Şimdi Ara

ATI VS NVIDIA FARKEDİLMEYEN BİR GERÇEK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
0
Favori
4.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende bu görüntü kalitesinde gözlemlerime dayanarak ATI biraz daha iyi olduğunu gördüm o yüzden hep atı iyi bir kart cıkarsada alsam derim ama şu an kabul etmek gerekir nvidea daha iyi kart cıkarıyor. Ama herşey performans değil değipte görüntü kalitesine önem verenler için atı biçilmiş kaftan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: şoray uzun yolda

quote:

Orjinalden alıntı: emosh

konu sanırım 1000 kere açıldı.!!! şu an için arada öyle bir fark yok.

valla ben gördügümü söylerim arada bariz fark var.

+1000 Acı ama gerçek ATİ nin görüntü kalitesi NVİDİA dan iyi
  • 3870 ile 8800gt nin fiyatları aynımı sence????
  • yeni kartlarda cok fark yok gercekten mesela 1650xt den 8800gt gecişi yapmış biri olarak arada en belirgin fark tabiiki performanstı
  • Vallahi anlamıyorum, 400 YTL 8800 GT için para saydık, durduk yere kendimizi kötüleyecek de değiliz. Benim 8800GT'den önceki kartım 1600 pro idi, başarım olarak arada dehşet fark var, ama ATI kesinlikle daha canlı görüntü sunuyor. 2+2=4

Bu konuda kitlenir zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaan84

yeni kartlarda cok fark yok gercekten mesela 1650xt den 8800gt gecişi yapmış biri olarak arada en belirgin fark tabiiki performanstı

bırakta fark olmasın zaten.
    fark olsa nvidiaya yazık derim.
    biri kaç yıl önce çıkmış kart biri yeni çıkmış kart.
    3870 ile 8800 gt arasında çok fark yok gerçekten desen anlarım. ama 1650xt ile 8800 gt arasında çok fark olmaması 8800 gt nin görüntü kalitesindeki başarısızlığını gösterir. kaç yıl önce çıkmış kartla bile yakın kalitede görüntü veriyorsa.
  • Benden Aticiyim ama uzun bir araştırmada büyük çoğunluğun 8800GT OC tarafına kaydığını gördüm. 3870te bahsedilen tek şey görüntü canlılığı. Diğer noktalarda GT OC hep önde.

3870te fan hızını arttırma isteyince gürültü oluyormuş. Isınmasıda cabası. .

Açıkcası kendim tam bi bocalamadayım 8800GT OC mu alsam, 3870 CF mı yapsam!

Almaya Sayılı günüm kaldı.

ATI VS NVIDIA FARKEDİLMEYEN BİR GERÇEK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestercan -- 29 Aralık 2007; 12:39:04 >

• evet ati daha iyi arkadşım dün 1950pro aldı benim sistemde de denedim bi ton oyun yüklü diye ve gercekten nvidia dan cok daha iyi netlik ver renk canlılıgı saglıyor walla 9550 lim aklıma geldi hemen yani benim 7600gt daha soluk hayattan bezmiş gibi renk veriyor ekrana geri taktıgımda sanki parlaklıgı arttırılmış gibi oldu görüntünün

tabi herşey fsp değil o yüzden ati bu konuda daha iyi fsp az versin güzel görüntü olsun buna razıyım zombi gibi renkler vererek fsp arttıran nvidia yada
  • Bilmeden konuşmayın birkere af konusunda ati yi katlar dokular daha net kimileri renkler soluk demiş alakası yok kendine güvenen varsa karşılaştıralım diyorum bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 29 Aralık 2007; 12:35:58 >
  • bestercan arkadaşım biz burda performansı değil görüntü kalitesini tartışıyoruz.

ayrıca şunu söylemek istiyorum.
    sadece kendi görüşüm.
    oyundaki detaylara x diyelim.
    nvidia 8x detayda 30 fps versin
    ati de 8x detayda 25 fps versin.
    bu demek oluyorki nvidia daha üstün.
    he şimdi atideki görüntü canlılığını nvidiada hissedebilmek için nvidia da 10x detay açmak lazım. ki bu da fps i düşürür.
    yani
    nvidia 10x detayda 25 fps
    ati 8x detayda 25 fps
    fakat görüntü kalitesi tamamen aynı diyelim.

eğer psikolojik olarak aaaa bak nvidia daha performanslı. atiden daha fazla detayda bile aynı fps leri veriyor hissine kapılırsanız bilemicem.
    bence oyunlardaki yazılı değerlere bakmamak gerekir. ne hissediyorsanız öyle oynamalısınız.

sanırım bu açıklamam belki nvidianın aynı ayarlarda neden daha fazla fps verdiğini birazcıkta olsun açıklayabilir.
    bende kendi kendime hep soruyordum. aynı özelliklerde biri ati diğeri nvidia kartlar karşılaştırıldığında neden nvidia öne çıkıyor diye.
    sorumun cevabını buldum.

iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkcu -- 29 Aralık 2007; 12:40:01 >

• quote:

Orjinalden alıntı: turkcu

oyundayken aradaki fark daha iyi anlaşılıyor.
    ss ler jpeg formatının gerçek görüntüyü convert etmesi ile oluşturulduğu için farkı sslerle daha net görememek mümkün oluyor.
    ben arkadaşımın sisteminde hem 8800 gt hemde 3870 takarak birtakım oyunları oynadım.
    özellikle eski oyunlarda ati gözüme çok daha güzel gözüküyor.
    katılıp katılmayanlar olabilir.
    tartışmaya girmeyeceğim.
    eleştirecekseniz kendinizi avutmak için eleştirebilirsiniz.
    herkese iyi günler.

