Şimdi Ara

ATI VS NVIDIA FARKEDİLMEYEN BİR GERÇEK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
0
Favori
4.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya rica etsem bir arkadaş anket açabilir mi ?
    böyle yazılarla olmuyor.
    açalım anketimizi sonuçlara bakalım.
    tamam gerçekçi olmayabilir ama bazı arkadaşlar gerçeği bildikleri halde yorum yazmaya üşendikleri için konuya cevap yazmadan geçiştiriyorlar.
    anket olursa tık diye işaretlerler olur biter.
  • Anket doğruluk açısından yararlı olmaz sebebi kafasına göre fanatikçe oy verenler çok olur en iyisi karşılaştırmalı testdir bir tane var mesela

http://forum.donanimhaber.com/m_19733631/mpage_1/key_3870//tm.htm#19733631

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 29 Aralık 2007; 13:38:54 >
  • ankete fln gerek yok!!! Nvidia seven nvidia alsın At ciler Ati alsın herkes mutlu olsun.. ABD şirketleri için birbirinie girmeyin yine!!

Parayı adamlar kırıyor sizde burada birbirinizi kırıyorsunuz!!

Ekran Kartsız Full Çalışan bir Teknoloji İstiyorum!!

• quote:

Orjinalden alıntı: strikeforce

Anket doğruluk açısından yararlı olmaz sebebi kafasına göre fanatikçe oy verenler çok olur en iyisi karşılaştırmalı testdir

bu iş karşılıklı testlerle olmaz diyorum. resimlerle filan kanıtlanacak bişey değil.
    resimlerde ancak aa ve af farkları görülür.
    ama göze hoş gelmekten bahsediyorsak herkes alacak ekran karıtnı toplancak bir yerde aynı bilgisayara takıp kanaatini verecek. ki bu da çok zor birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkcu -- 29 Aralık 2007; 13:41:26 >
  • Herneyse daha fazla uzatmayalım isteyen istediğini alır mühim olan memnun kalmak
  • zaten nvidia'nında 3dmark testlerinden fazla puan almasının sebebi bu ati daha iyi dokulama yaptığı için daha düşük fps çekiyor ve düşük puan almasına sebep oluyor.Aslında yukarıdaki testlere bakıldığında fark çok az.atinin grafik ayarlarını nvidia görüntü kalitesi verecek kadar kısarsanız zaten atide 8800 çektiği fpsyi çeker belkide daha fazlasını çeker
  • quote:

Orjinalden alıntı: replays

zaten nvidia'nında 3dmark testlerinden fazla puan almasının sebebi bu ati daha iyi dokulama yaptığı için daha düşük fps çekiyor ve düşük puan almasına sebep oluyor.Aslında yukarıdaki testlere bakıldığında fark çok az.atinin grafik ayarlarını nvidia görüntü kalitesi verecek kadar kısarsanız zaten atide 8800 çektiği fpsyi çeker belkide daha fazlasını çeker

• quote:

Orjinalden alıntı: replays

zaten nvidia'nında 3dmark testlerinden fazla puan almasının sebebi bu ati daha iyi dokulama yaptığı için daha düşük fps çekiyor ve düşük puan almasına sebep oluyor.Aslında yukarıdaki testlere bakıldığında fark çok az.atinin grafik ayarlarını nvidia görüntü kalitesi verecek kadar kısarsanız zaten atide 8800 çektiği fpsyi çeker belkide daha fazlasını çeker

Atinin daha iyi dokulama yaptığına katılmıyorum çünkü doku üniteleri atide 16 nvidiada 56 nvidanın birşeyi kıstığı falan yok buna ihtiyacıda yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 29 Aralık 2007; 13:49:37 >
  • sırf görüntü kalitesi için düşük performans bile olsa hep ati kart seçecegim en son 7900gs den sonra iyice sogudum nividia dan.
  • bende nvidia cıyım ama görüntü kalitesinde ati bir adım ileride
  • Arkadaşlar oyungezer sitesinde dolaşırken Nvidia hakkında çok garip bilgiye rastladım.Aynen kopyalıyorum.

Bug mıdır değil midir bizlerde bilemiyoruz, ancak Nvidia sürücülerinde bu tür girişimlere daha önce de rastlandığından konuya pek iyimser yaklaşamıyoruz.

4 Kasım tarihindewww.elitebastards.com tarafından yayınlanan haber de Nvidia'nın yayınladığı ForceWare 169.04 (beta) sürücülerinin, crysis.exe dosyasını değiştirerek çalıştırdığını ve oyunda haksız bir performans artışı sağladığını belirtti. Crysis.exe dosyasını driverbug.exe olarak değiştirip demo çalıştırıldığında performanstaki ufak bir oynama dışında oyunun grafik kalitesinin oldukça arttığı rahatlıkla görülebilirken, elimizde testte kullandıkları GeForce 8800 GT 640 MB ekran kartından bulunmadığı için testi yineleme şansını henüz bulamadık.

