Şimdi Ara

ATI Radeon HD4350'deki Performans Kaybım ve Yardım Dileklerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
3.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle değişik başlığımdan dolayı özür diliyor, affınıza sığınıyorum arkadaşlar. 1.5 yıldır kendi emeklerim ve imkanlarımla çözemediğim bu lanet sorunu Allah'ın izniyle burada çözeceğiz diye düşünüyorum.

Anlatım biraz karışık olabilir. Donanım ve yazılım konusunda fazla bilgili olmadığımdan kaynaklanıyor bu. O yüzden mazur görünüz. Yapabildiğimin en iyisi ile karşınızdayım.

Benim sorunumun kabataslak anlatımı şu. Bilgisayarımı TeknoSA'dan Casper olarak aldım. Almaz olaydım biliyorum bunu diyebilirsiniz. Ama oldu bir kere.
    Donanım Özellikleri:
    Intel Core 2 Quad Q8400 2.66 2.67 yazıyor Bilgisayarım'a özellikler deyince.
    Ram 4 GB.
    640 GB Sata harddisk.
    ATI Radeon HD4350 1GB Ekran Kartı.

Evet arkadaşlar, soruna geçiyorum. Bilgisayarımı aldıktan sonra 1 kez bozdum, daha 15 günlükken bana verdikleri Vista Home Premium CD'si ile formatımı attım, verdikleri cd'lerden driverlerimi yükledim. Fakat ilk aldığım günki güzel performans birden kayboldu. Örnek olarak GTA San Andreas'ı vereyim, full ayarlarda inanılmaz rahat oynarken kasmaya başladı. SystemRequriementsLab isimli bir site var, oyuncu arkadaşların bazıları bilir. Oyunu seçiyorsunuz hani size donanım özelliklerinize göre bir oynanabilirlik derecesi veriyor. O sitede GTA IV'yi full ile orta arasında oynayabileceğim yazarken, derece Low ile orta arasına düştü. Problemin ise ekran kartı olduğu yazıyor. Resimlere geçelim.

Messenger Adresim: crazyphysics@koforum.net

Buradan da MSN'den de yardımlarınıza açığım. Şimdiden teşekkürler...

NOT: Driver sorunu diyenler oldu, bizzat ATI'nin sitesinden en güncelini indirdim fakat aynı sorun aynı sorun aynı sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rattleog -- 17 Temmuz 2011; 13:43:54 >

• Uplamak gibi olmasın, sorun artık delirtici boyutlara ulaştığı için sizlerden ilgi bekliyorum arkadaşlar. :)
  • anladıgım kadarıyla ekran kartınız paylasımlı bi kart.Ramden calıp karta eklıyor bu yüzden o kart kısmı yuksek gozukuyor.Oyunda kasmaya gelınce oyundayken gorev yonetıcısıne gırıp ram yetıyor mu yetmıyor mu dıye bır bakın.Eğer ram yetmıyor gozukuyorsa ekran kartı paylasımını kapatmanız lazım.Bir diğer hususda antialiasing vs acarsanız oyun kasar bunları kontrol edın.
  • Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler. Ekran kartı paylaşımlı evet. Nasıl kapatacağım konusunda ise bir fikrim yok. Oyunda iken ram yetiyor.
    Antialiasing gibi terimlerin ne anlama geldiğini ise bilmiyorum.
  • Dediginiz kart ta performans in p si bile yok ofis icin o kart
  • Hocam belirttiğim gibi, formattan önce en azından oyun oynayabiliyorduk. Ne oldu da böyle oldu sizce? Bir ayarı vardır ki eski haline gelir herhalde. Nasıl becerebilirim bunu onu bulmaya çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rattleog

Hocam belirttiğim gibi, formattan önce en azından oyun oynayabiliyorduk. Ne oldu da böyle oldu sizce? Bir ayarı vardır ki eski haline gelir herhalde. Nasıl becerebilirim bunu onu bulmaya çalışıyorum.

Ilk geldiginde yuklu olan driveri kurun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En az 15 kez denemişimdir.
  • quote:

En az 15 kez denemişimdir.

Karti degistirin bence tek cozum bu gibi hd5770 220 tl ye bulunabiliyor
  • Bunun yapılması gerektiğinin farkındayım, fakat şuan bütçemi ekran kartına ayıramıyorum. Benim aradığım cevap bu kartı nasıl ilk günki haline getirebilirim?
  • Leopard arkadaşımız acı gerçeği hemen söylese de maalesef haklı. Çoğunda pasif soğutma bulunan bu kartı değiştir bence :P
  • quote:

Bunun yapılması gerektiğinin farkındayım, fakat şuan bütçemi ekran kartına ayıramıyorum. Benim aradığım cevap bu kartı nasıl ilk günki haline getirebilirim?

oc deneyın
  • oc nedir? nasıl yapılır? bir bilgim yok malesef.
  • Leopard Pasif Soğutması olan bir ekran kartına sence OC yapılır mı? Yapılırsa performans ne kadar artar? Hiç uğraşma rattleog.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sajuuk

Leopard Pasif Soğutması olan bir ekran kartına sence OC yapılır mı? Yapılırsa performans ne kadar artar? Hiç uğraşma rattleog.

Belki biraz faydasini gorebilir ama asiriya kacarsa kart yanar. En kisa zamanda para biriktirmesi lazim 5750 veya 5770 almali bence
  • Aynı sistem bende de mevcut. çok iğrenç bir ekran kartı. şu aralar bende sistemdeki ekran kartı ile psu yu değiştirme niyetindeyim.

ayrıca ekran kartına oc yapmaya kalkışma. çünkü kart sapıtıyor. ekranda görüntüler birbirine girmeye başlıyor. ve sıcaklık hızla artıyor. zaten normal şartlarda kart 70 derecenin altına düşmüyor. şu an sıcak havada film izlerken 85 derecede kart.

benim önerim akıcı bir şekilde orta düzey oyunları normal bir şekilde oynamak istiyorsan kartı değişmelisin.

yüksek seviyedeki oyunları oynamak istersen (crysis 2 gibi) psu + ekran kartını değiştirmelisin.

tabi herşey bütçenize bağlı.
  • Herşey için teşekkürler. Demekki ekran kartını değiştirmek şart.
  • En son driver'ı kurduktan sonra bile durum aynıysa eğer yapacak birşey yok. 4350 zaten arkadaşların da dediğin gibi performansın p'si olmayan bir kart o yüzden boşuna uğraşmanıza gerek yok, değiştirin kurtulun. Bilgisayarı en başta kespır gibi dandik bir marka alarak en büyük hatayı yapmışsınız zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

En son driver'ı kurduktan sonra bile durum aynıysa eğer yapacak birşey yok. 4350 zaten arkadaşların da dediğin gibi performansın p'si olmayan bir kart o yüzden boşuna uğraşmanıza gerek yok, değiştirin kurtulun. Bilgisayarı en başta kespır gibi dandik bir marka alarak en büyük hatayı yapmışsınız zaten.

Çok çok haklısınız.
  • butceniz cok kisitli ise forumdan 2. El 4670 alin 80 tl ye.0 i ise 120 tl. Tekrar satip degistirebilirsin. Bu arada crysis 2 max. 15 fps alirsin onla
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.