+1

Ekran görüntüsünü çektikten sonra ps'ye yapıştırın
    ardından TIFF formatında kaydedin
    Jpeg formatı ile aradaki farkı göremeyiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: strikeforce
    Tiff ile jpeg arasında hiçbirfark yok söylediğin çok saçma yinede tiff ede çeviririm benim için farketmez isteyenle karşılaştırırız diyorum ama kimse yanaşmıyor

kimsenin bilinen bir gerçeği inatçılara da kabul ettirmek gibi boş işlerle uğraşacak vakti yoktur da o yüzden.
    ayrıca ne kriterlerde karşılaştıracaksınız?
    ekran kartı hariç diğer bütün bileşenler aynı olmalı. özellikle de monitör.
    ve aynı yerde testi yapmalısınız.
    ben arkadaşımın bilgisayarına hem 8800 gt taktım hemde 3870 ve 3870 in bilhassa eski oyunlarda daha başarılı olduğunu açıkça söylüyorum.
    sizde fazla kasmayın bence.
    gerek yok bu tarz tartışmalara.
    zaten bu konuda çoğunluk hemfikir.
    iyi çalışmalar.

• quote:

arada fark yok diyenlerin hepsi nvidia kullanıcıları.
    arada fark var ati daha önde diyenler ise hem ati hem nvidia kullanmış insanlar.

bilmem anlatabiliyor muyum arkadaşlar ?
    boşuna kendinizi yormayın. bazı arkadaşlar inat etmekten vazgeçmiyorlar çünkü.

Onlarca ATi ve onlarca NVIDIA kart kullandım.Arada öyle ahım şahım brir fark yok.Kimi oyunda ATi yi sevmedim kimi oyunda NVIDIA yı.ATi nin 6xAA sını seviyorum o ayrı.Güzel bir mod.

AMa öyle yuh oha çüş vaş diyecek kadar bir fark yok.AYnı renkler NVIDIA kontrol panelinden ufak bir düzenleme ile elde edilebilir düzeyde zaten.Sadece ATi bunu default yapmış o kadar
  • quote:

bestercan arkadaşım biz burda performansı değil görüntü kalitesini tartışıyoruz.

ayrıca şunu söylemek istiyorum.
    sadece kendi görüşüm.
    oyundaki detaylara x diyelim.
    nvidia 8x detayda 30 fps versin
    ati de 8x detayda 25 fps versin.
    bu demek oluyorki nvidia daha üstün.
    he şimdi atideki görüntü canlılığını nvidiada hissedebilmek için nvidia da 10x detay açmak lazım. ki bu da fps i düşürür.
    yani
    nvidia 10x detayda 25 fps
    ati 8x detayda 25 fps
    fakat görüntü kalitesi tamamen aynı diyelim.

eğer psikolojik olarak aaaa bak nvidia daha performanslı. atiden daha fazla detayda bile aynı fps leri veriyor hissine kapılırsanız bilemicem.
    bence oyunlardaki yazılı değerlere bakmamak gerekir. ne hissediyorsanız öyle oynamalısınız.

sanırım bu açıklamam belki nvidianın aynı ayarlarda neden daha fazla fps verdiğini birazcıkta olsun açıklayabilir.
    bende kendi kendime hep soruyordum. aynı özelliklerde biri ati diğeri nvidia kartlar karşılaştırıldığında neden nvidia öne çıkıyor diye.
    sorumun cevabını buldum.

iyi günler.

kesinlikle katılıyorum herkes olayı fps olarak değerlendiriyor kapalı bir ekranda fps yazsa ona bile nvdia daha üstün diyecekler değerlere bakıp

• quote:

Orjinalden alıntı: emre824
    kesinlikle katılıyorum herkes olayı fps olarak değerlendiriyor kapalı bir ekranda fps yazsa ona bile nvdia daha üstün diyecekler değerlere bakıp

• Ben birşey söyleyemeyeceğim ama renk derinliği ve cisimlerin görünümlerindeki hatlar ne kadar azalırsa o kart o kadar performans verir,fanatiklik gibi olacak ama Nvidia burdan kar ederek kartlarının biraz daha performanslı olmasını sağlıyordu eskiden burası açık ama şimdi 8800Gt ile böyle birşeyin olduğnu sanmıyorum ama şurası bir gerçek Ati her zaman daha iyi görüntü kalitesi veriyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: reason666

quote:

arada fark yok diyenlerin hepsi nvidia kullanıcıları.
    arada fark var ati daha önde diyenler ise hem ati hem nvidia kullanmış insanlar.

bilmem anlatabiliyor muyum arkadaşlar ?
    boşuna kendinizi yormayın. bazı arkadaşlar inat etmekten vazgeçmiyorlar çünkü.