Yeni sürücülerini "Crysis Demo ve Timeshift için önerilen sürücü" olarak lanse eden Nvidia bu duruma ne der bilemiyoruz. Ancak görüntü kalitesini düşürerek performans sağlamaya çalışmaları pek mantıklı görünmüyor. Haberin tamamı için bu link'i ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak:http://www.oyungezer.com.tr/content/view/131/75/

• doğru söylülyor olabilirsiniz atı görüntü olarak nvidia dan iyiydi fakat bunlar arasına 8800gt katmak mümkün değildir.
  • bunlarin hepsi faso fiso fark edilmeyen gercek felan yok yani defalarca karsilastirildi

boyle sacma konular acarak artik insanlari yaniltmaktan vaz gecin

soyle diyim

crysis de 8800 gt %40 %50 lere varan performans farklari atabiliyorken hd 3870 e ozellikle 1280 pixel 4x aa high ayarlarinda

sizin o hayali renk canliliginiz sadece oyun icinde fark edilebiliyor o da sadece aticiler tarafindan

kesinlikle resimlerde fark edilemiyor

yani o derece az

hangisi daha karli
  • asus en 8800gts kartım var hem oyunlarda hemde nvidia kontrol panelinde hersey en kaliteli ayarlarda olmasına ragmen goruntuler cok net değil gerzek 16x lerinde bile hala kırılma var sadece yorum yaptım :)
  • Arkadaşım her ne kadar dedikleriniz doğru olsa bile Nvidia hemen hemen her oyunda logosu var.Sponsor ve tabiki kendi ekran kartlarında daha iyi çalışacak.Daha fazla Fps alacak.Eğer ati oyunlara sponsor olsa ozaman görün siz kim kimi solluyor.Crysis'in Crossfire performansı çok kötü ve tek karttaki gibi hatta daha kötü oynatıyor.Nvidia'nın bu pazarıda böyle ele geçirdi zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Far-Cry

Arkadaşlar oyungezer sitesinde dolaşırken Nvidia hakkında çok garip bilgiye rastladım.Aynen kopyalıyorum.

Bug mıdır değil midir bizlerde bilemiyoruz, ancak Nvidia sürücülerinde bu tür girişimlere daha önce de rastlandığından konuya pek iyimser yaklaşamıyoruz.

4 Kasım tarihindewww.elitebastards.com tarafından yayınlanan haber de Nvidia'nın yayınladığı ForceWare 169.04 (beta) sürücülerinin, crysis.exe dosyasını değiştirerek çalıştırdığını ve oyunda haksız bir performans artışı sağladığını belirtti. Crysis.exe dosyasını driverbug.exe olarak değiştirip demo çalıştırıldığında performanstaki ufak bir oynama dışında oyunun grafik kalitesinin oldukça arttığı rahatlıkla görülebilirken, elimizde testte kullandıkları GeForce 8800 GT 640 MB ekran kartından bulunmadığı için testi yineleme şansını henüz bulamadık.

Yeni sürücülerini "Crysis Demo ve Timeshift için önerilen sürücü" olarak lanse eden Nvidia bu duruma ne der bilemiyoruz. Ancak görüntü kalitesini düşürerek performans sağlamaya çalışmaları pek mantıklı görünmüyor. Haberin tamamı için bu link'i ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak:http://www.oyungezer.com.tr/content/view/131/75/

yemin ederim son driver ile oyunlardaki goruntu kalitesi düştü sanki
    hayal görmüyormuşum demek

• quote:

Orjinalden alıntı: Far-Cry

Arkadaşım her ne kadar dedikleriniz doğru olsa bile Nvidia hemen hemen her oyunda logosu var.Sponsor ve tabiki kendi ekran kartlarında daha iyi çalışacak.Daha fazla Fps alacak.Eğer ati oyunlara sponsor olsa ozaman görün siz kim kimi solluyor.Crysis'in Crossfire performansı çok kötü ve tek karttaki gibi hatta daha kötü oynatıyor.Nvidia'nın bu pazarıda böyle ele geçirdi zaten.

Evet parayı basıyor Nvidia benim kartım daha iyi sonuç verecek o ka diyor

Bu oldukça kötü birşey bunu para için kabullenen firmalara da yazık
  • Splinter Cell Chaos Theoryi hatırlayın.Ona sponsor olan Amd idi.Amd işlemcili bütün testlerde daha yüksek fps alıyordu.Burda bence Ati'nin suçu yok.Tamamen yazılımla ilgili.Ati elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor.
  • Yazık ya paralamayın kendinizi elin amerikan firmalarına para verip aldığınız kartlar için.

Herkesin performansı kendine yani düşünceyi başkasına kabul ettirmek crysisteki performansı 5 fps artıracaksa devam edin tabi.

8800gtsden 2900xtye geçtim abartı fark görmedim.
  • foruma böyle saçma sapan konular açıp ortamı geren adamlar nezaman bitcek merak ediyorum, nvidia control paneli adam akıllı kullanmayı bilmiyorsanız, ordan her türlü özelliği açmazsanız kalite farkı görürüsünüz tabi, bu farkı ben niye göremedim acaba x1950pro'dan 8800gts'ye geçince çok merak ediyorum, çünkü yok böyle bir şey insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.