilecek f/p kartı çıkarabilirse tereddütsüz kartımı değiştiririm.

söyleyeceğim herşeyi söylemişssin bilader yoksa zaten ati nvidia ile fps de çiş yarışına girer

• Renklerin nesi kötü onu merak ediyorum gerek resimlerde gerek oyunlarda renklerde en ufak farklılık yok nvidia 7900 lerden sonra 8800 lerde görüntü kalitesinde ciddi iyileştirmeler yaptı boşuna tartışılıyor bu konu ve yanlış yönlendirme yapılıyor biri bunu ispat etsinki bizde görelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 29 Aralık 2007; 15:16:11 >
  • Arkadaşlar, ben de bir iki satır yazayım istedim, tabi izniniz olursa
    ATİ olsun, NVIDIA olsun, oyun sektöründe kendini kanıtlamış firmalardır, her ikisi de. x1800xl den 8800gt ye geçtim ben de. Ondan önce de 9550 ve 6600 kullanmıştım. Ati de dikkatimi çeken olay şudur: Üretim hataları daha belirgin. Ürünler daha narin ve çevresel faktörlerden daha çabuk etkileniyorlar(ram-anakart-psu).

x1800xl yi uzun süre kullandım. Vpu recover olayını kendim çözdüm. En son Crysis te istediğim performansı alamayınca, değiştirmek gereği duydum ve 8800GT aldım.

Nvidia ürünleri stabilite açısından daha sağlam. Ama tabi, bu her kart üreticisi için geçerli değil. Nvidia ürünleri alırken hiçbir zaman extreme modelleri alma taraftarı olmadım. 6600gt extreme leadtek mesela. Geforce 7 serisinde de 1-2 örnek vardı aynı şekilde problem yaratan.

Uzun lafın kısası, nvidia alınca kafam daha rahat oldu. Eski kartı da servise gönderdim. Değiştirdiler. Gelen yeni x1800xl eskisine göre daha stabil idi ama onda da vpu recover hatası çıktı. Onu tekrar servise gönderdim. Sağlam kartla değiştirirlerse, yeni sistem kurunca şu anda kullandığım sisteme takıp kardeşime vericem. Kart Arena da . Bakalım ne olacak. Boğaziçi bilgisayar dan ve teknik servisinden nefret edenler haklı sanırım. Adamlar ürün değişimini kontrol etmeden yapıyor. Benzer sorunlar Nvidia extreme modellerinde çıkıyor. Yoksa nvidia kullanım açısından daha sorunsuz kartlar üretiyor.

Bu can sıkıcı sorunlar beni Ati den soğuttu. 1 gram dahi daha kaliteli renk verse de kafam rahat olmazsa zevk alamam. Olay budur bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 29 Aralık 2007; 15:07:55 >

• KONUYU BEN AÇTIM SON OLARAK SUNLARI SÖYLEMEK İSTERİM:
    1.GERÇEK:BU YÜKSEK TEKNOLOJİDEN AMAÇ DAHA GERÇEKÇİ GÖRÜNTÜDÜR, DAHA ÇOK FPS DEĞİL!
    YOKSA 2 BOYUTLU OYUNLARLA DEVAM EDERDİK.
    2.GERÇEK:BU İŞ NETİCEDE ZEVK MESELESİDİR, BAZI ARKADAŞLAR SADECE DAHA ÇOK FSP DEN
    HOŞLANIYORLAR.
    3.GERÇEK:KRAL ÇIPLAK İSE ONA ÇIPLAK DERİM, AMAN ELBİSESİ NE GÜZEL DİZAYN EDİLMİŞ DEMEM!
    FPS Sİ DE İYİYMİŞ DEMEM! ÇÜNKÜ BU KADAR MASRAF VE ÇABA GERÇEKÇİLİK İÇİNDİR!
  • Buna bende şahit oldum
  • yaa beyler demekki gözler arasında fark var ve ati daha iyi renk konusunda diyorsanız, nvidia kontrol paneline girersiniz sizde renginizi istediğiniz gibi ayarlarsınız, bunda abartacak bir durum yok, demekki ati fabrika çıkışı olarak renkleri biraz artırmış olarak sunuyor yada bizim gözlerimiz bozuk. Ama dediğim gibi madem o kadar farkı hissedebilecek kadar mükemmel gözleriniz var girin nvidia kontrol paneline istediğiniz gibi ayarlayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: turkcu

arada fark yok diyenlerin hepsi nvidia kullanıcıları.
    arada fark var ati daha önde diyenler ise hem ati hem nvidia kullanmış insanlar.

bilmem anlatabiliyor muyum arkadaşlar ?
    boşuna kendinizi yormayın. bazı arkadaşlar inat etmekten vazgeçmiyorlar çünkü.

atinin nvidiadan görüntü konusunda üstün olduğunun tartışılması bile atinin leyhine birşey.
    neden bir kişi çıkıpta nvidia daki görüntü atiden daha iyi diyemiyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkcu -- 29 Aralık 2007; 15:13:27 >
  • Ama gerçekçiliğin yanınada biraz takılmadan gerçekçilik yaz tam olsun.
  • quote:

1.GERÇEK:BU YÜKSEK TEKNOLOJİDEN AMAÇ DAHA GERÇEKÇİ GÖRÜNTÜDÜR, DAHA ÇOK FPS DEĞİL!
    YOKSA 2 BOYUTLU OYUNLARLA DEVAM EDERDİK.