Onlarca ATi ve onlarca NVIDIA kart kullandım.Arada öyle ahım şahım brir fark yok.Kimi oyunda ATi yi sevmedim kimi oyunda NVIDIA yı.ATi nin 6xAA sını seviyorum o ayrı.Güzel bir mod.

AMa öyle yuh oha çüş vaş diyecek kadar bir fark yok.AYnı renkler NVIDIA kontrol panelinden ufak bir düzenleme ile elde edilebilir düzeyde zaten.Sadece ATi bunu default yapmış o kadar

evt ark. doğru diyorsun ama o ayarları yaptıktan sonra performanstaki azalma yı veya bunun olup olmadığını da belirtsen daha iiyi olurdu

• Arkadaşlar bakın,

Önceden evet ATİ kesinlikle daha iyidi görüntü kalitesinde. O zaman dikkate değer bir fark vardı ama o bile yuh çüş dedirtmez. He şu yaptığı hileyi saymayalım.

Şu an ise arada öyle bariz bir fark yok. Ya da ben göremedim.

Eskiye bakıp peşin hükümlü konuşmayalım. Bunun dışında renk canlılığından bahsetmeyelim zira onu monitörün renk ayarı ile bile yapıyorsun. Hem canlı değil gerçekçi renkler lazım. Mesela ucuz fotograf makineleri vardır canlı canlı renkler verir ama halbuki beyaz dengesi ve renk uyumu sıfırdır. (ATİ de bu var demiyorum canlılık diye abartmayın olayı diyorum)

Bunun dışında biri 1600 ler ile 8800 ü kıyaslamış başka birt arkadaş ta heh işte 8800 ancak 1600 e yetişmiş demiş.

İyi de kardeşim bu yorumu nasıl yapıyorsun. Bunu söyleyen arkadaşı ciddiye almam açıkçası. Oyunda grafik sabittir. Doyuma geldikten sonra kaliteyi nasıl ileri götürebilirsin. Dandik bir oyunu iyi ekran kartı ile oynayınca kalite artacak mı?

Ayrıca burada 8800 işte böyle geri görüntü kalitesinde diye tamamen fake görüntüler konuldu. Ve bu da iyice bir antipati oluşturdu açıkçası. Bu görüntülerde kartın biri bulut içindeyken görüntü alınmış diğeri başka bir yerde iken sonra ATİ kaliteli denilmiş.

Sonra başka bir grüntü geldi bariz birinde hareketli iken blur alınmış. Daha başka birinde de bariz daha düşük detaylarda görüntü alınmış burada aynı yerden SS alıp verildi ve gördük.

Yani madem böyle bir fark var koyun kardeşim kanıtını. Böyle sahte resimler değil. Gerçek farklar. Tamam bmp formatında koyun resimleri.

yayınıma bir video ile son veriyorum. Ne diyorlar bilmiyorum ama komik.

http://www.youtube.com/watch?v=ccmt-Zcnaf0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 30 Aralık 2007; 2:23:55 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: strikeforce
    Tiff ile jpeg arasında hiçbirfark yok söylediğin çok saçma yinede tiff ede çeviririm benim için farketmez isteyenle karşılaştırırız diyorum ama kimse yanaşmıyor

kimsenin bilinen bir gerçeği inatçılara da kabul ettirmek gibi boş işlerle uğraşacak vakti yoktur da o yüzden.
    ayrıca ne kriterlerde karşılaştıracaksınız?
    ekran kartı hariç diğer bütün bileşenler aynı olmalı. özellikle de monitör.
    ve aynı yerde testi yapmalısınız.
    ben arkadaşımın bilgisayarına hem 8800 gt taktım hemde 3870 ve 3870 in bilhassa eski oyunlarda daha başarılı olduğunu açıkça söylüyorum.
    sizde fazla kasmayın bence.
    gerek yok bu tarz tartışmalara.
    zaten bu konuda çoğunluk hemfikir.
    iyi çalışmalar.

Aynı sistemde testi bir arkadaş yapmıştı forumda ve fark olmadığı görülmüştü benim ekranım crt aynı tip ekrandan olan 3870 sahibi bir arkadaş ile karşılaştıralım ve görelim o zaman fark olup olmadığını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 29 Aralık 2007; 13:34:11 >

• Madem alâkasız kartlar karşılaştırılarak yorumlar yapılıyor, 8 serisiyle görüntü kalitesi dahil pek çok konuda iyileşme olmasına rağmen 7 serisi üzerinden Geforce kötüleniyor, o zaman ben de X1950 Pro'dan 8800 GTS - G80'e geçmiş birinin yorumunu aktarayım:

quote:

8800 ün görüntüsü kesinlikle kat ve kat daha kalteli.. Başta ben de benzer hurafelere rastlamış ve almaktan vazgeçer gibi olmuştum.. İyi ki vazgeçmemişim..

O kadar lâftan sonra böyle bir yorum ilgi çekici.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 29 Aralık 2007; 13:32:14 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.