Daha fazla fps, önemsiz öyle mi?

Daha neler duyacağız. Bir de "gerçek" demişsiniz.

quote:

zaten nvidia'nında 3dmark testlerinden fazla puan almasının sebebi bu ati daha iyi dokulama yaptığı için daha düşük fps çekiyor ve düşük puan almasına sebep oluyor.Aslında yukarıdaki testlere bakıldığında fark çok az.atinin grafik ayarlarını nvidia görüntü kalitesi verecek kadar kısarsanız zaten atide 8800 çektiği fpsyi çeker belkide daha fazlasını çeker

Nerden biliyorsunuz bunu?

"8 serisi kadar 'kötü' dokulama yapan(?) bir ATI 3870" kullandınız ve 8800'le aynı ya da ondan daha yüksek kareler mi aldınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 29 Aralık 2007; 15:34:06 >

• Jpeg sıkıştırma resimlerin kalitesini düşürüyor. Farkı anlamak için fraps ile 1024*768 30fps video çekip karşılaştırmak lazım. Carbonda video ile jpg resimler aradasında müthiş görüntü farkı oluyor.
  • Nvidia nın en belirgin sorunu geforce 8 serisiden 8800gts 320 mb kartladaki alt +tab sorunu idi. Bu problem de büyük ölçüde yeni aygıt sürücüsü ve oyun yamalarıyla aşıldı. Kalite açısından ati ve nvidia aynı kulvardalar. Nvidia performans açısından ise bir basamak ileride.
  • bende bayadir bu konu hakkinda basliklar okudum ama goruntu farki hakkinda hakkinda hic bi fikrim yok. Fotograf makinesi ile aradaki farklari gosterebilecek bi arkadas varsa sevinirim. SS alinca gorunmuyomus galiba farklar.
  • quote:

quote:

arada fark yok diyenlerin hepsi nvidia kullanıcıları.
    arada fark var ati daha önde diyenler ise hem ati hem nvidia kullanmış insanlar.

bilmem anlatabiliyor muyum arkadaşlar ?
    boşuna kendinizi yormayın. bazı arkadaşlar inat etmekten vazgeçmiyorlar çünkü.

atinin nvidiadan görüntü konusunda üstün olduğunun tartışılması bile atinin leyhine birşey.
    neden bir kişi çıkıpta nvidia daki görüntü atiden daha iyi diyemiyor ?

Demek istemiyor çünkü tartışma çıkmasın diye bana kalırsa af nvidia 8800 de daha kaliteli edindiğim deneyimlerden bunu söylüyorum renkleri iyi olmayan black site area gibi oyunlarda bile dokular farkedilecek derecede daha iyi görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 29 Aralık 2007; 16:56:16 >

• http://iax-tech.com/video/3870/38704.htm

alttaki resim hangi grafik kartına aitse o kartı atın çöpe gitsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: RoyalForce

http://iax-tech.com/video/3870/38704.htm

O bulutların üstünden çekilen fake resim şuraya asıl gerçek incelemeye bir bak

http://forum.donanimhaber.com/m_19733631/mpage_1/key_3870//tm.htm#19733631

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 29 Aralık 2007; 17:08:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: RoyalForce

http://iax-tech.com/video/3870/38704.htm

katılmıyorum.
    o resimde 8800 gt biraz daha üstten çekilmiş.

efektler gereği görüntünün bozulması normal.
  • kesinlikle Ati nin görüntü kalitesi daha iyi. aynı çözünürlükte 7600gt ve 2600xt yi aynı oyunda karşılaştırdım şahsen kendim yani
    Just cause diye bir oyun var, sahilde kumlar ve dalganın kalitesi ayrıntıları ati de çok daha iyi idi.
  • Farkın var ya da yok olması direk üstünlük sağlamaz birbirlerine bence. Ati ile 1024*768 oynanacak oyunu ben aynı performansta nvidia ile 1280*1024 oynayabiliyorsam, ben 1280*1024 oynarım. Varsın bi miktar soluk olsun. Ama benim oynadığım oyun görüntüsü eminim atiden iyi olacaktır.
    Fanatik falan da değilim ati ve nvidianın çeşitli modellerini kullandım. Kendi kart seçimim için kendi değerlendirmememi yapabilecek olgunluğa ulaştığımı düşünüyorum.

Burda maksat bilginin doğru verilmesi olmalı. Sanırım nvidia ya da ati kimsenin babasının şirketi değil. Açık olan birşey söyleyebilirim: Nvidia her daim renk kalitesi ve bazı görüntü efektlerinde atinin gerisinde kaldı. Fakat her yeni modelde bariz olan bu fark giderek kapandı. Konuya objektif yaklaşırsak ati hala bir miktar kaliteli görüntü veriyor gibi görünüyor aynı ayarlarda. Fakat ben ortalama bir kullanıcı olarak elimdeki kartı en az 1 sene kadar kullanmayı planlıyorsam, 6 ay- 1 sene sonra çıkan oyunu düşündüğüm çözünürlükte oynamayı umarım. 5 Fps ile monitöre bakıp "ne güzel görüntü yahu" demek öncelikli tercihim değil.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.